Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vinkki: erinomainen ohut eyeliner

Eilisessä postauksessa vilahti muuan eyeliner, joka ansaitsisi lähemmän esittelyn.

Eyeliner_Lavera_

Kyseessä on Laveran Liquid Eyeliner.

Sen sivellin on ohuin, mihin olen törmännyt käytännössä millään merkillä (oli se sitten normi- tai luonnonkosmetiikkaa). Olen tutustunut tuotteeseen tehdessäni meikkauksia Laveralle, ja ilahduin suuresti kun huomasin miten helposti tällä saa asiakkaalle siistin rajauksen.

Vaikka pidänkin itseäni jonkin sortin meikkauksen ammattilaisena, niin nestemäisen eyelinerin laitto asiakkaalle on aina jännittävä momentti. En tiedä kuinka kauan pitäisi tehdä meikkauksia että voisi luottaa kätensä vetävän nestemäiset rajaukset aina takuuvarmasti sottaamatta…! ^_^

Laveran tarkkuussiveltimellä homma on luonnistunut erittäin kiitettävästi.

Nestemäisiä eyelinereitahan on vaikka minkälaisia, ja eri tyyppejä olen esitellyt tässä postauksessa. Laveran laineri sopii erityisesti teille, jotka suositte siveltimellistä, ohutta eyelineria. Ja tietysti se on erityisen hyvä tärppi luonnonkosmetiikan käyttäjille!

Luonnonkosme_eyelinerit

Omistan Laveran lisäksi myös kaksi muuta luonnonkosmetiikan eyelineria, Santen ja Dr. Hauschkan.

Luonnonkosme_eyelinerit2

Tässä näkyy sivellinten erot; Lavera on kaikkein ohuin. Myös Dr. Hauschka on erittäin ohut, mutta siveltimen harjakset eivät pysy aivan yhtä hyvin ”nipussa” kuin Laveran ja saattavat joskus hieman harottaa (voi tietysti olla että kyse on vain minun kappaleestani eikä asiaa voi yleistää). Santen eyeliner-kärki on reilusti paksumpi ja huopamainen.

Benecos_eyeliner_karki

Tässä verrokkikuva Benecosin eyelineriin, jota minulla ei enää ole. (Laitan kuvan ihan kuriositeettina jos joku jäi eilisessä postauksessa miettimään miksi pidän Laveran eyelineria parempana ;))

Luonnonkosme_eyelinerit3

.

Eyeliner_Lavera

Huom; käyttämäni Laveran sävy on ruskea, mutta saatavilla on luonnollisestikin myös musta.

Eyeliner_Sante

.

Eyeliner_Hauschka

Myös Hauschkalla saa ohutta jälkeä, mutta pidän itse Laveran koostumuksesta ja siveltimestä enemmän. Laveran koostumus on nestemäinen, Hauschan semi-voidemainen ja jotenkin hitusen tahmeampi kuin Laveran.

Huom: jos silmänne vuotavat helposti tai pidätte muuten vain enemmän säänkestävistä rajauksista, eivät luonnonkosmetiikan eyelinerit ole paras mahdollinen vaihtoehto. Ne eivät ole kosteudenkestäviä.

. . .

Tuleeko lukijoille mieleen muita vinkkejä hyvistä, ohuista eyelinereista? Etenkin ammattilaisten vinkit asiakasmeikkauksissa hyvin toimiviin, luotettaviin eyelinereihin otetaan erityisellä kiinnostuksella vastaan! :)

Kommentit (50)

 1. Supermess

  Aiemmin mainittiinkin jo W’n’W:n rajausväri, joka tosiaan toimii vallan mainiosti. Mutta se varsinainen ihastus, jota tulin tänne mainostamaan on tämä iHerb -löytö: Physician’s Formulan Eye Booster (http://www.iherb.com/Physician-s-Formula-Inc-Eye-Booster-2-in-1-Lash-Boosting-Eyeliner-Serum-Ultra-Black-016-fl-oz-0-5-ml/39508). Tällä rähmäkäpäläkin vihdoin onnistui saamaan aikaiseksi suht siistiä viivaa ;)

  • Sanni

   Ohoh, onpas edullinen! Ja tussit on aina hyviä ”rähmäkäpälille”… ^_^

 2. v

  Hmm, pitänee laittaa kokeiluun!

  Mä opettelin aikoinani käyttämään nestemäistä rajausta jollakin Lumenen eyelinerilla, jossa oli ihana, todella ohut sivellin, enkä ole sen jälkeen onnistunut löytämään vastaavaa enää edullisemmilta merkeiltä. Periaatteessa kiinnostaisi kokeilla noita selektiivisen puolen tuotteita, niistä on muutaman linerin lista, joita on kehuttu, mutta tietty aina on vähän isompi kynnys ostaa jotain, jonka sopivuudesta itselleen ei tiedä. Huopapäillä olen taas saanut vain huonoa jälkeä aikaan, joten olen sitten tyytynyt kynärajauksiin.

 3. Glitz & Glamin Minna

  Asiakasmeikkauksissa (kuten myös teatteri- ja kuvausmeikkauksissa) tulee käytettyä eyelinerina hygieniasyistä ”kakkulineria” ja sivellintä. Grimasilla on erittäin ohut sivellin. Sen numero taisi olla MR00 ja MR0. Olen huomannut, että kestävin rajaus syntyy käyttämällä Make Up Storen Mixing Liquidia tai Grimasin Cleansing Lotionia. Suosin enimmikseen nesteenä MUSia. ”Keikkinä” käytän Kyolanin Cake Eyelineria tai sitten jotain erittäin pigmenttistä luomiväriä. Grimasin mattamusta 101 ja Make Up Storen Pollution toimii hyvin. Joskus olen käyttänyt Grimasin vesiliukoista kasvoväriä.

  Geelilinerit on kanssa hyviä (ja kestävämpiä), kuten Inglotin, mutta niillä ei oikein saa sitä kaikkein ohuinta jälkeä aikaiseksi, vaikka sivellin olisi pieni.

  • Sanni

   Mulla on vielä(kin) kakkulaineri hankkimatta omaan arsenaaliin…! Pitäisikin korjata asia. :)

   Asiakasmeikkauksissa tuo on varmasti kaikkein hygieenisin, tai miksei toisaalta geelilainerikin. Oikeastaan luulisi sen olevan vieläkin hygieenisempi, kun hommaan ei sisälly lainkaan vettä.

   • Glitz & Glamin Minna

    Niin Kryolania tarkoitin. Huomasin oman kirjoitusvirheeni. :D

    Geeliliner on hygienisin, kun sen ottaa spaattelilla purkista ja sitten spaattelista siveltimeen. Toki samaa tapaa voi käyttää nestemäiseenkin lineriin. Itse en koskaan laita ihokosketuksessa ollutta sivellintä suoraan purkkiin tai putkiloon, vaan aina spaattelin kautta. Esimerkkinä maskara, otan aina massan spaatteliin ja siitä sitten maskaraharjaan.

    Geeliliner on minusta paras kestoltaan ja hygienisyydeltään, mutta nestemäisiä rajauksia teen aikaisemmin kertomallani tavalla, kun tarvitsee saada ohuen ohut rajaus.

    Kannattaa kokeilla, että mitä pidät keikkilinerista. :) Omaan käyttöön ärsyttävän monimutkaista, joten siksi itselleni käytän tusseja, dippi- ja huopakärkilinereita, kyniä ja geelilineria.

 4. siru

  Mulla on kanssa osoittautunut kaikkein parhaaksi toi edellä mainittu MUS:n Mixing liquid. Käytän sen kaverina ihan tavallisia luomivärejä. :) Inglotin hyväksi kehuttu geeliliner leviää mulla tosi helposti. Jopa Natural Coden tussi pysyy paremmin. Mulla on aika raskaat yläluomet ja ongelma on siis, että väri tarttuu ripsien yläluomeen.

 5. Jen

  Itse käytän sekä asiakasmeikkauksissa että itselleni kakkulineria ja sivellintä. Parhaan siveltimen olen löytänyt Clas Ohlosonilta, on joku maalareiden tms sivellin. ihana pehmeä joustava aitoa karvaa oleva sivellin,eikä mene miksikään käytössä. Hinta taisi siveltimellä olla jotain huimat 2-3 euroa! Kakku on jo ikuisuuden vanha Kryolanin musta mutta joka mennä porskuttaa edelleen vaan, ei kulu millään loppuun :D
  Jos asiakkaalla on raskaat yläluomet tai ulkona sataa vihmaa niin käytän Inglotin Duraline nestettä ja mustaa luomiväriä. Kestää taatusti, ei tartu luomelle, suttaannu,varise tms ja edullisempi versio kuin Make up storen vastaava neste.

  • Sanni

   Kiitos Inglot-vinkistä, Jen! :)

 6. Elli

  Mä ihastuin samantien sivellinkärkeen, mutta mullakaan ei toi kestä kunnolla koko päivää :/ eilen aamulla laitoin sitä ja iltaan mennessä oli rapissut puolet rajauksesta. Sääli, koska muuten tykkään tosta kauheasti!

  • Sanni

   On tuo kyllä niin mahdottoman kiehtovaa kuinka tuotteet käyttäytyy eri tavalla eri iholla! :) Sen täytyy johtua pH:sta tai jostain kemialliseen reaktioon liittyvästä asiasta…. Tai voiko jonkun toisen luomi esimerkiksi liikkua eri tavalla räpsyessään, niin että ripsirajan kohtä ”jännittyy” eri tavalla aiheuttaen meikin irtoamisen..? Ei aavistustakaan, mutta mun mielestä tämä on tosiaan kiehtovaa..! Itse kun en saa Laveran eyelineria irtoamaan muuten kuin hankaamalla sitä. True, jos hankaan vaikka topsipuikolla, se kiistämättä irtoaa heppoisemmin kuin vaikka joku geelilaineri. Mutta koska en meikkauksen jälkeen koske silmääni koko päivänä, ei rajaukselle tapahdu mitään. :)

 7. LAVJUUEVERYBODY!

  Täällä kanssa yksi jolla tuo Laveran tuote ei toiminut OLLENKAAN. Jälki halkeili heti ensi sivelystä lähtien ja karisi ja valui ja kuivui rumaksi. Roskiin siis menee :( Mutta kiva oli kokeilla luonnollisempaa kosmetiikkaa, vaikkakin itsellä ei toiminut ollenkaan. En kyllä tiedä miksi? Ei ole mitenkään rasvainen ihokaan, hmm.

 8. rocktypy

  osaisitko vinkata millä silmänrajauskynän saisi pysymään luomella,koska pohjustan luomeni mutta silti rajaukset on parin tunnin kuluttua levinneet käytän goshin vedenkestävää silmänrajauskynää ja silti se leviää ,pohjustanko väärin vai mistä tämä johtuu?käytän lumenen pohjustajaa…kiitos jo etukäteen..

  • Sanni

   Osta parempi pohjustaja, Lumene ei valitettavasti ole sieltä laadukkaimmasta päästä. Oma suosikkini on Urban Decayn mutta sen joutuu tilaamaan netistä, esim. täältä:
   http://www.lookfantastic.com/urban-decay-eyeshadow-primer-potion-original-11ml/10455870.html

   Vedenkestäväkin rajaus leviää jos luomet ovat rasvaiset, wp-tuotteethan liukenevat rasvaan. Eli rajauksen leviämisen estämiseksi sinun täytyy hillitä luomen rasvoittuminen mahdollisimman tehokkaasti –> hyvällä pohjustajalla ja puuteroimalla. Myös silmänrajauskynän jäljen päällystäminen saman sävyisellä luomivärillä saattaa auttaa ainakin vähän.

 9. Maria

  Mun kaikki haut tuo nykyään tääne. :D

  En ole ammattilainen, mutta ajattelinpa silti kommentoida tätä eyeliner asiaa.

  Löysin hiljattain Tarjoustalosta linerin jossa on tuo superohut sivellin, eikä ollut hinnallakaan pilattu,ellen väärin muista oli 4,90.

  Pullon kyljessä lukee Eveline Cosmetics, minulle ennestään ihan tuntematon merkki.

  http://en.eveline.eu/1,5658,Eyeliner_Celebrities.html

  Tällä saan siistin rajauksen,kun esimerkiksi niillä huopapaäisillä onnistun luomaan vain tuhruisen näköiset rajaukset, varmaan taidon puutettakin.

 10. juurikas

  En löytänyt kaikkein uusinta Laverapostaustasi, joten laitan infoa tänne. Santelle on tullut nimittäin uusi hyvin ohutkärkinen eyeliner, vastaava kuin Laveralla. Niillä on nyt 2 erilaista lineria siis. Saksassa Alterra-sarjassa on myös Laveramainen ohut liner. Myös Logonalla kuulema on samanlainen. :)

  • Sanni

   Kiitos paljon vinkistä :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.