Vuoden 2015 parhaat tuotteet

Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! :)

Aloitetaan vuosi katseella menneeseen, eli vuorossa on perinteinen listaus parhaista vuoden aikana kohtaamistani tuotteista. Ennen olen pyrkinyt pitämään listan Top 10 -tyylisenä, mutta tällä kertaa tuotteita läpikäydessäni totesin, että mitäs järkeä siinä on. Miksi ihmeessä kutistaisin listan väkisin kymmeneen, jos tosihyviä tuotteita on enemmän. ;)

Tässä siis kuluneen vuoden parhaat uudet tuttavuudet. Tuotteet eivät ole paremmuusjärjestyksessä. Mutta kuten viime vuonna sanoin Lushin Fairly Traded Honey -shampoon kohdalla, niin kyllä voisin tälläkin kertaa kruunata yhden tuotteen yli muiden. Ja se on:

VuodenParhaat15_Pihkavoide_IMG_9875

Pihkavoide. Kyllä. Moni ehkä muistaakin kun kerroin tästä haavat parantavasta ”ihmevoiteesta” lokakuussa. Tämä töhnä on kyllä sellainen all-round-pelastus että en voisi enää kuvitella olevani ilman. Olen hoitanut voiteella haavat pikkunaarmuista tulehtuneeseen avohaavaan, näppylät, itikanpuremat ja viimeksi ihottuman silmäluomessa. Kertaheitolla umpituntemattomasta asiasta luottotuotteeksi.

Minun käyttämäni pihkavoide on Donna Taponero -merkkistä ja 100% luonnontuote, siinä on vain rypsiöljyä, mehiläisvahaa ja kuusenpihkaa. Markkinoilta löytyy myös monen muun merkkisiä pihkavoiteita, mm. apteekin mineraaliöljypohjainen Abilar.

VuodenParhaat15_EkoPharmaMustaherukka_IMG_0202

EkoPharma Mustaherukka-kasvoöljy. Tämäkin on varmaan teillä tuoreessa muistissa, niin hiljattain sen esittelin. Ensimmäinen kasvoöljy koskaan johon olen ihastunut. Jättää ihon aivan ihanan tuntuiseksi ja kuulaan näköiseksi – ja tämän sanoo henkilö, joka on ennen ällönnyt öljyn tunnetta kasvoilla. (Vartaloöljyt ovat asia erikseen.) Tässä on öljy, joka ei jätä rasvaista ihoa.

Ylipäänsä EkoPharma ansaitsee erityismaininnan vuoden kiinnostavimpana ja mahdollisesti parhaana uutena sarjalöytönä. En voi ottaa kunniaa löydöstä täysin itselleni, sillä sarjasta minulle vinkattiin Tampereen Sokokselta. Mutta mahtavaa, että vinkkasivat. Minun tavoin moni ei varmasti koskaan kuulisi sarjasta, ellei joku varta vasten sitä suosittelisi – tuotteet kun ovat poissa tavallisen kuluttajan silmistä, koska niitä saa vain hoitoloista.

VuodenParhaat15_UDBrowBeater

Urban Decay Brow Beater -kulmakynä. Muuta kulmakynää tai -väriä en ole käyttänytkään kun tämän sain. Tykkään aivan älyttömästi ohuesta kärjestä ja värikin on juuri passeli.

Puhumattakaan violettifanaatikon unelmasävyisestä hylsystä… ;)

VuodenParhaat15_Goldwell_IMG_0113

Goldwell Soft Color -vaahto. Tällä sävyttävällä hoitovaahdolla olen taittanut hiuksistani keltaisuutta vaihdettuani hiussävyni viileään viime kesänä. Yllätyin vaahdon hoitavuudesta (hoitavina aineina steartrimonium chloride ja behentrimonium chloride); sen jälkeen ei melkein edes tarvitse erillistä hoitoainetta. Vaahtoa on miellyttävä levittää hiuksiin kun sormet eivät juutu hiusten sekaan. Olen käyttänyt sävyjä 10V ja REF.

Kerroin Soft Color -vaahdoista täällä.

VuodenParhaat15_EstelleThild_IMG_0109

Vuoden ihanimpiin vartalovoiteisiin kuuluu ehdottomasti Estelle & Thildin Body Butter. En kuulu butter-tyypin vartalonkosteuttajien ydinkäyttäjiin, sillä body butterit ovat useimmiten makuuni liian rasvaisia ja jäykkiä. Ohuemmat voiteet ja emulsiot riittävät minulle. Estelle & Thildin vartalovoi on kuitenkin notkeampaa ja ohuempaa kuin monet butterit, hyvänä verrokkina esim. The Body Shop jonka butterit eivät ole my cup of tea, ja E&T:n koostumusta tykkään minäkin käyttää.

Koko Estelle & Thildin vartalotuoteuudistus on minulle vuoden kosmeettisia kohokohtia, niin ihania tuotteita kauniissa pakkauksissa! <3

VuodenParhaat15_Scholl_IMG_0617

Hahaa, tämä oli vähän ylläri! Scholl Velvet Smooth -raspi.

Esitellessäni Schollin Velvet Smooth -tuotteita kesällä kirjoitin, että vaikka tästä sähkökäyttöisestä automaattiraspista tykkäänkin, valitsen silti manuaaliraspin koska olen ”toiminnan ihminen”. Nooh, kummasti sitä kuitenkin vain mieltyi automaattiraspin vaivattomuuteen, ja myönnän, että tavallinen raspi on ollut käytössä enää vain matkoilla.

Dinosaurus-jalkapohjat omaavana olen raspeista lähes riippuvainen. Scholl Velvet Smooth teki elämästä asteen helpompaa. :)

VuodenParhaat15_kasivoiteet_IMG_0121

Vielä enemmän kuin jalkaraspista, olen riippuvainen käsivoiteista. Niitä kuluu paljon.

Vuoden miellyttävimmät käsivoidetuttavuudet olivat Urtekram ja Arctic Arbutin.

Urtekram saa EkoPharman ohella maininnan vuoden ilahduttavimpana sarjana. Urtekram on ollut minulle tuttu merkkinä jo vuosikaudet, mutta vasta vuonna 2015 tutustuin tuotteisiin perusteellisemmin. Aiemmin kokemusta oli vain yhdestä vartalovoiteesta. Budjettiluonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan!

Jopa supervaativana hiustyyppinä tunnettu, loputtomasti värjätyn ja vaalennetun, helposti takkuuntuvan kuontalon omaava toinen sisareni tykästyi Urtekramin hiustuotteisiin. Se on jo paljon se.

VuodenParhaat15_Essence_IMG_0155

Ahh, nämä. <3 Essence Crystal Eyelinerit.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan jotain niin mahtavaa. Harvoin innostun tuotteista niinkuin näistä; olen käyttänyt hohtavia halpiseyelinereita vuoden aikana enemmän kuin mitään muuta silmämeikkituotetta (UDPP poislukien). Ja kun eyelinereihin liittyy vielä niin hauska tarina kuin näihin, niin paikka listalla on taattu.

Kun näistä aika jättää, suren. Uusia ei saa.

VuodenParhaat15_Sephora_IMG_0152

Toinen rajausihastus: Sephoran vedenkestävät kynät. Ihan törkeän hyviä. Ei-niin-yllättäen olen käyttänyt eniten violettia ^_^ Ihan täydellinen kunnon violetti.

VuodenParhaat15_LilyLolo_IMG_0147

Vuoden suosikkiluomiväripalettini: Lily Lolon Laid Bare. Jep, niin turvallinen, niin perus. Mutta niin hyvä ja aina toimiva. Jos lähden jonnekin viikonloppureissuun, nappaan aina mukaan tämän. Loistavalaatuinen, kermaisen pehmeä koostumus ja hyvä pigmentti. Tummat sävyt eivät ole supertummia vaan iholla hillittyjä, kaiken kaikkiaan mahtava arkipaletti jolla on vaikea tehdä ylilyöntejä.

Paletilla tekemäni tutorialin voi kurkata täällä.

VuodenParhaat15_DenmanD81M_0137

Sain Mago-hiustuuhennoksen yhteydessä Simply Naturalin maahantuojalta hiuspidennyksille sopivan harjan; Denmanin D81:n. Näitä on kolmessa koossa, S, M ja L. Omani on M, jota Simply Natural valmistuttaa Denmanin tehtaalla omana nimikkoharjanaan (sen toisella puolella lukee Simply Natural).

Harjassa on sekaisin nailon- ja luonnonkuituja. Tykästyin siihen niin kovasti että se syrjäytti vanhan vakkariharjani Denmanin D3:n. D81 on samalla ihanan hellävaraisen tuntuinen kiitos luonnonharjasten, mutta sopivan napakka ja harjaa kunnolla läpi. Täysluonnollisista harjoista en ole koskaan tykännyt kun ne ovat niin pliisuja, ja monissa sekaharjaksisissakin on usein makuuni liian kovat tai terävät muovipiikit. Tämä on täydellinen <3

VuodenParhaat15_YR_hohdepuuteri_IMG_0160

Vuoden markkinointitapaus: on-eioo-on-hohdepuuteri a la Yves Rocher. Kesällä blogiani lukeneet varmaan muistavat tämän jo välillä farssin asteita saavuttaneen puuterijupakan.

No, lopulta aika moni puuteria metsästänyt taisi sen saada näppeihinsä odottelujen jälkeen. Harmi että puuteri julkaistiin vain kausituotteena, niin onnistunut sävy ja koostumus. Onneksi poskipunat eivät koskaan lopu mun käytössä (olen saanut elämässäni loppuun vain yhden), joten kun tämän ihanuuden kerran sai, se on ikuinen! <3

VuodenParhaat15_Idun_IMG_0170

Idun-peiteaine esiteltiin blogissa vasta pari päivää sitten, ja on parhaita koskaan käyttämiäni peiteaineita. Rakkautta ensikohtaamisella.

VuodenParhaat15_PaulasChoice_IMG_0115

Vuosi 2015 merkkasi minulle AHA-happovuotta. Koskaan aiemmin en ole käyttänyt niin monia AHA-happotuotteita. Mádara, EkoPharma, Paula’s Choice, Supermood…

Parhaana näistä listalle selviää Paula’s Choicen Resist-linjan AHA-duo. Näkyvästi ja tuntuvasti kauniimpi iho – jos nyt sellaista ilmaisua voi käyttää. Sileä iho, supistuneet ihohuokoset. Kyllä, kiitos. Ja vuoden sitkeässä istunut miliumikin lähti näiden käytön myötä.

Kyllä AHAt ovat tulleet jäädäkseen tämän auringossa ihoaan kärtsänneen naisen ihonhoitorutiineihin. (AHA-happojen sanotaan pystyvän korjaamaan auringon aiheuttamia ihovaurioita.)

VuodenParhaat15_Nafha_IMG_0107

Vuoden paras kasvovoide: Nafha Creme de Jour.

Tällaiset on just mun heiniä; ohut, raikas, jopa silkkisen tuntuinen ja nopeasti imeytyvä koostumus. Ei jätä iholle tahmeutta tai muita tuotekoostumukseen liittyviä jälkituntemuksia, vain kosteutetun ja miellyttävältä tuntuvan pinnan. Aivan ihana. Vain aavistuksen karvas tuoksu estää tätä olemasta täydellinen.

VuodenParhaat15_Korres_IMG_0117

Sitten päästään tuotteeseen, jota en ole ehtinyt hyvistä aikeista huolimatta esitellä blogissa aiemmin: Korres Magnolia-seerumi.

Sain seerumin alkukesästä ja ihastuin siihen heti. Materiaalin ylirunsaudesta ”kärsivänä” bloggaajana en saa aina edes kaikkia välittömän ihastusreaktion aikaansaaviakaan tuotteita lusikoitua blogiin. Mutta nyt on Magnolian vuoro päästä näkyviin! :)

Olen kokeillut Korresilta aiemmin Wild Rose -seerumia, joka on niinikään yksi lemppareitani. Magnoliassa on hyvin samantapainen koostumus: se on geelifluidimainen (eli ohutta, lähes nestemäistä geeliä), mutta ei yhtään tahmea (mikä on tuttu ominaisuus monissa geelimäisissä tuotteissa). Magnolian tuotekuvaus kuuluu; ”kosteuttava seerumi ensimmäisiin ikääntymisen merkkeihin”. Lisätietoa saa Korresin suomenkieliseltä sivulta täällä.

Tässä meillä on nyt hyvä verrokki Mia Höydön Lumous -seerumille: kummatkin lupaavat tehokosteutusta hyaluronihapon voimalla, mutta siinä missä Höydön Lumous katoaa ihoon saman tien jättäen ihon jopa kiristäväksi, tuntuu Korresin Magnolia selvästi kosteuttavalta ja jättää ihon erittäin miellyttävän, sileän ja ravitun tuntuiseksi. Tietenkään seerumin ei ole tarkoituskaan jättää ihoa yhtä kostean tuntuiseksi kuin voide, mutta toiset seerumit onnistuvat tehtävässä paremmin kuin toiset. Magnolia kuuluu sarjassamme seerumeihin, joita voin käyttää yksinäänkin ilman voidetta.

VuodenParhaat15_NaturaSiberica_EkoPharma

Sokerina pohjalla kaksi tuotetta, joita minulla ei enää ole joten en voinut ottaa niistä uutta kuvaa Parhaat-listalle, mutta jotka parhautensa vuoksi todellakin kuuluvat joukkoon: Natura Siberica Tyrni-shampoo ja EkoPharman Tyrni-silmänympärysvoide. Hahah, sattumalta kaksi tyrniä! ^_^

Natura Siberican shampoo oli jotain niin ihanaa että sitä aion hamstrata lisää Tallinnasta nyt lukijamatkalla. Se tuoksu…. Oi. Ihan vesi herahtaa kielelle kun vain muistelee. EkoPharman silmänympärysvoiteen käytin kasvovoiteena, ja jos sitä olisi saatavana edullisempaan hintaan isommassa koossa, ostaisin. Kirkkaasti ihanin voide jota olen lärviini hieronut, ehkä koskaan. Alle kahdessa kuussa kulunut 15-millinen voide on kuitenkin myös nopeimmin koskaan kuluttamani kasvotuote. Referenssinä: 50 ml voide kestää mulla päivittäisessä käytössä vuoden.

*

Vuodelta 2015 päällimmäisenä jäävät mieleen kauneuden ja kosmetiikan saralta Mago-tuuhennos, AHA-tuotteet, EkoPharma, kasvoöljyn löytäminen ja Estelle & Thildin upea uudistuminen. Muista kuluneen vuoden kohokohdista voisi tehdä vaikka oman postauksen… jos ehtii, kun noita aiheita on tunnetusti liikaa! ^_^

Innolla starttaan uuden vuoden ja odotan, mitä kaikkea jännää se tuo tullessaan! :) Tervetuloa mukaan! :)

*

Olen pitänyt Vuoden Parhaat -listaa blogin alusta saakka. Aiempien vuosien listaukset:

Vuoden 2014 parhaat tuotteet

Vuoden 2013 parhaat tuotteet

Vuoden 2012 parhaat tuotteet

Vuoden 2011 parhaat tuotteet

Vuoden 2010 parhaat tuotteet

Vuoden 2009 parhaat tuotteet

 

Kommentit (57)
 1. Ihanaa uutta vuotta, Sanni! :) Mukana ollaan! Oletko muuten päässyt testaamaan Maybellinen Nudes-palettia? Näyttää, että sitä hypetetään kaikkialla, ja tuntuu loppuneen joka kaupasta :D

  1. Oletko muuten päässyt testaamaan Maybellinen Nudes-palettia?

   En ole. Tuntuu että näitä Nudepaletteja on nyt jo niin paljon ettei jotenkin jaksa enää ”rekisteröidä” kaikkia :D Vaikka epäilemättä joukkoon mahtuu laadukkaampia ja heikompia yksilöitä, ja aina on kiva kaivella jyviä akanoista :)

 2. Huii, meni ihan kylmät väreet tuossa Schollin jalkaraspin kohdalla. Jalkahoitaja minulle muistutti, että kuiviin kantapäihin tehoaa parhaiten rasvaus. Raspatessa viestittää keholleen, että ihoa pitää tuottaa lisää ja kohta tulee entistä paksummaksi ja kuivemmaksi. Itse käytän Oriflamen Feet Up Soothing jalkarasvaa ja sillä olen sanut jalat pidettyä kosteutettuina ja pehmeinä. Suosittelen edes kokeilemaan :)
  http://fi.oriflame.com/products/product?code=20548

  1. Hei Satu!

   Minulla on ollut kovettunut iho kantapäissä ja etenkin päkiöissä jo lapsesta saakka, eli ihossani on niillä alueilla jo synnynnäinen ”virhe” tai miten sen nyt sanoisi, en siis koskaan pysty saamaan normaalin paksuista ja pehmeää ihoa noille alueille. Pelkkä voide tottakai lievittää tilaa, mutta ei valitettavasti poista ongelmaa kokonaan. Vaikka kuinka voitelisin, iho kasvaa ko. alueilla normaalia paksumpana.

   Tiedän, että yliraspaamista tulee välttää ja se vain pahentaa ongelmaa. Raspaan päkiät ja kantapäät vain noin 3-4 viikon välein, mikä on kuulema sopiva väli (jalkahoitoon erikoistuneiden kosmetologien mukaan ainakin).

   Rasvana käytän ureapitoisia voiteita jotka toimivat minulla parhaiten hilliten ihon paksuuntumista. Oriflamenkin voide näyttää sitä sisältävän, eli varmasti toimisi minullakin jos ureapitoisus vain on tarpeeksi korkea :) Matalampana pitoisuutena urea kosteuttaa, suurempina myös liuottaa keratiinia.

   1. Ei kai se ole virhe, että iho paksuuntuu vaan ihan normaali ihon tapa välttää jalkojen kipeytyminen. :-) Näin jalkahoitaja sanoi (tai sitten hän halusi vain lohduttaa..) Kovettumia ei ymmärtääkseni saisi edes hioa kokonaan pois, sillä silloin kävely saattaa alkaa sattumaan. Olen myös ymmärtänyt, että kovettumista voi hieman päätellä astuntavirheitä. Eli jos niitä on esim vain ulkosyrjällä. Tai vain kantapäässä jne. Tykkään kesäisin kävellä niin paljon kuin mahdollista paljain jaloin, mutta täysin ilman kovettumia se olisi mahdotonta, joten siksi arvostan niitäkin. :-)

    1. Ei kai se ole virhe, että iho paksuuntuu vaan ihan normaali ihon tapa välttää jalkojen kipeytyminen. :-)

     Jos ihon paksuuntuminen samaan tyyliin kuin minulla olisi normaalia, se kai tapahtuisi kaikkien jalkapohjissa? ;) Tai vähintään valtaosan. Kuitenkaan monen aktiivisesti jalkojaan käyttävän iho ei ole paksuuntunut, esimerkkinä oma mieheni joka on taatusti tallustellut elämänsä aikana paljon enemmän kuin minä ja tehnyt työtä jossa seistään paljon, ja jalkapohjat ovat kuin ”vauvan pylly” minun sarvikuononnahkajalkoihini verrattuna.

     Ihon normaalia ”villimpi” paksuuntuminen ja kovettuminen lienee samanlainen epätasapainotila ihossa kuin atopia ja jatkuvasti rasvoittuva iho.

     Tottakai myös kävely voi aiheuttaa kovettumia, mutta minun kovettumani eivät johdu siitä. Kun kävelen pitkiä matkoja, saan päkiöihin ihan erilaisia kovettumia jotka ovat vain väliaikaisia ja katoavat itsestään, toisin kuin se alati läsnä oleva kovettunut iho joka on ollut seuralaiseni lapsuudesta saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *