Karkkipäivä
Karkkipäivä

Viva La Divalta ”köyhän miehen” Naked-paletti

Kävin eilen Kicksissä, ja mitä silmiini osuikaan! Hyvin tutun oloinen paletti. Ruotsalainen halpismerkki ja törkeän hyvistä huulipunistaan tunnettu Viva La Diva on juuri lanseerannut oman versionsa Urban Decayn huippusuositusta Naked-paletista. 12 sävyn paletti kantaa nimeä Nudie.

VLDNudie

Kuva Purity

VLD:hän on vähän niinkuin kosmetiikkamarkkinoiden Henkkamaukka tai Zara, se nuuhkii trendit ja kopsaa kalliimpien merkkien suositut tuotteet. Olen aiemmin kertonut teille VLD:n loistavista kulma- ja peiteainepaleteista, joiden inspiraationa (tai miksi sitä nyt haluaa kutsua :D) ovat olleet Make Up Storen suositut kulma- ja peiteaine-triot.

UDNaked2

Kuva Veronica Glam

Blogeissa Nudiesta ei ole vielä hirveästi ehditty kirjoitella, sillä se on sen verran tuore tapaus. Asiakkaat ovat kuitenkin sen näköjään hyvin löytäneet, sillä minun lähi-Kicksistäni paletti oli jo lopussa. Ihana Purity on esitellyt Nudien blogissaan swatchien kera pari viikkoa sitten, käykäähän kurkkaamassa jos swatchit kiinnostavat.

Purity vertaa Nudieta Naked 2-palettiin, ja hyvin samankaltaisiltahan ne näyttävät. :) Nudie-paletilla on hintaa n. 20€ ja Nakedin saa netistä n. 45€:lla (Suomessa näitä ei edelleenkään käsitykseni mukaan myydä).

Naked2_Nudie_comparison

Nudie-paletin kuva Purity, Naked-paletin kuva Daisy Meadow

Onko joku Karkkipäivän ajan hermolla olevista lukijoista jo ehtinyt kotiuttaa Nudien? Osaako joku verrata laatua Nakediin? Purity ainakin näkyi tykkäävän Nudien laadusta, sävyt ovat hänen mukaansa pehmeitä, pigmenttisiä ja kauniisti levittyviä yhtä ruskeaa lukuunottamatta.

Kommentit (65)

 1. Ansku

  Wow, taidan kotiuttaa Nudien minäkin. Naked2 ollut tähtäimessä, mutta jos tämän laatu on edes melkein yhtä hyvä (ja näyttäisi arvioiden mukaan olevan), niin welcome! :)

  Saanko kysyä tyhmän kysymyksen: miten ne mineraalit oikein hoitavat ihoa, mikä on mekanismi? Miten kosmetiikassa määritellään mineraali? Eihän mineraali kemiallisena käsitteenä ole mikään automaattisesti iholle hyvksi oleva aine, korkeintaan inertti parhaassa tapauksessa. Eihän puuterimainen mineraali iholle levitettynä imeydy, eikä se myöskään sisällä vettä tai muita kosteuttavbia aineita. Ei kai se kalvoakaan muodosta, jos se kerran hengittää, ja silloinhan se ei estä kosteutta karkaamasta? Kemistin aivoni menevät solmuun ;)

  Käytän toisinaan Lily Lolon mineraalipohjaa, ja vaikka melko tyytyväinen siihen olenkin, tuntuu se kuin iholla olisi ylimääräinen ”kerros”, ja . Hoitavaa vaikutusta en ole havainnut, vaan koen sen lievästi kuivattavaksi.

  • Sanni

   Saanko kysyä tyhmän kysymyksen: miten ne mineraalit oikein hoitavat ihoa, mikä on mekanismi?

   Saat esittää, mutta en ikävä kyllä osaa vastata. :) Minulle on koulutuksissa kerrottu, että mineraalit ”tasapainottavat” ihoa. (Tasapainottaminen: rasvaisella iholla talintuotanto rauhoittuu, kuivalla iholla taas kosteudensitomiskyky lisääntyy, epäpuhtaalla iholla epäpuhtaudet vähenevät ja tulehdukset rauhoittuvat.) En osaa sanoa millä lailla tämä tasapainotus tapahtuu, sillä mineraalithan eivät kuitenkaan käsittääkseni imeydy ihoon vaan jäävät pinnalle ainakin mineraalimeikkituotteissa. (Voiteissahan niitä on sitten eri molekyylikoossa jossa saattavat imeytyäkin.) Varmasti olisinkin vähintään skeptinen mineraalien hoitavuuden suhteen meikkituotteissa, mutta koska oma ja lukuisien muiden kokemus vahvistaa niiden hyödyn iholla, niin uskon siihen 100-prosenttisesti. Olen omin silmin todistanut monia ihomuutoksia asiakkaiden kasvoilla töissä ja nähnyt muutoksen myös omassa ihossani. Ja mihinkään muuhun en elämässä luota yhtä paljon kuin oman havainnon välittämään tietoon. :)

   Miten kosmetiikassa määritellään mineraali?

   Varmastikin ihan samalla tavalla kuin yleisestikin. :) Luonnollisestikaan kaikilla mineraaleilla ei ole hoitavia = tasapainottavia vaikutuksia, vaan kosmetiikassa käytetään niitä mineraaleja joilla on havaittu iholle edullisia vaikutuksia. Käsittääkseni esimerkiksi sinkki kuuluu tunnetuimpiin, sitähän käytetään laajalti erilaisten iho-ongelmien hoidossa (ihottumat, akne, ärtynyt iho).

   Valitettavasti en osaa asiaa tämän enempää valottaa, siihen tarvittaisiin varmaankin vähintään estenomin tutkinto. :) Mutta kuten todettua, olen asiassa empriirisen tiedon varassa. ^_^

   • Tiia

    Mä veikkaan, että ainakin osa mineraalien ”hoitotehosta” perustuu juuri siihen, ettei meikkipohjasta imeydy mitään ihoon, eikä se myöskään muodosta kalvoa, jonka alla hiki ja lika päivät pitkät muhivat… Lisäksi se ehkä puhdistuu iholta helpommin illalla laiskemmankin puhdistajan toimesta.

    Moniko esim 15-25-vuotias vaihtaa mineraaleihin markettimeikkivoiteesta? Varmaan aika moni, jolloin ihon kunto varmasti paranee heittämällä muutaman pykälän. Ja tietty lienee myös aiheellista miettiä, millaisina kerroksina sitä peiteaine, meikkivoide, puuteri-naamiota on aiemmin käytetty ja miten hyvin se on iholta iltaisin poistettu.

    Mullakin Lolon pohja ärsytti ja kuivatti aluksi. Pohja pitää kosteuttaa, jos se näyttää jauhomaiselta. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millä sen levittää. Veikkaan, että mun ongelmat johtuivat isolta osin liian raa’asta kabukista ja/tai riittämättömästä kosteutuksesta meikin alla.

    En ole estenomi, enkä kemisti. Enkä edes kovin suuri meikki-intoilijakaan. Kunhan pohdin turhuuksia…

    • Sanni

     Mä veikkaan, että ainakin osa mineraalien “hoitotehosta” perustuu juuri siihen, ettei meikkipohjasta imeydy mitään ihoon, eikä se myöskään muodosta kalvoa, jonka alla hiki ja lika päivät pitkät muhivat…

     Hyvä pointti :) Eli hoitovaikutus ei sinänsä välttämättä tulekaan ainesosien vaikutuksista ihossa, vaan siitä miten ne EIVÄT vaikuta –> imeydy, tee kalvoa, tai muutakaan. Eli hyöty iholle tulisikin mineraalien ihoneutraaliudesta? Tosin en mä tiedä imeytyykö joku sinkkivoidekaan (sehän on kunnon jankkia), ja silti se auttaa ihoa.

   • Ansku

    Kiitos vastauksesta! :)

    Olen täysin samaa mieltä, että jos vaikutus on myönteinen, ei mekanismilla sinänsä ole väliä. Empiirinen kokemus on tärkein, jos jokin rauhoittaa/tasapainottaa/kosteuttaa, niin tuote on silloin hyvä ja sopiva.

    Ettei mineraalien ”tasapainottava” vaikutus sitten perustuisi juuri tuohon inerttiyteen (mikä sana ;). Kun iho on ensin kosteutettu hyvin, ja päälle levitetään reagoimaton mutta hengittävä mineraalikerros, iho saa levätä ja olla rauhassa, melkein kuin siinä olisikin pelkkä kosteusvoide. Olen usein kauhistellut sellaista tyyliä, että nestemäisiä/voidemaisia tuotteita kerrostetaan iholle useita. Nehän pakosta sekoittuvat ainakin jossain määrin.

    • Sanni

     Mä joudun tunnustamaan etten ymmärtänyt tuota sanaa ’inertti’ sun edellisessä kommentissa ^_^ Mutta nyt huomaan että tarkoititkin ihan samaa kuin mistä Tiiakin tuossa kirjoitti. :)

 2. Aurora

  Heippa Sanni! Löysin blogiisi reilu kuukausi sitten ja sen jälkeen arkiaamuni töissä ovat aina alkaneet kahvikupposen ja Karkkipäivän merkeissä – ja olen nauttinut joka hetkestä :D Siispä kiitos mielenkiintoisesta blogista ja kauniista kuvista :)

  Oonkin jo tovin odotellut, että joku kirjoittaisi Nudiesta. Saako kysyä, mistä Kicksistä paletin bongasit? Itse pyörähdin viikko sitten Itiksen Kicksissä, mutta eipä ainakaan heillä ollut tuota vielä valikoimissa.. tai sitten oli jo ehtinyt loppua. Ja tiedätkö muuten mahtaako ko. paletti jäädä Viva la Divan valikoimiin pysyvästi vai onko vaan joku kausijuttu (ei kai) ?

  • Sanni

   tiedätkö muuten mahtaako ko. paletti jäädä Viva la Divan valikoimiin pysyvästi vai onko vaan joku kausijuttu (ei kai) ?

   Purityn blogissa luki että paletti olisi osa Stairway to Heaven -kokoelmaa, mutta osa kokoelmatuotteista jää aina pysyvään valikoimaan ja uskoisin että näin olisi myös Nudien kohdalla (ainakin se olisi VLD:lle epäilemättä taloudellisesti kannattavaa ;), jättihän UD:kin Nakedin perusvalikoimaan). Mutta varmaa tietoa minulla ei asiasta ole.

  • Tarabel

   Hei, tänään kävin itse hakemassa Nudien Itiksen Kicksistä. Ne oli ”jemmattu” ihan alimmalle hyllylle, muutama sinne vielä jäi. Äkkiä vaan hakemaan ;) On muuten hyvän tuntuinen paletti, kaikki värit vaikutti kivoilta.

 3. Katsu

  Mulla on Viva La Divalta 48-sävyinen luomiväripaletti, ja se on pelastanut ties kuinka monta illanviettoa sävyvalikoimallaan ja erinomaisilla pigmenteillä. Naked tai Naked 2 on ollut jo tovin haavelistallani, mutta tuo Nudie tarjoaisi kyllä aika mielenkiintoisen vastineen sille.. Pitäisi päästä jossain livenä vähän swatchailemaan :P

 4. candycane

  Paletti vaikuttaa hyvältä! Tuli muuten mieleen, että onkohan VLD:N logoon haettu mallia Juicy Couturesta… http://www.examiner.com/images/blog/EXID25250/images/juicy-couture-logo1.jpg

  • Sanni

   onkohan VLD:N logoon haettu mallia Juicy Couturesta

   Vaikutteita on ainakin saatu… ;)

 5. Kuorotipu

  Pakkohan se oli kotiuttaa, hintaa Kicksissä huikeat 16,20 euroa. Vielä kun pääsisi kotiin testailemaan :)

  • Sanni

   Oho, ai se oli peräti niin halpa..! Minäkin tietty kysyin hintaa mutta mieleen jäi jostain syystä vain ”n. 20 euroa” :D

 6. Terhi

  Olin kotiuttanut edellisenä päivänä Nudien Kicksiltä. Helsingissä ainakin rautatieasemaa vastapäätä niitä oli monta pinossa, mutta tosiaan.. jemmattuina alahyllylle.
  Tein tuossa itsekin swatchit käteen ja ihan samoihin sävyihin ei kuitenkaan päästä. Snakebiteä vastaava sävy on todella kova, ja siitä on vaikeaa saada väriä tarpeeksi.
  Muuten hyvin menee yksiin ja tästä tulee se matkapaletti, koska rakastamani Naked-paletteja en raski mukana kuljettaa ettei mun beibeille vaan mitään käy :D
  Olen kyllä todennut, että mikä vaan luomiväri pysyy hyvin ja näkyy, jos pohjustaja on oikea (MadMinerals, UDPP tms), KUNHAN väri on sellainen, että pigmenttiä irtoaa. Osa halpiksista on todella kovia ja väriä saa hangata napista.

 7. Myy

  Mua tympii noin suora kopiointi.. Olisi edes laittanut värit eri järjestykseen. :D

 8. Elena / Kauniimpi maailma

  Pakko. Saada. :o

  Oon jo jonkin aikaa kaipaillut hyvää luonnollisten sävyjen luomiväripalettia ja tuossa se taitaa sitten olla! Nyt ei voi kuin toivoa, että noita olisi jäljellä vielä paikallisessa Kicksissä!

 9. Elena / Kauniimpi maailma

  Löysin myös Youtubesta tällaisen tosi mainion vertailun joka sävystä Viva La Diva vs. aito Naked. :) http://www.youtube.com/watch?v=GUCxmBd2QlM

 10. Noora

  Kiitos tämän siun postauksen, kävin eilen ostamassa itelleni Nudien :) Oon tosi tyytyväinen ainaki ekan kokeilun jälkeen! Ja tuli mieleen muuten, että olikohan ne siun Kicksistä loppu, vai oliko niitä laitettu vielä esillekään? Mikkelin Kicksissä ei näkyny missään Nudie-paletteja, kysäsin myyjältä ja se sano ettei niitä oo laitettu vielä periaatteessa näytteille myyntiin, kyllä se laatikosta miulle kaivo Nudien ja omakseni sain <3

  Lainasin tästä postauksesta omaan blogiini kuvaa, linkitin Karkkipäivän siihen tietenkin :) Toivottavasti et pahastu!

  • Sanni

   kysäsin myyjältä ja se sano ettei niitä oo laitettu vielä periaatteessa näytteille myyntiin

   No onpas erikoista…! ^_^ Ei ne tuotteet kaupaksi piilosta käy! :D Ja sehän on jokaisen myymälämn tarkoitus: myydä. ;)

   Ja tuli mieleen muuten, että olikohan ne siun Kicksistä loppu, vai oliko niitä laitettu vielä esillekään?

   Oli lopussa, juttelin asiasta kahden myyjän kanssa.

   Toivottavasti et pahastu!

   En pahastu lainkaan :) Kiva kuulla että tykkäät paletista!

 11. Vilma

  Itsekin huomasin tämän uutukaisen lähimmässä Kicksissä. Alunperin olin ajatellut ostavani siskolleni Naked Basics paletin Beautybayn kautta (n.25€). Kysäisin myyjältä myykö Kicks Urban declayta ja kerroin paletista. Hän esitteli minulle Nudien ja nyt se odottaa kauniissa paketissa joulua :) Todella monet ovat tykänneet, aavistuksen huonommin kuulemma pysyy luomella kuin ”alkuperäinen”, mutta huomattavaa eroa ei juuri ole. Hintaakin oli vain n. 16€! Toivottavasti jouluna vastassa on leveä hymy <3 Ja ehkäpä minäkin saan sitä välillä lainata ;)

  • Sanni

   Kiva että löytyi sopivasti ”pukin konttiin!” :)

 12. Nudie

  Ostin tuon Nudie paletin juuri laivalta, se oli huikeassa alessa 11,90e!

 13. Mari

  Huomasin muuten tänään KICKS:issä tämän kakkosversion..! Mietinkin että onko kakkonen tulossa kun omassani lukee Nudie ONE.. Onko siitä tulossa esittelyä tänne? :)

  • Sanni

   Ohoh, täytyy sanoa että en edes tiennyt Nudie kakkosesta..!

   • Mari

    Siellä tosin ei ollut muuta kuin testeri, mut siellä se oli. Kotona aloin jo epäilemään että mitä oikein näin kun google ei antanut mitään tuloksia kakkososasta, ei kuvien eikä tekstituloksien muodossa. Viva La Divan sivuilta tosin löytyi vähän tietoa siitä.. Ihme, ettei KICKS ollut mainostanut sitä, kun ykkösestökin tuli valtava hittituote..!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.