Karkkipäivä
Karkkipäivä

Voidemaiset luomiväritTätä postausta toivoi eräs lukija, ja erittäin toteutuskelpoinen toive se onkin! :) Voidemaiset luomivärit ansaitsevat ehdottomasti oman postauksensa.
Voidemaisia luomivärejä on erilaisia. Niitä on tuubeissa, purkeissa, puikoissa ja kynämuodossa. Koostumuksiakin on monia. On kiinteitä, lähes nestemäisiä, paksun voidemaisia ja vaahtomaisia. Kaikkia kuitenkin kutsutaan yhteisnimellä voidemaiset, erona kuiville ja puuterimaisille luomiväreille.
Puuterimaiset ovat tietenkin se klassisin, helpoin ja yleisin luomivärin muoto. Miksi siis käyttää voidemaista?
Voidemaisilla luomiväreillä voi saada aikaan erilaisia pinta-efektejä. Toiset kuivuvat täysin puuterimaisiksi eivätkä siis ulkonäöllisesti eroa kuivista kavereistaan, mutta toiset jäävät selkeän metallisiksi, tahmeiksi tai jopa kostean näköisiksi. Jotkut voidemaiset luomivärit ovat myös vedenkestäviä, joten meikissä voi vaikka pulahtaa uimaan.

Itse tykkäsin monen monta vuotta käyttää Maybellinen tuubeissa myytäviä Cool Effect -luomivärejä kesäkäytössä, sillä ne jättivät kuivuessaan todella kestävän pinnan eivätkä häipyneet rannallakaan hikoilun myötä. Pidin myös siitä miten helppo ne oli sutaista luomille sormella, ja miten kätevää ne oli ottaa matkalle mukaan. Puuterimaisten luomivärien kanssa saa aina varoa etteivät ne murene jos meikkipussi kolhiintuu johonkin, mutta tuubit pystyi heittämään vaikka takin taskuun.
No, tämä oli aikaa ennenkuin löysin Urban Decayn Primer Potionin ja sain puuterimaisetkin luomivärit pysymään kesäkuumalla. ^_^ Nyttemmin en enää oikeastaan koskaan käytä voidemaisia luomivärejä yksinään. Niiden pääsääntöinen tehtävä omissa meikkirutiineissani on toimia puuterimaisten luomivärien kiinnittäjinä ja sävyn tehostajina.
En enää ala esittelemään pohjustuksella- ja ilman swatch-vertailuja, sillä olette kaikki nähneet niitä muissa kosmetiikkablogeissa. Tiedätte jujun. :) Itsestäänselvästi, jos vedät vaikka violettia luomiväriä paljaalle iholle ja viereen samansävyisen voideluomivärin päälle, on pohjustettu versio intensiivisempi. Pohjustuksella voi myös vaikuttaa sävyn yleiseen taittoon. Jos haluan korostaa kellanvihreän luomivärini keltaisuutta, laitan alle kellertävän pohjustajan. Jos taas haluan, että sävy on vihreämpi, laitan alle vihreän pohjustajan. Simple as that! :)
Mutta sitten niihin koostumuksiin.

Puikkomuodossa olevat luomivärit ovat niitä kaikkein tahmeimpia. Ne voivat olla joko kierrettävissä puikkohylsyissä tai paksuissa, teroitettavissa kynähylsyissä. Tähän ryhmään kuuluvat mm.:
* Gosh Eyeshadow Stick

* MAC Shadestick

* NYX Jumbo Pencil

* Sante Eye Shadow Pencil (luonnonkosmetiikan käyttäjille!)

* BeYu Color Biggie (vanha kynämalli on vaihtumassa puikoksi)

* Miners Eye Shades

Puikkoluomivärit jäävät iholla usein tahmeiksi, eivätkä siis välttämättä sovi yksinään käytettynä rasvaisuuteen taipuvaisille luomille tai syväluomivakoiselle silmätyypille. Minulla esimerkiksi puikkoluomivärit eivät pysy oikein millään, eivät edes puuterimaisten alla pohjana käytettäessä. Se on harmi, sillä puikkoluomivärejä löytyy todella laajassa väriskaalassa ja ne ovat nopeita ja helppoja käyttää. Olen oikeasti vähän katkera kun en saa esim. NYXin ihania Jumbo Pencileitä toimimaan. Värivalikoima on kertakaikkiaan herkullinen.

Toisilla ei ole puikkojen kanssa mitään ongelmia, ja päinvastoin ne toimivat monilla tahmeutensa vuoksi parhaina mahdollisina pohjustajina esimerkiksi irtoluomiväreille. Kokeilemalla selviää. :) Itse kuitenkin koen, että niiden jättämä vahamainen pinta on hieman liian paksu jotta puuterimaisen luomivärin saa levitettyä ja häivytettyä päälle kauniisti. Jos pohjustuksena käytettävä tuote on liian paksu, näyttää puuterimainen väri päällä kökköiseltä ja ”ryppyiseltä”. Muistakaa siis aina levittää voidemainen tuote mahdollisimman ohuesti ja tasoittakaa sävyä vielä sormilla.
Suosittelen tästä ryhmästä: NYXin Jumbo-kyniä värivalikoimansa ja hintansa puolesta tai Goshin puikkoja jos et voi tilata netistä. Tsekkaa Nonpareil Boutique / NYX tai Sokokset ja Emotionit / Gosh.

Kiinteässä voidemuodossa olevat luomivärit voivat joko kuivua iholle täysin, tai jäädä aavistuksen ”kosteiksi”. Tällaiset luomivärit myydään pienissä muovi- tai lasipurkeissa. Tähän kategoriaan kuuluvat mm.:
* MAC Paint Pot

* Indelible Creme Eye Shadow

* Shiseido Hydro-Powder

* Dior Eye Show

* Revlon Illuminance Crème Eye Shadow (tämä pysyi mun luomilla erittäin huonosti!)
Nämä ovat omia suosikkejani silmämeikin pohjustukseen kun haluan voimistaa luomivärin sävyä. (Muuten käytän siis aina UDPP:tä.) MACin Paint Potit ja Indeliblen Cream Eye Shadow’t ovat lähes identtisiä koostumuksiltaan (ja osin sävyiltäänkin), ja kuivuvat iholle kokonaan suhteellisen nopeasti. Pysyvät minulla ihan yksinäänkin kerääntymättä luomivakoon, tosin eivät ehkä ihan kellon ympäri. :) Shiseidon Hydro-Powderit muuttuvat iholla voiteesta puuterimaisiksi ja jättävät hyvin ohuen pinnan.
Suosittelen tästä ryhmästä: Indelible Creme Eye Shadow tai MAC Paint Pot. Tsekkaa Mad Minerals / Indelible tai Stockmann Hesa & Turku / MAC.

Notkeassa voidemuodossa olevia luomivärejä on kahdenlaisia; ohuita ja läpikuultavia (huulikiiltomaisissa hylsyissä) sekä paksuja ja runsaspigmenttisiä (tuubeissa). Kummatkin kuivuvat iholle useimmiten kokonaan, ja muodostavat hyvin kestävän pohjan. Tällaisia luomivärejä ovat mm.:

* Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow

* Clinique Quick Eyes Cream Shadow

* MAC Paint (tuubi)

* Clarins Soft Cream Eye Colour (tuubi)

* Yves Rocher Couleurs Nature Liquid Shadow & Liner

* Yves Rocher Couleurs Nature Pastel Cream / Metal Glow Eyeshadow
Ohuet, huulikiiltotyyppisellä vaahtomuoviapplikaattorilla varustetut voideluomivärit sopivat parhaiten rasvoittuville luomille. Ne kuivuvat yleensä todella nopeasti, ja koska koostumus on ohut, se ei ”hikoa” ja rullaannu irti ihosta yhtä helposti kuin paksumpi, vahamainen koostumus. Mun mielestä oli aikoinaan ihan uskomatonta miten Maybellinen Cool Effectit kestivät luomilla koko kuuman kesäpäivän, siinä missä puuterimainen tuote oli liuennut hien mukana jo ennen rannalle pääsyä. :) Luonnollisestikin tuotteilla on eroa, enkä voi julistaa kaikkia ohuita koostumuksia yhtä toimiviksi, mutta kaikki merkit mitä itse olen kokeillut ovat olleet kestävydeltään loistavia.
Suosittelen tästä ryhmästä: Clarinsin Soft Cream Eye Colour tai Max Factorin Masterpiece Colour Precision Eyeshadow. Tsekkaa Sokokset, Stockmannit ja Kicksit / Clarins ja kaikki mahdolliset kosmetiikkaa myyvät kaupat / Max Factor.
Factorin sävyvaihtoehtoja on vain neljä, mutta suosittelen tuotetta koska luomiväri on todella kestävä. Ruskean ystäville vinkiksi että sävy nro 3 Coffee, voimakkaasti valoa heijastava viileä nougatruskea, on ihan mielettömän kaunis.

Neljännen ja viimeisen ryhmän muodostavat vaahtomaiset luomivärit. Ne tuntuvat tulevan ja menevän trendien mukana, ja juuri tällä hetkellä ei millään päivittäiskosmetiikan merkillä taida olla vaahtoluomivärejä Suomen markkinoilla. Korjatkaa jos olen väärässä. Ei siitä ole kauaakaan kun Maybellinella oli Mousse-luomivärinsä, mutta ne ovat nyt bygones. Ryhmään kuuluvat mm.:
* Maybelline Dream Mousse (valmistus lopetettu)

* Yves Rocher Velvet Mousse (valmistus lopetettu)

* Rimmel Colour Mousse (onko näitä koskaan ollutkaan Suomessa?)
Vaahtoluomivärit tekevät yleensä hyvin läpikuultavaa jälkeä, ja ne saattavat kerrostaessa vähän paakkuuntua tai ”raidoittua”. Toiset ovat sitä mieltä että vaahtoluomivärit pysyvät ehkä kaikkein huonoiten, mutta minulla on niistä ihan hyviä kokemuksia. Olen tosin kokeillut vain Yves Rocherin vaahtoluomivärejä, ja ne pysyvät minulla ihan kiitettävästi.
En suosittele mitään tuotetta tästä ryhmästä, kun ei niitä kerran tällä hetkellä myydä. :)
Tykkäättekö te käyttää voidemaisia luomivärejä? Miten käytätte niitä – yksinään vai pohjustuksena?

Kommentit (27)

 1. Anonymous

  Mulla on tota maybellinen dream moussee vihreenä, ja tosi hyvä tuote mulle ainaki. :)

 2. Annukka

  Hei! Kommentoin vähän myöhässä tätä postausta, löysin vasta nyt (todella hyvältä vaikuttavan) blogisi!

  Olin itse Maybelline cool effect-luomivärejen suuuuri fani, kunnes en löytänyt niitä enää mistään :( onko siis niidenkin valmistus kokonaan lopetettu? Mikä on mielestäsi nykyisistä tuotteista kaikkein lähimpänä ko.tuotetta?

  Kiitos jos jaksat vielä vastata tähän :)

  • Sanni

   Mun käsittääkseni Cool Effect -luomivärit on lopetettu, ainakaan Suomessa niitä ei ole näkynyt moneen vuoteen. Ihan täysin vastaavia en ole löytänyt, nehän olivat tosi nestemäisiä ja tuubissa olevat ovat yleensä paksuja. Lähimpänä pitäisin varmaan Max Factorin ja Cliniquen vaahtomuovihylsyllisiä voideluomivärejä, ne on tietysti pakattu eri muotoon ja ovat pikkuisen ohuempia.

 3. Senja

  Iso kiitos tästä Max Factorin Masterpiece Colour Precision Eyeshadow-vinkistä. Väri pysyy kuin liimattu koko päivän ja vaikka yönkin. Ei mene luomivakoon vaikka olisi tullut kuuma ja hiki ulkoillessa.
  Värin päälle voi myös laittaa toista tavallista luomiväriä ja sillä saa hienoja värisävyjä.
  Tämä tulee olemaan tulevalla Kreikan-reissulla kultaakin kalliimpi tuote. Ja tuon valikoiman vihreä väri on myös todella ihana. Vaalea sen sijaan levittyy huonommin kuin muut, siitä en tykännyt.

 4. silentos

  Onko kellään kokemusta NYXin glitter creme palette:sta?
  Harkitsen sen tilaamista.. Entäs NYXin Ulta Pearl Mania ja Beauty UK:n Eye Dust -luomivärit?

  Oon ihan uus tässä luomivärien maailmassa (kun en oo niitä juuri käyttäny), niin oon aika pihalla noista erilaisista luomiväreistä.. :D

 5. Anne

  Suorilla oli aikoinaan huippu hyvä vaahtomainen luomiväri joka siten lopetettiin. Se jos mikä pysyi hyvin. Siten siirryin Shisedoon josta tuli korvaava tuote. Liika varsinkin on hyvä. Nyt Dior on tuonut markkinoille uuden voidemaisen luomivärin. Ostin sen suurin odotuksin, mutta pettymys oli suuri kun puolen päivän aikaan väri oli luomivaossa. Käytän aina pohjalla voidemaista luomiväriä ja sen päällä sitten puuterimaista. Kaikki kallis ei välttämättä ole hyvää. Petyin myös Lancomen geelimäiseen primeriin kasvoille. Meikkivoide kerääntyi siitä huolimatta juonteisiin joita on jo aika paljon. Nyt eilen ostin Shisedon uuden primerin jota tänään sitten kokeilen Eka kerran. Clinic voidemainen tuubissa oleva luomiväri ei myöskään toimi aikuisen naisen luomissa.

  • Sanni

   Oman kokemukseni mukaan vain hyvin pieni osa voidemaisista luomiväreistä pysyy yksinään luomilla. Olen ihmetellyt miksi niitä edes markkinoidaan yksinään toimivina….

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.