Vinkkaa mulle oikeasti hyvä luomiväriapplikaattori

Nyt tulee kumma aihe, mutta pliis, vinkatkaa mulle oikein hyvä ja laadukas luomiväriapplikaattori..!

Oikeasti hyviä luomiväriapplikaattoreita on todella harvassa. Luomivärien itsensä mukana hyviä sellaisia ei ainakaan tule, kuten on tiedossa.

(…ja entäs nuo joidenkin luomivärien mukana tulevat ”siveltimet”… apuaahh….)

Mun kolme tällä hetkellä käytössä olevaa applikaattoria vetelee viimeisiään, enkä ole ikinä löytänyt Suomesta yhtä hyviä kuin nämä.

Paljastan teille taas yhden Sannin hämmentävistä cheapo-vinkeistä, mutta Sephoran asiakkaiden meikkitestailuun tarkoitetut luomiväriapplikaattorit on IHAN PARHAITA. Ja….. mä otan aina muutamia itselleni Sephorasta liikkeissä vieraillessa 🙈

Ehkä noloa, mutta näin mä teen. Nehän ovat poisheitettävää kertakäyttötavaraa Sephoralle, ja myymälöissä käytetään niitä päivittäin varmaan sadoittain. Mulla nämä kestää vuodenkin kotikäytössä.

Nuo tumma- ja pitkävartiset ovat juuri Sephoran applikaattoreita. Lyhytvartinen on sekin jostain ulkomaisesta kauneusliikkeestä, en enää muista mistä. Tai ehkä näitä oli jossain tietyssä Sephorassa..?

Miksi Sephoran applikaattorit on ihan parhaita?

 • Niissä on just sopivan pituinen varsi; ei liian pitkä, ei liian lyhyt
 • Niiden vaahtomuovipää on koostumukseltaan täydellinen; juuri sopivan pehmeä ja huokoinen napatakseen itseensä paljon luomiväriä, ja niin että luomiväri myös levittyy miellyttävästi. Ei kuitenkaan liian löysä, niin että vaahtomuovi ”nuljuu” varren päässä (kuten monissa applikaattoreissa tapahtuu, aaargh!), vaan varsi menee vaahtomuovin sisään tukien sitä 👌
 • Vaahtomuovipää on just täydellisen kokoinen; ei liian pieni, ei liian suippo, ei liian kapea

Jos tiedätte Suomen markkinoilla saman tyyppisiä applikaattoreilla, pliis kertokaa mistä löydän..! En ole päässyt koko vuonna Sephoraan, ja nyt olen ilman hyvää, toimivaa applikaattoria.

Millainen on huono applikaattori?

 • Lyhytvartinen
 • Vaahtomuovin pinta on kovaa, eikä luomiväri tartu siihen optimaalisesti
 • Applikaattorin pää on liian pieni tai epäkäytännöllisen muotoinen
 • Applikaattorin pää on löysä ja ”nuljuu” (en tiedä onko tämä oikeaa suomea vai vain savoa – tai sannia

…vai pitäisikö vielä laittaa liimalla nää irtoavat päät takaisin..? Ehkä ne kestäisi vielä pari kuukautta..?

Käytättekö te muuten applikaatoria silmämeikissä? Vai pelkästään sivellintä? (Tunnen heitäkin, jotka käyttävät pelkästään sormia..!)

Mä olen aina käyttänyt applikaattoria. Teen sillä pohjatyön, eli levitän liikkuvalle luomelle perusvärin, joka saa levittyä kaikkein peittävimmin. Varjostukset teen aina siveltimellä.

Applikaattorin merkitys on kasvanut ihon ikääntyessä. Iho on yhä vain löysempi ja ruttuisempi, ja siveltimellä on työläämpää saada koko luomen pohjaväri tasaisesti ja peittävästi. (Kuvassa Sannin nuori iho…. silmäluomi on vähän eri näköinen nykyisin… kaiholla katselen vanhoja kuvia.)

Applikaatori on kuin ”lasta”, jolla levitän luomivärin kuin ”laastin”, ja se asettuu tasaisesti ja peittävästi ruttujen yli. :) Nuorempana saatoin kyllä tehdä koko meikin siveltimellä, erityisesti jauhemaisia luomivärejä kuten mineraaliluomivärejä käyttäessä – mutta siitä on… herranjestas… jo vuosia, kun olen viimeksi tehnyt silmämeikin jauheluomivärillä. Hups :) I’ve become so comfortable ☺️

Joka tapauksessa: olisi mahtava löytää Suomen kaupoista oikeasti hyvä luomiväriapplikaattori. En ole sellaisiin toistaiseksi vielä törmännyt (sen jälkeen kun Henkkamaukan loistavat, pitkävartiset applikaattorit katosivat), kaikki ostamani meikkiväline-sarjojen applikaattorit ovat olleet huonoja. :( Niin huonoja, että jossain vaiheessa kaavailin jo tarjoavani itseäni töihin Duroyn tai jonkun vastaavan applikaattorikehitystiimiin.

Vinkkejä..?

Kommentit (39)
 1. Ei saa Suomesta, mut saa tilattua Suomeen. Kiko cosmetics sponge tip applicator, johon on vaihtopää :-) Satunnaisesti on käytössä.

  https://www.kikocosmetics.com/en-fi/accessories/brushes/eye-brushes/Eyes-50-Sponge-Tip-Applicator/p-KM0050102505044

  1. Tuo näyttää kyllä ihan hyvältä..! :) Koko ei täysin hahmotu mulle kuvasta, että onko tuo pienempi kuin esim. tuo mun Sephora-suosikki. Harmi että postikulut pelkille applikaattoreille on peräti 16,90€, muuten olisi voinut tilata.

 2. betternailday
  25.11.2020, 21:23

  Duroy, johon saa vaihtopäitä. Ainakin Stockmannilta löytyy.

   1. Näyttää ainakin huomattavasti paremmalta kuin ne Duroyt, joita olen aiemmin käyttänyt :) Saakohan tuota ihan tavarataloista vai pitkääkö ostaa erikoiskaupasta (kun on ’pro’-linjaa)..?

    1. betternailday
     27.11.2020, 11:42

     Uskoisin, että löytyy tavarataloistakin, ainakin sieltä olen omani ostanut…tosin siitä on kaaauan kun tuohan on käytännössä ikuinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *