Karkkipäivä
Karkkipäivä

Voidebaari

Silmiini osui Kodin Kuvalehdessä mainos Voidebaarista.

Voidebaari1

”Ihonhoitotuotteiden suosittelukone”. Haa, kuulostaa kiinnostavalta!

No, naputeltuani osoitteen www.voidebaari.fi kävi ilmi, että kyseessä on Me Naisten ja joukon eri brändejä välinen mainosyhteistyö. Minä kun ensin ajattelin, että tässä olisi riippumaton suosittelukone. Toisaalta – kukas nyt hyvää hyvyyttään ja paremman tekemisen puutteessa loisi valtavasti aikaavievän tietokannan joka ilmaiseksi hyödyttäisi x-määrää eri merkkejä! :D Eihän sellaista tapahdu aikana jossa kaupalliset vaikuttimet ohjaavat lähes kaikkea.

Eipä siinä mitään, Voidebaari vaikuttaa kuitenkin ihan hauskalta idealta, jos ei muuten niin viihteen kannalta. :)

Voidebaari5

Mukana ovat nämä brändit. Eli aika mukava kattaus kaikentyyppistä kosmetiikkaa eri genreistä ja hintaluokista.

Kojetta oli tietysti kokeiltava. :) Brändit silmäiltyäni ja sieltä omat suosikkini löydettyäni halusin nähdä, kuinka lähelle Voidebaarin suositukset tulisivat omia valintojani.

Otin testin kohteeksi seerumin. Voidebaarista voi etsiä päivävoidetta, 24-h-voidetta, yövoidetta, seerumia, silmänympärysvoidetta ja perusvoidetta. Hakukriteerejä on paljon iho-ongelmista koostumus- ja pakkausmieltymyksiin. Joissain vastausvaihtoehdoissa on jopa liukuva, portaaton valitsin. Yllättävän tarkkaa…!

Voidebaari3

Kriteereissä valitaan myös, etsiikö ainoastaan sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Kysymys on hassu, sillä osallistuvien brändien joukossa on vain yksi sertifioitu luonnonkosmetiikkamerkki, Dr. Hauschka. ’Kyllä’-tapin valitessaan voi siis odottaa suositustuloksiksi vain…

Voidebaari2

…jaha, näköjään Korresiakin?

Niin on taas iloisesti laitettu mutkat suoriksi ja luettu luonnonkosmetiikaksi brändi, joka ei sitä ole. Korresin tuotteet ovat kasvipohjaisia mutta eivät varsinaista luonnonkosmetiikkaa.

Jos nyt unohdetaan tämä pieni lillukanvarsi, niin suositukset ovat itse asiassa oikein hyvät! ;) Sillä Korresin Wild Rose -seerumihan on yksi henkilökohtaisista suosikeistani! Dr. Hauschkan Uudistava Seerumi ei ihan mätsää hakukriteereihini, sillä se on tarkoitettu ikääntyvälle, kuivalle, vaativalle ja herkistyneelle iholle. Minä ruksin hakukenttiin mm. kohdat ”Minulla ei ole suurempia iho-ongelmia” ja ”Ihoni ei ärry helposti”.

Vaihdoin sitten hakukriteereissä luonnonkosmetiikkakohtaan ”Ei merkitystä”. Mitäs Baari nyt suosittelisi?

– No sehän suositteli seerumia, joka minulla oli aikomus esitellä teille seuraavaksi…! :D

Voidebaari4

L’Oreal Skin Perfection. En sano tuotteesta vielä mitään, jätetään se tulevaan arvosteluun. :) Tähän beibiin liittyy muuan erityisen kiinnostava seikka, vaikka mun lempparia siitä ei koskaan – – no mutta munhan ei pitänyt sanoa seerumista vielä mitään..! :D

Suositusten joukossa oli toinenkin tuttu tuote, Kiehl’sin Powerful Strength C-vitamiiniseerumi. Tätä käytin kokonaisen vuoden, mutta lopetin koska en havainnut tuloksia ja tuote on kosmeettisesti niin epämiellyttävän tuntuinen.

Ihmettelin, kun suositusten joukossa ei ollut Favoran kosteuttavaa seerumia. Se olisi mun mielestä itsestäänselvästi täyttänyt kaikki hakukriteerini. Ja sehän olisi ollut mun oma suositus itselleni ei-luonnonkosmetiikan hakuehdolla…! ;) (Arvioni Favoran tuotteista täällä.)

Voidebaari löytyy täältä, jos jonkun muunkin uteliaisuus heräsi. Ainakin kosmetiikkaa paljon tuntevalle ja harrastavalle tuo on ihan viihdyttävä, kun voi tsekkailla miten lähelle/kauas Baarin suositukset menee omista mieltymyksistä. :)

Kommentit (18)

 1. Morre

  Heh! Minulle se ei osannut suositella luonnonkosmetiikasta MITÄÄN mihinkään tarpeeseen.

  Valinnoissani siis mm.:
  Ihoni tuntuu puhdistuksen jälkeen… (73)
  Ihoni kiiltää päivän mittaan… (100)
  Ihossani on laajentuneita ja häiritsevästi näkyviä huokosia… (84)
  Ihossani on epäpuhtauksia… (77)
  Suurin iho-ongelmani on…
  -kiiltävä ja rasvainen iho
  -laajentuneet ihohuokoset
  -epätasainen ihonsävy
  Muutama seuraava kohta ei tai ei merkitystä
  Ihonhoito on minulle… (33)
  Olen 33-vuotas
  Maksan 20-50e

  Näillä ei siis luonnonkosmetiikasta mitään.
  Muusta kosmetiikasta taas tuli lähinnä Biothermia.

  Otan tietysti vastaan vinkkejä sinulta luonnonkosmetiikan puolelta :) Etenkin päivävoide on hakusessa…

 2. Huu

  ihan tyhjän kanssa sanon minä! Tässä täytyisi olla mukana todella kattava määrä erimerkkejä, jotta olisi uskottava.

  • Sara S

   Samaa mieltä!

 3. Kristalli

  Ihan hauska sivu, vaikka toki onkin markkinointimielessä tehty. Sain suosittelun ykköseksi seerumin joka mulla on juuri käytössä :D Kyseessä siis Vichyn Idealia Life Serum, joka tosin ei ole noussut mun suosikiksi. Ostin muuten osin sun vaikutuksesta äskettäin Laveran My Age-sarjan päivävoiteen ja seerumin, mutta joutuvat odottamaan hyllyssä että saan käytössä olevat purkit tyhjiksi, mulla on joku velvollisuudentunne käyttää vanhat loppuun vaikkein pitäisi tuotteesta, ennen kuin voin siirtyä uuteen. En löytänyt sun blogista ollenkaan arviota tosta Laveran seerumista, ootko kokeillu sitä? Uteliaisuudesta oli pakko testata sitä kerran ja rakastuin sen ihotuntuun, vaikuttaa hyvin potentiaaliselta ehdokkaalta mun The Seerumiksi. Tosin himottaa testata myös Estelle & Thildin tuotesarjaa kun olet sitä kehunut, joten odottelen jos niistä sattuisi tulemaan vastaan joku hyvä tarjous.

  • Sanni

   Sain suosittelun ykköseksi seerumin joka mulla on juuri käytössä :D

   :) :D

   Ostin muuten osin sun vaikutuksesta äskettäin Laveran My Age-sarjan päivävoiteen ja seerumin

   Löytyykö noita jostain vielä My Age -nimellä? Sarjan nimi vaihtui Firming’iksi runsas vuosi sitten. Päivävoiteen inci on pysynyt lähes samana, ja voide tuntuu iholla yhtä hyvältä kuin vanhakin. Yövoiteen inciä en pystynyt vertaamaan koska minulla ei enää ole vanhaa yövoidetta.

   Seerumin incissä ainesosat ovat vaihdelleet paikkaa, enkä ole kokeillut Firming-versiota, mutta My Age -seerumista en oikein tykännyt. Sen koostumus on mun makuun turhan vetistä.

   • Kristalli

    Aivan juu firming se onkin nykyään nimeltään, katselin tota sun linkkaamaa saksalaista nettikauppaa joka myy Laveraa ja siellä olivat jostain syystä vanhalla nimellä niin jäi itsellekin päälle. Mutta juuri noita uusiutuneita meinasin, vanhoja en ehtinyt edes kokeilla. Kokeile ihmeessä se uusiutunut seerumi, se ei ainakaan mun iholla tuntunut yhtään vetiseltä ja imeytyi supernopeasti. En osaa oikein kuvailla sitä koostumusta, ihastutti nimenomaan kun ei ollut sellaista vesimäistä lirua, mutta ei myöskään liian paksua ja voidemaista. Olen aika kranttu just ton koostumuksen ja ihotunnun kanssa, se pitää olla just oikeanlainen, tarpeeksi kosteuttava mutta nopeasti imeytyvä, enkä tykkää että naamaan jää sellainen rasvainen ”kelmu”, mutten myöskään siitä että ihoa alkaa kiristellä. On kyllä salatiedettä löytää sopivat voiteet ;)

 4. Halla

  Hirveän hauskalta vaikuttava keksintö! Valitettavasti minulle suositellut tuotteet menivät päin honkia. :D Aika montaa suositusta olinkin jo ehtinyt kokeilemaan ja toteamaan toimimattomiksi, sen takia hakutulos oli pettymys.. Mutta eipähän tarvitse lähteä kaupoille.

  Jätin palautetta että osaavat jatkossa kohdentaa hakua paremmin, katsotaan miten seuraavalla kerralla. Toisaalta yhdistelmä akne + kosteusköyhä iho ON haastava.. :P

 5. Reetta

  Itse kokeilin voidebaaria perusvoiteen etsimiseen, ja eteeni ilmestyi kuva lähes jokaisesta kotonani olevasta rasvaputelista, eli mun kohdalla taisi toimia :)

  • Sanni

   Oho :)

 6. Tiia

  Olipa hauska. Ihan markkinointisivunakin piristävän erilainen:) Tuossa pystyi myös vaihtamaan vain yhtä kriteeriä kerralla, esim sitä etsittyä tuotetta, niin näki helposti kaikki ”suositukset”.

  Minulle suositteli muutamaa tuttua tuotetta ja myös tuota favoran seerumia, sekä paria Lumenen seerumia. Noista kolmesta jonkun voisin kyllä ihan hyvin hankkiakin. Oikeastaan mielummin heti eikä kohta…

 7. Juuli

  Tein testin päivä, yövoiteesta ja seerumista. Kone valitsi minulle ykköseksi kaikki mitkä tällä hetkellä käytössä: L300 yö ja päivävoide kuivalle iholle ja favora seerumi. :) aikas hyvin!

 8. K

  Kun laitoin luonnonkosmetiikan hakuehdoksi, ei löytynyt mitään. Merkkejä on varmaan mukana liian vähän.

  Onko Sophyto muuten tuttu merkki? Olen yleensä vältellyt luonnonkosmetiikkaa alkoholin ja hajusteiden takia, mutta sarjalla on pari kiinnostavan oloista seerumia.

  • Sanni

   Kun laitoin luonnonkosmetiikan hakuehdoksi, ei löytynyt mitään. Merkkejä on varmaan mukana liian vähän.

   Sophytoon en ole vielä tutustunut, itse asiassa kuulin merkistä vasta nyt ensimmäistä kertaa. :)

   Jep, merkkejä on vain yksi; Dr. Hauschka ;)

 9. Joh

  Voitehista tuli mieleeni, että oletko kuullut jostain finnien ym. ihovaurioiden ”jälkeispunotusta” vaalentavista tuotteista, joita voisi suositella? En tiedä, johtuuko siitä, että ikää on jo jonkin verran ja ihon uusiutuminen hidastunut, mutta nykyään näppylä jättää jälkeensä ensin vaaleanpunaisen ja myöhemmin rusehtavan jäljen, joka näkyy ihossa vielä kuukausienkin jälkeen :( Jos jäljen häipymistä ja ihon uusiutumista voi jotenkin nopeuttaa, kuulisin siitä mielelläni! :) Varsinaisesta arpeutumisesta ei pitäisi olla kyse, kun jälki kuitenkin katoaa lopulta, siihen saattaa vaan mennä puolisen vuotta tai vuosi…

  • Sanni

   Moi Joh!

   Valitettavasti en osaa suositella mitään tiettyä tuotetta (sen verran vähän olen kuullut käyttökokemuksia), mutta yleisesti esimerkiksi arbutiini auttaa arpien vaalentamisessa, ja arbutiini-pitoisia tuotteita on markkinoilla paljon. Kannattaa kysyä esimerkiksi apteekissa.

   Myös etanaseerumi on ollut viime vuosina paljon ”tapetilla”, sekin hoitaa arpia ja häivyttää ihon pigmenttimuutoksia.

   Sittenhän on tietysti klassinen sinkkivoide.

   Myös happokuorinnoista kuten AHAsta ja BHAsta voi olla apua.

   • Joh

    Kiitos vastauksesta! Se Madaran AHA-kuorinta (Peel) onkin ihanaa tököttiä! Naama on tykännyt siitä, mutten ihan viitsi sitä yläselkään lätkiä, joten hyvä että täsmätuotteitakin löytyy kokeiltaviksi :)

 10. Vadelma

  Hauskaa muuten että tosta skin perfectionista tulee juttua! Mulla oli jonkinlainen crush siihen vaikka järkisyistä en tuotteita ostanut, kun ajattelin että ne tuskin käytännössä tuo ihonhoitooni sitä mitä haen.

  Ulkoasu on vaan niin värikäs ja houkutteleva, ja tuota markkinointiin niin tehokkaasti, että rupesin tuntemaan halua uskoa noiden tuotteiden erityisyyteen jotta saisin hiplata niitä ja ostaa ne :D se on hassua kun ihastuu johonkin mainokseen tai tuotteen pakkaukseen niin, että vain haluaa uskoa siihen!

  Noi oli musta mielikuvaltaan kyllä niin houkuttelevia ja vähän aikaa tuntui, että niiden omistaminen nostaisi elämänlaatuani. Jos ne olisi vain harmaissa muovituubeissa, tätä ihastusta ei olisi syntynyt, mutta ei se silti näköjään rakkautta ollut kun pääsin näin nopeasti yli.

  • Sanni

   Ulkoasu on vaan niin värikäs ja houkutteleva

   Vaikutti ainakin sisarellani ostopäätökseen :D

   No, myös mulla tuotteen ulkonäkö vaikuttaa suuresti ostopäätökseen, mutta se ei liity kokemukseen tehokkuudesta. Mä vain katselen mieluusti söpöjä pulloja kylppärissäni :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.