Vinkki: mineraalipohjan päivitys kesäiholle

Tämä on todennäköisesti itsestäänselvä vinkki, mutta jaanpa sen kuitenkin. :)

Monilla meistä on kesäisin aivan eri sävyinen iho kuin talvisin, kiitos auringon. Osa ratkaisee ongelman meikin kannalta käyttämällä talvi- ja kesäaikaan eri meikkipohjasävyjä. On olemassa myös toinen tapa, josta olen aiemmin vinkannut  nestemäisen/voidemaisen meikkipohjan käyttäjille Lumenen Sun Radiance Perfect Tan -tuotteen muodossa. Se on hohdoton, ruskea ihonsävyn heleyttäjä jota voi sekoittaa mihin tahansa voidemaiseen tuotteeseen (tai tietysti voi käyttää myös yksinään) ja näin saada meikkipohjaan sopiva tummuusaste.

Luonnonkosmetiikan vastine Lumenen Perfect Tanille on Dr. Hauschkan Bronzing Fluid.

Warmth_

Mineraalipohjan käyttäjille vastaava tuote ja oma lempparini on Bare Mineralsin Warmth All-Over Face Color. Kai tätä voi aurinkopuuteriksikin kutsua.

Kyseessä on syvyysasteeltaan sen verran tumma puuteri, että mielestäni se toimii tavanomaisia aurinkopuutereita paremmin meikkipohjan sävyn tuunaajana. Sekoitan Warmthia mineraalipohjaan ja saan syvemmän sävyn, täydellistä :)

BareMinerals_Warmth_IMG_7408

Nyt kun saavutaan heinäkuuhun ja aurinkokin on paistellut tänä kesänä varsin mukavasti, alkaa Everyday Mineralsin  3W Golden Beige jäädä minulle pikkuhiljaa liian vaaleaksi. Ripaus Warmthia hoitaa tilanteen.

Olen joskus muinoin saanut Warmthia pikkuisen näytepurkin töistä, ja sitä tarvitsee käyttää niin vähän kerrallaan että purkki on riittänyt kaikki nämä vuodet.

EDM_BMWarmth_IMG_7422

Kuvasta näette, että Warmth on yksinään aika hohtavaa. Hohdon tuo BM:n suosima synteettisesti valmistettu bismuth oxychloride eli vismuttioksikloridi. Se on näitä välillä (tarpeetonta) hysteriaa aiheuttaneita kosmetiikan raaka-aineita, kun jotkut vetivät yhtäläisyysmerkin vismuttioksikloridin ja puhtaan vismutin välille. Puhdasta vismuttia (metallinen alkuaine) ei kosmetiikkateollisuudessa käytetä, vaan turvallisiksi luokiteltuja johdannaisia.

Käyttökokemukset kertovat, että vismuttioksikloridi kuitenkin aiheuttaa toisten iholla kutinaa ja ärsytystä. Tämä johtuu Paula Begounin mukaan yhdisteen kristallisesta rakenteesta. Jokainen voi todeta ainesosan vaikutukset omalla ihollaan ja tehdä käyttöpäätöksen sen perusteella ;)

Itselleni ainesosa ei käytännössä merkitse muuta kuin että jos sitä on jossain mineraalituotteessa, ei tuote ole 100% mineraalia. Ja tietysti sen, että tuote todennäköisesti hohtaa voimakkaasti.

BM_bronzerit

Kuvat: BareMinerals

Bare Mineralsilla on myös kaksi muuta aurinkopuuteria, Faux-Tan ja A Little Sun. Näitä en ole itse kokeillut, mutta netistä lukemieni vertailujen mukaan Warmth on näistä tummin ja oranssisin, Faux-Tan ilmeisesti neutraalein. Minun ihollani Warmth ei näytä yhtään oranssilta, mutta se on lämmin sävy kuten nimikin kertoo. A Little Sunin kuvauksessa lukee ”light brown with a pinky tone”, eli se lienee viileä. Faux-Tanin taittosävyä ei määritellä.

Kaikissa kolmessa on vismuttioksikloridia eli ne hohtavat (BM:n purkkikuvassa Warmth näyttää harhaanjohtavasti matalta). Mattainen olisi kenties vieläkin parempi meikkipohjasävyn miksaaja, joten jos joku tietää hyvän ja tarpeeksi tumman mattaisen mineraaliaurinkopuuterin niin vinkkiä jakoon vain :)

Useimmat aurinkopuuterit ovat lopulta vähän liian mietopigmenttisiä että niillä saisi kunnolla syvennettyä meikkipohjan sävyä, siksi olen itse tykännyt BM:n Warmthista joka on tarpeeksi tumma. Mitenkähän on esim. Everyday Mineralsin Gimme A Kissimmee -sävyn laita, onko joku kokeillut sitä? Sitä kuvaillaan runsaspigmenttiseksi ja tulosta ”voimakkaan tummaksi”.

Hankkimalla yhden tällaisen tumman mixerin ei enää tarvitse tuskailla väärän värisen meikkipohjan kanssa eri vuodenaikoina, sen kuin vain sekoittaa talvimeikkipohjaansa sopivan määrän mixeriä ihon päivetyksen mukaan ja se on siinä :)

Kommentit (11)
 1. Moi sanni,
  Nyt menee aivan aiheen vierestä mutta on pakko hyödyntää sun loistavaa analysointikykyä! Mulla on ollut akneoireileva iho enemmissä tai vähemmissä määrin jo lähemmäs nelisen vuotta ja nyt vihdoin sain siihen lääkekuurin joka on alkanutkin jo tepsiä. Iho on siis suhteellisen hyvässä kunnossa mutta kuivattavan lääkevoiteen takia rasvoittuu hullun lailla. En tiedä miten nyt lääkktyksen kanssa, mutta ennen iho tuntui menevän tukkoon lähes jokaisesta meikkivoiteesta, mistä johtuen tuntui aina inhottavalta käyttää niitä. Haaveilen ostavani syksyksi jonkun kevyen, mielellään öljyttömän meikkivoiteen, joka tuntuisi super kevyeltä iholla ja hengittäisi. Peittää pitäisi vain pienet arvet eikä tuloksen tarvitse olla täysin matta koska rasvoittuminen kuuluu elämään (: Hurjan taustatutkimusurakan jäljiltä olen itse päätynyt kahteen vahvaan vaihtoehtoon: shiseidon perfect refining meikkivoiteeseen ja cliniquen blemish solutionsiin. Olisiko sulla noista kahdesta mitään kuvausta jonka melko kosmetiikkakokematonkin tajuaa tai jotain muita suosituksia? Kiitos jo etukäteen ja anteeksi pitkä sepostus!

  1. Hurjan taustatutkimusurakan jäljiltä olen itse päätynyt kahteen vahvaan vaihtoehtoon: shiseidon perfect refining meikkivoiteeseen ja cliniquen blemish solutionsiin. Olisiko sulla noista kahdesta mitään kuvausta jonka melko kosmetiikkakokematonkin tajuaa tai jotain muita suosituksia?

   Moi Noora! Shiseidon meikkivoiteita en tunne lainkaan, joten en valitettavasti osaa sanoa Perfect Refiningista mitään. :/ Cliniquen Anti-Blemish Solutions -meikkivoide taas on mielestäni tosi hyvää, ehkä olitkin lukenut mun arvion siitä:

   http://karkkipaiva.indiedays.com/2010/11/21/clinique-anti-blemish-solutions-meikkivoide/

   Tuo oli myyjävuosinani mun ehdoton lempparituote tarjota asiakkaille kun hakusessa oli meikkivoide sekä epäpuhtaalle että pintakuivalle iholle.

   Toisaalta en ole ihan varma onko Anti-Blemish juuri sitä mitä sinä haet, kun puhut ”super-kevyestä”, se riippuu tietysti siitä millaisen vahvuuden meikkivoiteeseen on normaalisti tottunut. Itse esim. koin että Anti-Blemish-meikkivoide sai ihoni näyttämään meikatummalta kuin mineraalimeikkipuuterilla, mutta olen tottunut hyvin luonnolliseen meikkipohjaan. Cliniquen oman määritelmän mukaan Anti-Blemish on kevyt ja peittävyys ”moderate” eli kohtuullinen.

   Kannattaa varmasti ainakin kokeilla :) Pyydä näyte kosmetiikkaosastolta ja testaa kotioloissa :) Ainakin Kickseissä asiakas saa pyytäessään mukaansa näytteen pieneen muovipurkkiin.

   ….mitä muihin suosituksiin tulee, kun multa kysyy niin ensimmäinen suositus on aina mineraalimeikkipohja ;D Ellei sitten kysyjä erikseen kerro välttelevänsä puuterimaista pohjaa ja hakevansa nimenomaan voidemaista/nestemäistä meikkiä. Mineraalimeikkipohja on luonnostaan öljytön ja ainesosiensa puolesta vähiten ihoa ärsyttävä meikkipohja mitä on olemassa. Ja tietysti iholla kevyt ja luonnollinen ja antaa ihon hengittää :)

 2. Nunu / Aina lähelläni
  3.7.2016, 07:06

  Siis daa! Miten en ole noin ilmeistä kikkaa tajunnut…!? Itse olen aina ostanut eri sävyisiä meikkipohjia (BareMinerals ja – kiitos sinun – nykyään myös vähän edullisempi Lily Lolo) ja sekoitellut niistä sopivan (olen muuten huomattavasti sinua leväperäisempi rahankäyttäjä… ;) Mulla on itse asiassa ollut jo useamman vuoden kaapissa tuo Warmth, ja olen ihmetellyt, että koskahan olen niin ruskea, että voin käyttää sitä! Jotenkin ajattelin, että se käy vain aurinkopuuteriksi, mutta totta kai menee myös meikkipohjan sekaan. Kiitti vinkistä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *