Vinkki: paras aurinkorasva epäpuhtaalle iholle

Minulla oli ilo saada Kassoksella uusi kreikkalainen ystävä – Elena. Elena oli toinen osapuoli siitä pariskunnasta, jolle menin juttelemaan perjantai-iltana yrittäessäni etsiä elämää Fry’sta.

Sattumalta Elena oli lähdössä sunnuntaina samaan laivaan kuin minäkin, ja olipahan huomattavasti rattoisampaa viettää 17 tunnin merimatka Elenan seurassa kuin läppärin ja kirjan. Elena on vieläpä matkailualalla joten yhteisistä kiinnostuksen aiheista ei ollut puutetta – hänen yrityksensä järjestää pienryhmille historiateemaisia elämysretkiä joilla tutustutaan Kreikkaan ”pintaa syvemmältä” myyttien ja antiikin kertomusten kautta. Ei hitsi miten kiinnostavaa! (”Joojoo, mut kerro nyt siitä voiteesta”, kuulen sieltä ruudun takaa. ;)) Juttelimme Kreikan mytologiasta ja Ateenan kätketyistä helmistä – – ja jossain vaiheessa aiheet kääntyivät kosmetiikkaankin…! ^_^

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kysyin Elenalta, onko hänellä jotain ehdotonta suosikkituotetta jota hän suosittelisi varauksetta. Elenan ei tarvinnut kauaa miettiä – laukusta sujahti saman tien esiin hänen luottotuotteensa; Avènen Cleanance –linjan kasvoaurinkovoide epäpuhtaalle iholle.

Elena kertoi ihonsa olevan erittäin rasvoittuva ja kiiltelevä, ja ainoastaan tällä voiteella se pysyy kesäisin hyvässä kunnossa eikä reagoi näpyillä. ”Acne prone skin” – luin purkin kyljestä. Haa, tällaisia siis löytää apteekeista..! Aurinkovoiteet ovat yksi yleisimpiä ihoärsytyksen aiheuttajia, ja kun ne tuovat näppyä normaali-ihoisillekin niin rasvoittuva- ja akneihoisilla on varmasti kahta vaikeampaa löytää sopiva aurinkotuote. Marketeista tai selektiivisiltä kosmetiikkaosastoilta niitä ei löydykään.

”Ihoni ei pysy auringossa kiillottomana millään muulla voiteella, tämä on ihan parasta!” Elena sanoo.

idAveneCleananceSPF30

Ja uskottava se oli. Istuimme aurinkokannella keskipäivän porotuksessa ja itse kiilsin kilpaa kimmeltävän meren kanssa, ja Elena istui siinä kasvot moitteettoman mattaisina hierottuaan Avenea naamaan.

Googlasin tuotteen heti nettiyhteyden päähän päästyäni. Avène Cleanance High Protection Sunscreen SPF 30 -voiteesta kerrotaan erään apteekkiverkkokaupan sivulla näin: ”kevyt, hyvin imeytyvä aurinkoemulsio erityisesti epäpuhtaalle, rasvoittuvalle ja sekaiholle. Jättää ihon mattapintaiseksi ja suojaa tehokkaasti UVA- ja UVB-säteiltä. Voiteessa on sekä kemiallinen että fysikaalinen aurinkosuoja. Voide sisältää myös tulehduksia lievittävää sinkkiglukonaattia, talineritystä rauhoittavaa kurpitsauutetta sekä ihoa kosteuttavaa ja rauhoittavaa Avène-lähdevettä.” Voiteella on hintaa n. 20€.

Jos tätä tuotetta olisi suojakertoimella 15, ostaisin sen välittömästi! Vaikka ihoni ei olekaan rasvoittuva tai epäpuhdas, niin kaikkihan me mielellään kiiltäisimme auringossa vähän vähemmän. ^_^

Apteekkibrändien aurinkosuojista puheen ollen (täytyykin muuten oikeasti alkaa tutustumaan apteekkimerkkeihin paremmin, sieltähän tosiaan löytyy jotain jota muut kosmetiikan myyntikanavat eivät tarjoa), lukijani vinkkasi hiljattain La Roche-Posayn Anthelios AC Matte Extreme Fluide SPF 30 -aurinkovoiteesta kasvoille, joka Avènen Cleanancen tapaan on tarkoitettu rasvoittuvalle ja akneen taipuvaiselle iholle. En tosin löydä tuota tuotetta Suomen La Roche-Posayn sivuilta, joten ehkäpä se ei kuulu Suomen valikoimaan..? Mutta ajattelin heittää vinkin tähän samaan syssyyn. :) Ja heittäkää te lisää, jos tulee mieleen!

Kommentit (24)
  1. Mun ehdoton lemppani (näin akneen taipuvaisen ihon omistajana) aurinkosuojana on Dermalogican Skin Perfect Primer. Varsinainen aurinkorasva ei siis ole, mutta sisältää kolmenkympin suojakertoimen. Ihan parasta, ainoa ei-niin-ihana juttu on hinta.. :D

  2. Mahtavaa, nyt tiedänkin mitä aurinkovoidetta testaan seuraavaksi! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *