Karkkipäivä
Karkkipäivä

Voiko rypyt juoda pois?

Kaupallinen yhteistyö: Oslo Skin Lab

Juonteet

Rypyt. Juonteet. Uurteet.

Meille kaikille tulee niitä. Osalle nuorempana, osalle vanhempana. Niihin vaikuttavat ikä, ilmeet, perintötekijät ja elämäntavat. Kronologisen vanhentumisen myötä ihon kollageeni vähenee ja ihon tukikudos löystyy; juonteet alkavat piirtyä esiin.

Minulla on ihan jees suhde ryppyihini, ja niiden kehittymistä on ollut jopa kiinnostavaa seurata. Otsarypyt ovat ilmeryppyjä ja ne näkyivät minulla jo teini-iässä. Sitten alkoivat syventyä ”sibeliukset” eli nuo kulmakarvojen välissä olevat pystysuuntaiset rypyt. Niistä en pidä sitten ollenkaan, ne tekevät ilmeestä helposti äkäisen näköisen.

Pitkään sain olla ilman kovin näkyviä silmänympärysjuonteita, mutta viimeiset kaksi-kolme vuotta ovat tuoneet nekin mukaan ”kentälle”. Olen todennut silmänympärysihon ohentuneen merkittävästi, muuttuneen kuin silkkipaperimaiseksi jolla juonteet erottuvat todella selvästi ilmeillessä ja etenkin hymyillessä. Huomaan rypyt aina kuvissa. Ne näkyvät parhaiten kesällä ja pitkässä aurinkoaltistuksessa kun auringon ja UV-säteilyn aikaansaama pintakuivuus (ja silmien siristely) korostaa niitä entisestään.

Rypyt

Minulle on ehdotettu sibeliusten hoitoon botoxiakin, mutta en menisi.

Olen sibeliuksia lukuunottamatta ihan sinut ryppyjeni kanssa koska ne kuuluvat asiaan, mutta samalla tunnustan, ettei haittaisi jos niiden kehitys vähän hidastuisi. Ne saavat näkyä, mutta en harmittelisi, jos ne eivät lähtisi syvenemään ihan sillä nopeudella mitä olen viime vuosina havainnoinut. En halua näyttää pikku-Myyltä potenssiin 50. Lisäksi olen kauneustuotteista kiinnostuneena naisena luontaisen utelias erilaisia anti-wrinkle-keinoja kohtaan, ja nimenomaan ei-kirurgisia keinoja. Ulkoisesti käytetyillä voiteilla on omat toimintamekanisminsa ja vaikutuksensa, mutta entä sisäisillä keinoilla..?

Voiko ryppyjä syödä tai juoda pois..? Miten toimii ”juotava ryppyvoide”..?

Sitä ollaan nyt selvittämässä.

Lähdin mukaan testaamaan viime vuosina paljon hypetettyä anti-age-ravintolisää, hydrolysoitua kollageenia. Minulle on tarjottu eri valmistajien kollageenivalmisteita aiemminkin, mutta ne ovat kaikki olleet sokerilla makeutettuja juomia joten uteliaisuudestani huolimatta vastaus on ollut kiitos ei.

Tämän kertainen tuote kuulosti paremmalta; ei sokeria, ei ylipäänsä mitään makeutusaineita tai lisäaineita, vain pelkkää kollageenijauhetta jonka voi itse sekoittaa veteen tai vaikka ruokaan.

Oslo Skin Lab

Merkki on Oslo Skin Lab ja tuote The Solution: Anti-Wrinkle Collagen. Se sisältää tyypin I kollageenia jossa kollageeniproteiini on pilkottu peptideiksi eli aminohappoketjuiksi. Yhdisteen kauppanimi on Verisol.

Tarkka kun olen, perehdyin tietysti heti tarkemmin Verisoliin ja sen uskottavuuteen. Kollageeniravintolisät ovat nyt maailmalla todella suosittuja, mistä voisi päätellä että kai ne joillekin jotain tekevät, mutta tuotteen vaikutuspotentiaalista on hyvin monenlaisia näkemyksiä. Myös käytetty kollageenityyppi vaikuttaa paljon vaikutuksiin. Kollageenijuomien vaikutusmekanismi perustuu siihen, että kun ihon oma kollageenin tuotanto alkaa noin 30 ikävuoden jälkeen alentua (noin prosentilla vuodessa), saataisiin sisäisesti nautitulla peptidivalmisteella stimuloitua uutta kollageenin tuotantoa. Onko se mahdollista..?

Verisol-peptidien takaa löytyikin vähän rotevampaa dataa ja julkaistu tutkimus (PubMed, Researchgate); Verisolia on tutkittu Kielin yliopiston dermatologian laitoksella myönteisin tuloksin. Tutkimus suoritettiin kaksoissokkotutkimuksena ja se oli satunnaistettu ja lumekontrolloitu. Tuloksissa todetaan, että Verisolia saaneen ryhmän silmänympärysjuonteet olivat madaltuneet 8 viikon aikana keskimäärin 20%, ja että peptidivalmisteella oli yleisesti myönteinen vaikutus soluväliaineen synteesiin . (”In conclusion, our findings demonstrate that the oral intake of specific bioactive collagen peptides (Verisol®) reduced skin wrinkles and had positive effects on dermal matrix synthesis.”)

Jos on aikaa tai kiinnostusta, koko tutkimuksen voi lukea Researchgaten sivulta. Ihan mielenkiintoista luettavaa.

Oslo Skin Lab

Kaiken kaikkiaan netistä löytää tietoa ja näkemyksiä puolesta ja vastaan. Tsekkasin vielä luotettavana ja puolueettomana pitämäni kosmetiikan kemistien pitämän The Beauty Brains -sivuston mielipiteen, ja siellä oltiin muutamien lupaavien tutkimustulosten perusteella myös varovaisen myönteisellä ”saattaa hyödyttää ihoasi” -linjalla. Mekanismi sisäisesti nautitun kollageenin vaikutuksesta ihon omaan kollageenin tuotantoon on olemassa.

Noniin. Tällä pohjalla aloitin The Solution -valmisteen testauksen ainakin selvästi vähemmän skeptisenä. Tuotteen lupausta tukemaan on tutkimustuloksia, mutta kaikki aineet vaikuttavat yksilöllisesti. Miten käy minun iholleni?

Kiinnostava projekti.

Kasvot_Sanni_toukokuu2017_IMG_4666

Olen nyt käyttänyt The Solution -valmistetta neljä viikkoa. Tuloksia luvataan kahdeksassa viikossa, ja palaan raportoimaan kokemuksista kesäkuun lopussa.

Oslo Skin Lab The Solution -kollageenijuoma lupaa:

 • Vähentää ryppyjä
 • Tasoittaa juonteita
 • Tehdä ihosta kimmoisamman ja joustavamman

Vaikutukset ovat tutkimusten mukaan kaikkein selvimmät yli 50-vuotiailla naisilla, mikä kuulostaa tietysti loogiselta koska siinä iässä ihon oma kollageenin tuotanto on yleensä kokonaan loppunut.

Nimeäisin kaiken aiheesta lukemani perusteella kollageeniravintolisän vaikutuksiin myös ihon kosteuspitoisuuden paranemisen; kosteuden haihtuminen vähenee ja iho kykenee pidättämään kosteutta paremmin. Kollageeniravintolisästä löytyy tietoa myös nivelvaurioiden ehkäisijänä.

Oslo Skin Lab

Oslo Skin Lab -jauheen vuorokausiannostus on 2,5 g eli yksi tuollainen ”tikullinen”. Jauheen voi sekoittaa kylmään tai kuumaan juomaan tai vaikka jogurttiin, se on täysin mautonta. Voin alleviivata tuon täysin mautonta, jauhe ei tosiaan tuo veteen niin minkäänlaista sivumakua ja liukenee näkymättömäksi minuutissa.

Kollageenin lähteestä

Kollageeniravintolisissä käytetään yleisimmin kalasta tai naudan nahasta saatua kollageenia, Oslo Skin Lab käyttää naudasta saatua. Kysyin valmistajalta kasviperäisestä kollageenista (josta oli joku aika sitten puhetta erään toisen blogikirjoitukseni kommenteissa) ja minulle vastattiin odotetusti, että kollageeniproteiinia saadaan ainoastaan eläimistä, ei kasveista. Ns. ”kasviperäiset” kollageenit ovat geenimuunneltuja eivätkä varsinaisesti oikeaa kollageenia vaan kollageenia muistuttavaa kasviproteiinia (lähde: Randy Schueller / The Beauty Brains).

Ei-lihaa syövänä mietin tietysti hetken, miten suhtautua naudasta peräisin olevaan kollageenivalmisteeseen. Punnitsin tätä jonkun aikaa, mutta syön kuitenkin myös liivatepitoisia ruokia, ja liivate on sekin eläinperäistä ja koostuu kollageenista.

Kasvot_Sanni_toukokuu2017_IMG_4685

Vaikutuksia neljän viikon aikana?

Toistaiseksi en voi sanoa havainneeni vaikutuksia ainakaan juonteisiin. Jos jotain, niin ehkäpä juuri tuo kosteuspitoisuuden lisääntyminen, ainakin väittäisin että todella pahasti kuivunut käsieni iho on parin viime viikon aikana kohentunut selvästi, enkä ole vaihtanut käyttämiäni käsivoiteita.

Oslo Skin Lab The Solution -kollageenijauheesta on nyt kampanjatarjous, kuukauden pakkaus maksaa 14,95 € (norm 29,95 €) + toimituskulut 4,95 €. Tilaus onnistuu Oslo Skin Labin sivuilta.

Palaillaan asiaan neljän viikon kuluttua ja katsotaan miltä nassu näyttää :)

Onko teillä kokemuksia kollageeniravintolisistä ihon hoidossa?

Kommentit (44)

 1. Anna

  Heh, mä oon vasta 21-vuotias, mutta löytyy jo otsarypyt, oiiikein muhkeat silmärypyt niin silmien alapuolella kuin sivuillakin ja sitten vielä molemmilla puolilla, nenän juuresta huulen sivuun, semmoiset juonteet :D Johtuu todennäköisesti siitä, että mulla epäillään sairautta johon liittyy se, että kaikki sidekudos elimistössäni on ns ”viallista”, ja mun iho, nivelet yms. on sekundaa :/ ihoni on muutenkin tosi ohutta ja venyvää, myös esim. kaikki arvet jäävät tosi leveiksi ja paksuiksi. Vähän hirvittää ajatella, että miltä näytän vaikka jo kolmekymppisenä ja välillä katselen kateellisena muiden ikäisteni siloisia kasvoja, mutta olen päättänyt, että koitan nyt nauttia tästä toistaiseksi vähemmän ryppyisestä naamastani ja ajatella, ettei ulkonäkö ole kaikki kaikessa. Olen miettinyt, että hyvältä se jätski maistuu ja kesätuuli tuntuu, olin sitten minkä näköinen tai kuinka ryppyinen tahansa. :) ei se elämästä nauttimista estä. :) Ja minusta on muuten hassua, miten miehillä rypyt on yleensä hyväksyttävämpiä kuin naisilla!

  • Sanni

   mutta olen päättänyt, että koitan nyt nauttia tästä toistaiseksi vähemmän ryppyisestä naamastani ja ajatella, ettei ulkonäkö ole kaikki kaikessa. Olen miettinyt, että hyvältä se jätski maistuu ja kesätuuli tuntuu, olin sitten minkä näköinen tai kuinka ryppyinen tahansa. :)

   Juuri oikein! <3 :)

   Me kaikki ollaan omamme näköisiä erilaisilla ihoilla, hiuksilla ja ruumiinrakenteilla. Vaikka ulkonäköään moni haluaakin kohentaa, kaikkein paras "anti-age"-hoito on kuitenkin aina positiivinen ja valoisa asenne ja ote elämään :) Olkoon kuinka klisheinen ilmaisu tahansa, mä pidän siitä ja uskon siihen :)

 2. Maija

  Kiinnostava projekti! Olisi mahtavaa, jos tuotteen säännöllisellä käytöllä olisi vaikutuksia, mutta itselläni on kyllä tutkimustuloksista huolimatta vahva epäilys. Lääkärimieheni mukaan sisäisesti nautittu kollageeni hajoaa ruoansulatuselimistössä kuten ruokakin, eikä siitä mitenkään voi muodostua ihmisen kollageenia. Kollageenin muodotus elimistössä perustuu ihan muuhun. Jokin muu ihoa hyödyttävä mekanismi tuotteissa voi varmasti olla. Haluaisin uskoa että voiteissa kollageenista voisi olla apua.

  • Sanni

   eikä siitä mitenkään voi muodostua ihmisen kollageenia.

   Kollageeniravintolisän vaikutus ihoon ei perustu siihen, että siitä itsestään muodostuisi elimistössä kollageenia, vaan siihen, että nuo kollageeni I:n aminohapot kykenevät kehossamme stimuloimaan kollageenin tuotannosta vastaavia soluja (fibroblasteja) –> kollageenin tuotanto lisääntyy.

   The Beauty Brainsin laajassa kollageeniartikkelissa / podcastissa käytiin läpi useampia aiheeseen liittyviä tutkimuksia (Beauty Brains on muuten tosi hyvä sivusto kosmetiikan vaikutuksista ja syvällisemmästä tiedosta kiinnostuneille, siellä kemistit avaavat myyttejä ja markkinointiväittämiä helppotajuisessa muodossa), lainaan tähän mitä Beauty Brains -heput tiivistivät parin eri tutkimuksen tuloksista:

   ”The results showed that these peptide fragments DO stimulate the fibroblast cells to proliferate (which means there are more cells producing collagen) and to increase hyaluronic acid synthesis.”

   ”…ingested hydrolyzed Type I collagen works by changing the balance between production and degradation of collagen. Apparently, digestion breaks the collagen into smaller pieces that can stimulate relevant cells”.

   Eli tutkimukset tukevat sitä että mekanismi on olemassa, mutta vaikutukset ja näkyvät tulokset yksilötasolla ovat tietysti aina yksilöllisiä. Olen minäkin skeptinen enkä todellakaan usko, että kollageenivalmisteet vähentävät ryppyjä kaikilla, mutta luettuani noita tutkimuksia ei voinut muuta kuin todeta, että biologinen mahdollisuus ja mekanismi kuitenkin näyttäisi oikeasti olevan olemassa. Eli jonkun kohdalla vaikutus varmasti toteutuu.

   Mielenkiintoista kaiken kaikkiaan, ja taas on tämänkin projektin kautta oppinut jotain uutta kauneus”niksien” maailmasta :)

   • Maija

    Onpa kiinnostava aihe! Olen kyllä edelleen skeptinen. En tosiaan itse ymmärrä paljoakaan (ihmisen) biologiaa, mutta kysyin jälleen asiantuntijan mielipidettä. :D Hänen kommenttinsa oli, että fibroblastit varmasti saadaan stimuloitua, mutta että vaikutus juuri ihoon on epätodennäköinen. Miten vaikutus voisi ruoansulatuselimistöstä kohdistua juuri ihoon? Kuulemma todennäköisemmin kohdistuisi esim. rasvaan. (Enempää en tuosta ymmärrä)

    Kommentti tuosta artikkelista: sidonnaisuuksia ei ole missään ilmoitettu (erittäin epäilyttävää tieteellisessä artikkelissa), lisäksi tuo julkaisu on Kargerin, jota ei esim. Helsingin yliopisto tue, ja jota pidetään vähän epämääräisenä. Mies sanoi että ei luottaisi artikkeliin. Itse en ole tutkija, mutta olen oppinut ottamaan sen hyvin huonona merkkinä että johonkin lehteen ei ole pääsyä yliopiston lisensseillä. :D

    Odotan kuitenkin mielenkiinnolla tuloksia kokeilusta.

    • Sanni

     Kommentti tuosta artikkelista: sidonnaisuuksia ei ole missään ilmoitettu (erittäin epäilyttävää tieteellisessä artikkelissa)

     Mitä tuo sidonnaisuus tieteellisessä artikkelissa tarkoittaa..?

     • nilsson

      Sitä, että esimerkiksi kuka rahoittaa tutkimusta -> onko paineita saada tietynlaisia tuloksia jne.

     • Maija

      Lähinnä sitä että mistä rahoitus on peräisin. Vaikka kaupalliset toimijat voivat tuottaa laadukasta tutkimusmateriaalia, on motivaatio tutkimuksen tuottamiseen aika erilainen kuin yliopistoissa. Esim. omalla alallani suhtaudun hyvin eri tavalla yliopistojen ja laitevalmistajien tekemiin tutkimuksiin: laitevalmistajat yrittävät markkinoida uutta upeaa ratkaisuaan ja saada sille näkyvyyttä, kun taas yliopistoissa (apurahalla) kokeillaan vähän toimiiko koko periaate, ja yritetään laajentaa tietopohjaa. Siksi sidonnaisuuksien ilmoittaminen myös yliopistoissa tehdyissä artikkeleissa on ihan ehdotonta.

   • Esa

    Kyllä kollageenilla on paljon terveysvaikutuksia – ne vai ei tule heti näkyviin – mutta pitempiaikaisella (3-6 kk – huom. iho uusiutuu noin 6-12 aikana, joten se on ihon kannallta realistisempi aika tuloksille) alkaa monenlaisia tuloksia tulla.

 3. Pääsky

  Mielenkiintoinen tuote, ainakin tuon yhden tutkimuksen perusteella vaikuttaisi lupaavalta.

  Voi olla että tämä menee aika triviaaliksi, mutta jos sinulla on mahdollisuus olla vielä yhteydessä valmistajiin, minulla aloittelevana ravitsemustieteilijänä heräsi tuotteesta kysymys. Ruoansulatuksesta ei nimittäin juuri mikään proteiini/peptidiketju selviydy sellaisenaan elimistöön, vaan lähes kaikki pilkotaan ruoansulatusentsyymien avustuksella yksittäisiksi aminohapoiksi (ja käsittääkseni nuo entsyymit eivät ole sillä tavoin valikoivia, että osaisivat jättää juuri kollageenipeptidin pilkkomatta). Onkohan tässä tuotteessa jotenkin onnistuttu kiertämään tämä ongelma niin, että kollageenipeptidi tosiaan selviäisi sellaisenaan elimistöön?

  • Sanni

   Voin laittaa kysymyksen Oslo Skin Labille :)

   Rajoittuneella biologian ymmärrykselläni en itsekään tiedä, onko jotain eroa solustimulaation kannalta siinä, pilkkoutuuko kollageeni peptideiksi vai siitä vielä aminohapoiksi. Ymmärsin (tai kuvittelin ymmärtäväni :D) lukemani perusteella, että nuo Verisol-peptidit vielä pilkkoutuisivat aminohapoiksi ja aminohapot sitten vastaisivat kollageenin tuotantoon vaikuttavasta fibroblasti-solujen stimulaatiosta. Ei ole helppoja asioita nämä tavikselle joka ei ole perehtynyt molekyylibiologiaan :D Yleissivistys kasvaa kun näitä selvittelee ^_^

   • Pääsky

    Ymmärtäisin, että ikääntyneen ihon ongelma on nimenomaan se kollageenin muodostus aminohapoista. Kaikkia tarvittavia aminohappoja käsittääkseni kyllä saadaan ravinnosta muutenkin :) Lisäksi kollageenin tuotantoon tarvitaan muitakin ravintoaineita, kuten C-vitamiinia. Hirveästi ymmärrystä itsellänikään ei tosiaan ole näistä asioista, paitsi juuri tuon ruoansulatuksen kohdalla ^_^

  • Sanni

   Moi Pääsky! Suomen Oslo Skin Labilta vastasivat että laittavat kysymyksen eteenpäin Norjaan ja palaavat asiaan :)

   • Pääsky

    Mahtavaa ^_^

  • Sanni

   Hei Pääsky! Nyt sain viimein vastauksen Norjasta:

   Kollageenihydrolysaatti on kollageeni, jonka entsyymit pilkkovat eri kokoisiksi kollageenipeptideiksi. Kollageenihydrolysaatin laatu riippuu sen keskimääräisestä koosta, joka puolestaan ​​riippuu pilkkomiseen käytetystä menetelmästä. Oslo Skin Labin käyttämä Verisol®-kollageeni sisältää peptidejä, jotka ovat kooltaan 2-80 aminohappoa.

   Kollageenihydrolysaatti imeytyy hyvin nopeasti elimistössä jolloin osittain ehjät kollageenipeptidit kulkeutuvat vereen pieninä proteiinipeptideinä. On osoitettu, että ihmisillä suurin määrä on veressä noin 1-2 tuntia käytön jälkeen, ja 12 tunnin kuluttua noin 99% kollageenijauheesta on imeytynyt. Kollageeni sisältää aminohappoa, hydroksiproliinia, jota ei löydy muista proteiineista, ja näin ollen voidaan mitata milloin kollageenipeptidit ovat imeytyneet verenkiertoon.

   Noin 90% kollageenipeptideistä hajoaa yhden tai kahden aminohapon kokoon. Näitä voidaan käyttää rakennuspalikoina, kun uutta kudosta muodostuu. Mutta 10% imeytyy bioaktiivisina kollageenipeptideinä, jotka edistävät ihoryppyjen pienenemistä.

   Verestä kollageenipeptidit leviävät edelleen ulos kohde-elimeen, kuten ihon verinahkaan. Kollageenipeptidit säilöytyvät ihoon ja ovat siellä useita päiviä nauttimisen jälkeen.
   Nämä kollageenipeptidit ovat bioaktiivisia, koska ne voivat tuottaa erilaisia ​​vaikutuksia kehossa. Tämä vaikutus on tunnettu jo keskiajalla.”

 4. Jonttu

  Olen yrittänyt pysyä poissa blogeista, mutta kun tänne taas kerran klikkasin, niin olisi tehnyt mieli jäädä lukemaan vaikka miten monta postausta, kun sinulla vain on niin mielenkiintoisia juttuja (ja myös vaikuttaisit olevan taas positiivisella mielellä blogin pitämisen suhteen). Etenkin auringolta suojautuminen kiinnostaa tosi paljon, sillä huomaan kasvojen nyt saavan tosi helposti pigmenttiläiskiä, kun niitä viime elokuussa alkoi yllättäen iholle ilmestyä. Tuo on myös erittäin mukavaa, että testaat lukijoiden toivomuksesta tuotteita. Itsekin olen nyt testannut Lidlin silmänympärysvoidetta ja Essencen tosi edullista kosmetiikkaa, joita meikata osaamatonkin voi huoletta haalia, kun rajauskyniä, kulmavärejä ja ripsivärejä saa ihan pilipalihinnalla. :) Kivaa. Ei tule edes pahaa mieltä tuhlaamisesta, jos tuote jäisikin käyttämättä siitä syystä, etten osaa käyttää sitä. Essence ja Lidl tosiaan mahdollistavat sen, että sellaisella viidellätoista eurollakin saa jo muhkean kassin kosmetiikkaa kotiin. :)

  Nämä ryppyasiatkin kiinnostavat toki kovasti, kun kyllähän niitä omillakin kasvoilla näkyy kaiken aikaa vain enemmän. Pahinta on tosiaan nuo änkyrärypyt keskellä kasvoja, jotka tekevät vihaisen näköiseksi. :( Ja kun ne on kehittyneet tarpeeksi syviksi, niin ei edes auta, että pyrkisi rentouttamaan tuon alueen. Mutta se pisti jutussasi silmään, että sinulla on tuo upean rohkea asenne, että et ole heti menemässä neulan alle (toisin kuin nykyisin tosi moni sinua paljon nuorempikin helposti tekee). Kunnioitan kyllä tuota! Itsekään en ole neuloja suunnitellut ottavani, mutta katsotaan minkälaisiksi sibeliukseni parinkymmenen vuoden päästä yltyvät.

  Ostin muuten Garnierin Ambre solaire -sarjan Hydratin face protection mistin (spf 50) kasvojani suojaamaan. Siinä vain hieman hämää tuo käyttötapa. Alle voi ilmeisesti laittaa normaalia päivävoidetta ja tuota voi suihkuttaa joko sen päälle tai sitten jo valmiin meikin päälle? Entä jos ja kun kosteusvoiteessani (LV:n kosteuttava päivävoide suojakertoimella 15) on jo suojakerroin, niin toimiiko sen päällä lisänä? Olisin kaivannut hieman selkeämmät ohjeet tuosta. YouTubestakaan en löytänyt tuolle uutuudelle mitään käyttöä selventävää videota. Ehkä kyse on siitä, että olen tottunut ajattelemaan aurinkovoiteista voiteina enkä voi ennen kokeilua ymmärtää, että suoja voi tulla myös suihkuttamala. Hieman tosin epäilyttää, että miten tuo voi istua esim. tummat silmänaluset peittävän peitevoiteen päälle. Pitää testata jo tänään.

  Mukavaa kesää! Lueskelen aina välillä näitä + jossain vaiheessa palaan lukemaan jutut sitten ihan kunnolla. Saako testituotetoiveita esittää myös jälkijunassa?

  • Sanni

   Ihanaa kun pistäydyit Jonttu :) Vastailen sinulle tähän huomenna :)

   • Jonttu

    Olet ilmeisesti ilman meikkiä noissa postauksen kuvissa? Todella kauniilta näytät mielestäni noissakin.

    Siitä Garnierin suihkemuotoisesta aurinkosuojasta. Minulla alkoi ihan ahdistaa samassa tilassa oleminen, kuin missä suihkutin käsivarsilleni ja kasvoilleni tuota ainetta. Ja haju jäi vielä pitkäksi aikaa leijailemaan huoneeseen! Sen koin myös hankalaksi tietää (toisin kuin voidetta levittäessä), että milloin suojaa on tullut suihkutettua tarpeeksi kasvoille. Tuo tuoksu tai siis tuo hengitykseen vaikuttava juttu tekee sen, että en kyllä ostaisi tuota uudelleen. En tiedä, käytänkö muutenkaan loppuun. Pitäisi ainakin suihkutella ulkotiloissa tuo paikalleen.

    • Sanni

     Olet ilmeisesti ilman meikkiä noissa postauksen kuvissa?

     Jep, kulmakarvatkin ihan villinä luonnontilassa ^_^ Tuolta ne näyttää ilman kulmageeliä…

     Siitä Garnierin suihkemuotoisesta aurinkosuojasta. Minulla alkoi ihan ahdistaa samassa tilassa oleminen, kuin missä suihkutin käsivarsilleni ja kasvoilleni tuota ainetta. Ja haju jäi vielä pitkäksi aikaa leijailemaan huoneeseen!

     Onpas ikävän kuuloista. Saa nähdä miten mä tuon koen.

     • Jonttu

      Vähän vaikea selittää, mutta siitä jää leijumaan ilmaan sellainen hengitystä häiritsevä juttu, vaikka tuoksu onkin suht. mieto. Sikäli tuo on vähän erikoista, koska kyseessä on kuitenkin herkille suunnattu tuote. Mikään hiuskiinne ei ole koskaan jättänyt tuollaista efektiä hengitysilmaan.

  • Sanni

   (ja myös vaikuttaisit olevan taas positiivisella mielellä blogin pitämisen suhteen)

   Joo, mieli on nyt vähän kevyempi kuin talvella ja keväällä, mistä olen tosi onnellinen ja kiitollinen :)

   Itsekin olen nyt testannut Lidlin silmänympärysvoidetta ja Essencen tosi edullista kosmetiikkaa, joita meikata osaamatonkin voi huoletta haalia, kun rajauskyniä, kulmavärejä ja ripsivärejä saa ihan pilipalihinnalla. :) Kivaa.

   Näiden merkkien hinnat on kyllä tosiaan niissä lukemissa että se tuntuu ihan epätodelliselta, kun on niin tottunut Suomen perushintatasoon.

   Pahinta on tosiaan nuo änkyrärypyt keskellä kasvoja, jotka tekevät vihaisen näköiseksi. :( Ja kun ne on kehittyneet tarpeeksi syviksi, niin ei edes auta, että pyrkisi rentouttamaan tuon alueen.

   Näin on, ne uurteet ovat siinä koko ajan… ovat ja pysyvät. Siksi minullekin sitä botoxia ihan vilpittömästi ehdotettiin. Sillähän se otsa sitten rentoutuisi ihan liikkumattomaksi… jep, olisiko se sitten kaunista? Yritän miettiä, miten botox-käsitelty otsa reagoi esim. kulmien kohotukseen….

   Ostin muuten Garnierin Ambre solaire -sarjan Hydratin face protection mistin (spf 50) kasvojani suojaamaan.

   Mulla on varmaan sama, siinä lukee isolla ”Sensitive Advanced”. En ole vielä sitä kokeillut, muutama päivä sitten vasta ostin.

   Entä jos ja kun kosteusvoiteessani (LV:n kosteuttava päivävoide suojakertoimella 15) on jo suojakerroin, niin toimiiko sen päällä lisänä?

   Mä voin yrittää selvittää tuon, itsekin olen vähän sekaisin siitä miten useammat päällekkäin levitetyt suojakertoimet toimivat. Joskus kuulin selityksen jonka mukaan alimmaksi iholle laitettu SK-tuote toisi sen varsinaisen suojan koska se imeytyy ihoon, mutta toisaalta, eivätköhän päällekin levitetyt kemikaalit käyttäydy niille ominaisella tavalla..? Jos joku kemikaali toimii niin että se muuttaa ihoon kohdistuvan UV-säteilyn lämpöenergiaksi, miksi se yhtäkkiä ei tekisikään niin jos se laitetaan esimerkiksi meikin päälle eikä suoraan iholle…? Laitan kysymyksen L’Orealille, katsotaan osaisivatko he vastata tai ottaa selvää.

   Mukavaa kesää! Lueskelen aina välillä näitä + jossain vaiheessa palaan lukemaan jutut sitten ihan kunnolla. Saako testituotetoiveita esittää myös jälkijunassa?

   Mukavaa kesää sinnekin, aiotko muuten pitää yhtään lomaa..?

   Ja toki saa esittää testituotetoiveita edelleen, sille ei ollut deadlinea ^_^ Tämä on monen kuukauden, ehkä jopa vuoden, projekti.

   • Jonttu

    Kiitos, kun viet kysymyksen eteenpäin. Erittäin mielenkiintoisia juttuja. Tosiaan tuon tuotteen suhteen mietityttää sekin, että olisiko se tehokkaampaa esim. kosteusvoiteen päälle laitettuna vai ihan viimesenä, meikin päälle lisättynä.

    Kiitos. Toukokuussa oli hieman lomaa.

    Testituotetoiveiden listalla olisi ainakin seuraavat tuotteet (näin peiteaineesta pitävänä): kaikki Essencen nestemäiset peiteaineet (nopeasti laskettuna esittelypisteessä oli ainakin kolme erilaista nestemäistä peiteainetta), NARSin peitevoide, Tarten peitevoide, Diorskin Star -peitevoide ja Helena Rubinsteinin Prodigy-peiteaine. :) Ainakin nuo edullisimmat varmaan suht. helpot toteuttaa? :) Miksei Essenceltä kiinnostaisi myös muut kuin nestemäiset peiteaineet, mutta itselläni pääasiallinen käyttö peiteaineelle on ehdottomasti tummien silmänalusten peitto, ja siinä tehtävässä peiteaine mielestäni parhaiten punnitaankin. Tällaisia toiveita olisi.

    • Jonttu

     Vielä pikkukommentti liittyen Garnierin aurinkosuojatuotteeseen: ehkä ensimmäisellä käyttökerralla tuoksu oli kaikista voimakkain, mutta näin herkkänä tuntuu tuoksu voimakkaana nenässä myöhemmilläkin käyttökerroilla.

     Minulle on muuten tullut jo pigmenttiviiksien alkua toiselle puolelle kasvoja. Tästä se ilmeisesti alkaa, vaikkei aurinkoa otakaan (ikä tekee tehtävänsä).

 5. Nimetön

  Todella mielenkiintoista, että lisäsit tuon kappaleen kollageenin lähteestä. Hätäisenä ehdin jo googlailla ennen kuin pääsin lukemisessa sinne saakka :D Ja ehdin myös pettyä pahasti valmistajan sivuihin, sillä siellä ei – odotetusti tosin – mainittu sanallakaan kollageenin lähdettä.

  Musta olisi todella mielenkiintoista lukea pidemmälle ajatusketjujasi siitä, miksi syöt sitten liivatetta. Tai onko sille ylipäänsä perusteluita :)

  Musta on myös todella kiehtovaa pyrkiä ymmärtämään toisten ihmisten ajatuksia ja käsityksiä maailmasta, sekä perusteluita toiminnalleen. Siksi olisi todella mielenkiintoista, jos avaisit suhdettasi eläintuotteisiin ylipäänsä. Olet blogissa kirjoittanut aina silloin tällöin olevasi empaattinen ihminen. Sen uskon :) Kohdistuuko empatiasi vain ihmisiin? Tämä on aihe, jonka ympärille yritän todella usein saada mieleni, eli miksi jotkut eivät tunne empatiaa eläimiä kohtaan, vaikka nekin ovat kärsimystä, iloa ja muita tunteita tuntevia tietoisia olentoja. Ilmiselvästi pohdit sitä, mikä on oikein, ja tekojesi seurauksia, joten ei varmasti ole kyse pelkästään ”no mutta kun mä haluun syödä juustoa, joten on vaan helpompi olla ajattelematta koko asiaa” -tyylisestä ratkaisusta, mikä se useimmilla ihmisillä tuntuu olevan. Onhan tätä elämää helpompi elää liikoja ajattelematta…

  Vielä tarkennus, en kysy arvostellakseni, vaan pyrin aidosti ymmärtämään :)

  • Sanni

   Hei Nimetön,

   Kiitos kommentistasi.

   Esittämäsi kaltaisia kysymyksiä saa varmasti itse kukin ei-vegaani ja lihan syömisen lopettanut henkilö, ja mietin aina, millä lailla ei-vegaani pystyisi niihin vastaamaan ilman, että hän näyttäytyy kysyjän silmissä epäempaattisena. Jo kysymyksen asettelu pitää sisällään asetelman, jossa eläinperäisten tuotteiden syöminen tai käyttäminen nähdään merkkinä siitä, että henkilö ei välitä eläimistä. Kysymykseen ei siis oikeastaan pysty vastaamaan muulla lailla, kuin siten, että hyvä on, tämän näkökulman pohjalta en välitä eläimistä koska teen näin. En siis usko, että pystyn saamaan sinua tai muitakaan vegaaneja (oletan, että olet vegaani, sillä kysymys olisi kai aika hassu jonkun lihaa syövän esittämänä :)) ymmärtämään valintaani. Vegaanien silmissä kyse on pelkästään itsekkyydestä, ja sitä kai se ainakin osittain on. Ei siihen oikeasti pysty mitään puolustautumista antamaan, mikäli ei ole valmis toimintaansa muuttamaan.

   Olen aikoinani lopettanut lihan syömisen hyvinkin epäeettisestä syystä; en koskaan pitänyt liharuoista. Liha jäi aina lautaselle ja koin sen vastenmielisenä. Eettiset syyt jäivät kakkossijalle kun päätin lopulta lopettaa sen vähänkin lihan satunnaisen syömisen, ja sanotaan näin, että lihasta luopumisen positiiviset seuraukset ympäristölle tulivat ikäänkuin hyvänä bonuksena. Minä en ole koskaan ollut kategorisesti eettinen kasvissyöjä.

   Pidän eläimistä kovasti ja pidän itseäni empaattisena ihmisenä. Mutta syön juustoa ja muita maitotaloustuotteita enkä välitä jos jossain jogurtissa tai jälkiruoassa on gelatiinia. (En suoranaisesti hae ruokia joissa on gelatiinia sillä ainesosa on minulle täysin merkityksetön, mutta en jätä ruokaa syömättä jos siinä on gelatiinia.)

   En pitkään aikaan edes tiennyt, että myös maitotalouteen liittyy epäeettisyyttä, tulin siitä tietoiseksi vasta kun joku lukija täällä aiemmassa saman tyyppisessä keskustelussa avasi minulle asiaa. Miksi sitten kuitenkin syön juustoa ja kananmunia? Koska en ole täydellinen enkä pyri tekemään kaikessa oikein. Olen hyvä kanssaihmisille, eläimille ja ympäristölle monien asioiden kautta ja joissain asioissa sitten en; teen paljon lentomatkoja, tuhlaan sähköä lämmittämällä hyvin pieniä ruokamääriä uunissa ja heitän jogurttipurkit normiroskikseen vaikka ne kuuluisivat muovijätteeseen. Ja kyllä, syön paljon juustoa ja kananmunia. Olen siis valinnut tässä kohtaa itsekkyyden. Varmasti ”kevyeen” suhtautumiseen vaikuttaa osin myös luontainen halu uskoa, että kaikki mitä maitotalouden eettisistä epäkohdista kirjoitetaan, ei välttämättä kuitenkaan pidä ihan täysin paikkaansa. Kyllä maataloudessakin työskentelee ihmisiä jotka välittävät eläimistä. Kannattaa lukea tämä maitotilalla työskentelevän henkilön informatiivinen ja erittäin mielenkiintoinen kommentti kasvissyöjän tunnustukset -postaukseni kommenteista. En sano että se kumoaa kaikki vegaanien pointit mutta se antaa paljon ajateltavaa ja avaa maidontuotannon realiteetteja meille asiaan perehtymättömille.

   • VerdeL

    Tämä on sellainen nykytrendi, että kaikessa pitäisi olla täydellinen joidenkin mielestä. Ihmiset ei hölkkää, vaan juoksee. Ei voi olla nykyisin rauhassa laktovegetaristi ilman että puristit kuulustelevat miksi käytät sitä ja tuota. Jos haluaa pitää tavarat järjestyksessä, pitää ruveta minimalistiksi.
    Jos haluaa grillata, niin pitää olla motskarin kokoinen grilli. Eikä kukaan kehtaa kertoa, jos kotona syödään joskus perunavelliä ja makkarasoppaa. Tavallisuus on kuitenkin joskus ihan ok.
    En kannata eläinten rääkkäystä, mutta olen myös valmis tappamaan eläimen, jos ei muuta ruokaa olisi. En olisi siitä iloinen, ja mielellään en tekisi. Kannatan lihansyönnin vähentämistä järkevälle tasolle maailmassa ja vaihtoehtoisten proteiinilähteiden tutkimista ihan siksi että maapallo ei kestä kasvavaa lihansyöntiä. Lähtökohta on myötätunto ihmiskuntaa kohtaan, sillä jos ihmiskunta tuhoutuu, menee siinä paljon eläimiä myös. Luonto on julma, syöt tai tulet syödyksi. Luonnon armoilla ihminen on pieni. Eettisesti minulla on vakaumus, että eläimillä ei ole itsetietoista mieltä. Ne elävät hetkessä. Valitettavasti monet ihmiset yrittävät tässä olla kuin eläimet, eivätkä ajattele tulevaa. Ihmiskunnan pitää tulla paljon vahvemmaksi, että se voi lopettaa eläinravinnon. Koska en näe tämän tapahtuvan elinaikanani, en yritä idealistisia mahdottomuuksia.

    • Maukku

     Tämä! Parempi olla kertomatta, vaikka kuuluisikin esim. ruokavalion perusteella johonkin ”luokkaan”, etkä nyt ihan 10+ suoristusta kykene vetämään. Puristien lisäksi tunnen ihmisiä (kuten mun tätini), joita ei koske mikään maapallon eteen vaikuttaminen omilla toimillaan, elää kuin sika pellossa, mutta odotas, kun huomataan toisen valinnat ja yritykset asian eteen. Jos hieman joustavana vegeilijänä syöt juhlaruoassa munia, olet riistäjä, jos käytät vanhaa nahkavyötäsi, olet riistäjä, jos et edes näitä tee vaan syöt kiltisti sitä kaukaa kuljetettua avokadoa, niin siinäpä vasta oletkin maapallon riistäjä. Ja näitä kommentteja ei muut saa lainkaan. :D

     Sanni, on aina kivaa lukea sun vastauksia monenmoisiin henkilökohtaisiinkin kommentteihin, kun olet niin rauhallinen ja provosoitumaton. :) itsekin eläinperäisiä tuotteita välttävänä päädyin pitkällisen harkinnan jälkeen keväällä hankkimaan puhdas+ kollageeni-tyrnimarjavalmisteen ryppyjen karkoitukseen. Siinä kollageeni on kalasta. No anyways, on jäänyt käyttö vähälle, se kakkiainen sekottuu todella huonosti juoman sekaan vaikka mitkä temput tekisi. Lopulta lasin pohjaan liimautuneena on aina puolet tavarasta. Samaan syssyyn hankin myös mikroneulausrullan, koska sitä kehuttiin juonteille hyväksi. Pitääkin kaivaa se esiin kaapin perukoilta. Oliko sinulla kokemusta sellaisen kanssa toimimisesta?

     • Sanni

      Niin, puristit… Yhtä lailla kuin tähän tapaan suhtautuvat haluavat ymmärtää meidän vähemmän jyrkkien ”järjenjuoksua” ja perusteita valinnoillemme, yhtä paljon haluaisin itse ymmärtää mistä sellainen syyllistävä, välinpitämättömäksi leimaava suhtautuminen tulee, ja nyt en viittaa Nimettömän ihan asialliseen kommenttiin vaan yleisesti täällä minunkin blogini kommenteissa tasaisin väliajoin nousevaan ”Et välitä ympäristöstä kun teet sitä-ja-tätä” -asenteeseen, ikäänkuin ihminen toimisi oikein ja olisi ns. hyvä ihminen vain jos tekee KAIKEN oikein ja muiden ja ympäristön edun mukaisesti. Se on ihana, idealistinen ajatus mutta ei mielestäni realistinen inhimillisyyden puitteissa. Me kaikki voimme tehdä vain parhaamme.

      se kakkiainen sekottuu todella huonosti juoman sekaan vaikka mitkä temput tekisi. Lopulta lasin pohjaan liimautuneena on aina puolet tavarasta.

      Oslo Skin Labin jauhe liukenee veteen tosi nopeasti ja täysin, minuutin kuluttua ei ole enää mitään nähtävissä :) Eikä tarvitse edes sekoittaa ^_^

      Mikroneulasrullasta, kollageenijuomien tapaan sitäkin on tarjottu minulle monesti testiin mutta olen kieltäytynyt, myönnän että ajatus ihon rikkomisesta kuulostaa jotenkin… no, ei kivalta ^_^ Olen hurjan arka mitä tulee kaikkiin sellaisiin toimenpiteisiin jossa ihoa rikotaan. Minulla on tosi huonosti paraneva iho ja pienistäkin naarmuista jää arvet, en vain uskalla ottaa riskiä että mikroneulaus menisi mun kohdalla pieleen…

    • Anne

     Tämä on ihana kommentti ja niin totta. Me kerran juteltiin ystävättäreni kanssa, hän koki huonoa omaatuntoa siitä, että häntä ei eläinten oikeudet juurikaan kiinnostaneet vaan ihmisoikeudet enemmänkin. No minä taas en uhraa juurikaan vapaa-aikaani ihmisten ihmisten oikeuksien edistämiseen mutta luontoon kyllä. Tulimme siihen tulokseen, että tämä on hyvä, näin molemmat asiat saavat huomiota eikä kummankaan tarvitse tuskailla sen takia, että ei ole täydellinen ihminen.

     Minä syön lihaa, mutta useimpina päivinä meillä syödään kasvisruokaa. En syö tehotuotettua possua enkä broilereita ja metsästän itse hirviä. Riistaa eettisempaa liha ei ole. Mielestäni liha kuuluu ihmisen ruokavalioon, mutta ei sitä tarvi joka päivä syödä ja silloin kun syö, olisi suotavaa ostaa lihaa, joka on tuotettu eettisesti eli eläinten olot ovat parhain päin. Olohin sisältyy myös teurastus ja siihen liittyvät asiat kuten kuljetus. Minun mielestäni ihmisen tietoisena ja ajattelevana olentoja on otettava huomioon ns. vähä-älyiset olennot ja kohdeltava niitä hyvin niiden elinaikana. Sama koskee tietysti muitakin eläinkunnan tuotteita, kuten nahkaa, kananmunia, liivatetta, maitoa, mitä näitä nyt on.

     Pitäisihän meidän tietoisina olentoina huomioidan teoissamme mikromuovit, ilmastonlämpeneminen, palmuöljyn tuotanto ja moni muukin asia, mutta ei kenenkään pää riitä siihen, että olisi kaikissa näissä asioissa täydellisen tiedostava. Tehdään kukin parhaamme, sen pitäisi riittää.

     • Sanni

      Erittäin hyvin sanottu, peukalo tälle.

 6. 43 ja rapiat

  Käytän :) Myös nivelten hyvinvoinnin takia = ensimmäisiä oireita nivelrikosta ilmassa. En syö punaista lihaa ja hyvin vähän eläinkunnan tuotteita muutenkaan. Minulle kävi kuitenkin niin, että ensimmäinen kovinkin kuuluisaksi ja tehokkaaksi mainostettu kollegeenijauhe ei kertakaikkiaan sulanut vatsassani, koska oli nautapohjainen. Sain ikäviä vatsavaivoja. Punaista lihaa en ole synyt pian 30 vuoteen, joten ei ihme sinänsä. Kalapohjaisten kanssa ei ole ollut ongelmia kun tein tuotteen vaihdon. Eivät ehkä (?) ihan yhtä tehokkaita, mutta toiveissa on hyvä elää :)

 7. Soleil

  Hei, onpa mielenkiintoista ja herätti heti pari kysymystä! :) Lakkaako kollageenin tuotanto todella kokonaan ja viisikymppisenä (kääk!)? Miten sitten haavat paranevat?

  Tiedätkö mistä (eläimestä?) tuo Oslo Labsin kollageeni saadaan?

  Suositellaanko ravintolisää käytettäväksi jatkuvasti vai kuureina?

  • Sanni

   Lakkaako kollageenin tuotanto todella kokonaan ja viisikymppisenä (kääk!)? Miten sitten haavat paranevat?

   En osaa sanoa loppuuko se kirjaimellisesti ihan kokonaan vai vähentyykö vain todella pieneksi, useat kauneudenhoidosta ja ikääntyvästä ihosta puhuvat lähteet kuitenkin käyttävät ilmaisua ”loppuu kokonaan”. Voihan olla, että tuo ilmaisu on liioiteltu ja kyse on vain merkittävästä vähenemisestä.

   Mitä haavoihon tulee, ne parantuvatkin ikääntyneellä iholla huonommin. Terveyskirjastosta löysin erikoislääkäri Anna Hannuksela-Svahnin artikkelin ikääntyvän ihon rakenteesta ja muutoksista ja hän kirjoittaa: ”Ikääntyvä iho vaurioituu herkästi. Ihon tyvikalvovyöhyke oikenee, ja orvaskeden ja verihanan sidokset tyvikalvovyöhykkeellä heikkenevät. Verinahan kollageenin määrä vähenee, ja verisuonet rikkoutuvat herkästi. Kyynärvarsiin, kädenselkiin ja sääriin tulee mustelmia ja haavaumia mitättömistäkin iskuista.”

 8. Soleil

  No niin olihan se kollageenin lähde mainittu tekstissä! :) Jotenkin kännykällä lukiessani onnistuin missaamaan sen kappaleen…

 9. Mintsi

  Kiinnostava aihe. Sinällään en välitä kollageenin vaikutuksesta ihoon tai rypistymisestäni. Enemmän välitän nivelteni hyvinvoinnista. Olen kokeillut muutamaakin kollageenivalmistetta, mutta en ole saanut niistä apuja ja ne ovat ärsyttäneet vatsaa. Toisaalta olen saanut niveliin apua kondroitiinista, joka on ihan yhtälailla uskon juttu ja jonka tehoon en alunperin uskonut.

  Minulla on sama tilanne, jonka Anna kuvasi aikaisemmin. Keho rakentaa kollageenin väärin ja siitä seuraa erinäisiä ongelmia. Voi olla, että sieltäkin löytyy syy, miksi en saanut apua kollageenilisistä. Jos keho tekee sekundaa, niin tuskin se sekunda paranee, jos sen valmistusta kiihdytetään. Sellaisenaan, kun se kollageeni ei siitä tabletista siirry sinne, missä sitä tarvitaan.

 10. Mirri

  No mua ainakin kiinnostaa tämä kokeilu :) Joskus on tehnyt mieleni kokeilla kollageenivalmisteita, mutta olen myöskin ollut siinä käsityksessä, että kollageeni ei voi imeytyä sellaisenaan ruuansulatuksen kautta. Kollageenin muodostukseen elimistössä tarvitaan eri ainesosia, kuten proteiinit ja vitamiinit, joten niiden nauttimisesta saattaisi olla enemmän hyötyä. Myös msm-jauheen sanotaan edistävän kollageeninmuodostusta ja parin msm-kuurin perusteella sanoisin, että se kyllä vahvistaa ainakin kynsiä.
  Sen verran utelias olen sisäistä ihonhoitoa kohtaan minäkin, että otin just kokeiluun Helein-kapselit, joissa on vaikuttavina aineina mm. vitamiineja, keramideja ja hyaluronihappoa. Mutta myönnän, etten tajua niiden mahdollisista vaikutusmekanismeista mitään. Ollapa kemisti/biologi :)

 11. Heli

  Viime syksystä asti olen eri kollageenilisiä käytellyt ja tuloksena on juurikin ollut tuo ihon kosteuspitoisuuden lisääntyminen, jonka johdosta hennot otsajuonteeni ovat häivyttyneet ja alkavien sibeliusten muovautuminen on ”pausella”. Tuo kosteuspitoisuus mitattiin kahdesti talvella ja aikaisemman kuiva / erittäin kuiva tilalla normaali! Eli suosittelen kokeilemaan eri valmisteita, jokin voi toimia paremmin kuin toinen. Ja ikää siis minulla 41 vuotta.

 12. Sirpa Issakainen

  Moikka Sanni,

  Uskon, että toimii ! Oma kokemus on viimeisen 4-vuoden ajalta kollageenistä ravintolisinä.
  Tällä hetkellä Vivania Beauty Collagen Natural-jauhe .Sitä ennen Vivania kapselit ja Beauty Shot.
  Auttaa myös nivellin, paljon liikkuvat ja mun ikäiset ( 49-v ) huomaa myös sen.

 13. NG

  No, mä olen ravintolisien suurkuluttajana jo vuosia käyttänyt useita iHerbin valikoiman kollageenijuttuja, – en suinkaan ryppyjä poistamaan, vaan lähinnä nivelten vahvistukseksi: kokeiltu on mm. Doctor’s Bestin Hyaluronic acid-kapselit, joissa on mukana kananrustouutetta (yök, voin jo kuulla vegaanien kiljahdukset..). Sivuvaikutuksena sitten huomasin kuivan huultenympärysihon silinneen .. :)
  Nyt muutaman vuoden jälkeen olen siirtynyt järeämpiin aseisiin, kokeilussa on Great Lakes Hydrolyzed Collagen, tällä kertaa naudasta: siis jauhemaisessa muodossa veteen sekoitettava troppi, josta olen lukenut paljon hyviä kokemuksia.
  Taas kerran, kiva toki, jos ulkonäössä tulee kymmenen vuoden nuortuminen ..Mutta lähinnä tarkoitus on saada rakennusaineita aika ajoin vihoittelevalle polvelleni, jonka olen elämän aikana useasti telonut (viimeksi tänä keväänä mustalla jäällä liukastuttuani).. Kaikki ulkoinen on plussaa, tärkeintä on antaa sisäistä voitelua rustoille ja nivelille.
  Nykyaikana kuulemma ongelma on juuri se, että lihasta käytetään vain ns. herkkupalat, kuten sisäfileet jne., ja jätetään hyvät luulliset ruhonosat syömättä – harva jaksaa keittää tuntikausia luista lihalientä, jossa sitä kollageenia sitten olisi. (olen joskus tehnyt, ja oli hidasta..)
  Vanhoilla ihmisillä olikin kuulemma vahvat luut ja nivelet, koska heidän ruokavalioonsa kollageeni kuului luontaisesti. Hyvä, että nykyään on sentään mahdollista saada naudanrustoa jauheena, niin ei tarvitse joka viikkoa keittää lientä..!

  • Sanni

   Kiinnostavaa kuulla kollageeniravintolisien vaikutuksista laajemminkin. Mulle tuo vaikutus niveliin oli (ennen herra Googlen apua) ihan tuntematon juttu. Saa nähdä joutuuko itsekin vielä jonain päivänä popsimaan kollageenia siitäkin syystä…

  • NG

   Tämännäköinen purkki nautajauhetta siis nyt rakennusaineena kolahtaneen polven parantumiseen..

   https://www.iherb.com/pr/Great-Lakes-Gelatin-Co-Collagen-Hydrolysate-Collagen-Joint-Care-Beef-16-oz-454-g/52774
   Maku ei ole kaksinen, mutta mehun seassa menettelee.. eihän lääkkeen tarvitse olla herkullista :)

   • Sanni

    Mikähän ero noilla Great Lakesin eri kollageenivalmisteilla on vaikutuksiltaan? Toiset ovat gelatiinia, toiset hydrolysoitua kollageenia mutta kaikissa luvataan ”collagen joint care”. En oikein viisastunut lukemalla noiden pakkausselosteita iHebin sivulla.

 14. Maarit

  Olen sivusilmällä katsellut iHerbin kollageenivoiteita, sisäisesti ei vielä ”kiinnosta” kollageenia vetää. Joskus olen MSM-jauhetta käyttänyt mutta en tajunnut seurata ulkoisia muutoksia :) Lähinnä juuri niveliä ajatellen sitä käytin.

 15. Krista

  Kyseistä tuotetta käytin vuoden verran ilman tuloksia,rahaa siis kului..otsarypyt oli ja pysyi ja silmärypyt alkoivat lisääntyä.. turvauduin botoksiin ja olen todella tyytyväinen..vuodet karisivat ja ilme piristyi! Sitä pystyy laittamaan hyvinkin hienovaraisesti jolloin tulos on luonnollinen. Olen niin tyytyväinen, että uskalsin..Pirteä, freesi peilikuva on sen arvoinen!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.