Whamisa – fermentoitua luonnonkosmetiikkaa Koreasta

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly. * Sis. mainoslinkkejä

Tänään pääsen kirjoittelemaan Whamisasta – maailman tämän hetken ainoasta kokonaan sertifioidusta korealaisesta luonnonkosmetiikkasarjasta. Whamisan kaikilla tuotteilla on BDIH-sertifikaatti.

Syksyn reissullani saatoin todeta, kuinka hankalaa aidon luonnonkosmetiikan löytäminen Etelä-Koreassa on, ja ne muutamat harvat itseään luonnollisina mainostavat ”mainstream”-ihonhoitosarjatkin sisältävät lopulta vain muutaman sertifioidun tuotteen. Selektiivisempään Whamisaan en Korean reissullani edes törmännyt ja olin jo ikään kuin luopunut toivosta että Korean markkinoilta mitään täysin rehellistä luonnonkosmetiikkaa löytyykään, ja sitten Suomeen palattuani sain heti kuulla Whamisan Suomen lanseerauksesta. Hassu sattuma, mutta tietysti mieluinen! :)

Whamisa_IMG_4429

Whamisan tuotteet tunnetaan fermentoinnista, menetelmä, joka on Koreassa suosittu kauttaaltaan niin ravinnossa kuin kosmetiikassakin. Melkein kaikki ovat varmaan kuulleet ainakin kimchistä eli fermentoidusta kiinankaalista joka on suunnilleen Korean kansallisruokaa. Fermentoiduilla eli hapatetuilla elintarvikkeilla on tunnettuja terveysvaikutuksia, ja fermentointiprosessilla myös kosmetiikan raaka-aineisiin saadaan lisää tehoa. Fermentointi pilkkoo ainesosien molekyylirakennetta ja vapauttaa uusia yhdisteitä kuten maitohappoa, entsyymejä, aminohappoja ja rasvahappoja, kaikki iholle hyödyllisiä ainesosia.

Yksinkertaisesti jutun voi ajatella niin, että kun hapatus tekee jo valmiiksi terveellisestä kaalista vielä terveellisempää, sama tapahtuu myös kosmetiikan hyville ainesosille; jo sellaisenaan iholle hyödyllisen kasviuutteen tehot moninkertaistuvat fermentoinnin myötä ja molekyylit pilkkoutuvat muotoon, joka imeytyy ihoon paremmin.

Whamisan käyttämiin fermentoituihin raaka-aineisiin lukeutuvat mm. kukat, riisi ja aloe. Luomulaatuiset kukkaisuutteet ovat pääroolissa.

Whamisa_IMG_4470

Fermentoinnin ohella toinen Whamisan koostumuksiin olennaisesti liittyvä seikka on vedettömyys.

Tuotteita markkinoidaan vedettöminä, mutta kannattaa muistaa, että kasviuutteet itsessään sisältävät vettä. ’Vedettömyydellä’ markkinointi emulsio-koostumuksellisissa tai vesi-muotoisissa tuotteissa (kasvovedet) on mielestäni aina vähän erikoista, kun emulsion valmistukseen tunnetusti tarvitaan sekä vettä että öljyjä. Täysin vedetön kosmetiikan tuote olisi koostumukseltaan rasvamaista balmia, öljyä tai, hmm, alkoholia..? Huh, pelkkään alkoholiin pohjautuva kasvovesi olisikin aika kipakkaa tavaraa :D

Whamisan tuotteissa on siis myös vettä, mutta ei puhtaana vaan kasviuutteiden muodossa.

Whamisa oli minulle oikein mieluisa tuttavuus ja tuotteissa on kauttaaltaan hyvin moderni, ihomiellyttävä koostumus. Toisaalta, muuta en korealaiselta kosmetiikan valmistajalta odottaisikaan – korealaiset yritykset ovat kosmetiikkamarkkinoiden suunnannäyttäjiä ja teknologia vuosia muita edellä.

Mahtava juttu Whamisan tuotevalikoimassa on se, että melkein kaikista tuotteista on saatavilla myös kokeiluystävällinen minikoko! :) 

Whamisaa myyvällä Biodellyllä * on muuten alkanut verkkokaupassaan tänään tammiale joka kestää 8.1. saakka. Tarjoukset menevät seuraavasti:

Kaikista alle 60 € tilauksista saa 15% alennuksen koodilla tammi15

Kaikista yli 60 € tilauksista saa 20% alennuksen koodilla tammi20

.

PUHDISTUS

Whamisan valikoimassa on kolme puhdistustuotetta; öljy, vaahtoava geeli sekä saippuapohjainen voide.

Whamisa_CleansingOil_IMG_4446

Puhdistusöljy

31,90€ / 150 ml tai minikoko 6,35€ / 20 ml

Aivan ihana, yksi suosikkejani ellei jopa suosikein! Viime vuoden konkreettisimpia ”uusia juttuja” ihonhoidossa itselleni oli kaksoispuhdistukseen siirtyminen ja öljypohjaiseen putsariin rakastuminen, ja Whamisan öljy on Misshan Watery Oilin ohella vuoden paras ”rasvaputsari”. Whamisan öljy on Misshaan verrattuna ylellisemmän tuntuinen ja sen mieto, lämmin kukkaistuoksu rauhoittaa mieltä.

Kuten aasialaisille puhdistusöljyille on tyypillistä, myös Whamisan öljy emulgoituu veden kanssa huuhdellessa ja liukenee iholta helposti. Iholle ei jää yhtään rasvaista tunnetta. Rakastan tätä putsaria ja kevyen meikin päivinä käytän tätä yksinäänkin ilman vaahtoavaa kakkosvaihetta, koska iho jää niin puhtaaksi ja hyvän tuntuiseksi jo öljyn jälkeen. Kiitos aasialaiset kun kehitätte näitä öljykoostumuksia joihin meidän rasvaista ihotunnetta välttelevienkin on helppo ihastua :)

Puhdistusöljyn löydät Biodellyn sivulta täältä *, minikoon täältä *.

Whamisa_FoamCleansingCream_IMG_4441

Foam Cleansing Cream -puhdistusvaahto

31,90€ / 200 ml tai minikoko 6,35€ / 20 ml

Tämä on se aasialaisten eniten rakastama vaahtoputsarityyppi; saippuapohjainen voide, joka muodostaa veden kanssa erittäin tiheän, ylellisen kermaisen vaahdon. Tuote on äärimmäisen riittoisaa ja pikkiriikkinen nokare muodostaa todella runsaan vaahdon. Kun tämän taloudellisen ominaisuuden yhdistää ylellisen pehmeään koostumukseen ja tehokkaaseen pesevyyteen, voi ymmärtää putsarityypin suosion. Kuitenkin, saippuapohjaisen putsarin ollessa kyseessä on hyvä tiedostaa sen emäksinen pH ja mahdollinen kuivattavuus.

Itse olen siirtynyt käyttämään happaman pH:n putsareita, joten Whamisan Foam Cleansing Creamista ei tullut suosikkiani. Se tuntuu iholla aivan ihanalta siihen saakka kunnes liukas, tyynymäinen vaahtokerros liukenee ja alta paljastuu nitisevä ihon pinta.

Toisten iho kuitenkin sietää emäksisempiä pH-arvoja paremmin, eivätkä kaikki koe minun ihollani esiintyvää nahkeaa kitka-efektiä. Annoin juuri yhden korealaisen saippuapohjaisen vaahdon joululahjaksi ystävälleni, ja hän rakastaa sitä. Kannattaa siis testailla mikä toimii omalla iholla. Whamisan valikoimassa on myös happaman pH:n vaahtoputsari.

Kermaisen Foam Cleansing Creamin löydät täältä *, minikoon täältä *.

Whamisa_Foaming_Gel_IMG_5174

Puhdistusgeeli

23,90€ / 133 g tai minikoko 6,35 € / 20 ml

Tässä on vaihtoehto meille, jotka mieluummin käytämme happaman pH:n puhdistustuotteita. Whamisan sulfaatittomassa puhdistusgeelissä pesevänä ainesosana on mieto dekyyliglukosidi. Putsari on iholla kuitenkin selvästi tehokkaammin pesevä kuin monet muut testaamani luonnonkosmetiikan putsarit, eli kaikkein hellävaraisinta putsaria etsivälle suosittelen Whamisalta puhdistusöljyä.

Geelin koostumus on moderni eikä siinä ole ”vanhan koulukunnan” luonnonkosmetiikan geeleille ominaista hyytelömäisyyttä. Tuoksu on miellyttävä ja vaahto mukavan runsasta.

Puhdistusgeelin löydät täältä *, matkakoon täältä *.

.

KASVOVOITEET

Whamisalla on neljä erilaista kasvovoidetta, kaksi lotion-nimellä ja kaksi cream-nimellä. Nimistä voisi päätellä että creamit ovat täyteläisempiä, mutta tuotteet menevät kevyimmästä paksuimpaan tässä järjestyksessä: Lotion Original – Water Cream – Lotion Double Rich – Nourishing Cream.

Voiteiden lisäksi Whamisalla on kasvoöljy sekä rasvoittuvan ihon hoitoon talin tuotantoa hillitsevä emulsio, jota suositellaan käytettäväksi seerumin tavoin kosteusvoiteen alla.

Whamisa_OrganicLotion_IMG_4451

Lotion Original

38,90€ / 120 ml tai minikoko 6,95€ / 20 ml

Tässä tuotteessa on juuri se minulle kaikkein mieleisin koostumus; ohut ja raikas, erittäin kevyt emulsio. Voide soveltuu erityisesti seka- ja rasvoittuvalle iholle.

Raikkaan vihreässä tuoksussa on aistittavissa sitruksen sävyjä ja tuoksu on Whamisan tuoksuskaalalla miedommasta päästä. Whamisan tuoksut eivät ole valtavan voimakkaita mutta kuitenkin selvän luonnonkosmetiikkamaisia; luonnollisen kukkaisia mutta ei parfymoituun tyyliin. Fermentointi tuo tuoksuihin oman sävynsä, mutta minusta tuoksut ovat ihan miellyttäviä yhtä poikkeusta lukuunottamatta johon tulemme pian.

Original-lotion on joka tapauksessa suosikkini Whamisan voiteista. Jos hinta vaikuttaa korkealta, luo katse pakkauskokoon; normaalin 50 millin kasvovoidestandardin sijaan Whamisan emulsiot on pakattu 120 millin erittäin riittoisiin pulloihin. Litrahinta alittaa reilusti monet muut, edullisetkin luonnonkosmetiikkamerkit.

Löydät Original-emulsion täältä * ja minikoon täältä *.

Whamisa_DoubleRich_Lotion_IMG_4460_2

Lotion Double Rich

38,90€ / 120 ml tai minikoko 6,95€ / 20 ml

Täyteläinen, kuivalle ja kosteusköyhälle iholle sopiva emulsio. Koostumus on miellyttävä ja samettinen, ei liian täyteläinen minunkaan iholleni. Itse asiassa olen välillä kerrostanut tätä Original-lotionin päälle, ja kaikki on imeytynyt. Kuten on tullut todettua, ihoni alkaa olla yhä vain pintakuivempi. Mieltymykseni pysyvät kevyemmissä koostumuksissa vaikka ihoni selvästi vaatii jo rikkaampia voiteita.

Double Richin kukkainen tuoksu on pehmeän puuterinen ja myös miedosta päästä.

Kaikille Whamisan voiteille on muuten yhteistä mieletön pehmeys jonka ne jättävät iholle.

Löydät Double Rich -voiteen täältä * ja minikoon täältä *.

Whamisa_Creams_IMG_4462

Water Cream

38,50€ / 50 ml tai minikoko 5,80€ / 5 ml

Nimensä mukaisesti vesimäisen ohut syväkosteuttava voide, sopii kaikille joiden iho on kosteusköyhä. Koostumus on melkein yhtä ohutta kuin Original-lotionissa, Water Cream vain jättää ihon pintaan selvästi ravitsevamman tunteen kuin lotion. Mistään rasvaisesta voiteesta ei kuitenkaan voida puhua. ”Vesivoiteessa” on käytetty soijapapujen fermentoinnista saatua natto-kumia, joka paitsi kosteuttaa tehokkaasti myös auttaa kosteutta säilymään ihossa. Voiteen pohjana ovat riisi- ja aloeuute.

Water Cream on Whamisan kasvovoiteista tymäkimmän tuoksuinen kaveri, se ainoa jonka tuoksuun en niin ihastunut. Tuoksu kuitenkin haihtuu nopeasti. Mistään Whamisan tuotteista ei jää iholle tuoksua.

Löydät Water Creamin täältä *, minikoon täältä *.

Nourishing Cream

39,90€ / 50 ml tai minikoko 5,80€ / 5 ml

Whamisan täyteläisin voide. Ravitsevan koostumuksen sisältämät mehiläisvaha, mango- ja kaakaovoi jättävät iholle suojaavan pinnan. Tuoksu on pehmeän puuterinen ja siitä tulee mieleen riisi.

Löydät Nourishing-voiteen täältä * ja minikoon täältä *.

.

SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

whamisa-eye-essence-silmanymparysvoide

Eye Essence

38,90 € / 30 ml tai minikoko 5,80 € / 3 g

Whamisalla on vain yksi silmänympärysihon hoitotuote; Eye Essence -emulsio. Nimi ’essence’ johtaa ajatukset nestemäiseen koostumukseen, mutta tuote on ohutta emulsiota, ”fluidiemulsio” olisi varmaan paras ilmaisu.

Sain Eye Essenceä testiin parin näytepussukan verran, ja kun puristin ainetta ulos ensimmäisen kerran, odotin ohuen koostumuksen käyttäytyvän iholla ”vetisesti” eli leviävän ympäriinsä sen sijaan että asettuisi halutulle alueelle – ongelma, jonka olen kohdannut monen ohuen silmänympärysemulsion ja -seerumin kanssa.

Whamisan emulsio ilahdutti erilaisella koostumuksella; vaikka aine on todella ohutta, se ei kuitenkaan ole vetistä vaan asettuu nätisti siihen mihin sen kohdennan. Iho jää erittäin kosteutetun tuntuiseksi ja pinta jää miellyttävän sileäksi. Essencen päälle voisi halutessaan vielä kerrostaa suojaavamman silmänympäryshoitovoiteen, mutta minä koin Essencen riittävän yksinäänkin.

Alkoholiton koostumus sisältää vakuuttavan kattauksen kosteuttavia, ravitsevia ja ikääntymisen merkkejä hidastavia ainesosia kuten murumuru-voita ja arganöljyä, teeuutetta, lakritsiuutetta ja adenosiinia. Ehdottomasti suosikkejani Whamisa-tuotteista.

Löydät Eye Essence -voiteen täältä * ja minikoon täältä *.

WhamisaToners

KASVOVEDET

Seerumeita ei Whamisan valikoimaan kuulu, vaan niiden virkaa toimittavat täyteläiset ja erittäin kosteuttavat kasvovedet. Kuten Aasiassa yleensäkin, kasvovesi nähdään osana kosteuttavia hoitotuotteita, ei puhdistustuotteita.

Whamisan kasvovesissä ei ole länkkäri-kasvovesistä tuttuja pinta-aktiivisia aineita vaan pullo on täynnään tiiviissä muodossa olevia hoitavia ainesosia. Voidaan puhua todellisista kosteuspommeista, ja näillä voidaankin suorittaa k-beautyn terminologiasta tuttua ”moisture-bombingia” kerrostamalla kasvovettä 7 Skin Methodin mukaisesti iholle seitsemän kertaa. Itse en tätä harrasta vaan pari kerrosta riittää, mutta jos iho on kuiva, saa useammasta kerroksesta selvän hyödyn. Kasvovedet laitetaan iholle kämmenien kautta painellen, ei vanulapulla pyyhkien.

Whamisa_RichToner_IMG_4448

Kasvovesiä on kolme erilaista, joista normaalin ja kuivan ihon Deep Richin koostumus on kaikkein paksuin ja geelimäisin, Refresh kevyin.

Kaikki jättävät iholle hoidetun tunteen, kuin seerumin tai tehotiivisteen jäljiltä. Nämä eivät siis ”katoa ihoon” kuten monet länsimaistyyppiset vetisen ohuet, kosteuttavatkin kasvovedet. ’Toner’ -sanan sijaan puhuisin itse mieluummin essencestä eli hoitonesteestä.

Whamisan kasvovedet sisältävät Aasian maissa ihonhoidon ihmeaineena tunnettua galactomyces-yhdistettä. Tämä erittäin kosteuttava ja ihon kuntoa parantava aine on hiivan fermentoinnissa syntynyt sivutuote. Galactomyces ferment filtrate tuli alkujaan tunnetuksi japanilaisen kuttisarjan SK-II:n tuotteissa, jonka hoitonesteistä saa maksaa toista sataa euroa.

Whamisa_Toners_IMG_4455

Original – nomaalille iholle 39,90€ / 120 ml tai minikoko 7,50 € / 20 ml

Normaalin ihon hoitoneste sisältää mm. kosteuttavaa kurkkua, antioksidanttista teeuutetta, ihon pintaa supistavaa parsakaaliuutetta sekä ihon sävyä kirkastavaa lakritsauutetta (niinikään yksi Asiassa suosituimpia ainesosia).

Original-kasvoveden löydät täältä *, minikoon täältä *.

Deep Rich – normaalille ja kuivalle iholle 39,90€ / 120 ml tai minikoko 7,50 € / 20 ml

Erittäin kosteuttava, täyteläinen koostumus sisältää argan- ja avokadoöljyä. Deep Rich on Whamisan kasvovesistä suosikkini ja se todellakin korvaa seerumin mainiosti. Kerrostan sitä iholle kaksi, joskus kolme kerrosta. Superriittoisa pullo kestäisi päivittäisessä käytössäkin varmaan vuoden.

Deep Rich on Whamisan kasvovesistä ainoa alkoholiton, Original ja Refresh -koostumukset sisältävät alkoholia.

Deep Rich -kasvoveden löydät täältä *, minikoon täältä *.

Refresh – sekaiholle 39,90€ / 120 ml tai minikoko 7,50 € / 20 ml

Virkistävässä kasvovedessä on sekaihoa tasapainottavia ja kosteuttavia uutteita sekä runsaasti galactomyces-yhdistettä. Refresh-kasvovedessä on minusta paras tuoksu kaikista Whamisan testituotteista, se on raikas ja pirteä aavistuksen makealla sävyllä. Orignalissa ja Deep Richissä on tyypillinen, maanläheinen kukkaistuoksu.

Refresh-kasvoveden löydät täältä *, minikoon täältä *.

.

KUORINTA

Whamisan kuorinnat ovat rakeettomia ja perustuvat entsyymeihin sekä hedelmä- ja BHA-happoihin. Kuorinta-aine on imeytetty vanulappuihin, tämäkin Aasiassa tai etenkin Koreassa suosittu kuorintatuotemuoto.

Whamisan kuorintoja on kolmea eri tyyppistä; normaalille ja kuivalle, rasvoittuvalle iholle sekä erityisesti laajentuneille ihohuokosille.

Whamisa_Peeling_FingerMitt_IMG_4452

Organic Flowers Peeling Mitt -kuorintalaput

29,90 € / 25 lappua

Minä pyysin testiin normaalille, kuivalle ja ikääntyneellekin iholle sopivat Flowers-laput.

Sormet sujautetaan kuorintalapun taskuun ja lapulla pyyhitään ihoa, keskittyen ongelmakohtiin kuten esimerkiksi nenänpieliin ja leukaan. Aineen annetaan vaikuttaa iholla hetki ja se huuhdotaan pois.

Koostumus on miellyttävän geelifluidimainen ja liukuu iholla liukkaasti. Tuoksu on raikas ja mukava. Kuorivana ainesosana Flowers-lapuissa on hellävarainen BHA-happo betaiinisalisylaatti. Aine kihelmöi iholla jonkun verran, mutta iho ei lehahda punaiseksi kuten voimakkaampien happokuorintojen vaikutuksesta. Iho jää todella sileäksi ja kun aktiiviaineena on rasvaliukoinen BHA-happo, aine pääsee myös huokosten sisään liuottamaan sinne kertynyttä talia.

Whamisa_PeelingMitt_IMG_4536

Lappuja suositellaan käytettävän 2-3 kertaa viikossa, mutta normaali-ihoiselle vailla erityisiä iho-ongelmia riittää varmasti käsittely kerran viikkoon. Tietysti, jos meneillään on vaikkapa ihon tehohoitokuuri, voi kuorinnan suorittaa tiheämmin mikä edesauttaa tehohoitavien aineiden imeytymistä ihoon.

Kuorintalaput ovat puhdistusöljyn, silmänympärysvoiteen, Deep Rich -kasvoveden ja Original-kosteusemulsion ohella suosikkituotteeni Whamisalta.

Löydät Flowers-kuorintalaput täältä *. Kaikki laput sopivat kaikille ihotyypeille mutta eri versioilla on tiettyjä etuja eri iho-ongelmiin. Rasvoittuvalle ja sekaiholle sopivat erityisesti Fruits -laput *, rasvoittuvalle iholle jolla on laajentuneita huokosia suositellaan Seeds -lappuja *.

.

Löydät kaikki Whamisa-tuotteet Biodellyn sivuilta täältä *. Muista koodi tammi15 jos tilaat alle 60 eurolla (alennus 15%) tai koodi tammi20 jos tilaat yli 60 eurolla (alennus 20%).

Hyvä ja kukkaroystävällinen tilaisuus tilata kokeiluun vaikka kattaus Whamisan minikokoisia tuotteita. Esimerkkisetille, jossa puhdistusöljy, puhdistusgeeli, kasvovesi ja kosteusemulsio, tulee hintaa 23,08€.

Kommentit (41)
 1. Jotenkin tiesin (tai aavistelin), että tykkäisit. : )

  1. Nuo pakkauksetkin ovat tosi kauniita, herkällä tavalla.

   Miten tuo fermentointi muuten vaikuttaa kasvojen aurinkoherkkyyteen? Ei ilmeisesti mitenkään. Tai siis nuo vain toimivat tehokkaammin kuin vastaavat ei-fermentoidut tuotteet.

   1. Fermentoinnin vaikutuksista ihon aurinkoherkkyyteen en tiedä, mutta koska siitä ei mainita mitään, pitäisin aurinkoherkkyyden lisääntymistä epätodennäköisenä. Fermentointi ei kuitenkaan tee ainesosista keratolyyttisiä eli ihon pintaa kuorivia, joten tuntuu epätodennäköiseltä että ainesosat millään lailla ohentaisivat ihon pintaa.

 2. Water Cream on kieltämättä jo saanut huomioni.. Nuo tonerit myös. Deep Rich voisi mennä wish listille..!
  Oi mitä te Whamisan hehkuttajat menitte tekemään :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *