Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vuorilta viinitarhoille

Enää ei näy huippuja horisontissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jätimme eilen alppikylätunnelmat taaksemme ja suhahdimme aivan toisenlaisiin maisemiin.

Nyt ollaan Burgundissa. Viinialueella.

Viime viikon teemana oli vaeltelu vuorilla, tällä viikolla tutustutaan viini- ja shampanjatiloihin. Burgundista matka jatkuu viikon lopulla kohti Reimsiä, joka on shampanja-alueen suuria keskuksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puligny-Montrachetin valkoviinit kuuluvat lemppareihini. Odotan innolla vierailua tiloilla! :)

Myönnän, että ennen kuin mieheni tutustutti minut todella hyviin valkoviineihin, ei valkkari oikein uponnut. Olin aina enemmän punkku-tyyppiä. Huono valkoviini vain maistuu…. no, ehkä jokainen tuntee vertauksen ”kissanpissalta”. :P ^_^

Burgundi_Viinitarhat

Burgundi_majoitus

Viime yön majapaikkamme Château de Bellecroix. Linnoissa voi yöpyä edullisestikin! :)

Burgundi_majoitus3

Otimme halvimman huoneen joka Bellecroixissa maksaa 98 euroa. Ei paha hinta näistä tunnelmista… Ihana paikka.

Burgundi_Bellecroix

    Kuvat ovat aamukävelyltäni linnan puutarhassa. Tänään paistaa taas aurinko neljän päivän sateen jälkeen! :)

Ja kun nyt viinialueella ollaan, niin pakko heittää päivän kysymyksenä; punkku vai valkkari? Vai kenties rosee? Vai ei viiniä ollenkaan, kiitos? :)

Kommentit (35)

 1. Jonttu

  En juo viinejä ollenkaan, enpä kyllä mitään muutakaan alkoholia. Vaikka ollakseni sivistynyt minun pitäisi kai juoda ainakin hienossa seurassa, mutta enpä juo siltikään.

  Luokkaannun, jos joku tuo minulle lahjaksi viinipullon.

 2. Nimetön

  Mulle maistuu kaikki jos ovat vaan laadukkaita ja ruoan kanssa siihen sopivia. Roséviineihin tutustuin Ranskassa asuessani, Rose on kiva vaihtoehto erityisesti kevyen kesäruoan kanssa. Suomesta hyviä roseita vaan on hankala saada kun valikoima Alkossa on heikko.

  ihme, ettei sun miehesi suostunut automatkaan, olisitte voineet ostaa tiloilta laatuviinejä auton täydeltä kotiin vietäväksi.

 3. Aurora

  Ehdottomasti puolikuiva tai kuiva valkkari :) Oikein hyvä, sopivan kevyt punaviinikin menee, mutta sitä ei tule koskaan itse ostettua, korkeintaan juotua lasillinen, jos joku tarjoaa. Valkkarilasillisen sensijaan voisi varsinkin kesällä (ja toisaalta myös pimeinä syys- ja talvi-iltoina ;) ) nautiskella vaikka joka päivä. Ah! <3

 4. Sanna L.

  Ehdottomasti valkkari. Suomessa viinit ovat vain niin kalliita. Palasin Kroatiasta lomamatkalta, ja toin kolme pulloa (hyvää :-) ) valkkaria mukanani ja hinnaksi jäi noin 7-8e!
  Tulisi varmasti enemmän tutustuttua viineihin jos hinnat olisivat edellisemmat :-) Ihanaa lomaa!

 5. Marsa

  Valkkari ennemmin. Hyvä Riesling tai pinot grigio on namia. Punkku ei oikein ole mieleinen juoma, mutta olen opetellut juomaan sitäkin, kesätöissä kun olen Alkossa. :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.