Vuosikymmenen Parhaat Karkkipäivä Awards

Karkkipäivä on rullannut kauneuden ja kosmetiikkapurkkien ihmeellisessä maailmassa jo kymmenen – tänä keväänä yksitoista – vuotta. Sen kunniaksi kokosin kasaan koko blogihistorian parhaat tuotteet.

En lähde hakemaan tuotteita jokaisesta mahdollisesta kategoriasta, vaan jaan kunniaa yksinkertaisesti niille tuotteille, jotka ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana tehneet minuun syvimmän vaikutuksen.

Palkitsen tuotteet ja sarjat, jotka ovat tuntuneet minun ihollani simppelisti PARHAILTA. Tässä osassa käyn läpi parhaita ihonhoitotuotteita, seuraavassa osassa valokiilaan pääsevät parhaat värikosmetiikan tuotteet.

KLASSIKOT

Tästä on hyvä aloittaa.

BLISTEX JA CARMEX -HUULIVOITEET

Tämän klassisempaa ”the”-Sanni-tuotetta ei olekaan, ja näiden kämmeneen niin ihanasti asettuvien purkkien taival elämässäni ulottuu paljon kauemmas kuin 10 vuoden taakse. Käytän nimenomaan purkki-voidetta, en puikkoa.

Olen käyttänyt Blistexiä vuodesta 1993 ja Carmexia siitä lähtien kun se rantautui Suomeen 2010-luvulla. Välillä kokeilen muita mutta eivät kelpaa kuin hätäavuksi, Carmex ja Blistex ovat parasta mitä huulirasvojen valtakunnassa on syntynyt. 🙌

IHONHOITO

PARHAAT PUHDISTUSTUOTTEET

Parhaan valinta saattaa tuntua haastavalta, koska rrrrakastan putsareita ja tykkään vaihdella niitä jatkuvasti, mutta vain yhdessä on kaikki kohdallaan; koostumus, ihofiilis, tuoksu, vaahdon laatu, huuhtoutuvuus, jopa pakkaus – ja onpa tuotteen kotimaa-Kreikkakin minulle läheinen ^_^

KORRES FOAMING CREAM CLEANSER. Suosikkini on tuoksun puolesta Olympus Tea mutta myös Wild Rose on koostumukseltaan yhtä hyvä.

LUMENE NORDIC C PURE GLOW PUHDISTUSBALMI. Ihania balmeja ja puhdistusöljyjä riittää, mutta tuoksufriikkinä valintani on tämä: Lumenen herkullisen hedelmäisen tuoksuinen Pure Glow -balmi. Myös koostumuksessa on kaikki kohdallaan, tämä on erittäin miellyttävä tuote kaikin puolin. Puhdistaa kestävänkin meikin tehokkaasti ja emulgoituu veden kanssa jättämättä yhtään rasvaista tunnetta iholle.

LUMENE HERKÄN IHON SILMÄMEIKINPOISTOAINE. Tämän tuotteen nimi vaihtuu parin vuoden välein mutta koostumus on pysynyt yhtä hyvänä: kevyesti geelimäinen neste poistaa silmämeikin tehokkaasti, miellyttävästi ja kirvelemättä. Helppo ja aina luotettava valinta.

CATTIER MISELLIGEELI. Luonnonkosmetiikan vastine Lumenen herkän ihon silmämeikinpoistoaineelle, ja itse asiassa vielä paljon enemmän – Cattierin upeassa tuotteessa yhdistyvät silmämeikinpoistoaine, kosteuttava hoitoneste ja ihoa puhdistava miselliteknologia. Vuosikymmenen parhaita löytöjä.

PARHAAT KOSTEUTTAVAT NESTEET

On hullua, että olen joskus ollut ilman näitä. Kosteuttavat nesteet ovat liittyneet ihonhoitorutiiniini vasta viimeisen parin vuoden aikana, ja olen niiden kanssa aivan kihloissa. Etelä-Korea osaa tämän kategorian tuotteet like no other, mutta ilokseni myös kotimaisella osaamisella syntyy loistoluokan nestemäisiä kosteuttajia!

WHAMISA DEEP RICH TONER – kosteuttavien nesteiden klassikko. Onko tämä seerumi, kasvovesi, tehotiiviste vai mikä, nimityksellä ei väliä mutta kosteutta tämä täyteläinen ja ihoa aktivoiva neste todellakin tuo.

ATOPIK TEHOKOSTEUTTAVA KASVOSUIHKE – täysin vesimäinen tuote kosteuttaa ihoa kuin parhain syväkosteuttava seerumi. Huikea tuote – ja kotimainen!

BTB13 ULTIMATE MOISTURIZER – saman kotimaisen valmistajan toinen huippukosteuttaja, tämä Atopik-suihkeen sisar on vaikutuksiltaan enemmän anti-age kiitos uudistavan BTB13-yhdisteen.

KLAIRS SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER – Whamisaa miedompi ja hellävaraisempi paksu hoitovesi Koreasta. Rakastan. Koostumus sopii fantastisen hyvin kerros-kerrokselta paineluun, eikä iho jää yhtään tahmeaksi.

HOLIKA HOLIKA 3 SECONDS STARTER HYALURONIC ACID – Kolmas Korean ihme, tämä on nesteistä paksuin ja sopii erityisen hyvin täyteläistämään ohuen silmänympärysihon juonteita. Toki läiskin tätä autuaasti koko naamaan..!

PARHAAT SEERUMIT

YA NATURAE SEERUMI – tämä emulsiomainen kosteuttava ja pehmentävä seerumi sopii kaikille ja kaiken ikäisille. Olisin valinnut Dermosilin Kanerva-seerumin, joka on edullisempi ja tämän seerumin ”kaksonen”, mutta kun sen valmistus lopetettiin sai YA Naturaen seerumi periä sen manttelin. Olen oppinut sietämään YA-seerumin erikoista tuoksuakin. Koostumus ja ihotuntuma on kultaa. Kotimainen.

MÁDARA SOS HYDRA REPAIR – JA TIME MIRACLE -SEERUMIT – emulsio, sanon minä, se on minun taikasanani seerumeissa ja emulsiokoostumus on ylivoimainen suosikkini. Mádaran syväkosteuttava SOS ja juonteita silottava Time Miracle -seerumi ovat timanttinen kaksikko. Näitä voi käyttää kesällä yksinäänkin, kuten YA Naturae’ta.

LAVERA HYDRO EFFECT – jos emulsio onkin ykkönen, on raikas fluidi seerumikoostumusten kakkonen. Sitä edustaa Laveran ihanan tuoksuinen ja erittäin miellyttävän tuntuinen kosteusseerumi. Puolet edullisempi kuin Mádara-seerumit, joten budjettipirkkokin sisälläni tykkää!

PARHAAT KASVOVOITEET

MÁDARA – kaikkein miellyttävimmät kasvovoidekoostumukset ja parhaat pakkaukset! Ja nyt en edes osaa lähteä valitsemaan vain yhtä ainoaa, etenkin kun ihoni tarpeet ovat viime vuosina muuttuneet. Hydra Recharge on loistava helpottamaan ihon kuivuutta ja Smart sopii ”stressaantuneelle nelikymppiselle kaupunkilaiselle” taikomaan pois väsyä ja juonteita. Time Miracle -voiteen samettinen koostumus on saanut ihoni kehräämään sekin.

WHAMISA – jos täytyy nimetä yksi kosteuttavien tuotteiden kuningatar, se on Whamisa. Tämän kosteuttavampia voidekoostumuksia en tunne, ja nyt kun oma ihoni on yhä kuivempi, huomaan Whamisan tehokkuuden yhä kirkkaammin. Iho jää Whamisan jäljiltä niin totaalisen tyytyväiseksi, pehmeäksi ja mukavan tuntuiseksi ettei se yksinkertaisesti keksi pyytää enää mitään lisää. Pidän kaikista Whamisan voiteista mutta tämän hetken suosikki on Double Rich Lotion.

LAVERA SLEEPING CREAM – tämä voide on yllättäjä! Se on ensimmäinen yövoide, joka on voitanut rakkauteni!

En lähtökohtaisesti ole koskaan pitänyt yövoiteen nimellä markkinoitavista, perinteisesti vähän paksummista ja rasvaisemmista kasvovoiteista, mutta Laveran Re-Energizing Sleeping Cream on toista maata. Se on täyteläinen ja hoitava, kyllä, mutta ei paksu ja rasvainen. Se tuntuu ihanan silkkiseltä, tuoksuu hyvältä ja tekee ihosta älyttömän pehmeän ja hyvän tuntuisen. …ja onhan purkki myös violetti..! 💜

PARHAAT TEHOHOITOTUOTTEET

THE ORDINARY GRANACTIVE RETINOID 2% EMULSION – retinolituotteet ovat selvästi vaikuttaneet ihooni suotuisasti ja häivyttäneet silmänympärysjuonteita silminnähden.

Kysymys kuuluu, mille kaikista käyttämistäni retinolituotteista annan Vuosikymmenen Paras -palkinnon? Paula’s Choice, Verso ja The Ordinary ansaitsisivat kaikki maininnan. Palkinto menee kuitenkin edullisimmalle, sillä edullisuus miellyttää minua <3 Paras retinolituote on The Ordinaryn emulsiomainen Granactive Retinoid 2% Emulsion -seerumi, jonka ihofiilis on erittäin miellyttävä ja hinta enemmän kuin kohdallaan.

LAVERA FIRMING TWO-PHASE INTENSIVE TREATMENT – kosteuttavat, ravitsevat ja silottavat ampullit ovat kuin edullisen luonnonkosmetiikan karsinaan karannut Diorin tai Baborin ylellinen hoitotuote. Sokkotestissä nämä menisivät luksuskosmetiikkana tai ammattilaissarjan tehohoitona. Tämän ampullin kehittäjille annan Karkkipäivän Super Erikois -maininnan. Loistavaa työtä!

PARHAAT SILMÄNYMPÄRYSVOITEET

Kyllä harmittaa, kun ultimaattinen suosikkini tästä ryhmästä on lopetettu: Clarins Extra-Firming Eye Cream. Ja mikä poikkeus – se olisi ollut yksi aniharvoja normikosmetiikan edustajia tässä ”palkintogaalassa”.

Hullua kyllä, mikään Clarins Extra-Firmingin ainesosakoostumuksessa ei tee siitä loistoluokan voidetta, ja pakkauskin on epäkäytännöllinen purkki, mutta tämä voide on tuntunut ihollani yksinkertaisesti parhaalta ja todella kosteuttavalta.

Ei-lopetettujen, yhä saatavilla olevien silmänympärysvoiteiden parhaimmistoon kuuluvat:

WHAMISA EYE ESSENCE – puhuinkin jo merkin ylivoimaisesta kosteuttavuudesta, ja tämä ohut silmänympärysvoide vahvistaa jälleen Whamisa-tuotekehityksen taidon: voide on kevyestä vaikutelmastaan huolimatta erittäin kosteuttava ja kiitettävän ravitsevakin.

EKOPHARMA TYRNI-SILMÄNYMPÄRYSVOIDE – tämän geelivoiteen raikas ja samalla pehmentävän lipidipitoinen koostumus on todella onnistunut, tosin itse käytän tätä mieluummin koko kasvoilla kevyen kosteusvoiteen tavoin. Silmänympäryksille kaipaan nykyään jo täyteläisempää koostumusta suojaamaan ja lukitsemaan kosteutta, ja sellainen on saman valmistajan:

ATOPIK ANTI-AGE-SILMÄNYMPÄRYSVOIDE – napakka, samettinen ja sileä koostumus suojaa, pehmentää ja kosteuttaa. Kotimainen.

100% PURE COFFEE BEAN EYE CREAM – laadukkaan ainesosakirjon voide tainnuttaa vaniljan ystävän huumaavalla tuoksullaan hoitaen, kosteuttaen ja pehmentäen samalla silmänympärysihon. Tuoksufriikki minussa on lääpällään tähän kaveriin.

PARHAAT SARJAT

PARAS LUONNONKOSMETIIKKA

MÁDARA – upeat, hiotut koostumukset, tyylikkäät pakkaukset sekä hyvää naisenergiaa merkin taustalla. Mádara on menestyksensä ansainnut!

WHAMISA – tehokasta ja oikeasti hoitavaa kosmetiikkaa Etelä-Koreasta. Laatua isolla L:llä.

CATTIER – luonnonkosmetiikan yllättäjä! 50-vuotisen tien kulkenut ranskalaisen luonnonkosmetiikan pioneeri Cattier teki tällä vuosikymmenellä oikean suuntavalinnan ja päivitti klassisen sarjansa moderniksi ripauksella ylellisyyttä. Loistava sarja etenkin herkkäihoisille!

LAVERA – mitä tältä sarjalta ei löytyisi – Lavera jättää kilpailijat varjoon aktiivisella trendiherkkyydellään ja lähes 300 tuotteen valikoimallaan, joka kattaa ihan kaiken värikosmetiikasta ihon- ja hiustenhoitoon. Etsitkö aidosti luonnollisia vastineita viimeisimmille kosmetiikan trendituotteille? Löydät ne aina Laveralta.

PARAS NORMIKOSMETIIKKA

KORRES – maailmalla kulttimainetta niittänyt ja kotimaassaan kosmetiikan synonyymina tunnettu ”semiluonnonkosmetiikkamerkki” Korres on jäänyt Suomessa kummallisen vähälle huomiolle. Hienostuneita koostumuksia, kreikkalaisia yrttejä, tieteellistä tutkimusta, silmää pakkaus-designille ja tuoksuprofiili, jolla on oma maailmanlaajuinen fanikuntansa. Näistä on Korres tehty.

L300 – parhaan hinta-laatu-suhteen markettisarja! L300 yllätti minut ihan puun takaa hämmentävän laadukkailla tuotteillaan ja supermiellyttävillä koostumuksillaan. Tästä ei laadukas ja edullinen ihonhoito parane! Hajusteettomat koostumukset sopivat myös hajusteallergikoille.

PARHAAT HOITOLASARJAT

COMFORT ZONE – äärettömän miellyttävät, viimeiseen asti hiotut koostumukset, laaja, laadukas valikoima (myös sertifioitua luonnonkosmetiikkaa!) ja ihana, hidastamisen arvoja vaaliva konsepti yhdistettynä rentoutumisen ihan uudelle tasolle vievään hoitolakokemukseen, Comfort Zone kuuluu vuosikymmenen upeisiin yllättäjiin ja ainutlaatuisiin löytöihin.

EKOPHARMA – paras kotimainen hoitolasarja Ekopharma on ilman muuta 2010-luvun hienoimpia lanseerauksia. Pakkaukset eivät ehkä kilpaile estetiikan alan palkinnoista, mutta purkkien ekosertifioitu sisältö on silkkaa kultaa. Valmistaja-Naviter on huikealla sarjaportfoliollaan ja upealla osaamisellaan etablisoitunut Suomen kosmetiikan valmistajien korkeimpaan kärkeen!

