Vinkki: halvalla Kreikkaan suorin lennoin melkein vuoden ympäri

Vinkki Kreikan off-season-matkailijoille: kreikkalainen lentoyhtiö Aegean lentää tällä kaudella Kreikkaan suorin lennoin kahdesti viikossa melkein vuoden ympäri.

Marraskuu: Kreikka vs Suomi

 

Aegean lentää Helsingistä Ateenaan tiistaisin ja perjantaisin 8. tammikuuta 2019 saakka ja jatkaa samalla aikataululla alkaen 15. maaliskuuta. Ja lentoja irtoaa halvimmillaan 65 eurolla! :) Jei!

Aegean ei ole varsinainen halpalentoyhtiö kuten Norwegian ja Ryanair, ja lipun hintaan kuuluvat aina mm. ateriat ja juomat, mutta silti yhtiöltä bongaa usein saman hintaluokan halpalippuja.

Halpojen lippujen vaanijoita auttaa Aegeanin Low Fare Calendar, josta näkee yhdellä silmäyksellä jokaisen kuukauden halvimman lipun hinnan 11 kuukaudeksi eteenpäin.

Kalenterin käytettävyttä tosin parantaisi vielä se, jos sen näyttöperusteeksi voisi valita pelkästään suorat lennot. Nyt se näyttää sekä suorat että vaihdolliset lennot, ja suorat selviävät vain klikkailemalla auki eri päiviä. Tai lukemalla tämän postauksen, jossa kirjoittaja on jo kolunnut lentopäivät läpi ja osaa kertoa, että suorat lennot ovat tiistaisin ja perjantaisin. :)

Marraskuu – Kreikka vs Suomi

Kreikassa vallitsee lämpötilan puolesta oikein miellyttävät matkailusäät yleensä jopa joulukuuhun saakka, kylmimmät kuukaudet ovat helmikuu ja maaliskuun alkupuoli. Kyllä – paikallisten mukaan maaliskuu on usein kylmempi kuin tammikuu, mitä ihmettelen kun huhtikuu sitten voi jo olla ihan kesäinen… Toisaalta tammikuun lopussa ilmaa lämmittää Halcyon Days -ajaksi nimetty ilmiö, jolloin sää kirkastuu ja lämpenee noin 10 päiväksi.

Vaikka maaliskuussa voi olla kylmää, sain vinkin, että maaliskuu on ehdottomasti toukokuuta parempi kuukausi tulla nauttimaan kevät-Kreikan vehreydestä ja kukkaloistosta, toukokuussa kuulema kukkaloisto jo kuivuu pois kuumimmilla saarilla. Näin on mm. Naxoksella ja Paroksella paikallisten mukaan.

Huhtikuu on totta kai se ihan paras kevätsesongin kuukausi.

P.S. Muistatteko kun kritisoin viime syksynä lentoyhtiöiden ruokaa… (Kukapa sitä ei kritisoisi…) Nyt olen kokenut ehkä parhaan lentoyhtiöruoan koskaan.

Aegeanilla eri ruokavalioiden ja ateriavaihtoehtojen joukossa on myös ’seafood’, ja tämän vaihtoehdon raksimalla sain katkaravuilla, sienillä ja kasviksilla höystetyn munakkaan. Siis kunnon ruokaa, ei mitään höttöä! :) Ei mikään esteettisin annos tietenkään, kauniisti tarjoillusta lentokone-appeesta saa sitten maksaa jo bisnes-luokan hinnan, mutta tämä munakas oli todella hyvän makuinen!

P.P.S. Postauksen kuvista huolimatta tykkään myös Suomen marraskuusta :)

Lue myös:

Vältä matkanvaraussivustojen kusetukset

(eli kuinka säästät matkanvaraussivustojen törkeissä matkatavara-lisämaksuissa)

 

Kommentit (6)
 1. Kiitos hyvästä vinkistä noiden lentojen suhteen! :) Aion ehdottomasti kurkata kevään reissua varten momondon ynnä muiden lentohakukoneiden lisäksi myös Aegeanin omat sivut nyt, kun nuo suorat lentopäivät on etukäteen selvillä, eikä tarvitse alkaa selailemaan kaikkia lentoja lävitse :)

 2. Onko ilmastonmuutoskeskustelu muuttanut mitään sinun suhtautumisessa omaan lentämiseesi? Itselleni kynnys nousta koneeseen on noussut aika suureksi ja moniin matkajuttuihin suhtautuu sen myötä ihan eri tavalla.

  1. Minä matkustaisin aina mieluiten junalla ja laivalla. Silloin kun se ajankäytöllisesti on mahdollista ja matkaan kuluva aika kohtuuden rajoissa, vaikka olisi kalliimpaa kuin lentäminen, menen junalla tai laivalla (Interrail, Kreikan saarihyppely, Suomessa esim. matkat Lappiin).

   Mutta silloin kun kohteeseen pääseminen muuten kuin lentoteitse nousee huomattavasti vaikeammaksi ja kalliimmaksi (esim. Kreikkaan junalla), valitsen lentokoneen.

   Minulle lentäminen on aina ollut erittäin vastenmielistä ja ikävää. Koko kokemus, ympäristöhaitat, kaikki, kaikki siinä on ikävää. Joten siitä luopuisin mahdollisuuksien puitteissa vaikka heti. Mutta matkustamisesta en halua luopua. Tämä keskustelu nousee aika ajoin kommenteissa esiin, ja siihen voin rehellisesti vastata vain, että olen niin itsekäs että en halua luopua matkustamisesta. Maailman näkeminen ja muihin kulttuureihin, ihmisiin ja tapoihin tutustuminen on minulle tärkein harrastus elämässä.

   Pyrin parhaani mukaan tekemään hyviä tekoja ympäristön puolesta; kierrätän, en yksityisautoile, säästän sähköä, minimoin ruokahävikkiä, syosin luonnonkosmetiikkaa, mutta jos haluan nähdä maan jonne pääsee vain lentämällä, lennän. Jokainen voi tehdä jotain, mutta jokainen ei voi tehdä kaikkea.

   1. Kompensoitko lentokilometrit? Itse toivon et lentolippujen hinnat kallistuivat voimakkaasti (ja samalla ympäristöystävällisempien matkustusmuotojen hinnat halpenisivat). Lisäksi toivon että kotimaan matkailu/ muu lähimatkailukohteeksi kehittyisi roimasti! Muuten tulevilla sukupolvilla ei ole enää paikkoja minne matkustaa :(

    1. En kompensoi, jos tarkoitat näitä palveluja joiden kautta voi ns. ”maksaa omantuntonsa hiljaiseksi”.

     Itse toivon myös enemmän kuin mitään muuta että ympäristöystävällisten liikennevälineiden kuten junien hinnat halpenisivat. Juna olisi minulle matkustusmuoto numero 1 jos sillä pääsisi joka paikkaan ja hinnat myös mahdollistaisivat junan käytön. Onhan se helvetin ironista että voi lentää (ja samalla tuhota luontoa) halvemmalla Jenkkeihin kuin mennä yöjunalla Lappiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *