Karkkipäivä
Karkkipäivä

Why we love black eyeliner.

Ja heti alkuun suuret pahoitteluni kahden englanninkielisen otsikon käytöstä peräjälkeen. :) Tiedän, että ei-suomenkieliset otsikot häiritsevät joitain lukijoita.

Haluan vain muistuttaa teitä siitä, kuinka helposti saat melkeinpä minkä tahansa väripläjäyksen luomillasi sidottua tyylikkääksi kokonaisuudeksi käyttämällä mustaa rajausta. Olen tästä jo aiemminkin puhunut blogissa, mutta tässä vinkki tulee taas. Vaikka kokisit mustan muuten liian jyrkäksi rajaussävyksi itsellesi, niin värikkäiden meikkien kanssa se on must. Se vaan on. :)

LorealBlueGreen1

Mikä ihmeen valju ja epämääräinen viritys tämä on? Ei näytä erityisen hyvältä vaikka lisäät ripsarinkin.

LorealBlueGreen2

Mutta – kun rajaat silmän kauttaaltaan mustalla, saa meikki heti jonkun tolkun. Ja sehän näyttää ihan hyvältä! Ylä- ja alaluomen värit ikäänkuin ”kiinnittyvät” toisiinsa, ne saavat raamit ja näyttävät kokonaisuudelta.

LorealBlueGreen3

Luomilla L’orealin Arctic Blue ja Kryptonite Green. Meikki on muuten käänteisversio tästä meikistä. Tykkään yhdistelmästä paljon, olivat sävyt kummin päin vain.

Inglot_blackliner

Ja tässä vielä toinen versio mustan eyelinerin ”paketoimasta” värimeikistä. Edes violetti tai vihreä rajaus ei tekisi tästä meikistä yhtä toimivaa. Musta sitoo sävyt yhteen. Tässä meikissä yläluomella Inglotin AMC Eyshadow 66 ja alaluomella Inglotin D.S. 504.

LorealBlueGreen4

Huomasinpahan sitten jälkeenpäin, että unohdin meikata alaripset kumpaankin meikkiin! ^_^

Yläluomen rajaukseen käytän useimmiten geeli- tai tussirajausta, ja alaluomen sisärajaukseen MACin kajalia sävyssä Smolder. Smolder on mustin, pehmein, pigmenttirikkain ja pysyvin kajal mitä olen kokeillut, enkä muuhun vaihda.

Kuinka moni teistä käyttää mustia rajauksia, ja kuinka moni taas vierastaa niitä? Itse voin paljastaa, että aloin käyttää mustaa rajausta vasta samoihin aikoihin kun löysin värikkäät meikit, eli noin viisi vuotta sitten. Sitä ennen en voinut kuvitellakaan käyttäväni mustaa, olinhan niin vaalea. Nyt taas on vaikea kuvitella meikkiä ilman mustaa. Se on ylivoimaisesti eniten käyttämäni rajaussävy.

Kommentit (68)

 1. Sanna

  Olen käyttänyt pitkään tussilinereita, eri merkkisiä. Ongelmana vaan on ollut, että ne kuivuu mielestäni tosi nopsaan.

  Nyt sitten pitkän harkinnan jälkeen ostin Makeup Storen cake eyelinerin. Ja tykkään tosi paljon. Tosin laitan sitä toistaiseksi vielä vanhalla tussilinerilla kun unohdin ostaa siihen hyvän siveltimen.

  Ja kyllä meikki vaatii ehdottomasti rajauksen, se antaa silmille syvemmän lookin.

 2. Pilvi

  Mä olen joskus nuorempana rajannut aina mustalla, mutta myöhemmin siirryin pehmeämpään ruskeaan rajaukseen. Luomivärejä en oikein osaa käyttää, ajatuksen tasolla on kyllä ollut jo vähän aikaa jonkun luomivärin hankkiminen, en vaan yhtään tiedä mikä merkki olisi hyvä ja riittävän pigmenttinen. Osaisitko neuvoa, olisiko vaikka juuri Inglot hyvä?

  • Sanni

   Inglot on oikein hyvä vaihtoehto. Suosittelen myös MACiä. Inglot on hieman edullisempi, ja siellä saa itse koota haluamansalaisen paletin.

 3. Kettuska

  Tästäpä sainkin oivan aasinsillan kestopigmentointeihin. Tunnetko ketään ystävää / meikkibloggaajaa jolla olisi pigmentoidut eye-linerit? Itse hankin vuotavien silmien ja laiskuuden vuoksi, mutta olleet vasta aika vähän aikaa josta suuren osan olen ollut kotona ja meikannut siksi muutenkin hyvin vähän. Tyytyväinen kuitenkin olen ollut, paitsi että pitää muistaa pitää kestovärit ripsissä ettei näytä liian tummalta noi rajat näin alkuvaiheessa. Lähinnä toivoisin kuvia ym että kuinka ikävästi rajaukset mahdollisesti paistaa läpi jos vedän päälle toisen värisellä rajausvärillä tai jatkan rajausta jotenkin.. en nyt osaa selittää, mutta vähän hyödyntämisvinkkejä kaiketi kaipaisin.

 4. Memma

  Hei! minulla on ongelmana se, että en pysty käyttämään sisärajauksia, koska silmäni alkavat vuotamaan ihan älyttömästi ja niitä kirvelee. Se ei ole ollenkaan kiva juttu, varsinkin kun suurimpiin osiin kaikista hienoista meikkauksista, joita olen netistä tutkaillut kuuluu sisärajaus :/

 5. Rinaww

  Itse käytän aina mustaa, sisärajausta taasen en käytä miltei koskaan . syy = pienentää silmiäni, jotka eivät luonnostaankaan kovin suuret ole, joten rajaustekniikat ovat ihan toiset (: kauniita silmämeikkejä, rajaus on kaiken a ja o ! [ainakin ”varsinaisessa” silmämeikissä, luomiväriä ym]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.