Vinkki: Jane Iredale Powder-Me

Bare Mineralsin lopetettua puuterimaiset aurinkosuojansa olen yrittänyt löytää toisen merkin vastaavan tuotteen jota suositella.

Nyt sellainen on löytynyt; Jane Iredalen Powder-Me.

IredalePowderMe

Sain näytekokoisen purkin Powder-Me’tä huhtikuisessa kauneusbloggaajien miitissä.

Normaalikokoisessa purkissa on tavaraa 17,5 g ja hintaa n. 70 euroa. Arvokkaasta tuotteesta on siis kyse. Grammahinta jää kuitenkin esimerkiksi BareMineralsin mineraalipohjan alle (ja sen valikoimasta poisjääneen SPF 30 -aurinkosuojan).

Rehellisyyden nimissä en itse mineraalituotteesta näin paljoa maksaisi. Sellaisiakin ihmisiä kuitenkin on, jotka maksavat (siitä kertoo jo vähintään Bare Mineralsin huima suosio Suomessa ;)), joten on mukavaa että löysin Iredalen myötä uuden suositeltavan. :) Ja onhan tuote tietysti erittäin riittoisa; 70 euroa yskäistyään saa purkin, jolla voi tupsutella nassuaan varmaan ainakin seuraavat 3-4 vuotta. (Säilyvyydeksi ilmoitetaan 12 kk purkin avaamisesta, mutta miten mineraalisuodatin voi ”vanhentua”…? Kemialliset suojat laimenevat ajan myötä, mutta mitä mineraalipartikkelien heijastavuuskyvylle voisi tapahtua vuoden, kahden tai kolmenkaan aikana…?)

IredalePowderMe2

Powder-Me annostellaan siististi sienikorkin kautta. Purkin kannessa oleva peili helpottaa puuterin lisäämistä vaikka terassilla istuessa. :) Applikaattorin sienipään voi irrottaa ja pestä (purkin tyhjennyttyä sitä voi siis vaikka käyttää kätevänä matkapurkkina mineraalipohjalle).

Powder-Me’n suojakerroin on 30, ja se antaa suojan myös UVA-säteitä vastaan (PA++). (PA on aasialainen tapa ilmaista tuotteen suoja UVA-säteille asteikolla +, ++ ja +++). Puuteri lupaa hylkiä vettäkin 40 minuutin kosteusaltistuksen ajan. Sitä voi käyttää myös vartalolla.

Inci näyttää tältä:

mica, titanium dioxide, montmorillonite, boron nitride, aluminun hydroxide, pomegranate extract, pine bark extract (+ mineraaliväripigmentit).

Puuteria on saatavana kolmessa sävyssä; läpikuultava (jollaisen minä sain), Golden ja Tanned. Jane Iredalen jälleenmyyjät löydät täältä.

IredalePowderMe3

Miksi puuterimainen aurinkosuoja?

– Miellyttävä käyttää, pitää ihon mattaisena

– Fysikaalinen UV-suoja ei imeydy ja sopii herkällekin iholle

– Kevyt kantaa ja sopii reissuun mukaan käsimatkatavarallakin matkustaessa

* * *

Asia, joka pohdituttaa (ja kiitos, olen iloinen jos jolla kulla siellä ruudun toisella puolella on tästä tietoa):

– Tuoko titaanidioksidi todellakin yksinään ns. ”broad spectrum” -suojan eli kattaa sekä UVA- että UVB-säteet? Näinhän sen täytyy olla, sillä esimerkiksi tota PA++ -merkkiä ei käsittääkseni ihan heppoisin perustein lätkäistä kosmetiikkapurkin kylkeen. Aasiassahan ollaan todella tarkkoja UV-suojasta.

– Mikäli näin on, että titaanidioksidi yksinään hoitaa sekä UVA- että UVB-säteet, miksi luonnonkosmetiikkamerkeille on niin haastavaa luoda aurinkosuojatuotteita? Jonkun uuden EU-säädöksen myötä (jonka mukaan esimerkiksi sinkkioksidia ei enää EU:ssa lueta viralliseksi aurinkosuoja-aineeksi) moni luonnonkosmetiikkamerkki luopui aurinkovoiteiden valmistamisesta, koska kokivat, että uusilla säännöillä riittävän suojaavan ja samalla luonnonkosmetiikan standardit täyttävän aurinkosuojatuotteen valmistus oli erittäin hankalaa ellei mahdotonta. Miksi näin?

* * Postaus on ajastettu, olen tällä viikolla vaeltamassa Kevolla * *

Kommentit (7)
  1. Kiinnostaisi tosissaan tietää tuosta sinkkioksidin kieltämisestä. Käsittääkseni titaanidioksidi kattaa vain osan UVA-taajuudesta.

    1. Käsittääkseni titaanidioksidi kattaa vain osan UVA-taajuudesta.

      Näin on, ja sinkkioksidi antaa paremman suojan nimenomaan UVA:lle Sen poisjättämisen luulisi siis suoraan vain heikentävän mineraalifiltterisen tuotteen UV-suojaavuutta.

  2. Jos nyt en ihan väärin koulusta muista, niin EU-säädösten mukaan tuotteen UVA-suojan täytyy olla väh. 1/3 tuotteen UVB-suojasta, joka ilmaistaan varsinaisena SPF-lukuna. Eli toisin sanoen jokaisen EU-markkinoilla olevan SPF30 -tuotteen UVA-suoja on ainakin teoriassa ainakin SPF10.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *