Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vuoden luetuimmat

Vuoden vaihtuessa koittaa aina bloggaavan tilastofriikin juhlapäivä, eli voi tarkastella koko vuoden tilastoa ja katsoa, mitkä postaukset ovat kiinnostaneet lukijoita eniten.

Top 10 luetuimpien listalla on aina enemmän edellisten vuosien kestohittipostauksia kuin kuluneen vuoden kirjoituksia. Niin myös vuonna 2015. Top 10 -postauksista vain neljä on kuluneelta vuodelta, loput vanhempia.

Lista on tämän näköinen:

1 Että ihan PROTEIINIrahkakoko blogihistoriani kaikkien aikojen suosituin postaus, tämän lukukertoja ei varmasti tule mikään ylittämään. Julkaistu helmikuussa 2015.

Masu

2 Joulupötsistä eroon kahdessa viikossa

Oletko uusi lukija? (Tai miksei vanhempikin, jolta viime tammikuun postaukset jäivät väliin :)) Painaako juhla-ajan herkuttelu vielä vyötäröllä? Etsitkö helppoa tietä karistaa pöhötykset? Suosittelen tällöin klikkaamaan yllä olevaa postausta.

Jouluruokamasu_IMG_0649

Omakin vatsani on ollut tutussa turvonneessa joulukuosissaan, ja kovasti houkuttaisi ottaa pikatie takaisin normaalitilaan induktion avulla. Mutta tällä kertaa jätän induktion väliin ja kuljen hitaampaa tietä. Syy: liikunta. Kuten taatelikakku-jutussa kirjoittelin, valitsen nyt satsata juoksuharrastukseeni, ja induktio (eli erittäin matalahiilihydraattinen ruokavalio) ja pitkät juoksulenkit eivät sovi yhteen.

Jos valitset kokeilla induktiota, muista madaltaa liikuntaharrastuksesi tehoa. Induktion aikana suositellaan kevyttä, matalasykkeistä liikuntaa kuten kävelyä ja kevyttä hölkkää.

Sokeri_IMG_8877_2

3 Sokerinatsikannanotto sokerin valtaan elämässämme

4 Tehokkaat kotikutoiset kuorinnattämän postauksen suosio on minulle suuri mysteeri, se oli top-kympissä viimekin vuonna vaikka on julkaistu jo joulukuussa 2012. Postaus on lyhyt eikä mielestäni sisällä mitään erityisen uutta tai erikoista tietoa, mutta silti sitä luetaan ihan hulluna.

Biodelly_etusivu

5 Nettishoppailun ABC – tämänkin postauksen kestosuosiota ihmettelen, sillä nettishoppailu on muuttunut kuudessa vuodessa yhä vain luonnollisemmaksi ja itsestäänselväksi tavaksi ostaa, ja kuvittelisin ko. jutun sisältämän informaation olevan tänä päivänä melkein kaikille ”selvää pässinlihaa” :D Kirjoitin jutun kesällä 2009 kun olin pitänyt blogia vasta 3 kuukautta – ja täällä se viihtyy kuutta vuotta myöhemmin edelleen luetuimpien joukossa. :)

6 Silmän muodot ja meikkaus – tämä on varmaan suurimmalle osalle pitkäaikaisista lukijoista tuttu! Tässä on mielestäni hyvää asiaa selkeästi havainnollistavassa muodossa ja pidän sitä edelleen hyvänä, informatiivisena postauksena, vaikka itse sanonkin. :)

Hiukset_IMG_2514

7 Halpaa ja helppoa hiustenvaalennusta – ja tämä… aina vain top-kympissä!

8 Silmän rajaus, osa 1: Perusteet – samoin tämä. Onhan tässäkin ihan hyvää perusasiaa selkeästi kuvattuna, mutta toteutus näyttää nykysilmääni ehkä vähän kömpelöltä, en tiedä :D Tekisin jutun tänä päivänä vähän eri tavalla. Mutta ilmeisesti tästäkin kokee moni saavansa paljon hyötyä.

Porkkanakakku_vhh

9 Sannin herkkucorner: julmetun mehevä vhh-porkkanakakku – siemennäkkärien ohella suosituin reseptini! Eikä ihme! ^_^

10 Käytännön vinkkejä ja ruoka-ainelista induktiojaksolle

*

Kun tarkastellaan suosituimpia postauksia pelkästään vuodelta 2015, lista näyttää tältä:

1 Että ihan PROTEIINIrahka

2 Joulupötsistä eroon kahdessa viikossa

3 Sokerinatsi

4 Käytännön vinkkejä induktiojaksolle

Magotuuhennos_beforeafter1

5 Hellävaraisin hiustenpidennys: Magoelämäni ensimmäinen hiustenpidennys/tuuhennos

6 Induktioviikko 1 – maanantai

7 Millä se elää? – onko se joku salainen agentti? Lottovoittaja? :)

8 Kulttisarja Urban Decay vihdoin Suomessa – UDPP ja Naked, ei enää pelkän nettikaupan tai ulkomaanmatkan takana!

9 Jemmaajan elämä ja teot – kun tavaroilla on tunteet ja ”sitä voi vielä joku päivä tarvita”

10 Induktioviikkojen päätös ja tulokset – menihän se vetoketju kiinni :)

Mekko_ennen_jalkeen_induktion

Omat vuoden suosikkipostaukseni liittyivät matkailuun. Vaikka kauneudesta rakastankin kirjoittaa, on itselle silti kaikkein antoisinta päästä jakamaan matkatarinoita. Jos yksi ihminen innostuu lähtemään vaikkapa Folegandrokselle minun kirjoitukseni inspiroimana… kyllä, se on monin verroin palkitsevampaa kuin se, että sata ihmistä ostaa Maybellinen maskaran koska tykkäsin siitä. :) On myös ihanan lämmittävää kuulla, kuinka moni kommentoi pääsevänsä ikäänkuin itsekin matkalle matkapäiväkirjojeni myötä. Tykkään matkustaa yksin, mutta te olette mun matkaseuraa. :)

Henkilökohtaisiin lempparipostauksiini vuodelta kuuluu mm. The Good Stuff – Kreikkalainen keittiö, koska siinä yhdistyvät kaksi suurta intohimoani, ruoka ja matkailu. Jutun kirjoittaminen kesti kolmatta päivää, ja materiaalia olin hankkinut jo edellisenä vuonna, mutta se oli vaivan arvoinen. On mahtavaa kun saa jakaa jotain joka on samalla itselle hurjan kiinnostavaa ja hauskaa, ja myös informatiivista muille. Juuri tällaiset jutut ovat bloggauksen suola! :)

Kommentit (18)

 1. Saana

  Hei,
  Itsekin Kreikan matkaajana minua kiinnosti ehdottomasti eniten sun Kreikan matkan jutut.
  Tosin ostin Isadoran ripsarin sun meikkijuttujen perusteella (ja on hyvä ripsari!).

  • Sanni

   Hihi :) Tarkoitatko IsaDoran precisionia? Se on kyllä superhyvä!

 2. Surku

  Minä kuulun niihin lukijoihin, jotka jäivät Karkkipäivää lukemaan nimenomaan matkailupostausten takia. :) Rakastan ruokaa ja kuiva ohut ihoni kaipaa voiteita kaverikseen, joten nekin aihepiirit kiinnostavat, mutta aina eniten tulee täällä sykähdyttämään Kreikka. <3

  Muuten, olisiko kuorintapostaus nyt niin suosittu, kun viime aikoina on puhuttu paljon mikromuoveista ja monet hakevat vaihtoehtoja niitä sisältäville kuorintavuoteille?

  • Sanni

   Muuten, olisiko kuorintapostaus nyt niin suosittu, kun viime aikoina on puhuttu paljon mikromuoveista ja monet hakevat vaihtoehtoja niitä sisältäville kuorintavuoteille?

   Hyvä pointti. Jostain syystähän tuota mun postausta ilmeisesti linkitetään ja nostetaan jossain keskusteluissa, eihän siihen muuten tulvisi niin paljon lukukertoja. Ja syy nostoihin voisi vaikka olla nuo muovit..?

   Mää sanon vaan että KAHVI ON PARASTA, niin aamulla kuin kropankuorijanakin ;)

   • Sinttu

    Entä kasvoille? Kahvinpurut on vähän liian tujuja siihen (ainakin mun herkälle iholle).

    • Sanni

     Esimerkiksi ruokasooda öljyyn tai veteen sekoitettuna :) Sooda tosin on myös tujua mikrorakeisen koostumuksensa ansiosta, kannattaa aloittaa sekoittamalla vain pieni määrä soodaa ja nostaa määrää jos teho ei tunnu. Joissain ohjeissa suositellaan 1 osa vettä, 3 osaa soodaa, mutta tuosta tulee varmaan aika paksu tahna… Kokeilemalla löytyy itselle paras sekoitus :)

 3. Jonttu

  Miten ne rintoja käsittelevät postaukset sijoittuvat kaikkien aikojen statistiikassa? Muistaakseni niiden alla oli aina tosi paljon kommentteja.

  • Sanni

   Google Analyticsin statistiikkahistoria ”katoaa” kun joitain vuosia on kulunut, ja tällä hetkellä mun blogin tilastot näkyvät täydellisinä vasta elokuusta 2012 eteenpäin (tai enhän mä tiedä kuinka täydellisinä, mutta pitäisi näkyä jos Analyticsiä on uskominen). Sitä aiempaa statistiikkatietoakin on, mutta puutteellisena. En siis osaa sanoa, miten tissipostaukset sijoittuvat kaikkien aikojen tilastossa, mutta elokuun 2012 jälkeen julkaistujen juttujen joukossa alkuperäinen Tisseistä-juttu on sijalla 6.

 4. Magnolia

  Hei, minäkin ilmoittaudun yhdeksi, joka roikkuu mukana juuri matkapostausten vuoksi. Kerrot tarkasti ja perusteellisesti paikoista ja todellakin lukijasta tuntuu kuin saisi matkustaa mukana.
  Odottelen edelleen postausta Ioksesta, jonka aioit kirjoittaa jossain vaiheessa…
  Toisaalta joka päivä täällä en ole suinkaan vieraillut, joten jos sen olet jo kirjoittanut, voisitko linkata mistä se löytyy. Kiitti!