PARAS KOTIMAINEN SARJA

FLOW COSMETICS

Tämä palkinto menee huikean työn tehneelle Flow Kosmetiikalle! Sarja on tehnyt 10 vuodessa mielettömän matkan yksinkertaisesta saippuakosmetiikasta tyylikkääseen kansainvälisen tason artesaani-ihonhoitoon ja hienostuneeseen värikosmetiikkaan. Kaikki tämä äidin ja tyttären luotsaaman pienen perheyrityksen resursseilla..! Ihan mahtavaa! 🙏🏻

PARAS HOITOLA

HELKANHELMI, Valkeakoski

Sini Kartaslammi-Rantanen on luonut Valkeakosken Voipaalaan, vanhan kartanon pihapiiriin ihon (ja sielun!) hoidon keitaan, jonka veroista saa hakea. 1800-luvulla rakennetun kartanon henkilökunnan asuntolassa sijaitsevan hoitolan tunnelma ja miljöö on ainutlaatuinen.

Sini on huolehtinut pienimmistäkin yksityiskohdista luodakseen vieraalle rauhan ja ultimaattisen rentoutumisen kammion. Viimeistään siinä vaiheessa kun Sini aloittaa hoidon ja hänen maagisen lempeät sormensa pääsevät työhön, vieras saatellaan ihan toiseen maailmaan.

Suosittelen 150-minuuttista deluxe-kokovartalohoitoa kun etsit jotain todella erityistä hemmottelukokemusta. Hoito on kuin viiden viikon kesäloma kahteen ja puoleen tuntiin tiivistettynä ja kun heräät, mietit teitkö juuri matkan takaisin kohtuun, alkutilaan vailla mitään paineita, huolia ja stressiä – ja tiedät, että haluat tänne takaisin.

Parhaimmillaan kosmetiikka on juuri tätä – nautinnollista rentoutumista ja itsestään huolta pitämistä.

*

Seuraavassa osassa palkitsen Vuosikymmenen parhaat värikosmetiikan tuotteet.

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (31)
 1. Petra / Viilankantolupa
  2.1.2020, 21:53

  Oooo, Sini on niin ansainnut kunniansa! Melkein kuulen liikutuksen kyyneleet noin kauniista sanoista tänne saakka, hurjan nätisti kirjoitettu. Intohimo ja omistautuminen todella palkitsevat. <3

  1. Sini on upea esimerkki ammattinsa parhaimmista, siinä on nainen päätynyt todellakin oikealle alalle <3

 2. Luen tämän postauksen vielä ajatuksella, mutta on pakko kommentoida yhtä voidejuttua. Ostin jokin aika sitten Cliniquen All About Eyes Rich -sy-voiteen. Aivan ihana tuote! Kosteusteho on mieletön ja silti iho ei jää tahmeaksi tai kiiltäväksi. :) Sitä voi laittaa reilusti, sillä se ei myöskään turvota yhtään. Tuntuu, että juonteet ovat vähentyneet näkyvästi ihan vaan siitä johtuen, että sy-iho on kosteutettu niin hyvin.

  Ostin tämän, vaikka se ei ole luonnonkosmetiikkaa, sillä en ole ollut oikein kunnolla tyytyväinen mihinkään su-voiteeseen. Lumenen Ajaton oli kesällä tosi hyvä, mutta talven tultua se ei riittänyt. Ja runsaammin käytettynä se tahmasi hieman.

  1. Cliniquen All About Eyes Rich on loistava! :) Ei henkilökohtainen suosikkini, mutta myyjävuosilta tutuksi ja läheiseksi jäänyt kuivan ihon supertuote, tätä on aina ilo suositella. Hienoa että edes jotkin suosikkituotteet säilyvät valikoimassa vuodesta toiseen 👍

   1. Nyt sain luettua kirjoituksen. :) Tuo Cattierin miselligeeli on kyllä huippu. Se puhdistaa iltaisin ja virkistää aamuisin. Varsinkin kesällä on ollut päivittäin käytössä. Nafhalla oli lähes yhtä virkistävä puhdistusaine, mutta sitä ei saa enää..

    Osaatko kertoa millaisia Cattierin Päiväkäyttöön tarkoitetut voiteet ovat? Tai se hellävarainen kuorintageeli? Nyt käytän Pain kosteuttavaa voidetta, ja se toimii oikein hyvin, mutta olisi kiva kokeilla myös muuta.

    1. Niin ja oletko kokeillut The Ordinaryn öljypohjaista 5% Retinoidia? Se on myös tosi miellyttävä käytössä.

     1. Joo, olen kokeillut mutta tykkään emulsiosta kuitenkin enemmän :) Käytän retinoli-tuotteita erityisesti silmien ympärillä, ja emulsio tuntuu silmänympärysiholla miellyttävämmältä kuin öljy.

    2. Osaatko kertoa millaisia Cattierin Päiväkäyttöön tarkoitetut voiteet ovat?

     Kaikkien koostumus on hyvin ”normikosmetiikkamainen”, eli niissä on sileää ”slippiä” vailla tahmeutta. Tuoksu on kukkainen, sellainen kevyesti parfymoitu (poislukien kuivan ihon päivävoide joka on hajusteeton).

     Etkös sinä ollutkin oikein ohuiden, ihoon katoavien voiteiden ystävä..? Kaikki Cattierin Anti-Age-voiteet ovat täyteläisehköjä, jopa First Wrinkles Light joka on tarkoitettu normaali/sekaiholle. Ohuen emulsiovoiteen hakijalle suosittelen Cattierilta Fleur d’Emulsion -voidetta joka on sekaihon kosteusvoide. Normaalin ihon Elixir Vegetal on myös hyvä, samoin herkän ihon Brin de Douceur, mutta sen koostumus alkaa olla jo täyteläisehkö.

     Cattierin kuorintageeli ei enää ole myynnissä Suomessa, meillä on vain se voidemainen savi/raekuorinta. Se on ihan hyvä, parempi (minusta) ainakin kuin geelikoostumus, mutta oikein järeän kuorinnan ystävä tykkää kenties vielä tiheämmästä raekoostumuksesta. :)

     1. Itse asiassa se voiteen täyteläisyys ei ole ongelma vaan ehkä enemmänkin kalvonmuodostus ja kosteuttavat aineet. Esimerkiksi tuo Pain voide on hyvin täyteläistä, kuten myös se Cliniquen sy-voide, mutta jostain syystä niistä ei jää kalvoa tai tahmaisuutta. Sitten taas jostain ohuista emulsiovoiteista tuntuu jäävän kalvo iholle, vaikka kosteutusteho on hyvin pieni. Eli tämä on jotain mystistä kemiaa, joka selviää vain kokeilemalla. :) Tuo Cattierin edullisempi anti-age voide (tai päivävoide) on vain puolet Pain hinnasta, joten siksi kovasti houkuttelisi kokeilla. Pain voiteesta (Avocado & jojoba) ei ole glyserolia, joten voihan olla että se on syy miksei voide tunnu tahmaiselta. Siinä on toisaalta paljon öljyjä,joten en tiedä.. :)

      1. Cattierin voiteissa on glyserolia.

       (Jännä, en ole muuten tullut kiinnittäneeksi huomiota kuinka usein kasvojen kosteusvoide formuloidaan ilman glyserolia. Olen ollut siinä mielikuvassa, että glyserolittomuus kosteusvoiteissa on jopa aika epätavallista, kun glyseroli on niin ”helppo”, tehokas ja edullinen kosteuttaja ja ilmeisesti sujahtaa melkein formulaan kuin formulaan. Mutta nyt kun tsekkailen, niin eihän sitä ihan kaikissa voiteissa tosiaan ole, esim. Whamisalla ja Dr. Hauschkalla osa voiteista on glyserolittomia.

       Melkein tekisikin mieli kuulla tuotekehitykselliset perusteet, millä perusteilla glyserolia käytetään tai jätetään käyttämättä :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *