Karkkipäivä
Karkkipäivä

Violetinhuuruisia hiuskuulumisia

Nyt kun hiukseni ovat viileän sävyiset, olen muokannut pesu- ja hoitorutiinin sen mukaiseksi.

 Hiukset_IMG_2514

Viileää sävyä on tunnetusti haastavaa pitää yllä, ja useimpien hiukset lähtevät tarmokkaasti kellertymään ilman vastatoimenpiteitä.

Omiin toimenpiteisiini kuuluu violettisävyinen shampoo sekä hoitava kevytsävy. Hiukset ovat pysyneet ihan mukavasti viileinä, lukuunottamatta tyveä, jonka jo kampaaja totesi olevan itsepintaisen lämmin. Sävytteellä olen saanut senkin alueen ”aisoihin”, vaikka yhtä viileä se ei ole kuin pituudet.

IdHiustuotteet_MG_2912

Viime kesänä hetken mielijohteesta ostamani Lushin Daddy-O on nyt päässyt kunnolla käyttöön. (En oikein tiedä miksi sen alunperin ostin… ehkä ajattelin että se kirkastaa kullankin sävyistä tukkaa..? Outoa logiikkaa.)

Daddy-O kirkastaa vaaleita hiuksia sitruunan avulla, ja shampoon violetti pigmentti taittaa hiusten keltaisuutta. Tai niin olisi ainakin tarkoitus. En oikein tiedä miten tehokkaasti shampoo tuotetyyppinä toimii tässä tarkoituksessa, sehän viipyy hiuksissa lopulta niin lyhyen aikaa. Tuntuu jotenkin epätodennäköiseltä että sitruunamehu tai väripigmentit ehtisivät tehdä hiuksessa juuri mitään 30 sekunnin vaahdotuksen aikana. Siksi pyrin itse antamaan shampoon vaikuttaa hiuksissa hetken ennen huuhtelua.

Miten te muut ”hopeashampoiden” käyttäjät teette..?

Kommentoin Daddy-O’n tuoksua jo viime kesänä, jolloin kutsuin sitä kiltisti ”hieman itämaiseksi ja voimakkaaksi”. Nyt kun tuote on säännöllisessä käytössä, on sanottava, että tuoksu on totaalista päänsärkykamaa. En ole kuunaan käyttänyt mitään näin voimakkaan tuoksuista kosmetiikkatuotetta – paitsi Lushin Godiva-saippuaa. Kuulostaa varmasti liioittelulta, mutta Daddy-O’lla pestessä tuntuu, että tuoksu nousee ihan päähän. Alkaa pökerryttää.

Oikeastaan en pidä Daddy-O’ssa muusta kuin sen hyvästä vaahtoavuudesta. Ja ulkonäöstä. ;) Tykkään Lushin pakkauksista.

Seuraavaksi ostan varmaan kauneusbloggaajakollegoiden suosikkihopeashampoon, Fudgen Clean Blonden.

 Hiustuotteet_IMG_2913

Koska Daddy-O jättää hiukset hitusen takkuisiksi (on siis hyvin pesevä), suoritan kakkosvaahdotuksen Yves Rocherin Nutritionilla joka on hoitavampi shampoo. Yleisesti on tietysti hoitoaineen tehtävä silottaa ja selvittää hiukset, mutta minä tykkään siitä, että hiukset ovat selvähköt jo shampoon jälkeen. Eli pidän sopivasti hoitavista shampoista.

YR:n Nutrition on sillä rajalla, että se on yksinään vähän liiankin hoitava (ja myös pesuteholtaan mieto), mutta esimerkiksi Daddy-O’n kaltaisen pesevämmän shampoon kanssa yhdessä käytettynä toimii minulla ihanteellisesti.

Kakkosvaahdotus on muuten mielenkiintoinen aihe – minulle se on aina ollut itsestäänselvyys, hiukset kuuluu vaahdottaa ja huuhdella kahdesti, mutta toiset pitävät kakkosvaahdotusta aivan turhana eivätkä ymmärrä sen funktiota lainkaan. Tästä oli muistaakseni keskustelua jossain aiemmassa postauksessa.

Hiustuotteet_IMG_2927

Joskus bloggaajana saa aivan erityisen sopivia, etten sanoisi räätälöityjä tuotetestaustarjouksia.

Olisin muutenkin ollut hankkimassa jotain shampoota tehokkaampaa sävyntaittajaa, vähintään violettipigmenttistä hoitoainetta, mutta ennenkuin ehdin liikahtaakaan kaupan suuntaan, oltiin PR-tahoilla jo huomioitu vaihtunut hiusten värini. Sähköpostiini hulahti tarjous kokeilla kylmän sävyn ylläpitoon Goldwellin Soft Color -vaahtosävytteitä ja saman sarjan sävyttäviä muotoiluvaahtoja.

No mikäpäs siinä :)

Minulle lähetettiin Soft Color kolmessa sävyssä; 10V, 10BS ja REF sekä Color Styling Mousse sävyissä 9P ja REF.

Soft Color -vaahtosävytteiden reseptit on uusittu viimeksi puolitoista vuotta sitten, ja niistä tehtiin entistä hoitavampia ja koostumuksesta kermaisempi. Tiedotteen mukaan 10 V (Violet) on suosituin sävy lämpimien sävyjen neutralointiin. 10BS on Beige-Silver  ja REF taas on yhtä kuin Refreshener For Highlights eli tarkoitettu raitojen kirkastukseen. REFiä ja BS:ää en ole vielä kokeillut.

GoldwellSoftColor_savyt

Kaikkien vaahtojen sävyt ovat hyvin samanlaiset, mutta ilmeisesti niissä on hiuksissa kuitenkin jotain eroa. Beige-Silverin voisi kuvitella sopivan tummemmalle vaalealle. Millähän tavoin raitojen kirkastaja sitten eroaa 10V:stä eli ”yleisvioletista”…?

Ensimmäinen kokeilukerta 10V:llä ei tuottanut minkäänlaista tulosta, vaikka annoin vaahdon vaikuttaa 30 minuuttia. Sävyä neuvotaan pitämään hiuksissa 5-15 minuuttia, mutta ”a deeper result will be achieved with longer processing times”. Seuraavilla kerroilla neutraloiva vaikutus on kuitenkin ollut havaittavampi, ja olen ollut tuotteeseen tyytyväinen. Olen käyttänyt sävytettä joka toisen pesun yhteydessä. Seuraavalla kerralla kokeilen REFiä.

Vaahto muuten tuntuu hiuksissa aivan ihanalta, koostumus on tosiaan ylellisen kermainen ja liukas. Tällä ei saa hiuksia takkuun. Oikeastaan sävyte tuntuu enemmänkin  hoitoaineelta. Siellä onkin parit tehokkaasti silottavat, liukastavat kvatit mukaanleivottuina; steartrimonium chloride (aka quaternium-10) ja behentrimonium chloride. Tämän parivaljakon voi bongata useista silottavista, hyvin selvittävistä hoitoaineista.

.

Loppuun vielä tilannepäivitys muotoilutuotehaasteen tiimoilta:

UniqueSeaSaltSpray_IMG_2909

Tällä hetkellä suosikikseni on muodostumassa Uniquen suolavesisuihke. Tosi kiva tuote; kosteisiin/pyyhekuiviin hiuksiin laitettuna suihke ei jätä minkäänlaista tuotetuntua, korostaa vain kiharoita kevyesti ilman tahmeutta tai jäykkyyttä. Kuiviin hiuksiin suihkutettuna suihke tuo autenttista ”tulin juuri tuuliselta merenrantakävelyltä” -fiilistä. Suolaveden tuoma tahma ja kevyt karheus on sopivan mietoa, jotta se ei jätä hiuksia ällöttävän tuntuisiksi, mutta kuitenkin riittävä jotta hiukset tuuheutuvat. Suihke ei jätä hiuksia jäykiksi kuten muutama aiemmin kokeilemani suolavesisuihke.

Haasteen tuotteista kokeilematta on enää yksi. Mutta koko kesä näitä käytellään, tarkoitus on löytää suosikki nimenomaan pitkäaikaisemmalla käytöllä. Muutama testikerta ei aina kerro koko totuutta. :) Katsotaan seisooko Uniquen suihke voittajapallilla elokuun lopussa :)

*

P.S. Schollin hemmottelusetin jaloille voitti Paula. Onnittelut ja ei kun raspailemaan! ^_^

Kommentit (47)

 1. Anni

  Suosittelen sinulle ehdottomasti Echoslinen silver-shampoota. Soft coloreista paras keltaisuuden poistoon/ehkäisyyn on nimenomaan bs, se on neutraali, sillä ei vahingossakaan saa hiuksia liiloiksi mutta se neutraloi keltaisuuden varmasti.

 2. Taija

  KC Pro:n Color Mask Shampoo Pearl on oma suosikkini keltaisuuden taittoon, toimii loistavasti. Tykkään antaa vaikuttaa esim. jalkojen sheivauksen ajan että saan tuotteesta maksimitehot irti. :D joskus annoin olla liian kauan, tuloksena oli muutama mukavan vaaleanpunainen suortuva, joten ainakin aine on riittävän tehokas omaan käyttööni. Fudge vaikuttaa (en siis ole kokeillut – vielä!) vielä astetta tehokkaammalta, joten ehkä sitä seuraavaksi. Suunnitelmissa on myös Manic Panicin Purple Hazen hankkiminen ja hoitoaineeseen sekoittaminen kestävämmän kylmän sävyn hankkimiseen.

  Lisänä käytän 4R:n Silver Mistiä, joka lähtee pesussa, mutta tuo instant helpotuksen keltaisuuteen ja toimii lämpösuojana.

  Suolasuihkeet on rakkautta!

 3. Vive

  Mitä on tuo ihananvärinen kynsilakka suolasuihkekuvassa? :)
  Mahtaisiko suihke tuoda samaa klähmäämätöntä runsautta myös ohueen ja hentoon tukkaan…?

  Kivaa kesää Sanni, blogisi on ihana! Yksi harvoja joita olen vuosien aikana jäänyt lukemaan pysyvästi. Olet aidosti oma itsesi ja varmaan sen(kin) myötä blogisi erottuu valtavirrasta.

  • Sanni

   Mitä on tuo ihananvärinen kynsilakka suolasuihkekuvassa? :)

   Se on Lumenen tämän kesän kokoelmasta, sävy 51 Aamukastetta. Tosi nätti aprikoosibeige creme-lakka. :)

   Kiitos ihanasta palautteesta Vive! <3

 4. anonymous

  omituista kun välillä tulee tuo, että kommenttisi odottaa hyväksyntää ja välillä se vaan ”häviää”, no, toivottavasti ne perille tulevat :)

  tosiaan mullakin on ongelmana luonnostaan lähes valkoinen tukka, joka muuttuu, kiitos kökön vesijohtoveden, ihan keltaiseksi. en oikein voi noita hopeajuttuja käyttää, ne ärsyttävät ihoa eivätkä edes tepsi (tukkani on sit vissiinkin liian hyväkuntoinen tai jotain? :o ) En tosiaan suosittele edes kevytsävytteiden käyttöä jos niistä tulee ärsytystä, kuten tuolla ylempänä joku kuvasi. ei ole järkeä leikkiä omalla terveydellä! c-vitamiini&syväpuhdistava shampoo ovat tällöin ihan oiva apuväline, suosittelen kokeilemaan.

  oonkohan mä ihan kakara kun hihittelin tolle blonde-silverin lyhenteelle ihan hyvät tovit… :D :D luultavasti!

  • Sanni

   oonkohan mä ihan kakara kun hihittelin tolle blonde-silverin lyhenteelle ihan hyvät tovit… :D :D luultavasti!

   Kakara täälläkin, kyllä muakin tuo vähän naurattaa… :D

 5. Jenni

  Väripigmentit reagoivat toisiinsa samantien kun ne joutuvat keskenään kosketuksiin eli taitto toimii periaatteessa samantien tai ainakin puolessa minuutissa jo periaatteessa. JOS taitettavaa, eli keltaista on voimakkaasti, taitossa menee hiukan kauemmin koska violetin pigmenteillä menee pitemmän aikaa ns hyökätä sen keltaisen kimppuun :) Hopeashampoota suositellaan aina pitämään parista minuutista jopa viiteen mutta kannattaa olla varovainen varsinkin joiden shampoiden kohdalla koska ne vetää herkästi sitten siniseksi rikkinäisimmät hiusten kohdat. Sinistä niissä shampoissa on enemmän tai vähemmän riippuen merkistä koska että se taittaisi oransseja pigmenttejä pois :)

  10Veenkin kanssa saa olla varovainen jos on kovin rikkonainen hius, vetää herkästi violetiksi :) Toki lähtee pesukerroilla pois mutta välttämättä ei halua lilaa tukkaa ollenkaan :D

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.