Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vinkki: sama suosikkihoitoaine halvempana versiona

Huomasin tässä joku aika sitten, kiitos sisareni, että Sante on tehnyt aika mielenkiintoisen valinnan muuan suosikkituotteensa kohdalla.

Moni teistä luonnonkosmetiikkaa käyttävistä lukijoistani tietääkin Santen Brilliant Care -hoitoaineen, joka on yksi yksimielisintä suosiota nauttivista luonnonkosmetiikan hiustuotteista. Se on minunkin lemppareitani.

Brilliant Care kuuluu Santen peruslinjaan. Santella on myös edullisempi linja nimeltään Family, joka on massamarkkinoille suunnattu ns. markettituotelinja. Family-sarjaa saa siis mm. Prismoista ja Anttiloista, kun Santen peruslinjan tuotteiden kohderyhmä on ekokauppojen, tavaratalojen ja luontaistuotekauppojen asiakaskunta.

Sante_BrilliantCare_hoitikset

Mitä en aiemmin tiennyt, on se, että Brilliant Care -hoitoaine kuuluu myös halvempaan Family-linjaan. Sama hoitoaine, halvempi hinta. Vain nimi Brilliant Care on jätetty pois. Inci on sama, tuote on sama. Kysyin asiaa myös Santen maahantuojalta.

200 ml pullo Brilliant Care -hoitoainetta maksaa 13,50€ (hinta Sokokselta), 150 ml Family Glanz-hoitoainetta maksaa 6,90€ (hinta Prismasta). Litrahinnaltaan Family-pakkauksessa myytävä on siis 21,50€ edullisempi.

Santen maahantuojalta kerrotaan, että Family-hoitoaine on edullisempi, koska linjan tuotteet ovat yksinkertaiset ja edulliset valmistaa. Lisäksi massamarkkinoiden volyymilla saadaan myös tuotantoon volyymia, joka alentaa hintaa entisestään. Tämähän on toki selvää pässinlihaa; mitä pienemmän valmistuserän tuote ja kapeampi kohderyhmä, sitä arvokkaampi hinta, ja päinvastoin, massatuotanto = halpaa. On vain aika harvinaista, että ihan täsmälleen samaa tuotetta myydään sekä kalliilla sille pienelle kohderyhmälle ja halvemmalla suuremmalle kohderyhmälle. Vai onko…? *miettii esim. L’Orealin eri brändien tuotteita… tosin ne eivät kuitenkaan ole täysin yksi yhteen*

Sante_BrilliantCare_vs_Family_IMG_5163

”Vaikka Family-linja on edullisempi, halutaan mukaan luomuraaka-aineista valmistettuja tuotteita sekä suosikkituotteita, esimerkkinä juurikin tuon erinomaisen hoitoaineen resepti,” Santen maahantuojalta kerrotaan.

No hyvä juttu. :) Meitä on monia, joille pakkauksen ulkonäkö on toissijainen seikka jos tuote on loistava. Miksi maksaa enemmän vain hienommasta pakkauksesta? Ehkä joku maksaa, moni kuitenkin valitsee ilomielin saman tuotteen halvemmalla jos sellainen on mahdollista.

Ehkä joku teistäkin. :) Siksi ajattelin vinkata.

Sante_BrilliantCare_uusi

Brilliant Care -hoitoaineen viimeisin pakkausuudistus.

*

P.S. Sisareni, joka tähän saakka on vannonut silikonipitoisten hoitoaineiden nimeen, on löytänyt Brilliant Care / Family Glanzista uuden suosikkinsa ;) Hän oli sattumalta kokeillut Brilliant Carea ystävänsä luona, ja laittoi minulle samana iltana viestiä, ”Mikset ole koskaan kertonut että luonnonkosmetiikassa on näin hyviä hoitoaineita?!” No, olenhan minä kertonut, mutta korvat eivät aina jaksa kuunnella, etenkin jos kuulijalle on aina tuntunut itsestäänselvältä että omille hiuksille ainoa toimiva koostumus on silikoninen.

Brilliant Care / Family Glanz -hoitoaineiden identtisyys selvisi, kun sisareni etsi Prismasta Brilliant Carea, ja osti Family-hoitoaineen kun siinä luki sama ”Bio-Birkenblatt-Extract” -teksti ja hän muisti sen olevan hoitoaineen nimi (Brilliant Care -versiota ei Prismasta saa). Vertailimme sitten incejä ja testasimme molemmat, ja havaitsimme niiden olevan sama tuote. :)

Kommentit (16)

 1. Sandels

  Erittäin tervetullut vinkki Brilliant Caren käyttäjälle, kiitos!

 2. Mango

  Kiitos vinkistä! Täytyypä testata tuokin :-) Mielenkiintoista mitä eri brändit maksaa. Luin kerran, että markkinoinnin tutkijat olivat tulleet tulokseen että eri ihmiset haluavat maksaa samasta tuotteesta eri hinnan. Ja se on syy, miksi sama valmistaja pakkaa saman tuotteen eri kääröön ja eri hinnalla eri ihmisille. Valmistaja siis vastaa asiakkaan tarpeeseen ja myy mitä asiakas haluaa ostaa.
  Sekin on mielenkiintoista, että joku haluaa esim jostain urheiluvälineestä maksaa 500e enemmän kuin muut jotka ostavat halvemman version eri värisenä. Kokeeko siinä jotain ylemmyyttä köyhiin verrattuna, en tiedä.

  • Sanni

   Luin kerran, että markkinoinnin tutkijat olivat tulleet tulokseen että eri ihmiset haluavat maksaa samasta tuotteesta eri hinnan. Ja se on syy, miksi sama valmistaja pakkaa saman tuotteen eri kääröön ja eri hinnalla eri ihmisille. Valmistaja siis vastaa asiakkaan tarpeeseen ja myy mitä asiakas haluaa ostaa.

   Supermielenkiintoinen aihe. Juuri tuota minäkin olen monesti miettinyt, että on varmastikin asiakaskunta, joka ei välttämättä oletakaan saavansa absoluuttisesti parempaa laatua maksamalla kalliimmasta luksustuotteesta, he maksavat siitä, että ostamalla ko. tuotteen he erottavat itsensä tavan talliaisista joilla ei ole siihen varaa. On ihmisiä, jotka haluavat kylppärinsä tuotteiden kertovan, mihin luokkaan he kuuluvat. Joo, Pirkka voi olla ihan hyvää, mutta ostan La Mer’iä, koska pystyn.

   • Elli A

    Tuohon tuotteiden valintaan vaikuttavat muutkin asiat. Itse ostan näkyvillä pidettävät tuotteet osin ulkonäöllisin seikoin. Näitä ovat käsisaippua, käsivoide ja vaikka hiuslakka. Maksan siis mielelläni hitusen enemmän, jotta saisin myös esteettisesti miellyttävän kokemuksen. Yleensä onneksi ne kivoimman näköiset tuotteet eivät ole niitä kalliimpia. Hoitoaine tai shampoo tai kasvovoiteet eivät ole esillä, joten ne valitaan vain sisällön perusteella. Vaikka on pakko myöntää, että todella ruma pakkaus saattaa jäädä kauppaan.. Toisaalta olen huomannut myös sellaisia vaikutteita, että liian kalliita tuotteita ei oikein kehtaa laittaa esille. En jostain syystä halua tuttujen ajattelevan, että käytän rahaa ”turhuuksiin”. Vaikea selittää.. :-) En esimerkiksi halua jättää esille kalliiden merkkien meikkejä. Koen ne leimaaviksi, sillä kuvittelen monien ajattelevan että samalla hinnalla saisi kolme vastaavaa halvempaa tuotetta. Vaikka itse olen aivan varma että laatu ei ole sama, niin en vain halua selitellä sitä muille. Meillä on kaikilla kai tällaisia omia estoja. :-)

    • Sanni

     Tuohon tuotteiden valintaan vaikuttavat muutkin asiat.

     Tottakai :)

     Tuotteen status-arvoon perustuva on vain yksi.

     Minäkin ostan mieluusti kauniin näköisiä pakkauksia – vaikka en pidäkään niitä näkyvillä :) Ne ovat vain omaa silmää varten. Meillä on kylppärissä ja vessassa esillä niin sekalainen sakki erilaista putelia, tuubia, saippuaa ja lakkapulloa että kunnon esteetikkoa hirvittäisi :D Minäkin olen esteetikko ja ihailen tyylikkäitä kylppäreitä, mutta täytyy myöntää että omassa kylppärissäni se ei näy :)

 3. Riikka

  Kiitos, kiva vinkkaus!

 4. Nimetön

  Vinkkinä, että Saksasta saa vielä halvemmalla! Violey myy Family Glanz -hoitoainetta hintaan 3,49 €. :) Brilliant Care maksaa 5,09 €. En ole koskaan kokeillut tuota hoitoainetta, mutta pitääpäs tilata kokeiluun, kun teen seuraavan tilauksen Violeylle. :)

  Mielenkiintoista, että Saksassa on niin paljon edullisempaa kosmetiikkaa. Mutta ei näköjään ihan aina, sillä Urtekramin tuotteita näyttäisi saavan edullisemmin Prismasta kuin esim. Violeystä. :)

  • Mar

   Kiitos tästä nettikauppavinkistä!

   Joko Sanni huomasit, kauppa myy Laveran porkkanavoidetta. Muistaakseni joskus valittelit, että sitä ei enää myydä (Suomessa), Muistinko oikein?

   Niin, ja Santen hoitoaine on loistavaa kamaa. Olenkin miettinyt tätä hinta- ja pakkausjuttua, koska ne, siis erilaisten pakkauksien tavara tuntui niin samanlaiselta. Selvisi sekin!

   • Sanni

    Joko Sanni huomasit, kauppa myy Laveran porkkanavoidetta. Muistaakseni joskus valittelit, että sitä ei enää myydä (Suomessa), Muistinko oikein?

    Laveran maahantuoja sanoi aikoinaan, että Laveran porkkanavoide jää kokonaan pois. Sehän ei sitten näköjään pitänytkään paikkaansa, vaan voide jäi pois vain Suomesta.

    Hyvä tietää että porkkanavoidetta kuitenkin saa, jos enää tulee eteen sellaista tilannetta että voidevarastot ikinä loppuvat… :D

 5. Tuuli

  Oletko muuten viime päivinä ollut Helsinki-Vantaan lentoasemalla? Olen siellä töissä ja ihan kuin olisin nähnyt sinut :D En ollut kuitenkaan varma, joten en sanonut mitään.

  • Sanni

   Oletko muuten viime päivinä ollut Helsinki-Vantaan lentoasemalla?

   En ole ollut, viimeksi olin helmikuun lopulla Floridasta palatessa. :)

 6. Kissankaveri

  Hei, iso kiitos vinkistä! Meillä on pitkähiuksista naisväkeä taloudessa ja tuota kehtaa käyttää myös lapsille, joten yksi purtilo ei kauan kestä. Lisäänpä ostoslistaan kun ensi kerralla Prismassa käydään. :D

 7. Muruska

  Jännä miten tuo hoitoaine on niin suosittu, mutta mie en tykännyt siitä yhtään.. Jotenkin liian paksua, eikä levinnyt helposti hiuksiin. Noh, kaikki tuotteet ei tietenkään sovi kaikille ihmisille :)

  Jännä myöskin miten kaikki luonnonkosmetiikan shampoot ja hoitoaineet, joita olen kokeillut, jättävät tukan karheaksi ja takkuiseksi. Ymmärrän toki, että niistä puuttuvat silikonit ja muut selvittävät ”peruskosmetiikan” ainesosat, mutta olen kuullut ja lukenut kommentteja myös selvittävistä luonnonkosmetiikan tuotteista. Ei sillä, käytän silti vain luonnonkosmetiikkaa – olen tottunut jo karheuteen :D Toisaalta ne ovat vaikuttaneet siihen, että hiukseni ovat tuuheutuneet ja vahvistuneet huomattavasti. Ja myös karheutuneet.. Ehkä miun pitää vaan jatkaa uusien tuotteiden kokeilua, ehkä ne ihanat shampoot ja hoitoaineet odottavat minua siellä jossain! :D

  • Sanni

   mutta olen kuullut ja lukenut kommentteja myös selvittävistä luonnonkosmetiikan tuotteista.

   Oletko kokeillut Aubreyn hoitoaineita? Kokeiles vaikka Honeysuckle-Rosea tai Rosa Mosquetaa. Jos ei niillä tule silkkiset hiukset niin sitten vaikuttaa epätodennäköiseltä että mikään luonnonkosmetiikan ehdoilla formuloitu hoitoaine toimisi hiuksissasi..! :D Aubreyn hoitikset ovat silkkisyyden tuojien aatelia. Myös Mádaran Colour & Shine on mielettömän hyvä, mutta se ei ole sertifioitu (niinkuin ei Santen Brilliant Care tai Family Glanz’kaan, niissä on siis jotain sellaista synteettistä joka estää sertifioinnin).

 8. Jenna

  Just yks päivä Prismasta ostin kyseisen hoitoaineen ja JÖSSES SENTÄÄN!!!!!! PARASTA IKINÄ!!!!!!
  Jättää hiukset takuttomiksi ja kiiltäviksi.
  Oon vauhkonnut tästä tuotteesta kaikille jotka vain jaksavat kuunnella.

  • Sanni

   :) :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.