Vuoden 2021 parhaat tuotteet

On aika katsastaa kuluneen vuoden parhaat tuotteet. :)

Listalle pääsee tuotteita, joihin olen tutustunut vuoden aikana ensimmäistä kertaa. Kaikki eivät siis välttämättä ole vuoden aikana lanseerattuja uutuuksia – mutta tämän vuoden listalla aika moni on..! ☺️

NEAL’S YARD REMEDIES REJUVENATING FACIAL WASH

Ihan törkeän ihana putsari! 💘 Rakastan kasvojen puhdistustuotteita ja olen erityisen innoissani, kun löydän jotain uudenlaista ja muista erottuvaa. Neal’s Yard Remediesin Rejuvenating Frankincense Facial Wash -putsarissa on koostumus, jollaista en ole kohdannut missään aiemmin käyttämässäni putsarissa; se on samalla puhdistusöljy, maito ja -vaahto. No, teknisesti kyseessä ei ole rehellinen puhdistusöljy, sillä koostumuksessa on mukana myös vettä, mutta auringonkukkaöljy muodostaa tämän hoitavan ja kosteuttavan putsarin pohjan ja iholle levittäessä aine tuntuu kuin öljyiseltä puhdistusmaidolta.

Mukana on kuitenkin myös miedosti vaahtoava pinta-aktiivinen aine sodium cocoamphoacetate, joka saa aikaan sen, että öljyinen koostumus liukenee ja huuhtoutuu iholta helposti ja tuntuu raikkaammalta kuin klassinen puhdistusmaito. Mitenkään huomattavaa vaahtoa tuote ei muodosta iholla, ellet vaahdota sitä vaahdotusverkolla.

Rejuvenating-putsarin voi levittää kuivalle iholle (suositeltavaa jos kasvoilla on vahvasti meikkiä) tai kostealle iholle.

Olen aivan rakastunut tähän tuotteeseen ja aion tänä vuonna ostaa testiin sen sisartuotteen, hyvin samankaltaisen hybridikoostumuksen omaavan Orange Flower Facial Washin.

PATYKA SPF 30 -AURINKOVOITEET

Jestas mikä uutuus! 🔥 Patyka lanseerasi viime kesänä pitkään hiotut aurinkovoiteensa ja asetti uudet standardit koko luonnonkosmetiikka-alalle – ainakin mitä tulee aurinkovoiteisiin! 👏

Patykan innovatiivinen koostumus eroaa kaikista kilpailijoista vesipohjaisella raikkaudellaan ja keveydellään. Siinä missä kilpailijoiden parhaat koostumukset ovat öljypohjaisia ja iholla ohuudestaan huolimatta rasvaisia, Patykan aurinkovoiteet ovat vesipohjaisia emulsioita. Tarjolla on kahta suojakerrointa; SPF 30 ja SPF 50, joista etenkin SPF 30 on niin notkeaa ja kevyttä, että se tuntuu iholla melkein kuin tavalliselta kosteusvoiteelta.

Ihan huippulanseeraus, joka sai asiakkaat haltioihinsa, kauppojen hyllyt tyhjiksi ja monet kilpailijat todennäköisesti menettämään yöunensa..!

MÁDARA VELVET WEAR -HUULIPUNA

Kerrassaan upea huulipunalaatu! Täysi kymppi, kirjoitin arviossani elokuussa, ja se pitää yhä paikkansa. Koostumus tuntuu huulilla lähes olemattomalta, niin ohut ja mukavasti huulille asettuva se on – ja samalla kuitenkin erittäin pigmenttinen. Minulla on kuivat huulet, ja Mádaran huulipuna onnistuu myös tuntumaan kosteuttavalta – ainakaan se ei yhtään kuivata huulia ja huulille jää niin mukava tunne, että huulirasvan unohtaa moneksi tunniksi.

Suosikkisävyni ovat Warm Nude ja Cool Nude.

Ainoa kummallisuus huulipunassa on nimi; Velvet Wear Matte Cream Lipstick. Koostumus ei ole ollenkaan mattainen vaan kevyesti kuultavan satiininen.

Velvet WearLipstick sävyssä Warm Nude

KJAER WEIS IM-POSSIBLE MASCARA

Vuonna 2021 lanseerattiin kaksi kovaa luonnonkosmetiikan ripsiväriuutuutta; Kjaer Weisin Im-Possible ja Mádaran Deep Matter Mascara. Kjaerin huikea Im-Possible Mascara hakkasi kirjoissani lopulta Mádaran. Vaikka Mádaran harja on enemmän mieleeni kapean ja siromman muotonsa puolesta, Kjaerin ripsarin notkeampi voidemainen koostumus vetää korkeammat pisteet. Pidän myös Im-Possible Mascaran paremmasta erottelevuudesta Mádaraan verrattuna.

Kjaerin maskaraa voi kerrostaa huolettomasti eikä se lähde hapsuuntumaan tai klimppiintymään. Ripset jäävät taipuisiksi ja sävy on yönmusta.

Tuntuma on hyvin lähellä normikosmetiikan ripsaria – ja samalla hyvin kaukana Kjaer Weisin aikaisemmista ripsiväreistä. Jos olet pettynyt Kjaerin vanhempiin maskaroihin (kommenttien perusteella moni on – minäkin), anna Im-Possiblelle mahdollisuus. Se on aivan eri kaliiberia!

KICKS RETINOL RENEW -SILMÄNYMPÄRYSVOIDE

Ostin Kicksin Retinol Renew -voiteen alkuvuodesta ja nyt ostin juuri uuden – valveutuneena siitä, etteivät retinoidipitoiset tuotteet tosiaan säilytä tehoaan kuukausitolkulla avaamisensa jälkeen..! 😅 Heh, niin voi ammattilainenkin tyynesti unohtaa tällaisen faktan..! 🙈

Retinol Renew yllätti. En normaalisti pidä geelimäisistä ja vähärasvaisista silmänympärysvoidekoostumuksista, koska ne eivät tunnu riittävän kosteuttavilta, mutta Kicksin ohut geelivoide onnistuu jättämään ihon hämmästyttävän kosteutetun ja jopa hoidetun tuntuiseksi. Koostumusta voisi luonnehtia raikkaaksi ”vesiöljygeeliksi”, vaikka rehellisiä öljyjä tuotteessa ei ole lainkaan. Todella mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen koostumus.

Etelä-Koreassa valmistettu tuote sisältää Granactive retinoid -kauppanimellä tunnettua a-vitamiiniyhdistettä, joka kuuluu tunnettuihin ja tehokkaisiin retinoideihin – etuna myös hellävaraisuus retinoliin verrattuna.

Retinoidipitoisia silmänympärysvoiteita on markkinoilla todella vähän, mitä jaksan ihmetellä, koska silmänympärykset ovat ikääntyessä se kaikkein eniten rypistyvä ihoalue. Markkinatilanne huomioon ottaen Kicksin Retinol Renew Eye Cream on löytö.

DERMOSIL SILKY PERFECTING FOUNDATION

Dermosilin uutuusmeikkivoide jatkaa siitä mihin ihana Ideal BB-voide jää; se on iholla todella mukavan tuntuinen sekä kauniisti levittyvä ja jättää luonnollisen kuulaan pinnan, mutta on BB-voidetta peittävämpi. Koostumus myös blurraa huokosia ja jättää ihon hieman himmeämmäksi kuin BB.

Aivan ihana meikkivoide, jota olen käyttänyt eniten kaikista meikkivoiteistani tänä vuonna :) Etuna myös vähän tilaa vievä pakkaus; arkinen tuubi sujahtaa vaivatta pieneen meikkipussiin, moni muu kookkaampi meikkivoidepullo ei. Jo pelkästään siitä syystä meikkipussiini on valikoitunut nimenomaan tämä meikkivoide. Ylellinen pullo ei aina ole käytännöllinen, vaikka kauniilta näyttääkin.

LAVERA GOOD NIGHT-KÄSIVOIDE

Ahh, mikä ihanuus..! Laveran täyteläinen uutuuskäsivoide kantaa nimeä ”2 in 1 Hand Cream & Mask”. Minusta se on vähän hölmö nimitys, sillä mitä tahansa voidetta voi levittää iholle paksulti naamion tapaan, mutta tässä tapauksessa nimi pyrkii viestimään myös voiteen keskivertoa hemmottelevammasta ihotuntumasta. Ainakin minusta voide tuntuu Laveran muita käsivoiteita ylellisemmältä..!

Korkkasin voiteen marraskuussa ja se on jo melkein lopussa, vaikka minulla on samaan aikaan käytössä muitakin käsivoiteita – tämä on vain niin hyvän tuntuinen, että sitä tekee mieli käyttää koko ajan! Kermainen koostumus on täyteläinen mutta ei superrasvainen eikä jätä ihoa tahmeaksi. Voide tuo iholle ihanan pehmeän ja suojaavan pinnan ja tuoksuu tummalle suklaalle ja mausteiselle appelsiinille.

BRUNS VÄXA-SHAMPOO & -NAAMIO

Joko olette kuulleet riittämiin mun Växa-hehkutuksia… :D Nämä kaksi olivat vuoden kosmeettisia kohokohtia ja olen väsymykseen saakka ylistänyt erityisesti naamion ultrahoitavaa ja supertiivistä koostumusta, jonka selvittävä teho on lähes ylimaallinen. Naamio on maitorahkamaisen tiheää, ja vajaa teelusikallinen riittää selvittämään ja silkkiyttämään meikäläisen hartiamittaisen pehkon täydellisesti.

Sulfaatiton Växa-shampoo pesee hiukset hoitaen ja kosteuttaen, mutta melkein parasta tuotteessa on sen huumaavan ihana sitrushedelmien tuoksu. 😍 Koko olemus ihan piristyy ja puhkeaa hymyyn tällä pestessä, tuoksuelämys kohottaa hiustenpesun perusarkisen suihkuhetken yläpuolelle.

GYADA ENLIGHTENING & REVITALIZING -HIUSNAAMIO

Gyada oli vuoden mielenkiintoisimpia uusia brändituttavuuksia, ja vaikutuin erityisesti sarjan hiustenhoitotuotteista. Verrattuna Brunsiin, Gyadan tuotteet ovat edullisempia ja habitukseltaan arkisempia. Bruns voittaa shampoo-koostumusten hoitavuudella, mutta hoitoaineiden puolella brändit ovat aika lailla tasoissa. Valikoiman laajuudella Gyada voittaa mennen tullen.

Paras Gyadalta testaamani tuote on Enlightening & Revitalizing -hiusnaamio, jonka nimi voisi olla fiksumpi, mutta ei anneta nimen pahentaa muuten hyvää tuotetta. Kookosöljyä, avokadoöljyä, pantenolia ja kvatteja sisältävä naamio hoitaa kuivat ja vaurioituneet hiukset pehmeiksi ja taipuisiksi ja selvittää pörröt ja takut tehokkaasti. Koostumus on paksu ja ylellinen. Yhtä tiheä ja konsentroitunut tämä ei ole kuin Brunsin Växa-naamio, mutta ihanasti silkkiyttävä ja superisti selvittävä teho on yhtä hyvä!

GYADA RENAISSANCE TWO-PHASE-SILMÄMEIKINPOISTOAINE

Arvoin pitkään otanko listalle Gyadan silmämeikinpoistoaineen vai puhdistusbalmin, mutta silmämeikkiputsari vei lopulta voiton. Olen käyttänyt sitä todella uskollisesti ja pullo on kohta lopussa.

Tuote poistaa silmämeikin tehokkaasti ja kirvelemättä ja on hinta-laatu-suhteeltaan paras tuntemani luonnonkosmetiikan silmämeikinpuhdistaja. Kokoa pullolla on 200 ml ja hintaa vain 17,90€, mikä tekee siitä tuplasti suuremman kuin suurin osa markkinoiden silmämeikinpoistoaineista sekä litrahinnaltaan edullisimman.

Gyadan silmämeikinpoistoaineessa ainoa haasteellinen asia on sen erittäin voimakas kinuskimaisen makea tuoksu, joka tuntuu olevan ihan väärässä paikassa luomu-sertifioidussa puhdistustuotteessa. Itse kuitenkin totuin ja myönnettävästi jopa vähän koukutuin tuoksuun, ja siitä tuli osa tuotteen viehätystä. Varmasti tämä on kuitenkin tuoksu, joka jakaa mielipiteitä.

Haasteena voi pitää myös saatavuutta – Gyadan tuotteita ei juuri kivijalkamyymälöissä näe. Parhaiten niitä löytää maahantuojan verkkokaupasta. Kaikki Gyadan tuotteet ovat siellä tällä hetkellä alennuksessa, vink vink.

LAVERA PURE BEAUTY -FINNIGEELI

Mikä löytö..! Laveran salisyylihappopitoinen geeli nujertaa tehokkaasti finnejä, mutta tekeepä se myös kaksoisagentin duunia hyönteisten puremien lievittäjänä..! 👌

Tajusin kesällä kokeilla Laveran finnigeeliä kutiaviin hyttysenpuremiin, ja aine toimi kuin taika! Hyönteisen purema tai pistos aiheuttaa ihossa tulehduksen, kuten finnikin, ja finnigeelin tulehdusta laskevat ainesosat auttavat yhtä lailla lievittämään myös hyttysen pureman tuomaa ihotulehdusta. Kutina talttui todella nopeasti. Pidin koko loppukesän Laveran finnigeeliä taskussa mukana ja olipa se öisin myös mun tyynyn alla mökillä ja veneellä – koska verenhimoiset inisijät tunnetusti iskevät myös öisin…

MOI FOREST MULTI-PURPOSE CREAM

Suomalainen metsäpölyinnovaatio on vuosikymmenen kiinnostavin kosmetiikkatapaus, ja ihastuin totaalisesti Moi Forestin ihanaan, uniikkiin multavoiteeseen. 😍

Metsäpöly-voide pähkinänkuoressa: hoitavan kosteusvoiteen mukana iholle tuodaan hyvis-likaa, jonka sisältämät metsäperäiset mikrobit vahvistavat elimistömme mikrobiomia ja immuunipuolustusta. Helsingin ja Turun yliopistojen hankkeessa kehitetty metsäpöly ei ole mitään hölynpölyä, vaan sen hyödylliset vaikutukset mikrobistoon ovat tieteen tukemia.

Jos iholle multahippusia jättävän voiteen käyttö päiväsaikaan tuntuu oudolta, saa metsäpölyvoiteen hyödyt myös käyttämällä voidetta esimerkiksi yövoiteena, naamiona tai käsivoiteena. Pölyhiput ovat lopulta niin hienojakoisia, ettei voide kuitenkaan värjää ihoa tai tee siitä likaisen näköistä.

NUORI VITAL FOAMING CLEANSER

Nuorin kuoriva puhdistusvaahto on kuin Novexpertin puhdistusvaahdon hienostoserkku. Novexpertin tavoin myös Nuorin vaahto tuoksuu makealle sitrushedelmälle, on hemmottelevan kermainen ja kuorii ihoa entsymaattisesti. Kokonaisuus vain on Novexpertin vaahtoakin ylellisempi ja koostumus reilusti hoitavampi. (Ja tuoksu miedompi.)

Vital-putsarissa on enemmän glyserolia kuin vettä, mikä tekee siitä poikkeuksellisen kosteuttavan ollakseen vaahtoava putsari. Betaiini ja ihoa rauhoittava kaurauute vahvistavat kosteuttavaa ja hoitavaa vaikutusta. Cleanser deluxe.

MÁDARA HYDRA INTENSE ROSE JELLY

Rakastan Mádaran jellyjä! Viime vuonna lanseerattu vaaleanpunainen Rose-versio on Time Miracle -linjan jellyä monipuolisempi – sekä edullisempi..! Time Miracle -linjan jelly on anti-age-vaikutteisempi, kun taas Rose on rauhoittavampi ja sisältää mikrobiomia tasapainottavia probiootteja.

Monipuolisempien vaikutustensa vuoksi suosittelen Rose-versiota nykyään alkuperäistäkin mieluummin, eikä halvempi hinta koskaan haittaa. 🙂👍 Ja kun meikäläisestä on kyse – rrrakastan tietysti sekoittaa tähän kasvoöljyä..! 😙

ALIMA PURE CREAM BLUSH, SÄVY BLOSSOM

Aivan ihastuttava mansikkapinkki poskipuna joka aiheutti Mádaran huulipunan ohella vuoden suurimman meikkituoteinnostuksen..! 😍

Sävy Blossom on kasvoillani todella imarteleva ja rakastuin tähän kertaheitolla. Omistan valtavasti poskipunia, mutta en aiemmin mitään tällaista sävyä. Meikkijemmani ovat täynnään persikan, roosan ja korallin sävyisiä poskipunia kaikissa nyansseissa, mutta tällaista lempeän mutta samalla raikkaan sävyistä mansikkapinkkiä ei ollut aiemmin eksynyt kokoelmaan. Aivan ihanan herkullinen sävy!

Juuri tällaiset löydöt vahvistavat poskipunarakkauttani. ❤️ Vain kulmaväri on meikkielämäni aikana saanut aikaan yhtä suuren ahaa-elämyksen kuin poskipuna – miten ratkaisevasti jokin yksittäinen tuote voi vaikuttaa koko ilmeeseen. Opin muuten käyttämään poskipunaa vasta 25-vuotiaana..!

Mansikkaiset posket Aliman Blossomilla. Kuvassa on nähtävillä myös Dermosil Silky Perfection -meikkivoide sekä Kjaer Weisin ripsiväri.

Blossom-sävyssä on niin paljon pigmenttiä, että sitä pitää laittaa kasvoille varovasti. Aluksi vähän säikähdin voimakasta pigmenttiä, mutta eipä riittävän hennon annostelun oppiminen kauaa kestänyt, ja nyt osaan vain hipaista napin pintaa saadakseni sopivan määrän väriä. :)

Myös Aliman Wink-poskipunasävy on todella kaunis, mutta hennossa persikkaisuudessaan kiltimpi ja tavanomaisempi kuin Blossom. Blossomin raikkaus tekee siitä vastustamattoman..!

*

Aiemmat Vuoden Parhaat -postaukseni:

Vuoden 2020 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2019 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2018 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2017 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2016 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2015 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2014 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2013 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2012 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2011 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2010 Parhaat Tuotteet

Vuoden 2009 Parhaat Tuotteet

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet meikki
Kommentit (31)
 1. Moi Forest-metsäpölyvoide sai kieltämättä hymyilemään.. Muilla brändeillä tähtiraaka-aineena on ylellisesti kultapöly, täällä on puolestaan otettu käyttöön ihmeaine *multapöly*…:)

  1. 😊😍

 2. ALIMA PURE CREAM BLUSH, SÄVY BLOSSOM poskipuna todellakin houkuttaa 😊
  Käytän Alima Puren meikkipohjaa joskus myös ihan Maradan meikkivoidetta. En ole koskaan käyttänyt voidemaista poskipunaa, miten se levitetään osaisitko neuvoa tai miten sinä sen teet?

  1. En ole koskaan käyttänyt voidemaista poskipunaa, miten se levitetään osaisitko neuvoa tai miten sinä sen teet?

   Voidemainen poskipuna levitetään suoraan voidemaisen meikkipohjan päälle (tai paljaalle iholle, jos ei käytä meikkivoidetta :)). Älä laita puuteria väliin. :) Osa levittää voideposkipunan välineellä kuten Beautyblender-sieni, mutta minä käytän aina sormia, tai sormea, yhtä sellaista! :D Pyyhkäisen voidetta sormeen ja taputtelen kevyesti täplän poskipään korkeimmalle kohdalle, ja siitä sitten levittelen ja häivyttelen täplää sormella halutulle alueelle/laajuudelle posken päällä.

   Riippuen poskipunan pigmenttisyydestä, saatan lisätä vielä toisen täplän, jos pigmentti on mieto. :) Blossom on niin pigmenttinen että ihan kevyt yksi täplä riittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *