Whamisan ihonhoitorutiini + vinkit talveen

Jatketaan korealaisen luonnonkosmetiikan merkeissä. :)

Edellisessä postauksessa esittelin minimalistisen korealaissarjan Urangin ja heidän erityisen mix & match -ihonhoitoajattelunsa, tänään ääneen pääsee runsaamman kattauksen Whamisa.

Whamisa lienee useimmille blogini lukijoille tuttu sarja. Se ilmestyi Suomen markkinoille kolme vuotta sitten ja löi itsensä kerralla läpi nauttien maassamme huippusuosiota.

Disclaimer: olen töissä Whamisan maahantuojalla, ja kaikki esitellyt tuotteet olen saanut töistä.

Whamisassa on sitä jotakin, joka erotti sen heti kilpailijoista ja teki siitä valtavan kiinnostavan ja vetovoimaisen ihonhoitosarjan Suomessa. Tuotteiden korkea laatu ja miellyttävät koostumukset ovat totta kai yksi ilmeinen tekijä. Tehokkuus on toinen; Whamisan fermentointiin perustuva ainesosateknologia aktivoi ihoa ja tuo nopeasti tuloksia. Samalla tämä teknologia toisaalta merkitsee sitä, etteivät Whamisan tuotteet sovi kaikille herkkäihoisille.

Whamisan valikoima on laaja, mutta ollakseen korealainen sarja, siinä on yksi erikoisuus; Whamisalla ei ole lainkaan Koreassa ja muuallakin Aasiassa suosittuja essencejä, seerumeita tai ampulleja.

Sen sijaan Whamisan toner eli kasvovesi korvaa tehotiivisteet ollen paljon tavanomaista kasvovettä hoitavampi. Parempi nimitys sille onkin hoitoneste, ja Whamisan mist puolestaan toimii kasvoveden tapaan. (Sekavaa? Ehkä. Mutta kun tuotteet ottaa käyttöön, niiden ominaisuudet selkenevät nopeasti. :))

WHAMISAN HOITORUTIINI

Whamisan perusihonhoitorutiini näyttää tältä: puhdistus – kasvovesi – hoitoneste – silmänympärysvoide – kasvovoide ja/tai kasvoöljy.

Silmänympärysvoiteen voi toki jättää pois, jos ei koe sille tarvetta.

Urangista poiketen, Whamisalla on useita erilaisia voiteita, eivätkä öljyt muodosta ihonhoidollista ydintä. Tonerit eli hoitonesteet sen sijaan ovat Whamisan the tähtituote, joita suositellaan jokaisen ihonhoitorutiiniin.

Valitsin tähän postaukseen tuotteita erityisesti kuivalle iholle ja talvi-vuodenaikaa ajatellen.

ASKEL 1: KASVOVESI

Ihonhoito alkaa kasvovedestä. Kasvovesi samalla viimeistelee puhdistuksen sekä valmistaa ihon vastaanottamaan hoitavat tuotteet ja toimii ihon esikosteuttajana.

Koska Koreassa suositaan emäksistä vaahtopuhdistusta, jollainen Whamisan Foam Cleansing Cream’kin on, ihon pH tasapainotetaan aina kasvovedellä. (Vinkki: öljypuhdistus yksinään ei nosta ihon pH:ta, eli jos haluat kaikkein hellävaraisimman puhdistuksen, käytä vain öljyä, balmia tai puhdistusmaitoa.)

Whamisalla on kaksi kasvovettä kuivalle iholle: Damask Rose Petal Mist ja uutuustuote Deep Rich Mist.

Damask Rosessa (42,30€ / 80 ml) on peräti 94,42% aloe vera -uutetta ja 2,5% ruusuvettä. Mukana on myös joukko aasialaisia hoitavia rohdoskasviuutteita (hanbang, termi, jonka avasin Urang-jutussa). Damask Rose Petal Mist kosteuttaa, virkistää ja kirkastaa ihoa.

Deep Rich Mist (44,60€ / 100 ml) on kaksifaasinen kasvovesi, ja sisältää ravitsevaa kamelia- ja oliiviöljyä + huikean kattauksen hanbang-uutteita kuten centella asiaticaa. Se jättää ihon ihanan pehmeäksi – enkä voi tuoksufriikkinä olla mainitsematta ihanan raikkaanmakeaa tuoksua..! 😍 Suosikkini!

ASKEL 2: HOITONESTE

Kasvoveden jälkeen iholle taputellaan hoitoneste. Hoitonesteitä on kolme, joista kuuluisin on äärimmäisen kosteuttava vaaleanpunainen Deep Rich Toner. Tätä kun käyttää, voi todellakin skipata erilliset kosteuttavat seerumit, niin kosteuttava se on.

Mikäli haluaa maksimoida kosteuden, voi kerrostaa Toneria useamman kerroksen.

Normaalille iholle sopii Original Toner, rasvoittuvalle ja sekaiholle Refresh Toner. Tämän vuoden uudistuksen myötä kaikki Whamisan hoitonesteet ovat nyt alkoholittomia.

 ASKEL 3: VOIDE JA/TAI ÖLJY

Hoitonesteen jälkeen kosteus lukitaan ihoon ja ihon pinta pehmennetään voiteella ja/tai öljyllä.

VOITEET

Lotion Original – ohut kosteusemulsio normaalille iholle
Lotion Refresh (tulossa) – ohut kosteusemulsio rasvoittuvalle, epäpuhtaalle ja sekaiholle
Lotion Double Rich – kosteusemulsio kuivalle iholle
Water Crean – voide normaalille ja kosteusköyhälle iholle
Nourishing Cream – täyteläinen voide kuivalle iholle
Sebum Treatment – seerumiemulsio rasvoittuvalle iholle

ÖLJYT

Original – normaalille, kuivalle ja ikääntyneelle iholle
Deep Rich – kuivalle ja erittäin kuivalle iholle
Refresh – rasvoittuvalle ja sekaiholle

Katsotaan seuraavaksi, millä tuotteilla rakennat hoitokokonaisuuden kuivalle tai erittäin kuivalle iholle, tai helpotat muiden ihotyyppien kosteusköyhyyttä talviaikaan.

Kuivan ihon perusrutiini näyttää tältä: Damask Rose Petal Mist -kasvovesi, Deep Rich -hoitoneste sekä Double Rich -kasvovoide. 

Puhdista iho Whamisan puhdistusöljyllä, tai jos käytät kaksoispuhdistusta, puhdistusöljyllä ja misellivedellä (tai öljyllä ja puhdistusgeelillä). Geelissä on miedompi pH kuin Foam Cleansing Creamissa.

Vinkki normaalille ihotyypille: kokeile vaihtaa talveksi tavanomainen seerumisi Deep Rich -hoitonesteeseen, ja kerrosta sitä iholle 2-5 kertaa aamuin illoin (tai niin monta kerrosta kuin vain iho ottaa vastaan ja tuntuu tyytyväiseltä :)). Näet ja tunnet eron iholla, ja meikkikin levittyy paremmin, kun ihon jano on sammutettu ja pintakerros täyteläistynyt kosteudesta.

Muutama sana omasta Whamisa-suosikkivoiteestani: Double Rich Lotionista. Kuvassa uusi pakkaus, jonka vaalean eleetön huurrettu lasipakkaus on minusta todella kaunis 🙏🏻

Kun testasin Whamisaa ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten, ihoni oli vielä vähemmän kuiva, ja tykästyin eniten ohuen raikkaaseen Original-emulsioon. Viime talvena ohuiden emulsioiden aika kasvoillani oli lopullisesti ohi, ja siirryin täyteläisemmälle tasolle. Tartuin pitkästä aikaa Whamisan Double Richiin, ja ihoni melkein kiljaisi onnesta – ahh, lisää TÄTÄ…!

Nyt Double Richin koostumus on kuta kuinkin täydellinen ihoni tarpeeseen; se on täyteläistä ja notkeaa ja helppoa levittää, ja jättää ihon täydellisen miellyttävän tuntuiseksi. Sopii myös meikin alle.

Erittäin kuivan ihon rutiini: Deep Rich Mist -kasvovesi, Deep Rich -hoitoneste, Deep Rich -öljy ja/tai Nourishing Cream.

Deep Rich -öljyn voi sekoittaa voiteeseen tai levittää iholle ennen voidetta omana kerroksenaan. Toki öljyä voi käyttää myös yksinään, mutta voide tuo aina parhaimman kuivuuden haihtumista ehkäisevän pinnan iholle. Siksi täyteläinen voide on paras viimeistelevä tuote erittäin kuivalle iholle.

Vinkki normaalille ihotyypille: kokeile talviaikaan Deep Rich Mist -kasvovettä, sen ravitseva koostumus parantaa ja vahvistaa ihon kosteustasapainoa. Tuntuuko kasvovoiteesi liian ohuelta? Lisää siihen pari tippaa Whamisan Deep Rich – tai Original-kasvoöljyä.

Vinkki rasvoittuvalle ja sekaiholle: kokeile talviaikaan Whamisan Refresh Mist -kasvovettä, sen öljypitoinen koostumus sitoo ihoon paremmin kosteutta kuin tavanomainen kasvovesi. Tuntuuko kasvovoide liian ohuelta? Lisää siihen pari tippaa Whamisan Refresh -kasvoöljyä, jonka kevyt koostumus ravitsee, mutta ei tuki ihohuokosia.

KASVOÖLJYT

Sekä Original että Deep Rich -kasvoöljyt sopivat kuivalle iholle. Deep Rich Oilin kamelinaöljyyn pohjautuva koostumus palvelee erityisesti lipidiköyhää ja kuivaa ihoa. Arganöljyä ja a-vitamiinipitoista porkkanaöljyä sisältävän Originalin uudistava ja elvyttävä koostumus taas soveltuu kuivan ihon ohella ikääntyneelle iholle.

Original on Whamisan alkuperäinen kasvoöljy, joka oli pitkään valikoimassa yksinään. Kuluneen vuoden uudistuksen yhteydessä sen rinnalle ilmestyivät vielä täyteläisempi Deep Rich sekä hyvin kevyt ja tasapainottavat Refresh Oil.

WHAMISA VS. URANG – KAKSI LAADUKASTA KOREALAISTA

YHTEISTÄ

+ Korkealaatuiset raaka-aineet
+ Erittäin kosteuttavat koostumukset
+ Pakkausten lasinen ja minimalistinen estetiikka
+ Selektiivisiä sarjoja
+ Sertifioitua luonnonkosmetiikkaa (Urang saa sertifikaatin vuoden 2021 aikana)

ERILAISTA

+ Valikoima; Urang keskittyy kasvotuotteisiin, Whamisan valikoima kattaa kasvot, vartalon ja hiukset.
+ Ihonhoitorutiini: Urangin rutiini on riisuttu ja perustuu kahden tai kolmen hoitavan tuotteen yhdistelyyn, Whamisan rutiini on perinteisempi ja perustuu useamman tuotteen kerrostamiseen. Whamisan ihonhoidossa hoitonesteiden ja voiteiden rooli korostuu, Urangilla öljyt ovat ihonhoidon ydin. Whamisan rutiiniin kuuluu myös ihon kuorinta, Urangilla ei ole varsinaista kuorintaa lainkaan (sekaihon kirkastavassa naamiossa on rakeita, mutta kuorinta ei kuulu Urangilla kaikkien ihotyyppien hoitoon).

VAHVUUDET

+ Whamisa: useampia erilaisia koostumuksia, sopii kuluttajalle, joka mieluummin käyttää esimerkiksi ihotyypilleen sopivaa voidetta yhdestä purkista kuin sekoittelee cocktailin eri tuotteista.
+ Whamisa: hoitonesteet. Luonnonkosmetiikan kuninkaallisia.
+ Urang: laadukas minimalismi; sopii kuluttajalle, joka etsii yksinkertaista ja riisuttua mutta äärimmäisen korkeaan laatuun perustuvaa ihonhoito-ohjelmaa.
+ Urang: hellävaraisuus. Urangin tuotteet ovat Whamisaa hellävaraisempia ja sopivat Whamisaa paremmin herkälle iholle.

⭐️⭐️⭐️

Tämä postaus sai kunnian päättää Karkkipäivän vuoden 2020.

Oikein miellyttävä vuodenpäätöskirjoitus ainakin kirjoittajalle, joka rakastaa puhua kosmetiikasta ja ihonhoidosta 😍 Se innostaa minua vuosi vuodelta yhä enemmän. Olen tajunnut, että siksi juuri kirjoitan blogia. Koska rakastan puhua aiheista, jotka saavat minut liekkeihin. Voisin puhua niistä loputtomiin. Olen onnellinen, kun saan kirjoittaa tätä blogia. 🙏🏻

Oikein ihanaa uutta vuotta kaikille, tavataan 2021..!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (15)
 1. Uudessa Deep Rich -hoitoneste versiossa on glukonolaktonia eli PHA-happoa.
  Käytin vanhaa versiota myös silmänympäryksille, miten tämän uuden kanssa pitäisi toimia?
  Entä muut hoitotuotteet, olen hyvin ihastunut esim Novexpertin c-vitamiini seerumiin, uskaltaako käyttää yhdessä hoitonesteen kanssa, entä kuorintojen kanssa?

  1. Hei kukkis!

   Kysyin tuosta PHA-pitoisuudesta ja silmienympäryksistä Whamisalta (tai sarjan tuotepäälliköltä) jo kerran aiemmin, enkä saanut vastausta. Asia mietitytti itseänikin, joten laitan kysymyksen uudelleen. Oletettavasti tuotetta kuitenkin voi käyttää koko kasvoilla kuten ennenkin, koska muussa tapauksessa pakkauksen tiedoissa pitäisi olla siitä maininta.

   Entä muut hoitotuotteet, olen hyvin ihastunut esim Novexpertin c-vitamiini seerumiin, uskaltaako käyttää yhdessä hoitonesteen kanssa, entä kuorintojen kanssa?

   Mä en näkisi syytä miksi Deep Rich Toneria ei voisi käyttää Novexpertin C-vitamiiniseerumin alla, ainakaan PHA ei ole esteenä, sillä Novexpert yhdistää C-vitamiini-linjan tuotteissaan itsekin glukonolaktonia ja C-vitamiinia.

   Jäin miettimään tuota ”entä kuorintojen kanssa”, sillä en ole varma, ymmärränkö tämän kohdan kysymyksestä oikein :D Tarkoitatko, voiko Whamisan Deep Rich Toneria käyttää yhdessä kuorintojen kanssa, vai voiko Novexpertin C-vitamiiniseerumia käyttää yhdessä kuorintojen kanssa..? Toisaalta, vastaus kumpaankin on kyllä :)

 2. Kiitos että kirjoitat. ❤️ Paras kosmetiikkablogi ja ainoa, jota käyn melkein päivittäin vilkuilemassa, että olisiko tullut uusia mielenkiintoisia juttuja. ❤️

  1. 🙏🏻❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *