Wow mikä tulos! Iho kuntoon radiofrekvenssihoidolla

Joku teistä saattaa muistaa ystäväni Dianan, jonka meikkasin kolme vuotta sitten hänen 40-vuotisjuhliinsa. Syy, miksi Diana tekee nyt comebackin Karkkipäivään, on hänen ihonsa. Se oli kokenut melkoisen muutoksen sitten viime tapaamisemme keväällä. Siis wow!

Tuli siltä istumalta olo, että tästä täytyy kirjoittaa blogiin!

Dianalla on couperoottinen, hieman karhea ja epätasainen iho. Ihon kunnosta ja ihotyypistä on pitkälti kiittäminen geenejämme, mutta myös elämäntavat (Dianan tapauksessa runsas ulkoilmaelämä, vähäinen kosmetiikan käyttö ja ihonhoidon ”laiminlyönti” ylipäänsä) vaikuttavat ihon kuntoon. Dianan hieman ”parkkiintuneesta” ihosta näkee (ja meikatessa myös tuntee), että hän viihtyy ulkona eikä juurikaan helli ihoa kosteusvoiteilla tai käytä suojaavaa aurinkotuotetta. Kun tähän lisää vielä couperosan, on tuloksena alemman vasemmanpuoleisen kuvan tilanne.

Diana_iho_ennen_jalkeen

Diana lokakuussa 2010 – Diana elokuussa 2013

Diana ei meikkaa ikinä, mutta kun näin häntä viikonloppuna, oli ensimmäinen reaktioni, ”Mitäs ihmettä? Onko Diana vihdoin alkanut meikkaamaan?”

Iho ei ollut pelkästään tasaisen sävyinen vaan koko pinta oli kokenut selvän muutoksen – se oli siloittunut, pehmeä ja… yksinkertaisesti paljon nuorekkaampi kuin ennen! Kaikkein selkeintä oli kuitenkin punoituksen katoaminen. Minun oli pakko kysyä, mitä Dianalle oli oikein tapahtunut. (Ja edelleen odotin, että vastaus olisi ”Ostin tosi hyvän meikkivoiteen!”)

Mutta Dianalle ei ollut tapahtunut meikkivoidetta. Couperosan katoamistempun takana on kosmetologi, ja käsittely nimeltä radiofrekvenssihoito. Diana on kuulema käynyt hoidossa 8 kertaa, joista ensimmäiset viisi tehtiin kahden viikon välein. Tulokset alkoivat näkyä lähes välittömästi. Nyt hän käy käsittelyssä kerran kuussa – ei siksi, että se olisi välttämätöntä tuloksen ylläpitämiseksi, vaan koska ”Hoito vain tuntuu niin ihanalta!”

Kosmetologi kun en ole enkä mitenkään kosmetologisiin hoitoihin perehtynyt, niin piti heti alkaa googlaamaan että mikä tämä hoito oikein on. Dianakaan ei oikein osannut kertoa muuta kuin että ”jotain käsittelypäätä liikutellaan iholla ja se tuntuu lämpimältä”. Käsittely on täysin ei-kirurginen.

Radiofrekvens

Sain selville, että hoidossa radioaallot tuodaan iholle hoitopään/elektrodin kautta. Aallot ulottuvat dermikseen saakka. Ruotsinkieliseltä sivulta luin (toivottavasti suomennan oikein :D), että käsittelyssä ”kudoksen vesimolekyylit aktivoituvat, mikä tuottaa lämpöä. 60-70 asteen lämpö saa kollageenin kutistumaan, mikä stimuloi uutta kollageenia täyttämään syntyneitä ’koloja'”. Hoidettu alue punoittaa käsittelyn jälkeen, mutta punoitus laskee yleensä nopeasti.

Hoito sopii kaiken ikäisille ja kaikille ihotyypeille.

Eräällä suomalaisella sivulla kerrotaan, että RF-tekniikalla on saavutettu läpimurto ruusufinnin ja laajentuneiden pintaverisuonien hoidossa. Sivulla kerrotaan, että aiemmin on ollut mahdollista vain polttaa laserilla pois näkyvät verisuonet, eikä tulos ole aina ollut pysyvä koska verisuonet pyrkivät etsimään uusia reittejä tulla pintaan. RF-tekniikalla ei tuhota näkyviä verisuonia, vaan korjataan kudosta jossa verisuonet sijaitsevat ja vahvistetaan ihoa, jolloin tulos on pysyvämpi.

Radiofrekvens2

Radiofrekvenssikäsittelyllä pystytään hoitamaan ryppyjä, aknea, couperosaa, laajentuneita ihohuokosia, tummia silmänalusia (!), alaluomen turvotusta, paikallisia rasvakertymiä kuten kaksoisleukaa ja ”alleja”, selluliittia, arpia, psoriaasista ja ekseemaa sekä veltostunutta ihoa. Kuulostaa siis ihan ”can-do-everything” -tekniikalta!

Kun kysyin, saanko ottaa Dianasta kuvan ja tehdä ihosta jutun blogiin, hän huudahti, ”Voi kun olisit saanut ennen ja jälkeen -kuvat Fridasta…!” Kävi ilmi, että Dianan 17-vuotias tytär Frida oli käynyt RF-hoidossa hoitamassa erittäin pahaksi äitynyttä akneaan. (Fridakin on muuten esiintynyt aiemmin Karkkipäivän sivuilla, hahaa, tuntuu että melkein kaikki tutut vilahtaa täällä jossain vaiheessa… ^_^)

Fridan leuan akne oli niin pahasti tulehtunut, että paiseet pullottivat kuulema alahuulen ja posken sisäpuolellakin…! Diana oli vienyt Fridan RF-hoitoon, ja akne oli rauhoittunut jo yhden käsittelyn jälkeen. Diana sanoi että vaikutus oli niin nopea ja muutos niin suuri etteivät he meinanneet uskoa sitä itsekään.

Kuulostaa aika mielettömältä.

Onko joku teistä kokeillut radiofrekvenssihoitoa? Tai tekeekö joku teistä jopa itse näitä hoitoja? (Arvelen Karkkipäivän lukijoiden joukossa olevan kosmetologejakin… :)) Olisi tosi kiinnostavaa kuulla aiheesta lisää!

Sitten kun mulla alkaa naama ”valumaan ja ruttuilemaan” niin tiedän mihin hoitoon suuntaan..! :)

Kuvat (paitsi Diana) täältä ja täältä.

 P.S. Mikä muhun on mennyt? Neljä postausta vuorokauden sisällä….! :D Nyt jos vähän hölläisi… ^_^

Kommentit (33)
  1. OMG! Ei mulla muuta! En ole kokeillut, mutta jos joskus tulee tarvetta taidanpa mennä!

  2. Vaude, eipä uskoisi samaksi ihmiseksi! Tämä postaus kiinnosti minua aivan erityisesti, sillä kärsin itsekin punoittavasta ihosta. Itse toki hoidan, hellin ja suojaan sitä kaikin mahdollisin tavoin, mutta sellaista meikkiä en ole vielä löytänyt, joka kokonaan piilottaisi poskieni punoituksen. (Jokin teatterimaski ehkä olisi riittävän tehokas…) Tätä hoitoa tekisi siis ehdottomasti mieli kokeilla!

    Asun Ranskassa, ja täkäläinen ihotautilääkärini on vahvasti sitä mieltä, ettei minun punaisille poskilleni voi tehdä oikeastaan mitään. Sata euroa/kerta maksavalla laserhoidolla saattaisi kuulemma ehkä mahdollisesti saada aikaan jonkinlaista parannusta, mutta se olisi pitkää, hankalaa ja kallista eikä välttämättä auttaisi. Jos tämä RF-hoito tehoaisi, olisi hauskaa kuulla dermatologin mielipide siitä! Otan saman tien selvää, tunnetaanko kyseistä menetelmää edes täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *