Why we love black eyeliner.

Ja heti alkuun suuret pahoitteluni kahden englanninkielisen otsikon käytöstä peräjälkeen. :) Tiedän, että ei-suomenkieliset otsikot häiritsevät joitain lukijoita.

Haluan vain muistuttaa teitä siitä, kuinka helposti saat melkeinpä minkä tahansa väripläjäyksen luomillasi sidottua tyylikkääksi kokonaisuudeksi käyttämällä mustaa rajausta. Olen tästä jo aiemminkin puhunut blogissa, mutta tässä vinkki tulee taas. Vaikka kokisit mustan muuten liian jyrkäksi rajaussävyksi itsellesi, niin värikkäiden meikkien kanssa se on must. Se vaan on. :)

LorealBlueGreen1

Mikä ihmeen valju ja epämääräinen viritys tämä on? Ei näytä erityisen hyvältä vaikka lisäät ripsarinkin.

LorealBlueGreen2

Mutta – kun rajaat silmän kauttaaltaan mustalla, saa meikki heti jonkun tolkun. Ja sehän näyttää ihan hyvältä! Ylä- ja alaluomen värit ikäänkuin ”kiinnittyvät” toisiinsa, ne saavat raamit ja näyttävät kokonaisuudelta.

LorealBlueGreen3

Luomilla L’orealin Arctic Blue ja Kryptonite Green. Meikki on muuten käänteisversio tästä meikistä. Tykkään yhdistelmästä paljon, olivat sävyt kummin päin vain.

Inglot_blackliner

Ja tässä vielä toinen versio mustan eyelinerin ”paketoimasta” värimeikistä. Edes violetti tai vihreä rajaus ei tekisi tästä meikistä yhtä toimivaa. Musta sitoo sävyt yhteen. Tässä meikissä yläluomella Inglotin AMC Eyshadow 66 ja alaluomella Inglotin D.S. 504.

LorealBlueGreen4

Huomasinpahan sitten jälkeenpäin, että unohdin meikata alaripset kumpaankin meikkiin! ^_^

Yläluomen rajaukseen käytän useimmiten geeli- tai tussirajausta, ja alaluomen sisärajaukseen MACin kajalia sävyssä Smolder. Smolder on mustin, pehmein, pigmenttirikkain ja pysyvin kajal mitä olen kokeillut, enkä muuhun vaihda.

Kuinka moni teistä käyttää mustia rajauksia, ja kuinka moni taas vierastaa niitä? Itse voin paljastaa, että aloin käyttää mustaa rajausta vasta samoihin aikoihin kun löysin värikkäät meikit, eli noin viisi vuotta sitten. Sitä ennen en voinut kuvitellakaan käyttäväni mustaa, olinhan niin vaalea. Nyt taas on vaikea kuvitella meikkiä ilman mustaa. Se on ylivoimaisesti eniten käyttämäni rajaussävy.

Kommentit (68)
 1. Kyllä se musta eyeliner täälläkin eniten käytössä on. Olen rock-henkinen, joten ilman mustaa olisi vaikea tulla toimeen ;)
  Mutta myös värikkäät eyelinerit ovat kivoja ja laiskoina päivinä en laita luomiväriä lainkaan, vaan ainoastaan turkoosin tai violetin eyelinerin. MAC:lta olen ne löytänyt.

  Blogisi perusteella olen ajatellut rohkaistua kokeilemaan rajaustussilla, jotta saisin tarkempaa jälkeä…

  Mikä musta rajaus sinulla on tuossa alaalla? Minulla se liian helposti kuluu nopsaan pois ja näyttää jo laittaessa turhan haalealta. Olen käyttänyt siinä Diorin rajauskynää.

  1. Käytän mustaan sisärajaukseen lähes poikkeuksetta MACin Smolder-kajalia. Mustin, pigmenttirikkain ja pysyvin kaikista merkeistä, mitä olen kokeillut. Voisinkin muuten lisätä tiedon tuonne tekstiin. :)

   1. Kiitos tiedosta! Jotenkin en yllättynyt… Viime aikoina meikkipussiini on eksynyt yhä enemmän ja enemmän MAC:n tuotteita. Ja ei kun Stockalle…

    1. Mulla lähtee musta sisäkajal aina sillai ”leijumaan” silmämunaa pitkin. Sitten sitä mustaa töhnää on valkuaisessa ja näyttää rumalta. Tosin käytössä on ollut Lancomen kajal, joka ei sitten varmasti ole se kaikkein paras. Voi kun MACia sais jostain vähän helpommin :(

 2. Minäkin käytän yleensä mustaa, mutta harvemmin eyelineria (jos ei lasketa geeli-lineria sisäpuolella). Mitä enemmän meikissä tapahtuu, sitä enemmän se kaipaa rajausta ryhdistämään ja ”kokoamaan”. Toisaalta se tuo särmää myös yksinkertaisempaan meikkiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *