Whamisan uusi Cactus-seerumi & muut uutuudet

Ahh, Whamisa! Kosteuttavan ihonhoidon kuningatar (jos minulta ja monelta muulta kysyy.) Nyt sarja on saanut uuden kosteuttavan tähden rivistöönsä.

Disclaimer: olen töissä Whamisan maahantuojalla ja olen saanut tuotteet töistä.

Ollakseen korealainen kosmetiikkasarja, Whamisa on ollut siitä erikoinen, ettei sen valikoimassa ole ollut lainkaan seerumia. Ei myöskään essencejä tai ampulleja, vaikka kaikki kolme ovat äärimmäisen suosittuja tuotteita aasialaisessa ihonhoidossa.

Whamisan kosteuttavana ”seerumina” onkin pidetty sarjan erittäin kosteuttavaa, paksun hoitoveden kaltaista Deep Rich Toneria.

Nyt Deep Rich toner saa haastajan: tapaa Cactus Inner Skin Moisture Bouncy Serum!

Samaan aikaan Cactus-seerumin kanssa Whamisa lanseeraa uuden version rasvoittuvan ihon Sebum Treatmentista – sekin nyt seerumimuodossa.

CACTUS BOUNCY SERUM 49,90€ / 33 ml

Nopeat faktat:

Vaikuttava aine: kaktusviikunauute (99,47%!)

Vaikutus: kosteuttava, rauhoittava, antioksidanttinen

Muut ainesosat: spirulina-uute, laventeliöljy, rosmariiniöljy, ruusupuun öljy sekä mandariiniöljy

Koostumus: siirappimainen ohut neste

Tuoksu: vihreä ja mieto

Ihotuntuma: äärimmäisen kosteuttava ja tahmea

Kerron alla lisää itse kaktusviikunasta, ja miksi se on niin IN, mutta suurempi osa teistä varmaan kaipaa ihan ensimmäisenä kuulla, mitä olen tykännyt tästä seerumista ja onko se yhtä kosteuttava kuin Deep Rich Toner.

Mun kokemus: kyllä, Cactus-seerumi on ihan älyttömän kosteuttava! Sen humektanttisuuden (eli kosteutta sitovuuden) tuntee välittömästi. Iho jää erittäin kostean tuntuiseksi, ja kosteuden tunne säilyy pitkään, vaikka päälle ei heti laittaisi voidetta.

Korkea humektanttisuus sisältää myös osalle kuluttajista vähemmän miellyttävän ilmiön; tehokkaasti kosteuttavat aineet tuntuvat iholla enemmän tai vähemmän tahmeilta. Kaktusuutteen luontaista ”limaisuutta” ei ole Whamisan seerumissa peitelty apuaineilla, joten seerumi tuntuu juuri siltä mitä se 99-prosenttisesti on: kaktuksen siirappimaiselta mehulta.

MIKÄ KAKTUSVIIKUNA?

Kaktusviikuna eli viikunaopuntia (Opuntia Ficus-Indica) on yksi viime vuosien nousevista tehoaineista kosmetiikassa.

Kaktusviikuna on meksikolainen kaktuslaji, jonka hedelmä on syötävä. Kosmetiikassa käytetään kaktusviikunan varresta, hedelmistä tai kukista saatavaa uutetta sekä siemenöljyä. Kullakin komponentilla on hieman erilaisia vaikutuksia, mutta kaikille on yhteistä kosteuttavuus, rauhoittavuus ja antioksidanttisuus.

Whamisan seerumin inci ei paljasta, mitä osaa kaktuksesta on käytetty (’opuntia ficus-indica extract’), mutta koostumuksesta päättelen, että se on varmasti kaktuksen varresta kerättyä geelimäistä nestettä.

Kaktusviikunan nestettä voi mielestäni hyvin verrata aloe veran mehuun, joka on luontaisesti myös hieman geelimäistä sekä erittäin kosteuttavaa ja rauhoittavaa. Näillä kahdella on paljon yhteistä, mutta kaktusviikunassa on aloe veraakin enemmän ravitsevia yhdisteitä: se sisältää 40 erilaista fytokemikaalia, 18 aminohappoa, 14 eri vitamiinia sekä 12 eri mineraalia.

Kaktusneste sisältää myös runsaasti pektiinejä ja kuituja, jotka tekevät koostumuksesta hieman limaisen, samaan tapaan kuin etanaseerumi.

KENELLE?

Cactus-seerumi on ihan fantastinen tuote kuivalle, herkälle, herkästi reagoivalle ja kosteusköyhälle iholle.

Verrattuna Deep Rich Toneriin, Cactus-seerumi on erityisen ihanteellinen herkälle iholle, koska sisältää niin vähän ainesosia, ja seerumin aktiiviaine kaktusviikunauute on itsessään ihoa tehokkaasti rauhoittava.

Jos Cactus-seerumin tahmeus, tai sanalla sanoen lievä limaisuus häiritsee, se kyllä katoaa, kun laitat päälle voiteen. :)

En itsekään voi väittää suoranaisesti rakastavani tahmeaa tunnetta iholla, mutta rakastan kosteutettua, pehmeää ja täydellisen miellyttävän tuntuista ihoa. Sellaisen tunteen Whamisan Cactus Bouncy Serum jättää. ❤️

SEBUM TREATMENT 29,90€ / 33 ml (hinta vaihtelee jälleenmyyjittäin)

Tämä on nyt aivan uusi versio Whamisan aiemmasta, samannimisestä tuotteesta. Sebum Treatment on seerumi rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle.

Aiempi Sebum Treatment oli emulsiomainen ja myytiin isossa 120 ml pullossa. Uusi Sebum Treatment on geelifluidimainen seerumi. Se imeytyyy hetkessä eikä jätä ihoa piiruakaan tahmeaksi. Oikein miellyttävän tuntuinen.

Vaikuttavat aineet:

kameleonttilehtiuute (35%)
rosmariiniuute (31,9%)
laventeliuute (20%)
centella asiatica -uute (4%)
omenauute (1%)
glukonolaktoni eli PHA-happo
betaiinisalisylaatti eli BHA-happo

Kameleonttilehti (houttuynia cordata) on vanha kiinalainen lääkinnällinen kasvi, ja täynnään iholle hyödyllisiä polyfenolisia flavonoideja. Näihin flavonoideihin lukeutuvat mm. kversetiini, hyperosidi sekä rutiini, joilla on tulehdusta laskevia, antibakteerisia ja antioksidanttisia vaikutuksia. Kameleonttilehti myös tasapainottaa ihon talineritystä.

Myös rosmariini ja laventeli ovat erittäin antibakteerisia, centella asiatica rauhoittaa. PHA- ja BHA-hapot puhdistavat ihoa miedosti kuorimalla. Näiden pitoisuus seerumissa on niin pieni, että varsinaisesta välittömästi kuorivasta tuotteesta ei voi puhua, vaan puhdistava ja huokosten tukkeutumista ehkäisevä vaikutus syntyy kumulatiivisesti käyttämällä tuotetta säännöllisesti aamuin illoin.

Omenauute sisältää sekin happoa; omenahappoa.

Lisäksi Sebum Treatment sisältää Whamisalle ominaisen cocktailin fermentoituja ainesosia: lootuksen, voikukan, omenan, krysanteemin, vihreän teen ja sitruunankuoren uutteita.

Alevinkki: kaikki Whamisan tuotteet ovat nyt -20% tarjouksessa Natural Goods Companylla, ja tilaukseen saa kaupan päälle minikokoisen puhdistusöljyn sekä puhdistusgeelin 😍

SARJATÄYDENNYKSIÄ

No, oikeammin väliotsikko voisi olla sarjatäydennys, sillä aiemmat täydennykset tulivat jo syksyllä. Kevään täydennys on Refresh-linjan päivävoide.

Nyt kaikki kolme eri ihotyypin hoitolinjaa sisältävät samat tuotteet. Tai melkein! Original-sarjassa ei ole omaa nimikko-kasvosuihketta, mutta normaalille iholle sopii esimerkiksi Oliivinlehti Facial Mist.

Tykkään tehdä koosteita ja listauksia, joten tein koosteet Whamisan eri ihotyyppien tuotelinjoista. :) Ennen viime syksynä startannutta uudistusta, tuotelinjat olivat paljon riisutummat. Eivät ne nytkään monimutkaisia ole, mutta on loogista, että kaikille ihotyypeille on nyt samat perustuotteet :)

ORIGINAL on Whamisan sarja normaalille iholle

Sarjaan kuuluu kasvovoide, kasvovesi sekä kasvoöljy.

Kommentti syksyllä uudistuneista kasvovoiteesta ja kasvovedestä: minulla ei enää ole aikoihin ollut alkuperäisiä versioita joihin verrata, mutta minusta tämän hetkinen Original-kasvoemulsio tuntuu täyteläisemmältä kuin se, jota testasin kun sarja lanseerattiin. Vuonna 2018 olen kirjoittanut Original-kasvovoiteesta: ”ohut ja raikas, erittäin kevyt emulsio. Voide soveltuu erityisesti seka- ja rasvoittuvalle iholle.” 

Tämän kuvauksen pohjalta sanoisin, että nykyinen koostumus on erilainen. Se olisi odotettuakin, kun Whamisa nyt on lanseerannut oman voiteen rasvoittuvalle iholle. Original-voide on edelleen ohutta, mutta ei mielestäni niin fluidimaisen ohutta kuin edellinen.

Myös Original-kasvovesi tuntuu täyteläisemmältä ja kosteuttavammalta kuin muistin, mutta saattaahan olla, että se on aina ollut tällaista. Testasin sitä aikoinani vain pienen näytepullon verran.

Täytyy sanoa, että pidän Original-kasvoveden tuoksusta enemmän kuin uudesta Deep Rich Tonerin tuoksusta (joka on jakanut mielipiteitä). Originalissa on sitä jännää ”maanläheistä” sävyä, josta vanhassa Deep Richissä tykkäsin. Luulin pitkään, että tuoksu johtuu fermentoinnista, sillä minusta melkein kaikissa Whamisan tuotteissa oli aistittavissa tämä sama sävähdys.

REFRESH on Whamisan sarja rasvoittuvalle ja sekaiholle

Sarjaan kuului alun perin vain kasvovesi, mikä nyt tuntuu vähän erikoiselta. Syksyllä Refresh-kasvovesi sai rinnalleen kaksifaasisen kasvosuihkeen sekä kasvoöljyn, ja nyt tiimi täydentyy ikiomalla kasvoemulsiolla eli Lotionilla.

UUTUUS: LOTION REFRESH 49,90€ / 150 ml

Tykkään voiteesta todella paljon, vaikka se ei olekaan minun ihotyypilleni. Voide on ihanan helposti levittyvää ja miellyttävän tuntuista ja siinä on kevyt ja raikas sitruksinen tuoksu. Vaikuttavina aineina on mm. yuzu-hedelmän uutetta (laskee tulehdusta), centella asiaticaa (rauhoittaa), glukonolaktonia ja pajunkuoriuutetta (puhdistavat ihon pintaa ja huokosia) sekä oliivi- ja viinirypäleensiemenöljyä (pehmentävät). Kuten kaikissa Whamisan voiteissa, myös Refresh-emulsiossa vesipohja on korvattu kosteuttavalla aloe veralla.

Minusta koostumus ei itse asiassa ole merkittävästi ohuempaa kuin Original-voiteessa, mutta Refresh-voide jättää lopulta ”kuivemman” pinnan.

Ei ole salaisuus, että rakastan Whamisan voidekoostumuksia, eikä tälläkään kertaa ole mitään huomautettavaa. Vain ihailtavaa. Ei ole paremman tuntuisia voidekoostumuksia, jos minulta kysyy. 🙏🏻

DEEP RICH on Whamisan sarja kuivalle (ja kosteusköyhälle) iholle

Tämä sarja on Whamisan tunnetuin, kiitos kulttimaineeseen ympäri maailmaa kohonneen kasvoveden (tai hoitonesteen, itsepintaisesti kutsun sitä mieluummin hoitonesteeksi).

Syksyllä Deep Rich -sarja kasvoi kasvosuihkeella ja -öljyllä ja koostuu nyt Refreshin tavoin neljästä kosteuttavasta tuotteesta.

Sarjan kasvovoide on nimeltään Double Rich, ja on minun oma henkilökohtainen #1 voidesuosikkini jos pitäisi valita yksi ainoa kasvovoide, jota käyttää.

*

Käsi ylös, kuka meinaa testata uutta Cactus-seerumia? :) Mitä mieltä olette, oliko jo aikakin, että Whamisa lanseeraa ”rehellisen” seerumin, vai olisivatko Tonerit riittäneet?

kauneus luonnonkosmetiikka ihonhoitotuotteet
Kommentit (14)
 1. Hei,
  ostin Cactus-seerumin heti kun sitä sai hankittua, ja kyllähän siitä tykkään paljonkin. Mulla on juurikin kosteutta kaipaava iho. Minä koen seerumin niin, että se imeytyy hyvin ihoon ja ei edes jää tahmeaksi. Toisaalta laitan lähes heti voiteen päälle siihen, niin eipä sitä ennätä ihmetelläkään. :D
  Seerumin alle laitan Deep Rich Tonerin (vanha versio), ja usein suihkaisen vielä sitäkin ennen iholle esim. Novexpertin Hyaluronic Acid Smoothing Mistiä. Se on kiva tuote, kun jos ihoa jo vähän kiristelee, saa Mistillä sen tunteen mukavasti pois, ennen muiden tuotteiden lisäämistä.
  Kasvovoiteena on viime aikoina ollut Whamisan Nourishing cream (vanha versio), pidän senkin tuottamasta ihotuntumasta tosi paljon.
  Paljon on tullut kokeiltua eri tuotteita ja sarjoja, mutta kyllä Whamisa ja Novexpert on suosikkejani loppujen lopuksi, niistä on löytynyt monta kivaa tuotetta.

  1. Minä koen seerumin niin, että se imeytyy hyvin ihoon ja ei edes jää tahmeaksi. Toisaalta laitan lähes heti voiteen päälle siihen, niin eipä sitä ennätä ihmetelläkään. :D

   Minulla iho jää hieman tahmeaksi Cactuksesta, eikä tahmeus haihdu vaan jää iholle, jos en laita päälle voidetta. Toisaalta en koe tuota tahmeutta niin valtavan epämiellyttävänä, olen oppinut yhdistämään tahmeuden humektanttisuuteen ja kun pää on viimein oivaltanut ja sisäistänyt tämän, tahmea ihon pinta viestittää vain todella tehokkaasti kosteuttavasta tuotteesta. ❤️ (Vielä viisi vuotta sitten en olisi voinut sietää minkäänlaista tahman tunnetta iholla.)

   Seerumin alle laitan Deep Rich Tonerin (vanha versio), ja usein suihkaisen vielä sitäkin ennen iholle esim. Novexpertin Hyaluronic Acid Smoothing Mistiä. Se on kiva tuote, kun jos ihoa jo vähän kiristelee, saa Mistillä sen tunteen mukavasti pois, ennen muiden tuotteiden lisäämistä.

   👍🙂

   Paljon on tullut kokeiltua eri tuotteita ja sarjoja, mutta kyllä Whamisa ja Novexpert on suosikkejani loppujen lopuksi, niistä on löytynyt monta kivaa tuotetta.

   Kiva kuulla :) :)

   Olen niin iloinen, kun Novexpert on viimein alkanut löytää Suomessa ansaitsemaansa suosiota 😍 Sarja on NIIN hyvä, ja sai pitkään kulkea lähes hiljaisuudessa vain muutaman alan ammattilaisen sitä hehkutellessa.

   Novexpertin kohdalla voi hyvin huomata, mitä minimaalinen markkinointibudjetti saa aikaan. Novexpertin imagoon ei kuulu ”hypettää” tuotteitaan mainoksissa tai lukuisissa vaikuttajayhteistöissä, vaan heidän arvoihinsa kuuluu ”tuotteidemme laatu puhuu puolestaan” ja paras mainos on word-of-mouth. Kaupallisessa maailmassa mainossatsauksilla on täysin olennainen merkitys, ja kun niitä ei tehdä, moni fantastinen sarja jää piiloon. Olen niin iloinen, että word-of-mouth ja kuluttajien aidot kokemukset Novexpertin laadusta ovat alkaneet tehdä Suomessakin viimein tehtävänsä. 🙏🏻

   (…heh, tulipas nyt Novexpert-purkaus Whamisa-juttuun…. Mutta antaa tulla 😙❤️ Kummatkin ihania sarjoja.)

 2. Jes, todellakin aion testata kaktusta!!

  Rakastan Whamisaa, ja erityisesti Deep Rich Toner on vienyt sydämeni. Se on juuri sellainen Tämän ottaisin autiolle saarelle -tuote.

  Kaktus kiinnostaa testata ihan jo huvin ja harrastuksen vuoksi, mutta lisäksi tuo luvattu rauhoittavuus ja tahmeus ovat mun mieleen. Deep rich toneria ja öljyä lotraamalla ja kerrostamalla saan aikaan sitä haluamaani tahmeutta, mutta näin olen joskus myös onnistunut tukkimaan ja ärsyttämään ihoni.

  Muistan joskus teininä inhonneeni eniten tahmeita voiteita ja ihofiilistä, nyt on kelkka kääntynyt. :)

  1. Rakastan Whamisaa, ja erityisesti Deep Rich Toner on vienyt sydämeni. Se on juuri sellainen Tämän ottaisin autiolle saarelle -tuote.

   Allekirjoitan!

   mutta lisäksi tuo luvattu rauhoittavuus ja tahmeus ovat mun mieleen.

   😍😍

   Muistan joskus teininä inhonneeni eniten tahmeita voiteita ja ihofiilistä, nyt on kelkka kääntynyt. :)

   Mä en voinut sietää tahmeutta vielä neljä-viisi vuotta sitten, ja kelkka lähti hitaasti kääntymään vasta sitä mukaa, kun oma ihoni alkoi kuivua ja ymmärsin kokemuksen kautta, mikä merkitys ”tahmeudella” kosmetiikassa voi olla. No, en edelleenkään tykkää tahmeista ja rasvaisen pinnan jättävistä voiteista, mutta kasvovesissä ja seerumeissa sallin kohtuullisen tahmeuden ☺️ Joskus pieni tahmeus on jopa toivottavaa, koska se kertoo konkreettisesti kosteuden sitoutumisesta ihoon. Etenkin niinä päivinä kun ihoa ihan kiristää, tarvitaan ”tahmeita” tuotteita; humektanttisia nesteitä ja ravitsevia öljyjä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *