Vinkki: edullinen geeli-eyeliner joka ei kuivahda

Geelimäiset tai voidemaiset eyelinerit ovat aina kuuluneet suosikeihini, siitä saakka kun sellaista ensimmäistä kertaa kokeilin. Niiden etuna on parempi hallittavuus kuin nestemäisillä eyelinereilla, siistimpi jälki (ainakin itselläni) ja parempi kestävyys.

Heikkoutena on se, että geeli/voide-eyelinerit kuivahtavat usein purkkiinsa ennenkuin edes puolet tuotteesta on käytetty. Kuvassa on pari kuivahtanutta Indeliblen geelilaineria. Tämä netistä tilattava merkki oli pitkään lempparini, koska hinta oli edullinen ja erilaisia sävyjä vaikka kuinka monia. (Nykyään merkin saatavuus on huono ja hinta + postimaksutkin kohonneet).

Olenkin jatkuvasti etsinyt korvaavaa rajaustuotetta Indeliblen tilalle, ja sellainen löytyi e.l.f. Cosmeticsilta. :)

Sävyvalikoima on suppea, mutta elfin (skippaan nuo pisteet kirjainten välissä, rasittavia :p) voidemaiset eyelinerit ovat edullisia ja koostumus kestää kuivahtamatta aivan hämmästyttävän hyvin..! Paremmin kuin minkään kalliimmankaan tähän asti käyttämäni.

Ostin elfin violetin sekä mustan eyelinerin kolme vuotta sitten, ja voiteen koostumus ei ole muuttunut tässä ajassa miksikään. Ottaessani eyelinerit käyttöön totesin vielä, että violetin eyelinerin kansi oli aika löysästi kiinni eikä pakkaus tuntunut järin ilmatiiviiltä. Kantta ei siis saa kliksautettua kiinni vaan se kiertyy aina auki. Tällä pohjalla ajattelin, että eyeliner varmasti kuivuu nopeasti, mutta niin ei käynytkään.

Olen meikkirunsauteni keskellä välillä ”unohtanut” elfit pitkäksi aikaa ja käyttänyt muita eyelinereita, mutta nyt kun tänä syksynä noin puolen vuoden tauon jälkeen taas otin elfit käyttöön, saatoin ilahtuneena todeta että eyeliner levittyy edelleen kuin unelma…!

Voidemaisen eyelinerin etuna meille jo vähän ikääntyneille ”ruttuluomille” on myös se, että voidemainen koostumus ei asetu yhtä herkästi ihon vekkeihin ja ryppyihin kuin nestemäinen eyeliner.

Monelle varmaankin on tuttu ilmiö kun rasvainen tai nestemäinen huulipuna karkaa huulia ympäröviin ryppyihin. Sama tapahtuu helposti myös nestemäisen silmänrajaustuotteen kanssa. Voidemainen koostumus taas menee vekkien ”yli” ja jälki on skarpimpaa. Ylipäänsä, mielestäni voidemaisella eyelinerilla on helpompi hallita rajauksen piirtoa ihan kaikenlaisilla silmäluomilla, ei vain ikääntyneellä.

Syy, miksi geelilaineri välillä kuitenkin jää sivuun ja käytän enemmän kyniä tai ”dippi-eyelinereita”, on niinkin yksinkertainen kuin sivellin. Voidemainen eyeliner vaatii erillisen siveltimen käytön, ja paljon reissaavana en aina jaksa (!) kuljettaa mukana rajaussivellintä. Ihan älytön syy, mutta tosi. Ylimääräisen siveltimen muistaminen on pienuudessaankin sellainen ”vaiva”, että on helpompi napata mukaan dippi-eyeliner jossa sivellin kulkee mukana eyelinerin korkissa.

Kotona meikatessa käytän kuitenkin lähes poikkeuksetta geeli/voide-eyelineria. <3

e.l.f. Cosmeticsin meikkejä myyvät Suomessa ainakin Yliopiston Apteekki ja Hehku-myymälät. Näissä hinnat ovat hieman verkkokauppoja kalliimmat, ja eyeliner kustantaa Yliopiston Apteekissa 8,90€ ja Hehkussa 7,80€. Sävyjä on tällä hetkellä vain kaksi, musta ja ruskea.

Netistä elfiä saa mm. Cocopandasta, jossa eyelinerin hinta on 6,95€. Kaikkein halvimmalla elfin meikit irtoavat iHerbistä, jossa elf Cream Eyeliner maksaa vain 2,58€. (Iherbin postikulut ovat muuten alentuneet taas ihan sikana, katsoin että viiden tuotteen testiostoskorille, johon laitoin elfin meikkejä ja yhden COSRX:n putsarin, tuli postareita 1,08€…! Postikulut vain halpenivat sitä mukaa kun lisäsin tuotteita…)

 

 

Löysin muuten taas hauskan ”aarteen” blogin arkistosta, vuonna 2010 kirjoittamani oppaan erilaisiin nestemäisiin ja voidemaisiin eyelinereihin. Tämäkin postaus on muinoin kerännyt yli 100 kommenttia…! Niin paljon ovat eri tyyppiset eyelinerit js niiden erot lukijoita kiinnostaneet :)

kauneus meikki
Kommentit (13)
 1. Miia Rautelin
  23.9.2018, 11:34

  Hei,aivan IHANA tuo violetti sävy!!
  Oon vuosia etsinyt täydellistä sävyy…Mistä voisi löytyy tuon värisii?
  Niin kyllästynyt mustaan ja ruskeaan…
  Maksaa mitä maksaa,Haluan 😍😊

  1. MACin Fluidline-geelilainerin sävy Macroviolet näyttää ainakin kuvissa olevan lähellä elfin violettia. Tsekkaa se :) Itse en ole Macrovioletia testannut mutta tosiaan kuvissa sävy muistuttaa elfin Punk Purplea.

   1. Kävin kurkkimassa,on kyllä niin samanvärinen 😍😍
    Tuon tilaan 😊 Kiitos Sanni vinkistä ❤

    1. ☺️☺️❤️ Kivaa olla avuksi 🙂

 2. Loistavaa, että tulit maininneeksi iHerbin! Poikkesin sivuille ja siellä on vielä reilun vuorokauden ajan kaikki Beauty-tuotteet -22% -nappasin Pixin kasvoveden ja hetken mielijohteesta jonkun etanasaippuan, postikuluja ei tullut lainkaan. Whii! :)

  1. Jeiii :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *