Karkkipäivä
Karkkipäivä

Weledan sertifioinnista

Nimimerkki mirri kyseli tuolla Body Issues -postauksen kommenteissa, miksei kaikissa Weledan pakkauksissa näy BDIH-sertifikaatin logoa.  Ihmettelin asiaa itsekin, ja laitoin Weledalle asiasta kyselyä. Sain Weledan Country Manager Maylis Karjalaiselta seuraavanlaisen vastauksen:

”Weledan kaikki tuotteet ovat BDIH-sertifioituja (tiedon voi tarkistaa BDIHn sivuilta) ja nyttemmin myös NaTrue-sertifioituja. Saksassa myynnissä olevissa pakkauksissa on BDIH-merkki, muualla ei, sillä logosta peritään maakohtainen vuosimaksu, josta kertyy huomattava summa, sillä Weledaa myydään yli 50ssä maassa. Weleda on toiminut näin, sillä se on ollut perustamassa NaTrueta –kuten aikanaan BDIH:ta- ja tiennyt  luopuvansa BDIHsta jonain päivänä.

NaTrue tulee näkymään tuotteissa sitä mukaa kun vanhat pakkausvarastot loppuvat ja teetetään uudet. Uusissa Granaattiomena-tuotteissa NaTrue jo on.”

Mielenkiintoista. En olisi tullut ajatelleeksi moisia maakohtaisia maksuja. Mutta selvisipä nyt tuokin.

WeledaSkinFood

Kommentit (8)

 1. mirri

  Oih, iso kiitos tästä!! Viime vuonna oli useammallakin keskustelupalstalla pohdintaa BDIH-merkin puuttumisesta useista suihkutuotteista. Esim. juuri nuo Weledan suihkuvoiteet ja myös Laveran shampoot ja hoitoaineet olivat suurennuslasin alla. Saksalaisillakin foorumeilla (Saksassa ollaan luonnonkosmetiikan suhteen suht valistuneita) merkin puuttumisen sanottiin johtuvan joistakin tällaisissa vaahtoavissa tuotteissa käytettävistä voimakkaammista tensideistä.
  Mutta hyvä jos sertifikaattimerkin puuttuminen johtuu noinkin ”viattomasta” syystä :)
  Ja kiitos vielä kun laitoit postia maahantuojalle!

  • Sanni

   Laveran shampoilla ja hoitoaineilla ei muuten oikeastikaan ole sertifiointia. Olen saanut Laveralta kattavan selityksen siihen mistä tämä johtuu. Jos jaksat lukea, niin copypastetan tähän osan selityksestä;

   ”Hiuksiaan pesevä ja hoitava kuluttaja toivoo, että hiukset olisivat pesun jälkeen helposti kammattavat ja muotoiltavat, ne tuntuisivat pehmeiltä ja kiiltäisivät kauniisti eivätkä lentäisi sähköisinä. On jokseenkin mahdotonta valmistaa nykyaikaisiin hiustuotteisíin tottuneen kuluttajan vaatimuksiin vastaavia shampoita ja hoitoaineita vain pelkistä luonnonkosmetiikan raaka-aineista. Erityisesti värjäyksissä ja permanenteissa vahingoittuneet hiukset (jollaiset löytyvät useiden suomalaistenkin päistä) jäävät usein luonnonkosmetiikkashampoo ja -hoitoainekäsittelyn jälkeen vaikeasti käsiteltäviksi, takkuisiksi ja kiillottomiksi. Talvisaikaan ongelmana on hiusten jääminen sähköisiksi, sillä luonnonaineilla ei ole hiusten sähköisyyttä poistavaa ominaisuutta. Jos kuluttaja on tyytymätön luonnonkosmetiikkashampoon ja -hoitoaineen antamaan lopputulokseen, hän saattaa vain yksinkertaisesti pitää tuotteita huonoina vaikka syy onkin siinä, että luonnonaineilla ei voida saada varsinkaan käsiteltyyn hiukseen toivottua lopputulosta.

   Laveran Hair-linjan shampoita ja hoitoaineita ei ole sertifioitu. Niitä kehitettäessä on tehty tietoinen kompromissi, jonka haittapuolena on se, että sertifiointimahdollisuus on menetetty koska tuotteisiin on valittu joitain synteettisiä raaka-aineita. Etuna taas on se, että tuotteilla saavutetaan erinomainen lopputulos sekä pesevyydessä että hoitavuudessa. Hiuksista saadaan puhdistettua tehokkaasti myös muotoilutuotteet ja hiusten märkä- ja kuivakammattavuus, muotoiltavuus, kiilto ja sähköttömyys tyydyttävät vaativaakin kuluttajaa”.

   Nämä Laveran hiustuotteisiin lisätyt synteettiset aineet ovat cocamidopropyl betaine, lauroyl sarcosine, glycol distearate, panthenyl ethyl ether, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride ja Stearamidopropyl Dimethylamine.

   • mirri

    Hmm. Varmaan vähän joka tuotteesta saisi suurempaan yleisöön vetoavan jos niihin lisäiltäisiin sitäsuntätä. Mutta tuollaisen toiminnan ei minun mielestäni pitäisi kuulua luonnonkosmetiikkaan. Ideana kun kai olisi tehdä parhaita mahdollisia luonnonmukaisia tuotteita.

    Toinen kumma juttu on se, että monet muut sertifioidut merkit ovat onnistuneet tekemään toimivia shampoita :/

 2. mirri

  Kävin vielä kurkkaamassa Weleda.fi-sivustoa enkä löytänyt sieltä mainintaa tai selvitystä BDIH-merkin puuttumisesta. No, ehkä siellä ei haluta antaa tuota selitystä tai sitten ei vain ajatella että kovin moni takertuisi merkin puuttumiseen ja automaattisesti olettaisi tuotteen sisältävän jotain sertifikaattiin kelpaamatonta.

  Tällainen yleismaininta sieltä löytyy:
  ”Kaikki kosmetiikka, joka niin väittää, ei ole eettistä, ekologista saati aitoa luonnonkosmetiikkaa. Harhaanjohtavaa markkinointia on paljon siksi, että sanan ”luonnonkosmetiikka” käyttöä ei ole laissa mitenkään määritelty.”

  Tähänhän törmääkin melko usein; yllättävän moni esim. tuntuu luulevan että vaikkapa The Body Shop, Yves Rocher ja We Care Icon ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa. Myös tuotteiden markkinoijat osaavat tietysti käyttää tällaisia ”epämääräisyyksiä” hyväkseen.

 3. Elisa

  Kiitos tuosta Weleda-selvityksestä, itse asiassa juurikin tänä aamuna tutkiskelin omaa suihkuvoideputkiloani ja ihmettelin, missä sertifikaatti oikein on. Weledalla on niin vahva imago ”oikeana” luonnonkosmetiikkana, että sertifikaatin puuttuminen tuskin paljoakaan vaikuttaa myyntiin.
  Oletko muuten koskaan testannut tai kuullut kommetteja tästä Real Purityn ripsiväristä? http://www.realpurity.com/shop/product_info.php?cPath=34&products_id=35
  Olen siirtynyt muuten täysin luonnonkosmetiikkaan, mutta Sensain 38 -ripsarille en ole vielä löytänyt korvaajaa. Tuo Real Purityn tuote tuntuu olevan monien mieleen, mutta suomalaisilta sivuilta en ole siitä löytänyt oikein mitään mainintaa.

  • Sanni

   En ole kuullutkaan tuosta maskarasta, tuota merkkiä ei varmaan kukaan (vielä?) tuo maahan? Inci ainakin näytti tautisen yksinkertaiselta, about neljä kertaa vähemmän ainesosia kuin esim. Hauschkan ripsarissa. :) Ehkäpä se juuri siksi sopii niin monelle kun sisältää mahdollisimman vähän herkistäviä ainesosia…? Toisaalta jotenkin epäilyttää että noin ”yksinkertaisilla” ainesosilla saa aikaan toimivan huippumaskaran. Olisi kyllä kiva kokeilla!

 4. ylioppilas

  Heippa, oisko sulla aikaa pistää jakoon jotain viimehetken juhlavinkkejä meikin suhteen, kun tää juhlakausi on tässä alkamassa :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.