Karkkipäivä
Karkkipäivä

Voice WebAwards – mitä puuttuu?

Voicen Web Awards syrjii näköjään kosmetiikkablogeja.

VoiceWebAwards

Olettekos tutustuneet tämän vuoden Web Awards-ehdokkaisiin?

Voice_vuodenblogit

Mukana on kolme blogikategoriaa: vuoden muotiblogi, vuoden ruokablogi ja vuoden musablogi. Näiden lisäksi voi äänestää vuoden foorumia, vuoden fanisivua, vuoden nettipalvelua, vuoden verkkokauppaa ja ties mitä muuta. Mutta ei kosmetiikkaan ja kauneuteen erikoistuneita sivuja.

Ymmärrän kyllä, että kosmetiikkablogeja on vähemmän kuin muoti- ja ruokablogeja, mutta veikkaan että on niitä nykyään jo enemmän kuin musiikkiaiheisia blogeja. Viime vuosien aikana kosmetiikkablogeja on pulpahdellut esiin varmaan kymmenittäin, ja monet ovat todella laadukkaita ja suosittuja. Miksei niitä arvosteta samalle tasolle kuin muita blogeja? Vai luetaanko kauneus suoraan osaksi muotiblogeja? Olemmeko me kosmetiikkabloggaajat ikäänkuin muotiblogien ”alajaosto”?

Itse en henkilökohtaisesti ole niin huiman kiinnostunut noista ”vuoden se-ja-se-sivu” -äänestyksistä, mutta tällä kertaa sattui silmään sen verran oudosti tuo kauneussivujen puuttuminen, että koin tarpeelliseksi pukea ihmettelyni blogipostaukseksi. Okei, onhan Voice tietysti musiikkimedia, mikä selittää musiikkikategorian. Silti – kun vilkaisee noita musablogiehdokkaita niin voi vain todeta, että kosmetiikkapuolelta löytyy helposti aivan yhtä laadukkaita – ja ennenkaikkea paljon laajemman lukijakunnan blogeja. :)

Joten mitenkäs olisi Voice, ensi vuonna kauneuskategoria?

P.S. Ja jos joku nyt miettii, että tämä oli vain karkkipäivättären katkeraa väninää kun itse en ole mukana, niin siitä ei ole kyse. Minusta olisi kiusallista olla mukana missään paremmuusäänestyksessä.

Kommentit (29)

 1. Teemu

  Ehdottomasti kauneus&meikit -kategoria ensivuodeksi! Kannatetaan! :)

  • Sanni

   Jee! :) Hyvä Teemu!

 2. Hannak

  Komppaan^^

  • Meme

   Minäkin :3

 3. Marjo

  En kyllä millään muotoa näkisi muotiblogeja samaan sarjaan kosmetiikkablogien kanssa. Kumpiinkin perehtyneenä voin sanoa, että kosmetiikkablogien pitäjiä ei välttämättä kiinnosta uusin muoti juuri yhtään, kun taas muotiblogien pitäjät eivät välttämättä innostu kosmetiikasta samalla tavalla. Voicen jaottelu vaikuttaa kyllä melko kankealta, tuonne voisi lisätä vielä muitakin osastoja, esim. matkablogit. Millähän perusteella nuo on sitten valittu, kiinnostaisi tietää…

  • Sanni

   Myös käsityöblogit ovat oma, erittäin suosittu alueensa. Tosiaan hieman karkea tuo Voicen kategorisointi.

   • anna

    jep, käsitöiden tekohan on nykyisin varsin trendikästä, joten mikäjottei voisivat käsityöblogitkin olla mukana. toki ymmärrän kyllä että voicen kohderyhmää on enemmän juuri vaikkapa nuo musiikkiblogit (joiden olemassaolosta olen muuten ollut ihan autuaan tietämätön). voisihan olla erikseen jonkun tahon järjestämä äänestys jossa huomioitaisiin mahdollisimman moni blogigenre.

 4. Josefiina

  Ilman muuta kosmetiikkablogit mukaan! Näistä ehdokkaista ainoastaan More to Love on minulle tuttu. Jossain vaiheessa luin myös No Fashion Victims -blogia, mutta se on nyt jäänyt. More to Loven tytöt ovat vaan niin symppiksiä! <3

 5. Ruu

  Ehkä ihmisten pitäis pistää äkäistä palautetta voicen suuntaan, niin ehkä asialle tapahtuu jotain ensi vuotta ajatellen, tuskin ne enää tälle äänestykselle mitään tekevät, mutta ainahan kannattaa yrittää, jotenkin tosin on niin keinotekoisia nuo vuoden parhaat äänestykset…

 6. MouMou

  Mietin aivan samaa, kun kategoriat julkistettiin.:/

 7. Mirri

  En tiedä yhtään millaisia nuo muotiblogit ovat, mutta ehkä siihen on haluttu valita melko sukupuolineutraaleja blogeja? Eli ei esim. parranajoblogia tai rakennekynsiblogia.
  Taitavat kyllä olla aikamoista naishömppää nuo muotisivustot kylläkin…toisin kuin nämä maan mainiot kosmetiikkablogit!! :D No onhan esim. Karkkipäivässäkin paljon ihan oikeaa asiaa, mitä en jotenkin usko löytyvän vaatehullujen kirjoituksista.

  • Sanni

   Vaikka muuten olen Mirrin kanssa usein samoilla linjoilla, niin nyt pitää todeta että olen huomannut muotiblogeissakin olevan paljon ns. ”oikeaa asiaa”. Esim. Pupulandian Jenni nostaa usein esille tärkeitä asioita ja kirjoittaa älykkäästi ja pohdiskelevasti monista kiinnostavista aiheista kuten naisvartalon (epärealistisista) ihanteista, muotiblogien kaupallistumisesta ja pukeutumisen seksuaalisista tulkinnoista. Kannattaa lukea! :)

   • Mirri

    Kuten jo tuosta ehkä rivien välistä vähän näkyykin, en ole ikinä lukenut muotiblogeja. Vaatteet ja vaatekaupoissa pyöriminen eivät vain kiinnosta :)
    Mutta peukku niille muotibloggaajille, jotka ovat tuoneet mukaan myös kriittistä näkökulmaa.

    • Sanni

     Jees, vaatteet nauttii täälläkin 0-kiinnostusta. :P ^_^ Jennin blogia on vain välillä tullut luettua kun siellä on sattunut silmään todella kiinnostavia ja hyvin kirjoitettuja asiajuttuja.

 8. Haaveilija

  Hyvä huomio ja tottakai kauneuskategoriakin pitäisi saada!

 9. Terhi

  Yritin tuon äänestyksen edellisessä vaiheessa tyrkyttää kosmetiikkablogikategoriaa mutta ei mennyt näemmä läpi :(
  Kosmetiikkablogit on kuitenkin eri asia kuin muotoblogit..

  Sain eilen postissa Mad Mineralsin Indelible Bare Necessityn.. On aiva taivaallinen pohjustustuote :) Kiitos jälleen kerran vinkistä :)

 10. Lele

  Melko suppeaa kyllä, blogejahan on vaikka mistä aiheista kyllä. Politiikasta, urheilusta, lastenkasvatuksesta jnejne.

 11. Charming Nails

  Mä valitsen Karkkipäivän vuoden kosmetiikkablogiksi :)

  • Sanni

   Höö, sä oot puolueellinen kun me tunnetaan muutenkin! ^_^ Mutta kiitos muru! <3

 12. Heini

  Onpa tosiaan outoa, ettei kosmetiikka/kauneusblogeille ole kategoriaa! toivotaan että puute huomataan ja noteerataan jatkossa :)

  ihan asiaan kuulumaton juttu: oletko kokeillut Fjellström-nimistä mineraalimeikkisarjaa koskaan? törmäsin sellaiseen tänään campadressa ja kiinnostuin. blogissani on pikku teksti aiheesta, tosin pelkkää ihmettelyä, ei mitään faktaa ;) olisi hauska kuulla kokemuksia ko. sarjasta.

  • Sanni

   Ei ole tuttu mullekaan tuo Fjellström (eikä itse asiassa tuo campadre-sivukaan, piti ihan käydä katsomassa että mikä se on :)). Uusia mineraalimerkkejä syntyy niin tiuhaan tahtiin että olen jo luovuttanut niiden perässä pysymisen suhteen….. :)

 13. sivi

  ens vuonna oot tuolla ja mä äänestän sitten :-)

 14. Maiski

  Minä puolestani ihmettelin musiikkiblogitarjontaa, sillä nämä tämän vuoden ehdokkaat tuntuvat esittelevän keskenään melko samanlaista, vain tiettyyn genreen sijoittuvaa musiikkia… olisi ehkä kaivannut jotain hieman uutta ja erilaista :)

 15. ninni

  Jos kosmetiikkablogeille olisi oma kategoria, olisit varmasti siellä ja luultavasti voittaisitkin sen! =)

  Koko äänestys on mun mielestä vähän omituinen, esim. kohta ”vuoden facebook-sivu”? Hohhoijaa =D

 16. Nihnaana

  Mä mietin itse asiassa jo viime vuonna tätä samaa asiaa kun kuulin että voicella on WebAwardsit käynnissä. Jo ennen ku kategoriat luin, ajattelin että jee, nyt mä kyllä äänestän charming nailsiä tms blogia, mutta eihän siellä mitään kivoja kategorioita/blogeja ollut tarjolla, höh. Pitäis kai laittaa palautetta niin ensi vuonna vois olla kosmetiikka/kynnet tarjolla =)

 17. reeetta

  ei niin katkerana.

 18. Tuuli

  puuttuuhan tuosta sitten vaikka kuinka monta kategoriaa. mites olisi esim laihdutusblogit, urheilublogit, ulkosuomalaisuusblogit, adoptioblogit, valokuvablogit..? kyllähän näistäkin kategorioista löytyy vaikka kuinka monta suosittua blogia, joille yhtä hyvin voisi olla omansa.

 19. Johannes Saukko

  Moi kaikki!

  Kiitos hyvistä ideoista ja ajatuksista! En pitäisi ollenkaan mahdottomana ottaa ensi vuonna äänestykseen mukaan vaikkapa kosmetiikkablogi-kategoriaa tms. vastaavaa.

  Tuon äänestyksen kanssahan on toimittu niin, että suurin osa kategorioista on ollut esivalittuja, ja myös kokonaan uutta kategoriaa on saanut ehdottaa siinä vaiheessa kun ehdotuksia otettiin vastaan. Osa esivalituista kategorioista jäi ottamatta äänestykseen mukaan ehdotusten vähyyden vuoksi ja toisaalta yksi kokonaan uusi kategoria otettiin mukaan ison ehdottelumäärän perusteella. Kosmetiikka-blogi-kategoria tai vastaava ei tuossa ehdotteluvaiheessa saanut tänä vuonna suurta kannatusta, mutta jos genre on vahva, niin pitänee miettiä sen ottamista ensi vuonna jo esivalittuihin kategorioihin mukaan.

  Äänestyksessä olevat blogit ja palvelut on nekin valittu yleisön ehdotusten perusteella, eli eniten ehdotetut blogit ovat nyt mukana äänestyksessä. Yleisöllä on siis tässä äänestyksessä se isoin valta.

  Omat äänensä näistä ehdokkaista voi antaa tammikuun yhdeksänteen päivään saakka.

  Hauskaa vuoden vaihdetta kaikille!

  Ystävällisesti,
  Johannes Saukko
  Online media – ja uutispäällikkö
  The Voice

  • Sanni

   OK, kiitoksia tiedosta. :)

   Itse olen kyllä sitä mieltä, että kauneusaiheiset blogit ovat todellakin jo pelkkien lukijamäärien perusteella paljon vahvempi genre kuin musiikkiblogit. Voicen kuuntelijat äänestävät tietysti luonnollisesti musiikkiaiheisia blogeja, musiikkimediasta kun on kyse, mutta laajemmassa mittakaavassa musablogit taitavat jäädä esim. kynsiblogien jalkoihin. ^_^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.