Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vinkki: ekokauneushoitola Riihimäellä

Vieraillessani helmikuussa Laveran maahantuojan toimitiloissa minulle tarjottiin myös mahdollisuutta pieneen hemmotteluhetkeen Laveran tuotteita käyttävässä hoitolassa Riihimäellä.

Laverahoidossa

Kukapa kieltäytyisi ihanasta kasvohoidosta? Totta kai otin tarjouksen vastaan. :)

Hämeenkadun Kauneushuonetta vetää Sirpa Martikainen 15 vuoden kokemuksella. Sirpa on Cidesco-Eko kosmetologi, reikihoitaja ja luontaistuoteneuvoja. Kauneushuone on toimintaidealtaan/konseptiltaan hieman sukua Maarianhaminan valloittavalle Lustans-hoitolalle. Sirpan hoitolassa käytetään ekologisia tuotteita siivousta ja pyykinpesua myöten.

Kauneushuoneen todella laajaan tarjontaan kuuluu täyden linjan kosmetologipalvelujen lisäksi mm. vyöhyketerapiaa, reiki-hoitoa, ki-energiahierontaa, kalevalaista jäsenkorjausta, ravitsemusneuvontaa ja NLP:tä. Jokaisesta osa-alueesta vastaa oma ammatinharjoittajansa. Voipa hoitolassa ottaa myös 80-prosenttisesti luomuraaka-aineita sisältävän suihkurusketuksenkin. Sirpa toivoo löytävänsä tiimiin vielä ekokampaajan.

Sirpa_

Sirpa teki minulle klassisen kasvohoidon johon kuuluu ihon puhdistus ja kuorinta, hieronta, naamio, seerumi ja hoitovoide.

Puhdistustuotteena Sirpa käytti Faces-linjan malvaa ja mantelia sisältävää puhdistusmaitoa. En meinannut ensin edes tunnistaa tuotetta, se tuoksui niin ylelliseltä verrattuna putsauskokemukseen omassa kylppärissä. Jokailtaisen meikinpuhdistusrutiinin arkisuus muuttaa tuoksukokemuksenkin miedommaksi ja arkiseksi.

Kuorinta suoritettiin hyvin kevyenä versiona, sillä kerroin kuorineeni ihoni alle viikko sitten. Tuotteena käytettiin Laveran vaahtoavaa, jojobahelmiä sisältävää kuorintageeliä.

Hoito_tuotteet_

Seuraavaksi Sirpa hieroi kasvoni käyttäen Laveran ruusuöljyä. Ensin hän varmisti että ruusu on minulle ok, kaikki kun eivät siitä niin välitä. Ruusu ei ole minunkaan ykköstuoksusuosikkini, mutta Laveran ruusu-tuotteissa on makea, vähän ”karkkimaisempi” tuoksu kuin monissa muissa, ja tykkään siitä pieninä annoksina. Esimerkiksi juuri tällaisessa hemmotteluyhteydessä.

Hieronnan aikana taisin torkahtaa, niin kuin varmasti valtaosa kasvohoitoasiakkaista aina tekee…

Hieronnan jälkeen Sirpa levitti kasvoilleni Ruusu–naamion, ja lopuksi My Age –seerumin ja päivävoiteen (vai meniköhän se seerumi jo naamion alle vaikuttamaan..? Puoliunessa kun olin niin ei kaikki ihan hahmottunut.. ^_^).

Laverahoidossa2

Iho oli hoidon jälkeen odotetusti pehmeä ja sileä, mutta ihan saman näköinen kuin ennenkin. (Jotkut käyvät kosmetologihoidoissa parantaakseen tai hoitaakseen ihoaan, minulle hoidot ovat pelkkää hemmottelua.) Ihofiilis oli jonkin verran tahmea, sillä noin monta tuotetta (öljy + naamio + seerumi + kasvovoide) ei pysty imeytymään normaalille iholleni. Sama juttu aina kaikkien kasvohoitojen jälkeen. ;)

Hoitola

Laveran tuotteet ovat tulleet minulle todella tutuiksi vuosien varrella, mutta oli mielenkiintoista huomata miten eri tavalla tuotteet aistii kun ei näe mitä käytetään. (Katsoin tuotteet vasta hoidon jälkeen.) Esimerkiksi tuoksut tulevat esiin aivan eri lailla kun ne aistii ”sokkona”, maatessaan silmät ummessa rennossa tilassa. Hoidon aikana huomasin, kuinka vahva tuoksumaailma Laveralla tosiaan onkin.

Lavera-hoito sopii siis erityisesti kukkaisista tuoksuista ja aromaterapeuttisesta hoidosta pitäville. Tuoksuherkille ja allergikoillekin on kuitenkin vaihtoehto; heille hoito voidaan tehdä Neutral-linjan hajusteettomilla tuotteilla.

Oletteko te löytäneet jotain ihania ekohoitoloita?

Kommentit (6)

 1. JonnaH.

  Tämä hoitolahan sijaitsee tämän hetkisessä asuinkaupungissani, olen monta kertaa kävellyt ohi ja miettinyt, että millainenhan paikka tämä on. Ehkä pitää joku kerta tarttua luuriin ja varata aika. Itse käytän kotona paljon Laveran tuotteita, joten olisi jännä päästä kokemaan tuo sama ”uutuudenviehätys” tuotteisiin silmät ummessa. :)

 2. milipili

  Pitäisi joskus mennä ihan hemmotteluhoitoon kun se ihonpuhdistus tuntuu ikävälle joka kerta. Olen tosin huomannut että kaikissa paikoissa joissa olen käynyt, se tuoli jossa maataan alkaa puolessa välissä tuntumaan erittäin pahalta, jaloista loppuu verenkierto, joten uneen en koskaan pääse =)

  ps. Prismaan oli tullut Born to Bio:a, Laveraa, Santea, Frantsilaa ja uusia tuotteita Urtekramilta!

 3. EE

  Hankin itselleni laveran hiuksiin tarkoitetun tehohoidon, mahtaako sinulla olla kokemusta kyseisestä tuotteesta? itse en ole vielä ehtinyt testaamaan tuotetta!

  • Sanni

   Mikähän tehohoito on kyseessä..? Laveralla on kolme erilaista; Mango Milk, Rose Milk ja Basis Sensitiv. Olen kokeillut Mango Milk -hoitoainetta ja tehohoitoa sekä Basis Sensitiv -naamiota ja näistä suosikkini on ehdottomasti Mango Milk -hoitoaine. Se on minusta jopa parempaa kuin tehohoito.

   • Nimetön

    Tehohoito on rose milk! :)

    • Sanni

     OK, juuri siitä minulla ei ole kokemusta. :)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.