  Minua meikkien testailupostaukset eivät hirveästi kiinnosta, mutta tarinat ’oikeasta’ elämästä ja hullun kivat kommellukset kylläkin.
  Ymmärrän toki, että tämä on etupäässä kauneusblogi, joten sitä sisältöähän täältä pitääkin löytyä.

  Kiitos mielenkiintoisesta ja huippuhyvin kirjoitetusta blogista. Ja loistavaa uutta vuotta!

  • Sanni

   Ios-postaus on tulossa, mä lupaan! :D Samoin työstän edelleen hitaasti sitä Kreikan saari-hakemistoa, eli kokoan yhdelle sivulle kaikki Kreikka-postaukseni saarittain jaoteltuna. Tästä on tullut toiveita jopa sähköpostiin :)

   Kiitos palautteesta, Magnolia, ja ihanaa uutta vuotta myös sinulle :)

 5. T

  Hyviä postauksia jokainen :) Osaa jää mieleen pitkäksi aikaa.

  Itsekin yritän aloittaa blogia, koen, että voisin ehkä mahdollisesti olla avuksi jollekin toiselle ibdläiselle. Saa nähdä tuleeko siitä mitään, mutta olenpahan kokeillut ainakin ^_^

 6. NG

  Oletko jo nähnyt tällaisen Karkkipäivä-ohjeen? ;)

  Ainakin raaka-aineet oikein ovallisen kuuloisia!

  http://www.elamanmakua.com/karkkipaiva-appelsiinisuklaatryffelit/

  • Sanni

   Oooh miten herkkuohje – kokeiluun agavesiirappiversiolla! :) Olenkin sattumalta viime viikot miettinyt jonkun appelsiinisuklaajutun tekemistä (tyyliin että raastaisin kahden raaka-aineen perusraakasuklaani joukkoon appelsiinin kuorta mutta tämähän kuulostaa huiman paljon paremmalta :))

   Olitko se sinä joka linkkasi kerran aiemmin tämän saman blogin Karkkipäivä-reseptipostaukseen? Se jäi sattuneesta syystä (nimi :D) mieleen.

   • NG

    Olen saattanut joskus aikaisemminkin postata jonkin reseptin :)

 7. Jonttu

  Noista parista viimeisestä kappaleesta heräsi mieleeni yksi kysymys tai kommentti: voi kai kosmetiikasta kirjoittaminen olla syvällisempää (kuten se kohdallasi onkin) ja herättelevämpää kuin vain omasta suosikkimaskarasta puhumista. :) Tuli vain sellainen olo kuin kosmetiikka ei olisi niin suuri intohimon kohde matkailun rinnalla. Toki jutuistasi käy ilmi, että teet kosmetiikkapostauksetkin suurella antaumuksella ja huolellisuudella. Toivon vain, että nautit myös niiden tekemisestä! :)

  • Sanni

   Joo, tottakai kosmetiikka on minulle myös suuri intohimo, mutta se on erilainen intohimo kuin matkailu :) Näistä asioista kirjoittaminen tuntuu erilaiselta. Matkailusta kirjoittaminen on tavallaan vapaampaa, koska koen, että kukaan ei odota niistä mitään :D Vaikea selittää. Kosmetiikan kohdalla lukijoiden odotukset ovat tietynlaiset (tai tältä minusta tuntuu), koska blogini on profiloitunut ammattimaiseksi kauneusblogiksi jossa puhutaan asioista pintaa syvemmältä. Vaikkakin tietysti rennolla ja humoristisella otteella :) Silti, kun kirjoittaa kosmetiikasta on fiilis aina ammattimaisempi ja koen, että lukijat odottavat minun tietävän asioista melkein asiantuntijatasolla. Se asettaa jopa paineita, koska tietenkään se, että tietää asioista vähän peruskuluttajaa enemmän ei tee kenestäkään eksperttiä.

   Matkailusta kirjoittaessa ei ole mitään tällaisia kokemuksia, sen kuin vain kirjoittaa :) Ne ovat enemmän tarinoita, ajatustenvirtaa, päiväkirjamaisia merkintöjä… Vaikka toki niiden lomassa moni saa faktatietoakin kohteista :) Mutta ote on erilainen.

   • Jonttu

    Ovathan nuo kyllä hyvin erilaisia aihepiirejäkin. Mutta se välittyy lukijallekin, että pidät myös kosmetiikasta kirjoittamisesta. Ja parasta minusta on se, että kosmetiikastakin kirjoitat aina niin sinunlaisellasi tyylillä etkä ollenkaan sellaisella normaalilla blogien tyylillä. Eli älä ota paineita, sillä postauksesi ovat aina hyviä, kirjoititpa sitten enemmän ekspertin näkökulmasta tai sitten vain jonkin huumarilla maustetun kynsiviuhahduspostauksen. :)

    • Sanni

     Kiitos :) <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.