Karkkipäivä
Karkkipäivä

Yksi parhaista shampoista

Olisikohan vihdoin aika kirjoittaa tästäkin shampoosta :)

Oikeasti, mun ”Tulevat tuotearvostelut” -kuvakansio on mielenkiintoista selailtavaa. Kokoan sinne joka kuukausi kuvia uusista tuotteista joista minun on joko ehdottomasti tai mahdollisesti (riippuen ajasta ja muista aiheista) tarkoitus kirjoittaa blogiin arvostelu.

Kansio on valtava. Siellä on niin paljon tuotteita, että osan olen ehtinyt jo unohtaa – siis suunnitelman, että kirjoittaisin niistä. Tai sitten en koskaan ylipäänsä ehtinyt testaamaan tuotetta – innostuin tuotteet vastaanotettuani ja otin kuvat heti kättelyssä, mutta lopulta syystä tai toisesta en koskaan päätynyt konkreettisesti kokeilemaan tuotteita.

Tämän päivän aiheena oleva tuote ei kuitenkaan ole sellainen, vaan olen käyttänyt shampoota jo kaksi pulloa ja tiennyt koko ajan, että tulen jonain päivänä jakamaan blogissa ihastukseni kyseiseen vaahdottareen.

JohnFriedaSheerBlonde_shampoo

John Friedan Sheer Blonde.

Tai itse asiassa, koska olen kavereilta ja töiden kautta testannut muitakin Friedan shampoita kuin Sheer Blonde -linjaa, niin sanoisin, että diggaan John Friedan shampoita ylipäänsä. Herralla on onnistunut resepti. :)

Tänään mun tekee mieli kirjoittaa kosmetiikasta! ^_^ Ei munakoisohöpinöitä tai Lefkadan ”vanhan-kaupungin-kujat”-läppää. ;)

Jutussa näkyvät Friedan tuotteet olen saanut blogin kautta.

Friedan shampoot ovat ns. tavallista markettihintatason normikosmetiikkaa, eivät luonnonkosmetiikkaa eivätkä salonkituotteita. Hintavampia kuin Elvitalit ja Herbinat, mutta löytyvät ihan sieltä peruspäivittäistavarakauppamerkkien joukosta. (Ahh, näitä suomen pitkiä sanoja…)

Pesevinä ainesosina Friedassa on sulfaatteja. Tosiaan, ei siis mitään ihmeellisyyksiä perusreseptiikaltaan. Mutta, kuten me kosmetiikkafriikit tiedämme, tuotteen koostumukseen ja tehoon vaikuttaa niin moni asia ainesosacocktailissa. Yhden valmistajan hoitavaksi mainostettu sulfaattishampoo vaahtoaa runsaammin ja jättää hiukset takkuisemmiksi, samalla kun toisen taas on pesuteholtaan mieto ja tuntuu hiuksissa lähmäiseltä. Vaikka incit näyttäisivät koostuvan kutakuinkin samantyyppisistä ainesosista. (Shampoiden perusreseptiikkahan on lopulta todella yksinkertainen, ja shampoista jopa 90% on vettä…)

JohnFriedaSheerBlonde_

Osa pitkän linjan lukijoistani ehkä muistaa, että kosmetiikkafriikkeyteni on ylipäänsä aikoinaan lähtenyt, noin 11-12-vuotiaan Sannin elämässä, nimenomaan shampoista ja hoitoaineista. Niin oudolta kuin se voi kuulostaakin, minulle hiusten peseminen on samalla lailla kosmeettisesti inspiroiva ja innostava kokemus kuin vaikka meikkaaminen. Toiset vain pesevät tukkansa, minä Pesen. Vaikea selittää miten perustavanlaatuista tyydytystä oikein hyväkoostumuksellinen shampoo tai silkkisen liukkauden muodostava hoitoaine tuovat. Se on sitä friikkeyttä. :)

Friedan shampoot ovat mielestäni sairaan hyviä, koska niissä on

mitä miellyttävin vaahto.

Vaahtotyyppejä ja vaahtoavuusherkkyyttähän on monenlaista. Tämän tietävät vähemmän friikitkin hiustenpesijät ;D

Friedan shampoot vaahtoavat runsaasti jo pienellä määrällä ja vaahto on pehmeää ja kermaista. Vaahto liukuu mukavasti hiuksissa eikä takuta tyveä, sormet pääsevät liikkumaan hiuspohjassa vaivatta. (Toiset shampoot tekevät hiuksista niin karheat että sormet suunnilleen lukittuvat tyveen ja pesukokemus on kaikkea muuta kuin miellyttävä.)

Friedassa on myös kutakuinkin

täydellinen koostumus viskositeetin kannalta.

Koostumus voi viitata reseptin ainesosiin tai shampoon fyysiseen olemukseen, eli minkä näköisenä se tulee ulos purkista. Nyt puhun jälkimmäisestä. Luonnonkosmetiikan shampoiden kohdalla valitan aina lirumaisuudesta ja epätaloudellisuudesta, kun puolet aineesta valuu samantien kämmeneltä lattialle. Friedassa tämä homma on kunnossa. Shampoo on juuri sopivan paksua olematta kuitenkaan tönkköä.

Myös

pesevyys on mitä parhain.

Kokeilemani Friedan shampoot eivät mainosta itseään hoitavina, mutta niissä on erittäin toimiva pitoisuus/kombo ainesosia (mm. silikonia) jotka vähentävät pesevien ainesosien karhentavaa vaikutusta. Hiukset eivät jää syväpesevän shampoon tavoin karheiksi, eivätkä myöskään hoitavan shampoon tavoin selviksi. Balanssi on juuri sopiva, kun haluaa hyvän shampoon ilman extroja joka pesee ja jättää hiukset mukavan tuntuisiksi.

Friedan Sheer Blonde -shampoon piti muuten ensimmäisen kerran päästä mukaan Karkkipäivään joulukuussa 2013. Tuolloin vilautin Hiustuote-teemaviikollani tätä kuvaa:

Mieskosmetiikat5

Kuvassa on Mr. Karkkipäivän nesessääri. Lupasin tuolloin kertoa, mitä ihmettä Sheer Blonde -shampoo tekee tummanruskeahiuksisen mieheni kosmetiikkapussukassa, mutta en koskaan päässyt ”paljastukseen”. :)

Kerrotaan nyt:

Myös mieheni on tykästynyt John Friedan shampoisiin. Hänessä on ehkä jonkinlaista shampoo”friikkiä” itsessäänkin, ainakin näin olen mielessäni päätellyt miehen kuvaillessa eri merkkien vaahtojen laatuja :D (No, hänhän on kouluttautunut…) Mies tykkää napakasta, runsaasta ja pehmeästä shampoovaahdosta. John Friedassa on juuri sellainen. Tämän todettuaan mies siirsi Friedan shampoon omaan nesessääriinsä. Vaikka kyseinen shampoo on tarkoitettu vaaleille hiuksille.

Sillä tuo vaaleita hiuksia kirkastava ominaisuus…?

Ei, sitä en voi sanoa havainneeni. Eikä miehenkään hiuksissa tietenkään näkynyt Sheer Blonde -vaikutus millään lailla.

JohnFrieda_SheerBlondeGoBlonder

Yleisestikin joudun kokemukseni puitteissa olemaan sitä mieltä, että vaaleita hiuksia kirkastavat shampoot (pigmenttiä sisältäviä hopeashampoita lukuunottamatta) ovat ihan höpöhöpöä. Kamomilla, sitruuna, mitä ainesosia niissä nyt onkaan. Minun hiuksissani vaikutukset ovat aina olleet nolla. Ei tule kiiltoa, ei tule kirkkautta. En tiedä mitä hiuksissa lopulta pitäisi näkyä..? Koska shampoot eivät pysty varsinaisesti vaalentamaan hiuksen omaa pigmenttiä, miten jonkun sitruunauutteen tuoman 0,001% sävynkirkastuksen voisi edes silmillä havaita..?

John Friedan Sheer Blonde Go Blonder -shampoo lupaa kirjaimellisesti vaalentaa hiusta kamomillan ja sitruunan avulla: ”Gradually lighten blonde hair for a brighter, sun-kissed look” ”Lighten blonde hair by up to 2 shades” (!!!). Ei ole mahdollista, Mr. Frieda. Incistä kiinnostuneet löytävät ainesosaluettelon täältä.

Sheer Blonde Highlight Activating Shampoo taas lupaa ”amplify golden tones for nourished highlighted blonde hair”. Eli ei käytännössä oikeastaan mitään? Vahvistaa kultaista sävyä vaaleissa hiuksissa?

Hightlight Activating Shampoo on kehitetty tummemmille vaaleille hiuksille kuin Go Blonder. Inci löytyy täältä. Ainoa ainesosa, joka edes etäisesti voisi liittyä kultaisen sävyn buustaukseen, on reseptissä käytetty kosmetiikan väriaine caramel. Mutta se ei ole väriaine, joka voisi tarttua hiukseen hopeashampoon sinisen pigmentin tavoin. Caramel-väriä käytetään kosmetiikassa tai elintarvikkeissa värjäämään itse tuotetta.

Eli hiusten sävyyn liittyvät lupaukset voimme heittää romukoppaan, mutta eipä niillä väliäkään.

Shampoona tuotteet ovat loistokamaa. :)

Ja vain sillähän on loppupeleissä eniten merkitystä kun haluamme pestä hiuksia :) Väriä voi buustata sitten ihan omilla aineillaan.

*

Ahh, olipas muuten tosi kivaa pitkästä aikaa höpistä kosmetiikasta ihan kunnolla :)

Kommentit (34)

 1. Muistelen näin

  Eikös noita Go Blonder -tuotteita ole tarkoitus käyttää koko tuoteperhettä, johon kuuluu shampoo, hoitoaine ja hiuksiin jätettävä vaalennussuihke, ja 2 astetta vaaleampi tukka luvataan tälle kombolle? Varsinaisen vaalennuksen tekee tietysti suihke, shampoon ja hoitoaineen on tarkoitus vain sopia sen kanssa yhteen. Näin ainakin olen itse ymmärtänyt ja muistelen että siellä shampoopullossakin olisi pienellä präntillä että vaalennus koko sarjaa käytettäessä.

  • Sanni

   Jep, Friedan sivulla kerrotaan Go Blonder -shampoosta Use & Tips -kohdassa: ”Designed to achieve optimal lightening when used with Go Blonder Controlled Lightening Spray”, mutta, siellä lukee myös How It Works -kohdassa (ilman mitään viittausta yhteiskäyttöön vaalentavan suihkeen kanssa, joka siis tietysti on tuoteperheessä se ainoa oikeasti vaalentamiseen kykenevä tuote): ”The ammonia and peroxide-free formula, with natural Lightening Complex, reduces colour pigments. Lighten blonde hair by up to 2 shades.” Mikä ei tietenkään pidä paikkaansa. On täysin mahdotonta vaalentaa hiuksen pigmenttiä ilman emästä tai hapetetta. En ole kampaaja mutta tämän verran ymmärtää varmaan kuka tahansa :)

   Aika paksua markkinoida shampoon ja hoitoaineen vaikutuksia aivan eri tuotteen, vetyperoksidia sisältävän suihkeen vaikutuksilla ;)

 2. Tinja

  Olen ihan samanlainen hiustenpesijä! Hankala munkin on sitä selittää, mutta ymmärrän mitä tarkoitat :-)

  • Sanni

   Mahtavaa ^_^

 3. l

  Minä käyttelen Go Blonder -shampoota värjätyn hiuksen vaalennukseen. 8-asteisesta punaisesta tulee sillä enemmän ”mansikkablondi”. :) Värjäämättömään hiukseen en oikein havainnut mitään eroa.

  • Sanni

   Aaa, mielenkiintoista :) Jotain vaikutusta siis :)

 4. anonymous

  mä olen kanssa vähän hiustenpesufriikki :D se on semmoinen homma, mikä on kuitenkin tehtävä, niin sama tehdä se sitten ilolla. mulle vaahto itsessään ei ole niinkään tärkeää vaan tuotteen tuoksu ja se, miltä hiukset tuntuu pesun jälkeen. elämän pienet ilot <3

  mä ehdin jo niiiin intoilla, että voisiko tuo olla shampoo mulle juuri vaalean kirkastukseen. typerä, ärsyttävä vesijohtovesi pitää huolen siitä, että oma värini, joka on tuhkainen ja tosi vaalea, kellastuu ja vihertyy ihan supernopeasti. hopeatuotteita en voi oikein käyttää, mitä nyt hoitoainetta sillä tavoin, ettei se ole ihokosketuksessa (todella käytännöllistä :D), mutta sillä jaksan läträtä niin harvoin, etten huomaa mitään eroa. ärsyttää, kun en voi käyttää jatkuvasti aivan ihaninta ja parasta hiustenpesutuotetta, mikä olemassa on – huumaava tuoksu, oikeasti hoitava ja tuuheuttava teho – nimittäin shampoojauhetta, sillä se jättää hiuksiin jo yhdestä käyttökerrasta lämpimän vivahteen. olen sitten lätrännyt syväpuhdistavan shampoon ja sitruunamehun seoksella, mutta haaveilen siitä päivästä, että löytyisi päivittäiseen käyttöön tuote, joka ylläpitäisi hiusten omaa väriä pahismetallikerrostumia vastaan. tai sit pitää joskus sijoittaa suihkuun asennettavaan vedensuodattimeen.

  tulipa taas päätön ja pitkä kommentti :D pointti oli, että jos on jotain näppäriä värinkirkastuskeinoja, millä voi sitä väriä boostata, niin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan :D en kehtaa ruveta vaalentamaan, sillä pelkään, että vaalennettuun hiukseen veden metallit nappaisivat vielä pahemmin kiinni. toinen pointti saattoi olla, että kannattaa kokeilla shampoojauhetta, se on ihanaa :)

  • Sanni

   se on semmoinen homma, mikä on kuitenkin tehtävä, niin sama tehdä se sitten ilolla.

   Heheh, niinpä :D

   Mulle vaahto on jotenkin tosi tärkeä. Liian isokuplainen vaahto ei miellytä, tiheä ja kermainen taas saa kehräämään :) Tuoksullakin on tietysti roolinsa, ja kaikkein olennaisinta kokemuksessa on ”sormien hiuksissakulku -factor”, jos sormet jumittuu niin shampoo joutuu heti huonojen listalle vaikka vaahto olisi kuinka kermaista.

   hopeatuotteita en voi oikein käyttää, mitä nyt hoitoainetta sillä tavoin, ettei se ole ihokosketuksessa

   Hei, mulla on tainnut mennä jotain ohi vaikka mielestäni hyvin ajatuksella sun kommentteja luenkin – onko sulla siis jotain allergiaa liittyen kosmetiikan pigmentteihin..?

   nimittäin shampoojauhetta,

   Heei, mikäs tää on? :D Kerrokerro! Minkä merkkinen? Onko tuo siis jotain muuta kuin kuivashampoota? Sekoitetaan veteen?

   en kehtaa ruveta vaalentamaan, sillä pelkään, että vaalennettuun hiukseen veden metallit nappaisivat vielä pahemmin kiinni.

   Luulen että olet oikeassa ja tuossa on kyllä perää.

   toinen pointti saattoi olla, että kannattaa kokeilla shampoojauhetta, se on ihanaa :)

   Niin joo kerro lisää..!! :D

 5. Kaitlin

  Mulla on toi ”vaalentava” Go Blonder hoitoaine, ja se ei kyllä munkaan hiuksiin sillä muutaman minuutin vaikutusajalla tee mitään, mutta tykkään kun sitä muhittelee ~tunnin ajan, mun (käsittelemättömät) hunajanvaaleat hiukset on sen jälkeen selkeesti kirkkaamman väriset, sellaiset piristysruiskeen saaneen näköiset :) Eli kyllähän se jotain tekee, mutta sitä vaalennusta ei tosiaan varmaan kannata odottaa.

  • Sanni

   mun (käsittelemättömät) hunajanvaaleat hiukset on sen jälkeen selkeesti kirkkaamman väriset, sellaiset piristysruiskeen saaneen näköiset :) Eli kyllähän se jotain tekee

   Ok, hyvä kuulla :) Mullakin oli se hoitis mutta en koskaan tajunnut muhitella noin pitkään. Annoin eteenpäin. Hoitoaineena kyllä ihan ok.

 6. Tiitu

  Kuulostaa testaamisen arvoiselta tuotteelta. Mä käytin joskus teininä ahkerasti Bodyshopin kamomilla-shampoota ja mun hiukset oli silloin aika sellaiset lämpimän vaaleat eli hmh… kellertävät/kultaisen sävyiset! Olen ymmärtänyt, että kamomilla kellastuttaa tukkaa (ehkä sillein nätimmin kuin vesijohtoveden jämät) ja hopeashampoot taas poistaa keltaisuutta, mutta kumpikaan ei tosiaan vaalenna.

  • Sanni

   Olen ymmärtänyt, että kamomilla kellastuttaa tukkaa (ehkä sillein nätimmin kuin vesijohtoveden jämät) ja hopeashampoot taas poistaa keltaisuutta, mutta kumpikaan ei tosiaan vaalenna.

   Jep, näin on.

   Minäkin olen käyttänyt yhden pönikän TBS:n Kamomillashampoota enkä tykännyt yhtään. Yksi takuttavimpia shampoita mitä muistan kohdanneeni.

 7. AnnaRosa

  Toi on kanssa mun ihan lempparishampoota ja mikä parasta, sitä saa todella huokeaan hintaan paikallisesta Sainsburys marketista täällä Lontooossa. Melkeen aina taitaa olla vieläpä ota 3 maksa 2 tarjouksessa. Friedan juurien vaalennussuihketta oon kanssa lotrannu litrakaupalla wannabe blondina mutta sitä saa kyllä käyttää aika monta kierrosta ennenkun tulokset näkyy kuten hienosti havainnollistit jossain postauksessa aiemmin :) Oon just lähössä kauppaan ja pitääkin muistaa laittaa uusi shampooputeli ostolistalle. Ihanaa Kreikkailua sinne ja syö munakoisoa munkin puolesta <3

  • Sanni

   Friedan juurien vaalennussuihketta oon kanssa lotrannu litrakaupalla wannabe blondina mutta sitä saa kyllä käyttää aika monta kierrosta ennenkun tulokset näkyy kuten hienosti havainnollistit jossain postauksessa aiemmin :)

   Jes, näinhän se tosiaan on :) Tosi mietoa ainetta Schwarzkopfin vastaavaan verrattuna.

   Ihanaa Kreikkailua sinne ja syö munakoisoa munkin puolesta <3

   Kiitos :D Mun oli tarkoitus laskea kuinka monta munakoisoannosta syön tällä reissulla mutta olen jo seonnut laskuissa… ^_^ Varmaan jossain 20 + määrässä mennään. :)

   • jazza

    Schwarzkopfin (härregyd miten karmea kirjoitusasu voi firman nimellä olla :D) Blonde Refresher Mousse -kirkastajassa on sen verran tehoa, että mun hiuksissa eron jopa huomaa. Oon nyt käyttänyt T1-versiota, Icy Platinum, jonka muhitusaika on 5 min, mutta seuraavaksi ajattelin kokeilla versiota T2, Champagne Blonde, jonka muhitusaika on 5-15 min, jos se antaisi lisätehoja. Tai sitten jätän tuon T1:sen vartiksi päähän. Ei tää suoranaisesti vaalenna, mutta kirkastaa ja viilentää sävyä. Tän vaikutuksen pitäis kestää 3 viikkoa, mut mulla vaikutus on noin kahden viikon luokkaa per käsittely. Pullollisesta saa useita käsittelyjä eli aika riittoisaa tuntuu olevan.

 8. -Eve

  Itse olen tykästynyt Friedan saman sarjan hoitoaineisiin siinä määrin, että olen varmaan jo parin vuoden ajan hankkinut uuden,samanlaisen loppuneen tilalle.

  Shampoon koostumukseen minulla ei taida olla ihan samanlaista intohimoa kuin sinulla, mutta tämän hehkutuksen jälkeen se on ehdottomasti lisättävä ostoslistalle!

  -Eve

  • Sanni

   Minäkin tykkään niistä hoitiksista! :) Eivät ihan yllä all-time-suosikkeihini niinkuin shampoot, mutta oikein päteviä silottajia ovat :)

 9. Anna

  Minäkin tykkään John Friedan tuotteista. Olen käyttänyt tuuheuttavaa shampoota, ja se on ainoa shampoo, joka oikeasti jättää hiukset jonkin verran tuuhean tuntoisiksi. Tuuheuttavassa shampoossa ja hoitoaineessa on mitä ihanin tuoksu, kirpeän raikas. Tykkään.

  • Sanni

   Mulla on hatara mielikuva että olisin myös joskus kokeillut tuota tuuheuttavaa… Eikös se ole turkoosissa tuubissa..? Tuoksua on muista mutta kaikki kokeilemani Friedan shampoot ovat olleet tosi hyviä.

 10. Heli

  Todellakin tajuan tuon hiustenpesu-jutun, oikeastaan aina pieni ”tapahtuma”, valitsen aina ajatuksella shampoon ja hoitoaineen kokoelmastani;) Ja 11-12 ikäisenä oli minullakin jo useampi shampoo-hoitoainepari. Omissa luonnonvaaleissa (8-9 astetta) hiuksissa olen havainnut pientä ”auringonhohdetta” Go Blonder-shampoota ja hoitoainetta käyttäessäni. Jäin muuten silloin pari vuotta sitten odottamaan ”paljastusta”. :D Heli

  • Sanni

   Todellakin tajuan tuon hiustenpesu-jutun, oikeastaan aina pieni ”tapahtuma”, valitsen aina ajatuksella shampoon ja hoitoaineen kokoelmastani;)

   Asiaa ;)

   Jäin muuten silloin pari vuotta sitten odottamaan ”paljastusta”. :D

   Aahhahaa, parasta…! ^_^ No niin, nyt pääsit jännityksestä :)

 11. Jenny

  Samanlanen friikki-tukanpesijä täälläkin :D Uuden shampoon kokeileminen on vaan parasta ja mua tylsistyttää pestä jollain samalla vanhalla ihan semi-ookoolla shampoolla joka ei meinaa loppua millään, siksi sekoittelenkin itse suihkussa shampoita keskenään niin saa vähän säädettyä esim huonoa pesutehoa :D Virve postasi vasta Friedan Frizz Ease Forever Smooth-tuotteista, oletko vilikaissut niiden incejä? Siellä on nimittäin aika ylhäällä listassa erytritoli! Kommentoinkin siihen postaukseen että Karkkipäivästä tuttu aineshan se siellä, oikea karppaajashampoo! :D (En kyllä hoksaa mitä se shampoossa tekee mutta hauska bongaus silti :D)

  • Sanni

   Virve postasi vasta Friedan Frizz Ease Forever Smooth-tuotteista, oletko vilikaissut niiden incejä?

   En ole, ja multa on muuten mennyt tuo Virven postauskin ohi. Erytritolia..? :) Hahhaa, karppishampoo tosiaan..! :D Oma veikkaukseni on, että se on kosteutta sitova ainesosa. Ainakin ksylitolia, joka myös on sokerialkoholi, käytetään kosmetiikassa kosteutta sitovana aineena.

 12. Jessii

  Onko noissa silikonia?

  • Sanni

   Kyllä.

 13. NG

  Hiustenhoitotuotteista puhuttaessa: käväisin hiljan itäisessä naapurimaassa, ja kuinka ollakaan, kohdale osui upea Natura Siberican liike – jossa osattiin onneksi englantia. Valtava valikoima… Ostin tyrni-hoitsikan (näkyy tyrni muutenkin olevan Venäjällä rakastettu marja… niin kosmetiikassa kuin mehuissakin), se oli pakko saada jo tuoksun takia! Mönjä on kauniissa oranssinhohtoisessa ’krumeluuripullossa’… kokeilin kerran, ja on ihan OK ainesta.

  Seuraksi nappasin mukaan yhden lukuisista kasvonaamioista – niitä tässä sarjassa riittää… kuivaihoisillekin on jo vaikka kuinka monta eri versiota!

  • Sanni

   Jep, tuo Tyrni-sarjan tuoksu on to-die-for…. <3 Ahh. Mutta shampoo on parempaa kuin hoitis ;)

 14. Elise

  Taitaa mennä ostoslistalle. Luonnonkosmetiikan shampoista mikään ei ole vielä osoittautunut tarpeeksi tehokkaaksi. Olisi kiva, että tukka pysyisi puhtaan näköisenä iltaan asti. Päänahka muutenkin kuivuu ja kuivashampoon käyttö ei auta kuivuuteen kovin positiivisesti :D

  • Sanni

   Niin se vain taitaa olla ettei luonnonkosmetiikan pinta-aktiivista aineista mikään yllä samaan tehokkuuteen kuin sulfaatit ja muut synteettiset puhdistavat aineet. Harmi, mutta ei voi mitään :/ Syväpuhdistavaan luonnonkosmetiikan shampooseen en ole vielä toistaiseksi törmännyt.

 15. Magia

  Olitpa kirjoittanut hiustenpesusta kerta kaikkiaan osuvasti! Niinhän se on, että hiustenpesuelämys voi latistua ikäväksi päänahan jynssäämiseksi tietämättä, tuliko se edes puhtaaksi, jos läträä huonokoostumuksisella shampoolla. Huomasin, että Hulluilla päivillä on lauantaina alessa John Friedan Sheer Blonde -shampoo, täytyypä käydä nappaamassa kokeiluun:)

 16. stiia

  Kehuit joskus Korresin Aloe & Dittany -shampoota. Kiinnoistuin shampoosta kaupassa ja pienellä googlauksella löysin sun kehut siitä. Shampoo lähti matkaan. Mutta se olikin suuri pettymys. Mun hiukset eivöt ole koskaan vaatineet niin järjetöntä määrää hoitoainetta. Ilman hoitaainetta shampoota ei pysty käyttämään tai sitten hiuksia ei saa ikinä selviksi. Shampoo ei vaahtoa millään ja tuntuu, että sitä joutuu kerralla käyttämään puoli pulloa.. Tuoksu on hyvä, siitä plussaa. Ajattelin ensin, että ehkä me tykätäänkin vain erilaisista shampoista, mutta tämän tekstin jälkeen oli pakko tarkistaa vielä sun vanha postaus, että puhunko nyt varmasti samasta aineesta.. Jännä miten shampoot voivat käyttäytyä niin erilaillla eri ihmisten päässä.

  • Sanni

   Jännä miten shampoot voivat käyttäytyä niin erilaillla eri ihmisten päässä.

   Niinhän se on. Minkä tahansa kosmetiikkatuotteen kohdalla.

   Aloe & Dittany ei ole kovin voimakkaasti pesevä shampoo, esim. tähän Friedaan verrattuna mieto. Enemmänkin hoitava (eli mä en välttämättä tarvitse hoitista sen jälkeen lainkaan). Eikä tosiaan vaahtoa yhtä runsaasti kuin juuri vaikka Frieda.

 17. Eevis

  Heh, hiustenpesufriikki olen minäkin :) Mun mies totesi joskus saunassa, että mun hiustenpesu on niin antaumuksellista että se näyttää melkein joltain jumalalliselta rituaalilta :’D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.