We Care Icon Pure – S-Ryhmän oma luonnonkosmetiikkasarja

Niin sitten S-Ryhmäkin lanseerasi tänä vuonna oman ekosertifioidun ihonhoitosarjansa; We Care Icon Pure.

Sarjalla on Ecocert-sertifikaatti ja se valmistetaan Latviassa Mádaran tehtaalla. En tiennyt Mádara-kytköksestä, mutta Sokoksen myyjä valisti minua asiasta kassalla :) Mádara valmistaa tehtaallaan tuotteita monille muillekin sarjoille, mutta yleensä näiden private label -periaatteella valmistettujen tuotteiden yhteydessä valmistajaa ei tuoda esiin.

No mutta, myyjä ainakin saavutti todennäköisen tavoitteensa, ja lähdin kaupasta We Care Icon -saaliineni vielä asteen positiivisemmalla pohjafiiliksellä; Mádara kun valmistajana heti luo tietyn odotuksen laadusta.

Kuten Instassa aiemmin veistelin, en pidä sarjan ulkoista ilmettä kovinkaan houkuttavana.

Eivät purkit nyt niin huonoilta kuvassa näytä, mutta yleisilme kaupan hyllyllä on vaisu ja valju, sarja ei mitenkään häikäise olemuksellaan tai pyri pomppaamaan asiakkaan silmään kymmenien kilpailevien merkkien joukossa.

Tavallaan näiden ilme on ihan tyylikäs riisutussa puhtaudessaan, mutta kokonaisuutena… mjääh. Ei mun makuun. En olisi edes huomannut näitä ilman lukijavinkkiä.

We Care Icon Pure -sarjaan kuuluu kuuluu neljä kasvotuotetta (putsareita ja kasvosuihke) ja neljä vartalotuotetta (suihkuvaahto, vartalovoi, vartalovoide ja -kuorinta).

Pure-sarjassa on kaksi tuoksulinjaa; marjojen tuoksuinen Harmony & Joy ja raikas mintun ja yrttien tuoksuinen Balance & Energy. Kummassakin tuoksulinjassa on samat tuotteet.

BODY BALM

10,90€ / 200 ml ja 12,90€ / 400 ml

Ostin kummankin tuoksun vartalovoiteen, toisen 200 ml tuubissa, toisen edullisemmassa 400 ml pumppupullossa. Odotin, että ne ovat samaa koostumusta, kun kummankin nimi on Body Balm ja kummassakin on tuoksua lukuun ottamatta sama tuotekuvaus.

Koostumus on kuitenkin ihan erilainen: tuubiin pakattu Body Balm on täyteläistä ja ravitsevaa, isompaan pumppupulloon pakattu ohutta ja vetisempää.

Jos siis olette enemmän ns. Urtekram-tyyppisen ohuen, nopeasti levittyvän ja imeytyvän vartaloemulsiokoostumuksen ystäviä, valitkaa näistä pumppupakkaus. :)

Oletin, että tykästyisin enemmän raikkaaseen Balance & Energy -tuoksuun, ja vaaleanpunainen marjatuoksu olisi liian imelä, mutta ei se ollutkaan. Marjaisa Harmony & Joy on oikein miellyttävä ja suhteellisen mieto, pehmeä tuoksu, josta tulee mieleen mustikkajogurtti. Siitä tulikin suosikkini!

Balance & Energy -tuotteissa lukee, että tuoksu on ”Cool Mint & Sage” eli minttu ja salvia, mutta ainakaan Body Balmissa ja suihkugeelissä en salviaa haista. Vartaloemulsiossa on mintun ohella ihan selvä sitruunamelissan tuoksu, jota pakkaus ei vahvista mutta nenäni kieltäytyy muuttamasta mieltään ^_^ Nenälle tuoksu on sitruunamelissa, tuoksusta tulee mieleen Dr. Hauschkan Melissa-voide.

Arvio: oikein hyvät, miellyttävän tuntuiset vartalovoiteet, käytän loppuun mielihyvin! Pumppupullon minttu-melissavoidetta laitan kun on kiire ja haluan hoitaa rasvausoperaation mahdollisimman nopeasti, ja paksumpaa ”tuubivoidetta” silloin, kun on aikaa hieroa voidetta ihoon pidempään :)

BODY WASH

10,90€ / 200 ml

Suihkugeelit tuppaavat usein olemaan se arkisin hygienia/ihonhoitotuote, ja Pure-sarjan ”suihkari” ilahduttaakin mukavan paksulla, helmiäisellä ja oikein runsaasti ja pehmeästi vaahtoavalla koostumuksellaan.

Balance & Energy -tuoksulinjan suihkugeeli on voimakkaasti mintun tuoksuinen, ja vaahtoavuuden selittää sodium coco sulfate.

Arvio: mikäs tällä on pestessä, oikein kiva tuote! :) Mä tykkään mintusta! Ja paksun helmiäinen koostumus on erittäin onnistunut, tässä ollaan jo niin kaukana liruista tai hyytelömäisistä (vanhoista) luonnonkosmetiikan suihkugeelikoostumuksista kuin olla voi. Tätä ei erota normikosmetiikasta.

BODY SCRUB

12,90€ / 100 ml

Ai että, tämä oli tosi mukava tuttavuus! Vartalokuorinnassa on kuohkea, voidemainen koostumus ja tiheä, tehokkaasti kuoriva raekoostumus. Kuorivina aineina tässä marjajogurtin tuoksuisessa kuorinnassa on käytetty vulkaanisia hiekanjyviä.

(Luulin ensin että scrubissa on kahta eri raetyyppiä, sillä siinä erottuu sekä mustia jyviä että isompia, epäsäännöllisemmän kokoisia valkoisia rakeita, mutta ehkä ne ovat kummatkin hiekkaa kun incissä ei muita kuorivia partikkeleita mainita…)

We Care Iconin kuorinta ei vaahtoa, mikä tekee siitä vähemmän riittoisan kuin vaahtoavat vartalokuorinnat, mutta samalla se on myös tehokkaampi kun mukana ei ole kitkaa helpottavaa, liukastavaa vaahtoa. Tiheä raekoostumus jättää ihon todella pehmeäksi.

(Mutta ei yhtä pehmeäksi kuin kahvikuorinta, ei ole sen voittanutta… ;))

Arvio: Thumbs up! Ihanan tuoksuinen, sopivan tehokas kuorinta. Täyteläinen, korkearasvainen koostumus jättää vielä iholle hoidetun tunteen.

Mennään sitten kasvotuotteisiin. Ostin kaikki paitsi puhdistusemulsion.

CLEANSER FOAM

9,50€ / 150 ml

Puhdistusvaahto saa minulta varovaisen ”Ihan okei” -tuomion. Ei millään lailla huono mutta ei sellainenkaan, johon olisin ensimmäisenä kurkottamassa kylppärin hyllyllä. On niin paljon paremmankin koostumuksen pumppuvaahtoja.

We Care Iconin ekopuhdistusvaahdosta puuttuu kermaisuus ja liukkaus, ja sen vaahto on arkista keskivertolaatua. Hoitaa hommansa, ei muuta erityistä. Huuhtoutuu iholta helposti.

Tuoksu on jotenkin epämääräinen, niinkuin kaikissa sarjan kasvojenhoitotuotteissa. Siinä yrittää varmaan olla jotain kukkaisuutta, mutta lopulta tuoksusta tulee minulle mieleen yhdistelmä kukkaisvettä ja miedosti mansikan makuista lasten yskänlääkettä. Ei paha eikä voimakas, vain – outo.

Arvio: peruskamaa. Käytän loppuun käsisaippuana.

FACIAL MIST

11,10€ / 200 ml

Suosikkituotteeni on tässä: Hydra Balance kosteuttava kasvosuihke. Koostumus on miellyttävän raikas ja täynnä päteviä kosteuttavia ainesosia kuten ruusuvettä, kurkku-uutetta, ksylitolia ja betaiinia.

Erityispisteet suihke saa erittäin hienojakoisesta suihkeestaan, tämä on todellakin mist. <3 Ohut vesihuntu iholla tuntuu ihanalta! Vain Lumenen kasvosuihkeissa olen aiemmin kohdannut yhtä hienojakoisen suihkemekanismin. Harmillisen monissa suihkeissa on aivan liian voimakas suihke joka kastelee naaman märäksi – ja voihan sekin olla tavoitteena, mutta mist tuntuu niin paljon miellyttävämmältä…!

Tuoksu on tässäkin vähän njaah, mutta ei mitenkään häiritse. Siihen tottuu. Tämä pullo jää minulle kyllä kestokäyttöön kun se tyhjenee, näin hyvän suihkepullon voi hyödyntää niiden liian voimakkaan suihkemekanismin omaavien tuotteiden kanssa! :)

MISELLIVESI

9,50€ / 200 ml

Hmm, tämä on mun mielestä vähän turhake, tai nimeäisin tämän ehkä suoraan ”kasvovedeksi” kun sarjan Facial Mist on enemmänkin ihon kostetus/virkistystuote.

”Tehokkaasti meikin ja epäpuhtaudet poistava puhdistusvesi”, kertoo tuotetarra. Meikin poistossa tämä kuitenkin on surkea, tosin niin on mielestäni suurin osa misellivesistä. Laitoin tämän näyttämään tehonsa luonnonkosmetiikan meikkivoiteen poistossa, ja kolmen vanulapun jälkeen totesin että mahdollisuus oli annettu, ja viimeistelin puhdistuksen kunnollisella puhdistusvaahdolla.

Itse asiassa – nyt kun luen tuotteen pakkaustekstiä eteenpäin, siinä lukeekin: ”…puhdistusveden avulla viimeistelet päivittäisen ihonpuhdistuksen. Käytä yhdessä We Care Icon -puhdistusmaidon tai meikinpoistovaahdon kanssa”.

Just. Eli tämä on kasvovesi. Aika harhaanjohtavaa nimetä tuote misellivedeksi, ja mitä ihmettä te puhutte ensimmäisellä rivillä ”tehokkaasta meikinpoistosta”, jos tätä kuitenkin kuuluu käyttää varsinaisen putsarin jälkeen..?  Kai teillä joku oikolukee näitä pakkaustekstejä..?

Arvio: toisella nimellä myytynä ihan kelpo kasvovesi, sisältää runsaasti kosteuttavia ainesosia. Miinusta tuoksusta.

*

Mitäs lukijat, onko teillä ajatuksia, kokemuksia, risuja tai ruusuja S-Ryhmän uudesta ekosarjasta? Onko muuten Keskolla omaa talon luonnonkosmetiikkasarjaa..?

Kommentit (13)
 1. Kiitos tästä testistä ja arvostelusta! Kyllä heti löytyi parikin tuotetta, jotka menevät hankintaan.
  Itse kiitän hillittyä tuotepakkausta, jotenkin sopii luonnonkosmetiikkaan.
  Olin juuri vetämässä henkeä ja kysymässä, ovatko nämä vegaanisia… Tuotesarja tehnyt hyvän valinnan, että sana ”vegan” lukee jo tuossa suoraan edessä. :)

 2. Mielenkiintoinen kuoriva aine tuo vulkaaninen hiekanjyvä. Onkohan muissa tuotteissa käytetty hiekkaa? Jäin kuitenkin miettimään, mitä viemäristö pitää hiekasta? Luulisi että hiekka jämähtää ainakin johonkin kohtaan putkistoa.

  1. Mielenkiintoinen kuoriva aine tuo vulkaaninen hiekanjyvä. Onkohan muissa tuotteissa käytetty hiekkaa?

   Käytetään kyllä :) Sitä näkee kosmetiikassa nykyään yhä useammin ja useammin. Välillä se on incissä myös nimellä ’pumice’. Sitä on mm. Nurmen jalkakuorinnassa ja Korresin kuorivissa tuotteissa :)

   Jäin kuitenkin miettimään, mitä viemäristö pitää hiekasta?

   Jyväset ovat niin pieniä ja hienojakoisia etteivät ne tuki viemäreitä, etenkään niin vähäisinä määrinä kuin niitä kuorintatuotteen myötä päätyy viemäriin. Vartalon kuorintaan kuluu noin kaksi ruokalusikallista kuorinta-ainetta, ja tässä määrässä kuorintavoidetta on varmaankin max. teelusikallinen hiekanjyviä.

   1. Ok, kiitos infosta! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *