Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vinkki: näin saat enemmän irti tuotteestasi

Tänään ei pitkiä löpistä, jaossa käytännön vinkki meikkituotteen viimeisten pisaroiden hyödyntämiseen.

Olen tehnyt monta vuotta sitten vinkkipostauksen samasta aiheesta koskien Urban Decayn Primer Potionia ja muistaakseni jotain huulikiiltoakin. Koska tämä kikka ei niin sanotusti vanhene koskaan vaan toimii kaikkien ”kauluroitujen” meikkituotteiden kohdalla, jaan sen jälleen hyödyttyäni siitä itse taas kerran. :)

Anastasian kulmageelini oli lopussa. Tai siis tuntui olevan lopussa.

Anastasia_kulmageeli_IMG_3209

Oikeasti se ei ollut lähelläkään lopussa.

Tiedätte sen kumisen sisäkaulurin jollainen on maskaroiden, huulikiiltojen ja tällaisten kulmageelienkin hylsyissä, ”niistämässä” applikaattorista tai harjasta ylimääräiset ripsari-, huulikiilto- jne massat?

Kun nyt vaikkapa kulmageeli tai huulikiilto tuntuu olevan lopussa eikä applikaattoriin tartu enää mitään, ei tuote oikeasti ole vielä lopussa; sitä on vielä runsaasti jäljellä hylsyn seinämissä.

Anastasia_kulmageeli_IMG_6309

Kun putkilon kaulasta poistaa tuon annostelevan kaulurin, ulottuu applikaattori kaapimaan putken seinämiä ja saat käyttöösi vielä vaikka kuinka paljon tuotetta.

Ripsareissa vinkki ei toimi koska kauluri on aika lailla ehdoton väline annostelussa ja liian paksusti harjaan tarttunut massa ei levity ripsiin siististi. Useimmat meistä haluavat joka tapauksessa heittää ripsarin menemään siinä vaiheessa kun harjaan ei enää tartu massaa jo käyttöajankin perusteella (fiksut noudattavat noin kolmen kk:n suosituskäyttöikää maskaroissa). Mutta tuotteissa kuten huulikiillot, peiteaineet, kulmageelit ja silmämeikinpohjustajat kaulurinpoistovinkki on hyödynnettävissä loistavasti, koska ei haittaa vaikka tuotetta tarttuisikin applikaattoriin kerralla runsaasti, eikä näiden tuotteiden kohdalla puhuta 3 kk:n käyttösuosituksista.

Anastasia_kulmageeli_IMG_6306

Kauluri irti (esim. ohuen veitsen kärjellä) ja plop! Aivan kuivalta tuntuneesta putkilosta paljastuu vielä monen viikon (ellei jopa kuukauden) käyttövarat tuotetta.

Ihan mieluusti käytän loppuun suhteellisen arvokkaan Anastasian kulmageelini viimeistä pisaraa myöten :) Poistin kaulurin kuukausi sitten ja geeliä tulee vielä vaikka kuinka.

Myös vanha Urban Decay Primer Potion oli legendaarisen tunnettu siitä että putkilon sisälle jäi jopa puolet tuotteen volyymista siinä vaiheessa kun applikaattori ei enää yltänyt ”tahnaan”. Kaulurin irrotus vapautti paljon lisää tuotetta käyttöön, ja hc-käyttäjät vielä leikkasivat hylsyn lopulta kahtia ja kaapivat loput tavarat pieneen purkkiin (kuten minä ;)). Nykyinen UDPP-pakkaus ei enää ole yhtä epäkäytännöllisen muotoinen – eikä sinä muuten näyttäisi olevan kauluriakaan.

Joka tapauksessa – kaulurillisissa tuotteissa tämä vinkki on aina hyödynnettävissä. En tiedä onko tämä vain supersäästäväisten ihmisten käyttämä kikka vai sellaisten, joita ylipäänsä ärsyttää kun hylsyn sisään jää paljon käyttökelpoista tuotetta. Itse kuulun tässä tapauksessa jälkimmäiseen ryhmään, vaikka toki minussa asuu myös se tarkan markan tätikin.

Onko vinkki tuttu tai jopa käytössä monella Karkkipäivän lukijalla?

Kommentit (15)

 1. Nekkutyttoe

  Tämä oli mulle uusi vinkki, kiitos! Pehmeitä tuubeja leikkelen kyllä auki, kosteusvoiteita ja muita saa vielä kovasti kaiveltua reunoilta vaikka ne kuivahtavatkin sen jälkeen aika herkästi.

 2. Minna

  Juuri hetki sitten minulla oli vastaavaa ongelmaa mutta pumppupullon kanssa, kun Madaran SOS seerumin lasipullossa oli tavaraa vaikka kuinka, mutta pumpun putki yletti vain suoraan pullon pohjaan eikä tuote ”valunut” sen pumpattavaksi. Lasipullolle kun ei oikein mitään voi eikä pumpun putki edes korkki irti ylettänyt muualle pullossa, niin lopulta poistin pumpun ja kaavin vielä muutaman viikon pumpulipuikolla jämiä seinistä ja pohjan reunoilta :D hyvä tuote niin olisi harmittanut niin paljon heittää pois. Samoin yhdelle Korresin kropparasvalle olen tehnyt sinun joskus vinkkaamasi kikan, eli leikkasin purtilon pituudesta katki jolloin sai kaavittua hyvin vielä vähintän pariksi viikoksi tavaraa seinämistä. Tämä säästeliäisyys koskee kyllä vain kivoja tuotteita, huonompia yrittää läträtä tuhlailevasti pois että pääsisi niistä eroon (koska mitäänhän ei heitetä vähänkäytettynä pois..) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Sanni

   Tämä säästeliäisyys koskee kyllä vain kivoja tuotteita, huonompia yrittää läträtä tuhlailevasti pois että pääsisi niistä eroon (koska mitäänhän ei heitetä vähänkäytettynä pois..)

   Joo, sama ^_^

   Topseilla kaivelu seerumipullojen kyljistä on tuttua täälläkin. :D Lasipulloista ei muilla keinoin saa loppuja hyödynnettyä ^_^

   Vartalovoiteista puheen ollen – viimeksi leikkasin auki Urtekramin kroppavoiteen koska en vain voinut jättää jämiä seinämiin ^_^ Urtekramin pulloissa on myös pumppumekanismi ja voide on sen verran kiinteää koostumukseltaan ettei sitä saa edes hakattua ulos pullosta pumpun irrotettua. Urtekramin rasvat kuuluu ihan mun lemppareihin. On tämä hassua kun rasvojahan mulla kyllä riittää, eikä jämien huolellinen hyödynnys ole millään lailla tarpeen, mutta se on se mielenrauha.. ^_^ Kun kyseessä on lempparituote, kaikki on käytettävä :)

 3. Sissi

  Kuulun molempiin mainittuihin ryhmiin ja olen kyllä tätä joskus harrastanut. Leikkaan myös tyyriimpien, hankalammin saatavien tai muuten vaan tosi hyvien tuotteiden purnukoita kahtia, viimeksi huomasin jalkavoiteen kohdalla että sisällä oli varmasti arvioni mukaan 20-30ml tuotetta, joka ei tullut enää puristamalla ulos, eli sitä olisi mennyt ihan huomattava määrä hukkaan.

  • Sanni

   Tuubit tulee aina leikattua, se on rutiinia ^_^

 4. Westend Mum

  Aika hyvä vinkki! :)
  http://westendmum.fi

 5. j

  Eihhh! Just heitin kulmageelin roskiin ja ostin uuden kun tuntui, että mitään ei enää irtoa! Tämä oli minulle uusi vinkki ja menee käyttöön, kiitos. =)

  • Sanni

   Eihhh! Just heitin kulmageelin roskiin ja ostin uuden kun tuntui, että mitään ei enää irtoa!

   Eihh tosiaan ^_^ No mutta tästä eteenpäin..! ;D

 6. Laura2

  Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että kaulurin voi poistaa! Tosin ei mulla oikeastaan olekaan muita kaulurillisia tuotteita kuin ripsarit. Leikkaan kyllä kaikki puhdistusaine-, rasva- ja primer-tuubit kahtia ja kaavin sieltä loput talteen :D Isadoran primeriinkin oli kerran jäänyt ihan tuhottomasti ainetta purkin seinämiin, vaikka tuntui siltä että tuote on jo loppu.

 7. Sinzu

  Uuu, eipäs ole tullut mieleen tämä vinkki! Joskus putsasin vanhan ripsariputilon tällä kikalla ja tungin tilalle vaseliinia –> ”ripsiseerumi”. En kyllä tiedä toimiko vaseliini oikeasti ripsiin, mutta itsellä oli fiilis, että ripsistä olisi tulleet terveemmiksi.

  Voisin soveltaa tätä peitevärin tyhjentämiseen. Tyhmästi jää pohjalle aina tilkka tuotetta. Ripsarista mulla meinaa nyt lähteä ihan itsestään koko annostelijatuppi :D Käsi-, kasvo- ja vartalovoiteiden kanssa (ja Kiehl’sin voidedödön kanssa kerran) mä yleensä leikkaan putilon poikki, jotta saan kaiken kaavittua käyttöön. Ellen sitten ole kyllästynyt koko tuotteeseen ja heitän purkin roskikseen, kun en enää saa puristettua mitään ulos. Meikkejä tulee sen verran hitaaseen tahtiin kulutettua, että en edes tiedä/muista, miten toimin niiden kanssa :D

  • Sanni

   Joskus putsasin vanhan ripsariputilon tällä kikalla ja tungin tilalle vaseliinia –> ”ripsiseerumi”.

   Hahah, respect että olet onnistunut saamaan vaseliinia ripsariputkiloon…! Wow!

   Vaseliinia ei niinkään tunneta ripsien hoitajana, mutta risiiniöljy kylläkin. Laita seuraavalla kerralla putkiloon risiiniöljyä :)

   Ripsarista mulla meinaa nyt lähteä ihan itsestään koko annostelijatuppi :D

   Joo, joistainhan se tosiaan lähteekin.. Ärsyttävää ^_^

 8. Kirsi

  Kävin HETI poistamassa ja huomenna taas kulmat kunnossa :D Kiitos vinkistä!

 9. Maria

  Onko sulla ideoita, että miten Cliniquen DDML pumppupullosta saa viimeiset ulos? Pullohan on ”katostaan” tasainen, joten ylösalaisin kääntäminen ei auta eikä noin paksua muovia saa leikattua.

  • Sanni

   Osta sellaisia pidempiä topsipuikkoja, tällaisia, ja niillä uletut purkin seinämiin :) ”Kattoon” ulotut kun taivutat topsin varrestaan. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.