Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vinkkejä mineraaliluomivärien käyttöön

Kirjoittelin viime viikolla, että olen vähän kaipaillut luomivärirutiinejani. Täytetään tätä kaipausta tänään luomiväriaiheisella postauksella. :)

Mineraaliluomivärit. Miten ne eroavat ”tavallisista” luomiväreistä ja miten niitä käytetään?

(On muuten niin tuulinen päivä että melkein lentää mukana jos uskaltautuu ulos… Ikkunasta näkyi aamulla harhaanjohtavan aurinkoinen, kesäisen näköinen maisema mutta ulkona on tänään todella kylmä. Niinpä päivä onkin mitä sopivin käyttää bloggailuun.)

LilyLolo_luomivarit_IMG_7642

Sain valita Biodellyn valikoimasta suosikkisävyjäni lempparimineraalimerkiltäni Lily Lololta. Pyysin myös kuvassa näkyvän voimakkaan kultaisen sävyn Uoga Uogalta, koska minulla oli idea kulta-violetista meikistä tätä juttua varten, mutta en sitten tehnytkään sitä :p Halusin keskittyä esittelemään simppeleitä yhden värin tai sävyharmonian meikkejä.

Puhdas mineraaliluomiväri eroaa ”normikosmetiikan” luomiväristä sillä, että se on aina jauhemaisessa muodossa, niinkuin mineraalipohjakin. Kiinteässä tuotteessa on aina sitovia lisäaineita, jolloin tuote ei enää ole sataprosenttisesti mineraalia.

Mikä sai minut alkujaan hurahtamaan mineraaliluomiväreihin 10 vuotta sitten, on niiden vivahteikkuus ja intensiivisyys useimpiin ”normiluomiväreihin” verrattuna. Jauhetuilla, puhtailla mineraalipigmenteillä on kyky heijastaa valoa ja shiftata eri sävyjen tai sävysyvyyksien välillä paljon kakkuluomivärejä herkemmin. Voi kun osaisin selittää tämän hienon tieteellisesti mutta ehkä niitä tiedejuttuja ei aina kaivata, jotkut asiat voi vain todeta silmillään ^_^

LilyLolo_Mineraalimeikki_IMG_0042

Juuri tuo vivahteikkuus on mielestäni (luonnollisuuden ohella) mineraaliluomivärien suurin etu normimeikkeihin verrattuna.

Mineraaliluomiväreillä saa helposti ”elävän”, monisävyisen näköisen lookin vain yhtä sävyä käyttämällä. Sitäkin haluan tällä postauksella demonstroida. :)

LilyLolo_Luomivarit_IMG_7678

Mineraaliluomivärejä voi käyttää kuivana tai kosteana. Kuivana tulos on hillitympi ja läpikuultavampi, kosteana intensiivinen ja todella pigmenttinen.

Minä suosin käyttöä kosteana, en pelkästään vahvemman pigmentin vuoksi vaan myös paremman pysyvyyden ja siistimmän ”käyttökokemuksen” perusteella. Kosteana levitettäessä mineraalit eivät pöllyä ja varise kasvoille niin herkästi kuin kuivana käyttäessä.

Vinkkejä:

Kuivakäyttö

 • Pohjusta luomi mielellään vähän tahmealla, vahamaisella pohjustajalla, esimerkiksi jumbo-luomivärikynällä, niin mineraalihippuset tarraavat kiinni parhaiten ja minimoit varisemisen.
 • Käytä levitykseen lättänää, tiheää sivellintä kuten MACin #239 (universaalin paras luomivärisivellin). Löysä, pyöreä sivellin ei toimi ihanteellisesti mineraaliluomivärien kanssa.
 • Ota siveltimeen kerrallaan vähän luomiväriä ja paina hippuset siveltimeen samaan tapaan kuin mineraalipohja painetaan kabukiin –> minimoit jälleen varisemista.
 • Painele luomiväri paikoilleen sivelyn sijaan. Käytä lyhyitä vetoja. Tässä kohtaa ymmärtää miksei löysä sivellin toimi kovin hyvin. :)

Kosteakäyttö

 • Pohjusta luomi ei-tahmealla pohjustajalla kuten Urban Decayn Primer Potionilla.
 • Kasta sivellin veteen ja pyyhkäise liika kosteus pois (esim. kasvopaperiin), sivellin saa olla kostea mutta ei märkä.
 • Kasta sivellin luomiväriin ja pyörittele sivellintä ensin esim. kämmenselkää vasten (tai pienessä kupissa) saadaksesi notkean, tasaisen värimassan.
 • Levitä väri luomille ja anna kuivua ennen häivytystä. Kosteana häivyttely johtaa usein läikikkääseen ja epätasaiseen jälkeen.
 • Kun luomiväri on kuivunut, häivytä reunat varovasti kuivalla siveltimellä. Tai lisää kuivaan siveltimeen aavistus meikissä käyttämääsi sävyä kuivana.
LilyLolo_luomivarikartta
Kuva: Lily Lolo

Lily Lolon luomivärivalikoima tarjoaa enemmän maanläheisiä, luonnollisia värejä klassiseen meikkiin kuin kirkkaita tai räväköitä värejä ”papukaijameikkeihin”. :) Turkoosi Pixie Sparkle ja violetti Deep Purple ovat poikkeuksia muuten hillityssä valikoimassa. Eivätkä nekään ole mitään räikeimpiä sävynsä edustajia.

Biodellyn Turun myymälässä tutustuin ensimmäistä kertaa Lily Lolon koko luomivärivalikoimaan livenä. Hiplailun ja swatchailun pohjalta valikoin tähän meikkijuttuun kuusi sävyä:

LilyLolo_violetit_savyt_IMG_7652

Violetti osasto ei varmaan yllätä ^_^

Golden Lilac oli näistä minulle jo ennestään tuttu. Vaikka sävy on nimeltään ja swatch-kuvassakin liila, se onnistuu mielenkiintoisesti näyttämään minun luomillani aina harmaalta. :) Mutta kauniilta, savuiselta ja persoonalliselta harmaalta; valosta riippuen se näyttää välillä sinertävämmältä, välillä lämpimämmältä kultaisen duochrome-ominaisuutensa kautta. Alempana näette kuvassa kauniin intensiivisen sinertävämmän version. :)

Parma Violet on vaalea, läpikuultava ja neutraali lila, sopii hyvin koko luomen perussävyksi. Deep Purple on intensiivinen violetti joka taiteilee punaisen ja sinisen violetin rajalla ollen tasaisesti vähän kumpaakin kategoriaa, näyttäen purkissa paljon vaisummalta kuin iholla.

LilyLolo_swatches_IMG_7657

Tästä kolmikosta löytyy suurin Lily Lolo -luomivärisuosikkini: upea Gunmetal!  Tämä aavistuksen liilaan taittava metallinen savunharmaa on todellakin ”more in one” -luomiväri; kun sillä tekee meikin näyttää tulos siltä, kuin luomilla olisi kauniisti toisiinsa liukuen useita sävyjä: vaaleanharmaata, platinanharmaata, harmaanliilaa ja jopa vähän malvaisempaa, punertavaa sävyä. Niin upea! Aivan killeri esimerkiksi juhla- tai iltameikkiin.

Khaki Sparkle on elegantti kullanvihreä, eikä itse asiassa sisällä ”sparklea” vaan on luomilla satiinisen himmeä. Ainakin näihin metallisempiin kavereihinsa verrattuna.

Sticky Toffee on hunajainen, kultapersikkainen beige ja yksi Lily Lolon myydyimpiä sävyjä. Tällaiset sävyt toimivat aina – paitsi niillä ihan viileimmillä Lumikki-ihoilla. Sticky Toffeen vaikutelma vaihtelee iholla punertavasta enemmän kultaiseen valosta ja henkilön ihon sävystä riippuen. Sillä saa hujauksessa yhden sävyn kauniin arkimeikin, tai miksei vahvoilla rajauksilla juhlameikinkin. :)

.

Sitten meikkikuvia.

LilyLolo_StickyToffee_IMG_7715

Simppeli yhden sävyn arkimeikki Sticky Toffeella.

Sticky Toffee on levitetty koko luomelle kosteana ja häivytetty kuivuttuaan pehmeästi luomivakoon.

LilyLolo_StickyToffee_meikki_IMG_7698

Sticky Toffee -meikki kauempaa.

Näin hohtavan luomivärin kanssa tykkään usein jättää poskipäiden kuultotuotteen miedommaksi ja jätän hohdon keskipisteen silmiin.

LilyLolo_Mineraalimeikki_IMG_0078_2

Vahvempi yhden sävyn silmämeikki Golden Lilac -sävyllä. (Tai okei, käytin kulmaluulla toista sävyä, niinkuin aina käytän kaikissa meikeissä, mutta en laske vaaleaa korostussävyä varsinaiseksi sävyksi :))

Golden Lilac on Gunmetal-sävyn ohella kuin tehty smokey-meikkeihin. Tässä meikissä se on levitetty kosteana jolloin tuloksena on vahvempi sävysyvyys, kuivana tulos on haaleampi ja vähemmän sinertävä.

Mineraalimeikki_LilyLolo_IMG_0161

Sama yhden sävyn smokey light -meikki kahdella eri sävyllä toteutettuna: toisella puolella Gunmetal, toisella lempeämpi Khaki Sparkle.

Eikö vain näytäkin siltä kuin Gunmetal-puolella olisi useampaa sävyä? Oi jestas miten tykkään tämän sävyn huurteisesta liilaisuudesta…! <3

Mineraalimeikki_LilyLoloGunmetal_IMG_0166_2

Gunmetal-meikki lähikuvassa.

.

Lopuksi pieni varjostustekniikkaosuus:

LilyLolo_Mineraalimeikki_IMG_0002

Kuvassa kahden sävyn Parma Violet & Deep Purple -meikki valmiina ja keskeneräisenä.

Koko luomella on pohjana Parma Violet -sävyä, ja sen päällä luomen keskellä Deep Purplea kuivana ja ulkonurkasssa ja luomivaossa kosteana. Kosteana vs. kuivana levitys saa aikaan Deep Purplen erilaiset sävyt.

Tekniikkavinkki liittyy varjostukseen: mineraaliluomivärivarjostuksen voi levittää kosteana hyvinkin ”raa’alla” kädellä siten, että jälki on överivahva ja kovareunainen. Kuivuttuaan ja alkaessasi tehdä häivytystä mineraaliluomiväri häivyttyy niin utuiseksi, että liian hennolla kädellä tehty varjostus voi häivyttyä olemattomiin.

LilyLolo_Mineraalimeikki_IMG_0023

Kannattaa siis rohkeasti vetää todella vahva ja raaka varjon muoto, se pehmenee ihan eri näköiseksi kun häivyttelet jäljen sen kuivuttua.

LilyLolo_violetti_look_IMG_0044

Liila look valmiina.

Kuinka moni teistä käyttää tai on joskus kokeillut mineraaliluomivärejä?

Lily Lolon luomivärejä myy Suomessa Biodelly. Turkulaisilla on se etu, että heillä on mahdollisuus nähdä Loloja livenäkin Biodellyn myymälässä. :)

*

Tällaista jutustelua tänään, tuulen tuivertaessa taustalla. :) On koko reissun kylmin päivä, ja oikeastaan on ollut ihan kodikasta istuskella täällä majapaikkani aulassa kuluneiden huonekalujen ja vanhojen valokuvien miljöössä. Itse asiassa jäin kuin jäinkin sitten tänne ”ei omaa keittonurkkausta” -paikkaan, koska a) en poikkeuksellisesti jaksanut lähteä etsimään uutta paikkaa kun kaikki kamatkin oli jo huoneessa levällään :D ja  b) omistajapariskunta vaikutti seuraavana eli tänä aamuna vähän lämpimämmältä ja kananmuniakin oli keitetty enemmän kuin yksi..! ^_^

Tosiasiassa en istunut koko päivää sisätiloissa vaan uhmasin tuulta lounaan jälkeen ja kävin kävelyllä ylhäällä Chorassa ja sieltä takaisin. En sitten koskaan eilen päässytkään Choraan, päivä sujui aivan eri merkeissä kuin olin suunnitellut. Minut kirjaimellisesti pysäytettiin kadulle ja hetkeä myöhemmin minulla olikin uusi paikallinen ystävä :) Siitä lisää myöhemmin :)

Windy Patmos 20.4.2017 from Sanni Karkkipäivä on Vimeo.

Ei-niin-aurinkoista Kreikkaa tällä kertaa.

(Puhelimesta loppui muisti kesken videon :D)

Kommentit (33)

 1. Sonja

  Oon halunnu testata mineraaliluomivärejä, mutta pelkään, että siitä seuraa vain kamala sotku ? Ehkä tästä postauksesta inspiroituneena uskallan tilata pari sävyä testiin ja kokeilla, kuinka käy! Toi sticky toffee näyttää niin hyvältä sävyltä!

  • Sanni

   Tekniikka jauhemaisten luomivärien kanssa vaatii vähän harjoittelua, mutta lopulta homma sujuu tosi helposti :) Kun muistaa avainsanan painelu niin pääsee paljon vähemmillä sotkuilla ^_^ Painelee luomivärin siveltimen ”sisään” ja painelee luomiväriä luomelle. :)

   Harjoittelun iloa ^_^ <3 Ja vielä yksi vinkki – jos mineraalihileitä varisee poskille, ne saa helpoiten pois teipillä. Ei tarvitse käyttää putsareita.

   Sticky Toffee on tosiaan superkaunis, aiheutti suurta ihastusta kun pidin Biodellyllä helmikuussa Lily Lolo -kauneusiltapäivän, moni taisi sen kotiuttaakin tehtyäni sillä yhdelle osallistujalle demomeikin :)

 2. S

  Vitsi sulla on hyvä iho!! :) Onko kuvissa ihomeikkiä tai onko ne shopattu? =)

  • Sanni

   Mulla on hyvä iho ^_^ Ja hyvä meikkipohja (=mineraalimeikkipohja) joka tekee kauniin, meikittömän näköisen pinnan :)

   • S

    No mulla on kans mineraalimeikkipohja, mutta ei siitä hyvä tule kun iho ei ole kunnossa. Ole onnellinen hyvästä ihosta! :)

    • Sanni

     Toki olen :) Mutta kyllä senkin kunto tässä vielä romahtaa, näin sain kuulla yhdessä hoitolassa ^_^ Auringon vuosien aikana kumuloituneet vaikutukset tulevat kuulema näkymään ja rankasti kun ylitän 40 rajapyykin… Sitä jännityksellä odottaen :)

 3. milipili

  Mulla on kesäisin pure luxe kausi, ne vaan pysyy hyvin ja näyttää kivalle rannalla . Tulipas mieliteko mennä kaivelemaan purkkini esiin ?

  • Sanni

   On se sääli että Pure Luxe on poistunut mineraalinäyttämöltä… No, riittäähän noita muitakin merkkejä mutta Pure Luxe oli luomivärien sävyvalikoimassa ihan ykkönen.

 4. Elina

  Tuo Golden Lilac on yksi minun ikisuosikeistani <3 Kiitti tuosta teippivinkistä! Minulla on ollut tapana, ööh… puhaltaa poskille varisseet jauheet pois :D

  • Sanni

   Minulla on ollut tapana, ööh… puhaltaa poskille varisseet jauheet pois :D

   Mulla hippuset ei lähtisi puhaltamalla…! :D Jotkut kimalteet ei lähde teipilläkään…

 5. Tiia

  Kiitos näistä swatcheista! Mulla on muutama ja tykkää. Koen kuitenkin juurikin näiden luomivärien ostamisen biodellystä aivam erityisen hankalaksi, koska harvasta tuotteesta on noin kököt myyntikuvat. Purkin perusteella ei oikein osaa yhtään hahmottaa, miltä sävy mahdollisesti näyttää luonnossa.

  • Sanni

   Biodellylle voisi ehdottaa että joku harjoittelija laitetaan joku kerta hommiin swatchaamaan ja kuvaamaan kaikki mineraaliluomivärit :) (Ylipäänsä mikä tahansa meikkifirma saisi tehdä näin… mutta etenkin kun kyseessä on mineraaliluomiväri, koska se voi olla iholla niin merkittävästi eri näköinen kuin purkissa tai keinotekoisesti simuloidussa swatch-kuvassa.)

 6. Sari

  Olen aina rakastanut Lily Lolon tuotteita! Tilasin
  m ineraalimeikkejä jo silloin Lily Lololta suoraan kun täällä vasta alettiin ihmettelemään mitä moiset ovatkaan. En ikinä vaihtaisi pois, enkä ole uskaltanut kokeilla toista merkkiäkään :)

 7. Rilo

  Ah kiitos tästä postauksesta! Mulla on Everyday Mineralsin aivan huippu, tummanharmaa luomiväri rajauskäytössä (koska luomeni on niin rasvoittuvat ja roikkuvat että mitään varsinaisia luomivärejä en vain pysty enkä osaa käyttää). Se on kuitenkin todella pölisevä ja aina käytön jälkeen sotku on melkoinen… Kokeilenkin heti seuraavaksi kostealla siveltimellä, tämä ei ollut tullut mieleenkään.

  Hauska juttu kyllä kun purkin tilasin netistä, sen saapuessa totesin että en varmasti pysty koko loppuelämäni aikana käyttämään siitä kuin max kolmasosan :D Onneksi nää ei taida vanhentua.

  • Sanni

   Kokeilenkin heti seuraavaksi kostealla siveltimellä, tämä ei ollut tullut mieleenkään.

   Tulet varmasti kokemaan kunnon ahaa-elämyksen :) Kosteana mineraaliluomiväri muuttuu kuin toiseksi tuotteeksi ^_^

   sen saapuessa totesin että en varmasti pysty koko loppuelämäni aikana käyttämään siitä kuin max kolmasosan :D

   Joo, täysikokoiset purkit mineraalipigmenttiä on niin riittoisia että on kyllä edullinen sijoitus, ihmettelen jos kukaan saa koskaan purkkia loppuun ellei sitten käytä sitä työssä…! ^_^ Jo näytekoot riittävät kymmeniin käyttökertoihin :)

 8. Ulpu

  Kauniit meikit. Sä oot kyllä niin taitava meikkaaja, oon aina tykännyt sun jäljestä. :)

  Lily Loloa saa myös House of Organicsilta nykyään. Tilattua toki vain, mutta kuitenkin. :)

  Ihanaa loman jatkoa ?

  • Sanni

   Kiitos :)

 9. Mintsi

  Minä käyttäisin mieluummin mineraaliluomivärejä, mutta kun Suomesta saa tosi huonosti yhtään kirkkaampia sävyjä ja minä taas vierastan jostain syystä kovin luonnollisen värisiä luomivärejä. Tosin viimeaikoina luomille on löytänyt tiensä aika usein Dr. Hauschkan Amber, joka on luonnonkosmetiikkaa, vaikkei puhdas mineraaliluomiväri olekaan.

  • Sanni

   Etkö tykkää tilata netistä..? Vaikka sample-kokoja..?

   • Mintsi

    Yritän vähentää niiden tilaamista… Toisaalta en esimerkiksi ole osannut päättää, mitä värjeä haluaisin vaikkapa mad mineralsilta. Ja tuossa reilu kuukausi sitten muuttaessani meikit vessasta lipastoon totesin, etten tarvitse enää yhtään luomiväriä. En yhtään.

    Ja taas olen Mad Mineralsin sivuilla…

 10. Charming Nails

  Ihania sävyjä ja ihania meikkejä! Sulle nuo kimaltavat värit sopivat ja ihan tulee himo…mutta sitten muistaa omat luomet ja sen että kaikki ei toimi. Kimaltelevat värit tahtovat aina jäädä käyttämättä :/ Gunmetal meikki on ihana, samaten Golden Lilac on sävynä i-h-a-n-a. ps. Tulin just kampaajalta ja nyt mulla on pinkki ponitukka ja se on niiiiiin hieno <3 <3

  • Sanni

   Just ihastelin sun hiuksia Facessa *sydänsilmähymiö* :)

 11. Miiwa

  Heh, toi sticky toffee on jo pitkään ollut mun vakkari ja sellainen mukavuus-/turvaluomiväri. :) Levitän sen tosin kuivana.

 12. Jonttu

  Aivan ihania meikkejä, saavat minutkin haaveilemaan siitä, että voi kun osaisi meikata noin. Voisin myös ottaa nuo kaikki neljä ihanaa violetin sävyä!

  Mikähän muuten on, kun Tokmannilla ei ole näkynyt enää pitkään aikaan Lacto Linen hellävaraista puhdistusemulsiota eikä heidän kasvovettäänkään. Olen ihan murheen murtama tuon asian suhteen, kun minulla on enää yhdet pullot jäljellä molempia ja sopivat kasvoilleni parhaiten. Olen testannut muitakin hellävaraisia kuten Erisania ja LV:tä, mutta Lacto Line on vain ollut paras.

  Kasvojen iho on taas tosi kuivana: otsasta, nenänvarresta, ohimoilta ja leuasta vain irtoaa sellaisia puolesta sentistä puoleentoista olevia kaistaleita. Myös mineraalimeikin levittäminen irrottaa ihoa entisestään (kyse tosin vain pintailmiöstä, mutta kuitenkin).

  • Sanni

   Mikähän muuten on, kun Tokmannilla ei ole näkynyt enää pitkään aikaan Lacto Linen hellävaraista puhdistusemulsiota eikä heidän kasvovettäänkään.

   Kannattaa kysyä suoraan Tokmannilta. Luulen että sielläkin muutellaan valikoimaa asiakkaiden toiveiden – mutta toisaalta varmasti myös menekin – perusteella.

   Kiva muuten kun pistäydyit taas pitkästä aikaa, Jonttu :) Tsemppiä sinne ”projektiisi” :)

   Tuosta ihon kuivuudesta, muistuttelen jälleen sisäisesti nautittujen rasvojen olennaisuudesta ihon hoidossa… ;) Muistan, että ollaan tästä sinun kanssa puhuttu aiemminkin. Syöt tosi vähärasvaisesti. Tiedän että koet vaikeaksi käyttää aterioissasi rasvoja, mutta hyvien rasvojen lisääminen todella hyödyttäisi myös ihoasi.

   • Jonttu

    Kiitos ja mukavia reissuhetkiä sinne sinulle! :)

    Kyllä pitäisi varmaan öljypulloon tarttua, on tosiaan taas jäänyt öljynkäyttö vähemmälle. Pari kolme parapähkinää ja ruuanlaittoöljy ei varmaankaan riitä.

    Tuntuu, että niillä Lacto Lineilla oli menekkiäkin, kun olivat aina lähes lopussa, mutta nyt ei ole enää näkynyt pitkään aikaan.

 13. Kuorotipu

  Mä laitan mineraalit yleensä aplikaattorilla tai sormin. Niin varisee mulla vähiten.

  Mineraalipohja on tuottanut taas viime aikoina mulle pettymyksen. Syksyllä se alkoi jostain syystä kökkööntyä poskille, niin vaihdoin pelkkään nestemmäiseen. Aiemmin olin päivästä riippuen käyttänyt fiiliksen mukaan sekaisin. Nyt mulla on ollut käytössä joko ihan meikkivoide tai sävyttävä päivävoide ja naaman kiiltely on pysynyt tosi kivasti kurissa. Reissuun pakkasin mukaan pitkästä aikaa mineraalipohjan ja taitaa jatkossa jäädä multa käyttämättä. Naama kiiltelee taas kilpaa diskopallojen kanssa, vaikka kaikki muut tuotteeet on samat. Ei jatkoon siis.

  • Sanni

   Mä laitan mineraalit yleensä aplikaattorilla tai sormin.

   Sormin..! Wau..! En ole ikinä kokeillut laittaa mitään luomiväriä sormin, se tuntuu tosi oudolta.. :D Mutta toisaalta, mikäpä ettei jauhemaista väriä saisi hyvinkin taputeltua luomille sormenpäällä. Ainakin silloin kun kynnet eivät ole turhan pitkät… :D

   Terkut muuten Berliiniin jos olette vielä siellä :)

   (Harmi kuulla että mineraalipohja on irtisanonut sopimuksen ihosi kanssa :/ No, osalla mineraalit eivät toimi, eihän sille mitään voi. Onneksi meikkipohjia löytyy laaja kirjo kaikkien tarpeisiin ja iholaadulle.)

   • Kuorotipu

    Mullakin on kausittain kynnet liian pitkät sormilla meikkaamiseen. Silloin tuntuu pohjustajankin laitto välillä hankalalta. Mineraalit on tosiaan ainoat puuterimaiset joita tulee sormin laitettua, voidemaiset tasoitan aina sormin.

    Täällähän me vielä, lentokentällä tosin jo kotimatkalla :)

 14. Laura

  Tiedätkö, mitenkähän mineraalipuuteri toimii, jos sen levittää / pyörittelee kostealla siveltimellä? Saisikohan siten peittävämpää, intensiivisempää jälkeä? Taidanpa kokeilla Everyday Mineralsin puuterilla…

  • Sanni

   Kokeile ihmeessä :) Itse kuvittelisin, että jäljestä ei saa tasaista, samalla periaatteella kuin että mineraalipuuteri levittyy epätasaisesti jos iho on yhtään kostea tai nahkea.

 15. Laura

  Koen vaikeaksi kimaltelun. Oon jo yli 40v ja pukeutumiseni on värikästä mutta meikkaukseni hillittyä. Haluaisin vähemmän kimaltelevia luomivärejä mutta sellaisten valinta netissä tuntuu haastavalta. Olen kokeillut monia (ei lily lolon) mutta aina kimallan kuin joulukuusi. Mitkä olisi oikeat avainsanat?

  • Sanni

   Olen kokeillut monia (ei lily lolon) mutta aina kimallan kuin joulukuusi. Mitkä olisi oikeat avainsanat?

   Matta..? Tai ’satin’, jos tarkoitit, että millaista luomivärilaatua kannattaisi etsiä. Satiininen laatu hohtaa hillitysti mutta siinä ei ole mitään kimalteita. Joidenkin merkkien, kuten Laveran, matta-kuvauksella varustetut luomivärit ovat käytännössä satiinisia. Matta-laatu ei sisällä yhtään valoaheijastavia pigmenttejä. Vältä luomivärejä joiden kuvauksissa käytetään ilmaisuja shimmer, shine, sparkle, glitter, glow, pearl ja metal.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.