Weleda

Weleda on se merkki, josta aloitin luonnonkosmetiikan kokeiluni viime kesänä. Arvoin pitkään minkä merkin kasvovoiteet ostaisin kun luonnonkosmetiikkaprojektini käynnistyi, ja päädyin Weledaan ihan vaan sen helpon saatavuuden vuoksi. Weledaa myydään Vikingin laivoilla, ja koska reissaan laivoilla aika usein oli tuotteet helppo ostaa sieltä.
Weleda on Keski-Euroopan johtava luonnonkosmetiikkasarja, ja sitä voisi kai kutsua eurooppalaisen luonnonkosmetiikan ”grand old ladyksi”. Weledan perustivat vuonna 1921 itävaltalainen filosofi Rudolf Steiner (samainen herra joka kehitti Steiner-pedagogiikan) ja hollantilainen lääkäri Ita Wegman. Yrityksen ytimessä on Steinerin luoma antroposofinen näkemys yksilön terveydestä ja hyvinvoinnista. Nimi Weleda tulee kelttiläisestä viisauden ja parantamisen jumalattaresta.
Weleda ei valmista pelkkää kosmetiikkaa, vaan on pohjimmiltaan lääkealan yritys. Se valmistaa antroposofisia lääkkeitä, ihonhoitotuotteita ja lisäravinteita. Suomessa Weledaa on myyty vuodesta 1961.

Weleda on sillä tavalla miellyttävä sarja, että sen tuotevalikoima on loppujen lopuksi hurjan yksinkertainen eikä putelitarjonta saa päätä pyörälle. Kasvoille on kolme sarjaa; Iiris, Manteli ja Villiruusu. Näiden lisäksi on vartalonhoitotuotteita, yleisvoiteita ja lasten ihonhoitotuotteita.
Kaikki kolme ihonhoidon sarjaa testanneena voin todeta, että Weledan voiteet ovat sieltä rasvaisemmasta päästä. Ne ovat hyvin täyteläisiä verrattuna muihin luonnonkosmetiikan sarjoihin (vertailupohjana Dr. Hauschka, Kibio, Lavera ja Estelle & Thild). Listaan nyt hieman kokemuksiani Weledan tuotteista.

Ensimmäisenä tutustuin Iiris-sarjaan. Ostin pakkauksen johon kuului päivävoide, yövoide ja kasvonaamio. Iiris-tuotteet on tarkoitettu normaalille iholle, mutta Weleda-oppaan mukaan ne sopivat ensisijaiseksi valinnaksi myös murrosikäisen epäpuhtaalle sekaiholle. No, minä en ole kosmetologi enkä ihonhoidon asiantuntija, mutta Iiris-sarjan voiteet ovat Weledan kaikkein rasvaisimmat kasvojenhoitotuotteet, ja itse en voisi kuvitella näitä öljyiselle iholle. Minun normaalille iholleni päivä- ja yövoide ovat aivan liian tuhtia tavaraa, eivätkä imeydy kunnolla.

Iris Day Cream

Paksu, täyteläinen, voimakkaasti eteeriseltä öljyltä tuoksuva voide. Jättää tahmean pinnan, ei sovi meikin alle. Kesävoiteeksi liian raskas, imeytyy hitusen paremmin syyskuivalle iholle. (Ja voi varmaan toimia kaikkein parhaiten talvi-iholla.) Edit. Toimii todellakin paremmin talvi-iholla, mutta jää siltikin tahmeaksi muihin voiteisiin verrattuna.

Iris Night Cream

Hyvin täyteläinen, rasvainen, voimakkaasti tuoksuva voide. Tuntuu mielestäni kuivan ihon relief-voiteelta. Kesäkäytössä ei imeytynyt yön aikana ihoon juuri yhtään, vaan piti aamulla pyyhkiä paperiliinalla pois kasvoilta. Edit. Imeytyy talvella paremmin, sopii hyvin yövoiteeksi kovimpien pakkasten kuivattamalle iholle.

Iris Moisture Cream

Harmi etten ostanut tätä päivävoiteen sijaan. Moisture Cream on voiteista kevyin ja levittyy helpommin kuin paksummat sisarensa. Tuntuu minun ihollani sopivimmalta, kosteuttaa tehokkaasti mutta ei jätä iholle tahmeaa tuntua. Tässäkin voiteessa on hyvin voimakas eteerisen öljyn tuoksu, niinkuin koko Iiris-sarjassa. Voi jopa käyttää meikin alla, kunhan antaa hetken imeytyä.

Iris Intensive Treatment Masque

Jätti iholle miellyttävän, pehmeän ja kosteutetun tunteen. Naamio ei jähmety, ja se pitäisi pystyä pyyhkimään pois vaikutusajan jälkeen. Voide on kuitenkin niin tahmeaa, että minulla oli vaikeuksia saada sitä irtoamaan vedenkään avulla. Kevyt hankaus kasvosienellä auttoi lopulta.

Villiruusu-sarja on tarkoitettu ikääntyneelle iholle. (Mikään incissä ei kuitenkaan kerro etteikö tuote sopisi ihan minkä ikäiselle tahansa.) Villiruusu-sarjaan kuuluu Weledan ainoa silmänympärysvoide.

Wild Rose Day Cream

Paksu ja täyteläinen, imeytyy aika hyvin syksyisen kuivalle iholle. Sijoittuu rasvaisuudessa Mantelin ja Iiriksen väliin. Kevyesti ruusulta tuoksuva.

Wild Rose Night Cream

Todella paksua ja nihkeästi levittyvää, paksumpaa kuin Iiris-yövoide. Ei ehkä kuitenkaan yhtä rasvaista kuin iiris.

Wild Rose -silmänympärysvoide

Miellyttävän tuntuinen, kevyesti ”bepanthenmainen” voide. Tuntuu rasvaisuudestaan huolimatta aika kevyeltä ja imeytyy hyvin.

Manteli-sarja on tarkoitettu herkälle ja ärtyneelle iholle. Sarjaan ei kuulu päivä- ja yövoidetta, vaan kevyempi kosteusvoide ja tuhdimpi intensiivivoide.

Almond Moisture Cream

Hyvin imeytyvä, keskitäyteläinen voide. Lähes hajuton. Ei jätä tahmeaa pintaa, miellyttävän tuntuinen.

Almond Intensive Facial Cream

Koostumukseltaan saman tyylinen kuin Villiruusu-päivävoide. Imeytyy paremmin juuri pestyll
e iltaiholle kuin kasvovedellä puhdistetulle aamuiholle. Ei voi käyttää meikin alla.


Tyrni-käsivoide

Todella makean tuoksuinen, paksuhko voide. Imeytyy rasvaisuudestaan huolimatta aika hyvin, mutta jättää lievästi vahamaisen tunteen. Tuntuu tehokkaalta.

Granaattiomena-käsivoide

Koostumus sama kuin tyrnikäsivoiteessa, mutta Granaattiomena ei jätä ihoon vahaisuutta. Jos tyrni on makean tuoksuinen, niin tämä on superimelä! Jos saat voimakkaan makeista tuoksuista päänsärkyä, vältä tätä tuotetta! Muuten kyllä oikein miellyttävä ja tehokas käsien kosteuttaja.

Onko lukijoiden joukossa Weledan käyttäjiä? Mitä olette tykänneet?

Kommentit (11)
  1. Weledan Tyrni Body Lotion oli yksi suosikeistani, en olekaan muita kokeillut. Tyrni Body Lotion tuoksui hyvältä, imeytyi hyvin ja sopi iholleni. Miinusta tuli lasipullosta, vaikka pullon väri oli aivan ihana.

    Mulla on vielä Iris- ja Ruususaippuat tuolla hyllyllä odottamassa käyttöä. Kunhan saan edellisen saippuan loppuun ensin, niin sitten kokeilen toista noista.

    Nyt olen siirtynyt oikeastaan Dermanordin käyttäjäksi. Oletko kokeillut sitä?

  2. Nea/ Fashioned in Finland
    14.11.2009, 15:42

    Tyrni suihkuvoide ja vartalovoide ovat ihania <3 Käsivoide oli jotenkin… vahamainen? En tykännyt juurikaan. Villiruusu silmänymärysvoiteesta taas tykkään paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *