Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vuosikymmenen mysteeribileet

Ai hitsi että rakastan yllätyksiä. Huomenna pääsen osalliseksi varmaan jännimpään sellaiseen koskaan – en yhtään tiedä missä huomisiltana edes pääni tyynyyn painan. Tukholmassa? Turkissa? Albaniassa?

Tiedän vain että minun on oltava eräässä osoitteessa huomisaamuna kello 7.00, passi mukaan pakattuna.

Kyseessä on ehkä varmasti suurimmat ja jännimmät jatkot joille pääsen koskaan osallistumaan. Bileet järkkää Ahvenanmaan-perheeni isä joka täytti viime vuonna 50. ”Faija” ei ehtinyt järjestää kemuja varsinaisena juhlavuonna, ja päätti tänä vuonna panna kasaan synttäreilleen jatkot, eikä mitkään ihan pienimuotoiset sellaiset. Yleensä yllätysjuhlissa yllätyksen kohteena on sankari, mutta nyt pöytä on käännetty ympäri: yllätys odottaa meitä vieraita. Pippalot eivät kestä yksi tai kaksikaan päivää vaan neljä, torstaista sunnuntaihin, ja 55-päinen vierasjoukko viedään juhlimaan salaiseen mysteerikohteeseen.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9118

Meille on kerrottu vain että passi ja matkavakuutus tulee olla mukana. Tämän lisäksi nimettiin muutamia vaatekappaleita mitä tulee pakata. Listalla oli mm. juhlavaatteet kolmeksi illaksi, kumisaappaat, hienommat shortsit (!) ja uikkarit.

Ja minulta on tilattu juhlameikki perheen äidille :)

Katsoin tilaisuuden My Little Pony -kenkieni ulkoiludebyytin arvoiseksi, Parikat on pakattuina ja valmiina bileisiin! :)

Kokoonnumme huomenna kello 7.00 osoitteessa x Ahvenanmaalla josta kuljetus vie meidät laivaan, tämän verran on paljastettu huomisen ohjelmasta. Suuntaamme siis varmasti Ruotsiin, siitä ei ole epäilystä koska Ahvenanmaalta ei lähde tuohon aikaan muualle laivoja. Mutta jatkuuko matka Ruotsista..? Onko passi-määräys vain hämäystä vai suuntaammeko todella jonnekin johon tarvitsee passin..? Pohjoismaissa passia ei käsittääkseni tarvita… Eikä EU:ssa Schengen-alueella.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9120

Olen koko kevään miettinyt pääni puhki mihin saattaisimme olla menossa ja vahvin kandidaatti on Baltia, Tallinnaanhan pitää aina ottaa passi mukaan. Tukholmasta menee laivoja niin Tallinnan kuin Riikaankin. Paitsi että… hmm, ovathan Baltian maatkin Schengen-aluetta..?

Ei tuokaan logiikka siis pätenyt! Seuraava arvaus on Tanska ja passi on ehkä tosiaan vain bluffia, ei me mihinkään kauas varmasti olla menossa, veikkaan bussi- tai laivamatkaa Ruotsista eteenpäin. Lentolippujen kustannus koko porukalle kuulostaa jo vähän epätodelliselta…

Juhlasankari ja hänen vaimonsa ovat onnistuneet pitämään kohteen salaisuutena jopa perheen lapsilta, kukaan muu kuin he kaksi eivät tiedä mihin olemme menossa. Uskomatonta että joku onnistuu pitämään Ahvenanmaan kokoisessa paikassa näin suuren jutun salaisuutena monta kuukautta. Saarella on varmaan käyty aikamoista supinaa sen jälkeen kun kutsut saapuivat tammikuussa.

Ahvenanmaa_11_15_IMG_9124

Jos minusta ei siis kuulu neljään päivään… niin olen jossain kehitysmaassa johon internet ei vielä ole saapunut ^_^ Muussa tapauksessa aion blogata matkalta.

On kyllä niin kutkuttava tunne ettei tosikaan. Mihin me päädytään huomenna? Ja mihin tarvitaan kumppareita..?

The Hangover, Part 4…? (Toivottavasti ei…! ^_^)

Kommentit (19)

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi

  Kuullostaa kyllä melkoisilta bileiltä! :D Täällä nyt sitten sun lisäksi koko sun lukijakuntasi jännittää mitä on luvassa xD

 2. Laura

  Kuulostaa tosi hauskalta ja mahtavalta!! Jännitän laillasi, mitä onkaan luvassa :) hauskaa matkaa!!

 3. Miia

  Matkustusasiakirja, eli passi tai eu-henkkari, pitää aina olla mukana Schegen-alueella matkustaessa, vaikkei sitä aktiivisesti rajalla kyselläkään. Pistokokeita tehdään ja silloin asiakirja on pystyttävä esittämään. Ja kyllä, Viro on Schengen-aluetta. :) Ruotsin kansaa meillä taas on voimassa kahdenvälinen sopimus passittomuudesta.

  Jos minä olisin isäntä, saattaisin yksinkertaisuuden vuoksi sanoa passit mukaan sen sijaan, että alkaisin horisemaan matkustusasiakirjasta. Kaikki ei kuitenkaan tiedä mitä se tarkoittaa. Eli matka voi ihan huvin suuntautua jonnekin Eurooppaankin. :)

  • Anskuuu

   Olin tulossa kommentoimaan samaa, ihan vaan koska tämä on todella yleinen väärinkäsitys, enkä halua että joku lukee tämän ja lähtee reissuun ilman henkkareita :)

   Ja vaikka rajalla sitä ei kysytä, kyllähän esim. lento- ja laivayhtiöt vaativat matkustajilta henkkareita Schengen alueen sisälläkin, eli ihan jo sitä lauttamatkaa varten ne teoriassa tarvitsette, vaikka ei niitä käytännössä yleensä tarvitsekaan näyttää. Vaikka sen ei siis tarvitse olla nimenomaan passi, uskon myös että ”passit mukaan” on helpompi / varmempi keino huolehtia asia kuin ”voimassaoleva henkilötodistus” (varsinkin kun esim. ajokortti tai kelakortti käy Suomessa ja pohjoismaissa henkkarina mutta muualla välttämättä ei).

   Jännityksellä odotan reissukertomusta :)

 4. Äni

  Aivan mahtavaa!! :D Mä sain toissavuonna vastaavanlaisen yllärin omilla 3-kymppisilläni. Mies neuvoi pakkaamaan mukaan kävelyä ja samoilua kestävät vaatteet ja kengät sekä yhden hienomman mekon. Minulta salaa hän otti myös passini mukaan. Lähtö oli aamuyöstä omalla autolla, mulla side silmillä ja ylläni kotiverkkarit. Ja minne päädyin? Pariisiin!! :D

  Hämäys oli täydellinen ja luulin olevani menossa jonnekin mökille tms. Pariisi on ollut unelmieni matkakohde, ja alkuun kiukutti kun tajusin järkyttyneenä joutuvani kohtaamaan sen meikittä ja kotiverskoissa. Nyt jälkikäteen vain naurattaa ja ihastuttaa tuo ihana muisto ja elämäni matka! <3

 5. Vadelmaponi

  Onpa ihan supersiistit partyt!

 6. Arlene

  Onpas hauska idea ^_^ Mielenkiinnolla odottelen juhlaraporttia :D

 7. Sissi

  Voihan jysäys, nyt jännittää kyllä sun puolesta. Mahtavaa reissua, mihin se nyt sitten suuntautuukaan! :)

 8. JonnaH.

  Oo, kuulostaapa jännältä! Ihan superhauskaa pitkää viikonloppua!

 9. Eliisa

  Aivan huikeaa! Mielenkiinnolla odotan mitä lähipäivinä tapahtuu :)

 10. Sissi

  Ei vitsi miten siistiä! Nyt muakin jännittää:D Toivottavasti tulee kivaa!

 11. Mari

  Ihan mahtavaa! Bloggauksia odotellen. Nauti, nauti, nauti bileistä! Niiiin jännää!

 12. Tarja

  Huippujännää!! Mahtavaa matkaa ja bileitä! :)

 13. Paltsu

  Eikä, ihanaa! Ihan mahtavaa että jotkut jaksaa järkätä tollasia ylläreitä :) en malta oottaa että kerrot minne päädyitte!

 14. Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi

  Apua, olisin varmaan jännityksestä aivan sekaisin, hyvällä tavalla :)

 15. Belle

  Vitsit, jos mulla olisi paljon rahaa, niin järjestäisin kyllä kans jotkut tuollaiset juhlat! En kyllä tiedä, mihin minä veisin porukan, varmaan pitäisi vihkiä joku idearikas ihminen mukaan salaisuteen ja suunnittelemaan hommaa, mutta aivan varmasti olisi hauskaa kehitellä tuollaiset juhlistamiset. Tai toki olisi hauskaa päästä mukaankin, mutta saan aina yllärien järjestämisestä hurjan paljon iloa.

  Itse asiassa nyt kun mietin, niin vaikka toisaalta välillä haaveilen, että joku järjestäisi minulle jonkun isomman yllätyksen, niin taidan kuitenkin olla sellaiselle vähän huono kohde. En ole lopulta kauhean spontaani, niin joku polttarityyppinen juttu, jossa kaverit vaan pölähtää yllättäen ovelle, voisi olla minulle vähän turhan suuri shokki. :D Tarvitsen aina orientoitumisaikaa. Mutta teillähän on tässä toisaalta ollutkin. Ja siitäkin on apua, kun kerrotaan, mitä pitää pakata. Voi jollain tavalla asennoitua. Että oletettavasti on jotain juhlatilaisuutta tulossa, ja ehkä te menette marjametsään tai veneilemään tai jotain..? Tuo kumpparit on kyllä kieltämättä vähän mysteeri.

 16. Mintsi

  Ihana matka! Toivottavasti on onnistunut.

 17. Heidi

  Vad roligt! Vet var du är (hoppas du inte känner dig stalkad) :) En gammal bekants mamma är tydligen på samma resa och några bilder dök upp i min news feed :P

 18. Jonttu

  Kuulostaa aivan mahtavalta jutulta. =) Ihana odottaa tuollaista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.