Vinkit kesäihonhoitoon: näin ehkäiset parhaiten aurinkovaurioita

Kaupallinen yhteistyö: Biodelly

Ihana kesä, ihana aurinko..! Tänään jaan tukun vinkkejä kesäihonhoitoon. ☀️:)

Monet meistä rakastavat kesää ja aurinkoa. Mutta niin paljon hyvää kuin aurinko tuokin, se myös koettelee ihoamme. UV-säteet kuivattavat ja vanhentavat ihoa ja liiallinen altistus voi johtaa ihosairauksiin.

Auringosta on silti lupa nauttia ja kun sen tekee kohtuudella ja iho fiksusti suojattuna, hyvät vaikutukset ylittävät huonot. Muistetaan, että iho myös tarvitsee aurinkoa muodostaakseen D-vitamiinia, joten täydessä varjossa pysyminenkään ei ole terveellistä.

Näillä vinkeilläni minimoit auringon haittavaikutukset iholla. 🌞

ALEKOODI 

❤️ Koodilla KARKKIPÄIVÄ saat -20% alennusta koko Biodellyn valikoimasta 15. elokuuta saakka (poislukien Kjaer Weis). ❤️

KOLME KESÄIHONHOIDON AVAINSANAA:

KOSTEUTUS – ANTIOKSIDANTIT – AURINKOSUOJA

Kesällä ilmankosteus on korkeampi kuin talvella, minkä vuoksi iho tuntuu usein pärjäävän kevyemmillä kosteustuotteilla kuin talvella, mutta UV-säteiden vaikutuksesta ihon pintakuivuus voi jopa kasvaa. Kosteuttaminen humektanttirikkailla vesikosteustuotteilla on erittäin tärkeää, jotta ihon kosteustasapaino pysyy yllä.

Antioksidantit puolestaan osallistuvat auringonsuoja-aineiden rinnalla tärkeään tehtävään: ne ehkäisevät UV-säteilyn aikaansaamien vapaiden radikaalien haittavaikutuksia ihossa. Antioksidantit ovat tärkeitä vuoden ympäri, mutta kesäaikaan niiden merkitys ihonhoidossa korostuu UV-rasituksen vuoksi.

Siinä missä UV-suoja-aineet estävät UV-säteiden pääsyä ihoon ja ehkäisevät ihon palamista, antioksidantit neutraloivat UV-säteilyn aiheuttamia happiradikaaleja ihossa. Antioksidantit ja UV-suoja-aineet tekevät saumatonta yhteistyötä ja hyvin formuloitu aurinkovoide sisältää aina myös tehokkaita antioksidantteja. Aurinkosuojavoiteen sisältämät antioksidantit eivät kuitenkaan yksinään riitä parhaaseen mahdolliseen vaikutukseen, vaan iholle tulisi lisätä antioksidantteja myös muiden tuotteiden muodossa.

IHON ”RAJAVARTIOLAITOS”

Ajattele antioksidantteja kuin verkkona, joka nappaa kiinni vapaat radikaalipahikset ja riisuvat ne aseista. Ne ovat kuin ihon rajavartiolaitos ja estävät pahojen tyyppien kulun ihoon. Eri antioksidanteilla on kyky neutraloida eri tyyppisiä happiradikaaleja, joten tavoitellessasi parasta mahdollista suojaverkkoa, käytä mahdollisimman monipuolisesti erilaisia antioksidantteja. Ja valitse aurinkosuojatuote, joka myös sisältää laadukkaita antioksidantteja.

Jos siis jonkin opin tästä kirjotuksesta otat mukaasi, se on tämä: kiinnitä kesäisin tavallistakin enemmän huomiota ihonhoitotuotteidesi antioksidanttipitoisuuteen. Ja mieluusti: lisää niitä tietoisesti. :)

*

Olen jakanut postauksen vinkit viiteen kategoriaan:

1 Kosteutus
2 Antioksidantit
3 Pigmenttiläiskien ehkäisy
4 UV-suoja
5 Ihon puhdistus

Kuhunkin kategoriaan riittäisi paljon hyviä tuotteita, mutta pidin (tai ainakin yritin pitää..! :D) oppaan simppelinä ja valitsin joka kategoriaan muutaman tarkoin harkitun suosituksen.

KOSTEUTUS

KASVOVEDET

Hyvä kasvovesi on kosteutuksen perusta. Avainsana: läträä kunnolla. Älä säästele. Kun syötät auringon kuivattamaan ihoon vesikosteutta ja tehokkaita humektantteja, iho pysyy heleänä, sen pinta täyteläisempänä ja vastustuskykyisempänä kuivuusrypyille (tunnetaan kesäisin myös nimellä aurinkorypyt).

Bybi Mega Mist.  36€ / 70 ml (alekoodilla 28,80€). Kallis mutta nii-in hyvä. Bybin hyaluronihappo-kasvosuihke on yksi kaikkein kosteuttavimpia kasvovesiä. Jos budjetti ei ole esteenä ja haluat jotain älyttömän kosteuttavaa, – ja suihkemuoto on sinulle mieleisin – se on tämä tuote.

Whamisa Original tai Deep Rich Toner.  49,90€ / 150 ml (alekoodilla 39,92€). Whamisan hoitoneste on vesikosteutuksen klassikko, syystäkin. Hoitovaikutukset eivät jää vain kosteutukseen vaan Whamisa-tonerit ovat myös erittäin antioksidanttisia ja sisältävät runsaasti ihon ikääntymistä hidastavia ainesosia. Valitse tämä koostumus, jos tykkäät enemmän taputella kasvoveden ihoon – tai jos haluat erittäin korkealaatuisen ja monipuolisesti hoitavan kasvoveden. (Vanulaput on syytä pitää tästä prosessista kaukana..! Älä hukkaa kosteutta vanuun..!) Mun suosikki on Original, Deep Rich on oikein kuivaihoisten lemppari.

Pure Beauty Birch Sap Mist. 23,90€ / 100 ml (alekoodilla 19,12€). Varmaankin paras suomalainen kasvovesi jonka tunnen. Pure Beautyn koivunmahlaa ja hyaluronihappoa yhdistävä suihke on simppeli ja nerokas. Sisältää myös antioksidanttista pakurikääpää. 👌

Fiini Naturally Ruusu & Kaura -kasvovesi. 29,90€ / 100 ml (alekoodilla 23,92€). Uusi kotimainen tuttavuus. Vielä Pure Beautyakin riisutumpi koostumus sisältää kauneudenhoidon klassikkoa ruusuvettä, suomalaista klassikkoa kauraa sekä kosteutuksen klassikkoa hyaluronihappoa. Tämä kasvovesi on kosteuttava ja rauhoittava. Fiinin kasvovettä on saatavana myös 30 ml matkakoossa (15,90€).

SEERUMIT

Nämä kolme geelimäistä seerumia kosteuttavat erinomaisesti ja sopivat täydellisesti pariksi seerumi – & öljycocktailiin. Käytä yksin tai öljyyn yhdistettynä, kumpi vain sopii sinun rutiiniisi ja mieltymyksiisi. Suosituksissani näkyy yhä vähemmän kasvojen kosteusvoiteita koska ne eivät mielestäni ole välttämättömiä, ja etenkin kesäisin UV-suojavoide ajaa saman asian – kun alle on laitettu ensin kunnon kosteuttajat, totta kai.

Evolve Hyaluronihapposeerumi. 37€ / 100 ml (alekoodilla 29,60€). Luotettava kosteuttaja joka hajusteettomana sopii myös hajusteallergisille. Saatavana myös 10 ml matkakoossa (15€).

Mádara SOS Hydra Intense Rose Jelly. 34,90€ / 75 ml (alekoodilla 27,92€). Mádaran kahdesta jellystä tykkään nykyään enemmän suositella Rose-versiota, koska se myös rauhoittaa ihoa ja tasapainottaa ihon mikrobiomia. Erittäin tervetulleita vaikutuksia kesäiholle, jonka tasapainoa UV-säteily koettelee.

Mossa Juicy Jelly. 22,50€ / 100 ml (alekoodilla 18€). Ihanan tuoksuinen ja edullinen hyaluronihappogeeli vadelman ja puolukan antioksidanttilisällä. Paras hinta-laatu-suhde, kun etsit mutkatonta, hyvää ja rasvatonta ihon kosteuttajaa.

SILMÄNYMPÄRYSVOITEET

Vaikka kasvovoide ei enää keiku ihonhoitosuositusteni kärjessä, silmänympärysvoiteita pidän yhä tärkeinä – etenkin ikääntyneellä iholla. Silmänympärysiho on haurainta ja ohuinta ihoa koko kehossa, ja koska se myös kuivuu muuta ihoa herkemmin (silmänympärysiholla ei ole talirauhasia), se kaipaa kaikkein kosteuttavinta hoitoa. Voide auttaa lukitsemaan kosteutta ihoon, ja öljyt eivät puolestaan sovi kaikkien silmänympärysiholle.

Itselläni on yhä tuoreessa muistissa se syksy Kreikassa yhdeksän vuotta sitten, kun fuskasin silmänympärysten hoidosta ja huomasin ensimmäistä kertaa, mitä ovat aurinkorypyt.

Bybi Eye Plump -silmänympärysvoide. 27€ / 15 ml (alekoodilla 21,60€). Luonnonkosmetiikan parhaisiin kuuluva anti age -silmänympärysvoide pehmentää, kosteuttaa ja silottaa ihoa. Sisältää bakuchiolia, joka ei herkistä ihoa auringolle, joten voidetta voi halutessaan käyttää myös päiväsaikaan. Voidemainen koostumus on mukavan täyteläinen mutta ei rasvaisen paksu.

Whamisa Eye Essence -silmänympärysemulsio. 46,90€ / 30 ml  (alekoodilla 37,52€). Whamisan silmänympärysvoide on Bybiä kevyempää ja vaikutuksiltaan antioksidanttisempi. On vihreää teetä, lakritsinjuurta ja baikalinvuohennokkaa, kaikki tehokkaita antioksidantteja. Lakritsinjuurella on lisäksi pigmenttiläiskiä ehkäisevä vaikutus. Tätä voidetta voi mainiosti käyttää myös koko kasvoilla notkean emulsiokoostumuksensa – ja isomman pakkauskokonsa – puolesta. Erinomainen kosteuttava, antioksidanttinen ja ihoa kirkastava voide.

ANTIOKSIDANTIT

Kuten yllä kerroin, antioksidantit tekevät tärkeää tiimityötä UV-suoja-aineiden kanssa täydentäen niiden antamaa suojaa iholle. Vaikka antioksidantteja ei voi virallisesti luokitella UV-suojafilttereiksi, osa niistä suojaa ihoa valonsäteiltä ja jopa absorboi UV-säteitä. Tällaisia antioksidantteja löytyy erityisesti levälajeista kuten puna- ja ruskolevästä. Ruskolevän sisältämät florotanniinit mm. kykenevät absorboimaan UVB-säteitä aallonpituuksilla 230-320 nm. Lisäksi levässä on runsaasti yhdisteitä, jotka korjaavat ihon valovaurioita.

Hyviä antioksidantteja on paljon, tässä muutamia tehokkaimpia. Jos kesäihonhoitotuotteesi sisältää näitä – hienoa! 👍

 • Levät
 • Tyrnimarja
 • Karotenoidit
 • C-vitamiini
 • E-vitamiini
 • Ferulihappo
 • Vihreä tee
 • Lakritsinjuuri
 • Kahvihedelmän uute

Antipodes Worship Skin Defence Antioxidant -seerumi. 53,90€ / 30 ml (alekoodilla 43,12€). Antipodesin seerumi on todellinen antioksidanttien megaseerumi. 💪 Sen sisältämät kasvi- ja marjauutteet tarjoavat uskomattoman laajan kirjon erilaisia antioksidantteja C-vitamiinista polyfenoleihin ja klorogeenihaposta E-vitamiiniin. Tätä voi jo todella kutsua broad spectrum -antioksidanttisuojaksi!

Marjojen ja hedelmien voimaa pursuava Worship-seerumi sisältää kiwin, boysenmarjan, mustaherukan, acai-marjan, kahvihedelmän ja viinirypäleen uutteita. Jokainen niistä sisältää oman kattauksensa antioksidantteja. Kiwi esimerkiksi sisältää runsaasti C-vitamiinia, acai-marja ja boysenmarja antosyaaneja, viinirypäle E-vitamiinia, mustaherukka C-vitamiinia ja kahvihedelmä polyfenoleihin kuuluvaa klorogeenihappoa.

Löysin Antipodesin seerumin käydessäni läpi kaikkia markkinoiden antioksidanttiseerumeita ja silmät ihan muljahtivat, kun kohtasin tämän marjapommin. Tutkimuksissa Antipodesin seerumin on todettu neutraloivan ihon hapettumisstressiä jopa 90%. Mielenkiintoisena yksityiskohtana: Worship-seerumi on väriltään ruskeaa ja koostumukseltaan lähes nestemäistä. Väri tulee marja- ja hedelmäuutteista, joiden pitoisuus on todella korkea. Tämä seerumi sopii myös rasvoittuvalle iholle.

Novexpert C-vitamiiniseerumi. 54,90€ / 30 ml (alekoodilla 43,92€).  C-vitamiiniseerumeiden klassikko. C-vitamiini on erityisen hyvä antioksidantti aurinkoiseen vuodenaikaan, sillä UV-säteiden rasitusta neutraloivan vaikutuksensa ohella C-vitamiinilla on myös kyky korjata ihon valovaurioita. Valitse kuitenkin mieluiten valostabiili C-vitamiinijohdannainen joka ei myöskään herkistä ihoa auringonvalolle. (Puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo voi ärsyttää ihoa.) Novexpertin seerumi sisältää erinomaisen stabiilin C-vitamiiniyhdisteen 25% pitoisuudella. Tätä seerumia voit rauhassa levittää iholle vaikka suoraan auringossa. Lisäksi Novexpertin seerumi sisältää ruskoleväuutetta, beetakaroteenia sekä E-vitamiinia.

Mádara C-vitamiiniseerumi. 44,50€ / 30 ml (alekoodilla 35,60€).  Toinen loistava C-vitamiiniseerumi. Mádaran seerumi sisältää C-vitamiinin ohella E-vitamiinia ja ferulihappoa. Nämä kolme muodostavat todellisen power-tiimin tehostaen toistensa vaikutusta. Lisäksi seerumissa on tyrniuutetta, joka puolestaan sisältää E- ja C-vitamiinia ja karotenoideja sekä lakkauutetta, joka sisältää antosyaniineja, beetakaroteenia ja C- ja E-vitamiinia. Mieletön cocktail!

Novexpertin ja Mádaran seerumeiden pääasiallinen ero on koostumus: Novexpert on vesimäistä fluidia, Mádara voidemaista emulsiota.

ÖLJYMÄISET ANTIOKSIDANTIT

Seerumit ja öljyt ovat parhaita kuljettimia antioksidanteille. Tässä muutama öljypohjainen suositus.

Bybi Strawberry Booster. 19,50€ / 15 ml (alekoodilla 15,60€). Tämä marjainen öljyboosteri koostuu 100% mansikansiemenöljystä. Mansikansiemenöljy on erittäin vahvasti antioksidanttinen sisältäen karotenoideja, E-vitamiinia, ellagiinihappoa ja alfalinoleenihappoa. Mansikansiemenöljy on ihotuntumaltaan medium-kevyt, ohut ja hyvin imeytyvä mutta ravitseva.

Pure Beauty Porkkanaöljy. 20,90€ / 100 ml (alekoodilla 16,72€). Porkkanaöljy on kesäihonhoidon klassikko. Runsaasti beetakaroteenia ja E-vitamiinia sisältävä porkkanaöljy sekä suojaa ihoa vapailta radikaaleilta että auttaa parantamaan päivetystä. Porkkanaöljy on auringonkukansiemenöljyn ja porkkanauutteen maseraatti ja koostumukseltaan aika täyteläistä.

Jos ihosi ei ole kuiva, suosittelen sekoittamaan porkkanaöljyn (geelimäiseen tai fluidimaiseen) seerumiin, jolloin saat öljyn edut kasvoillesi kosmeettisesti miellyttävämmässä ja helpommin imeytyvässä muodossa. Öljyn sekoitus seerumiin on vinkki, josta olen saanut viime aikoina kaikkein eniten kiitosta! ☺️

Pure Beautyn 100-millinen öljy on hinta-laatusuhteeltaan edullisin suositukseni. Se sopii mainiosti myös vartalolle.

Sapienic Prime Lipids -kasvoöljy. 54,50€ / 20 ml (alekoodilla 43,60€).

Viimeisenä ehkä kaikkein mielenkiintoisin ja omalaatuisin antioksidanttituote. Sapienicin Prime-öljyn sisältämä ximeniaöljy sisältää harvinaista ksimenyynihappoa (niin harvinaista, ettei sille edes ole vakiintunutta suomenkielistä sanaa), joka aktivoituu UV-säteilyn tai muiden vapaiden radikaalien vaikutuksesta ja muodostaa ihon pintaan suojaavan, antioksidanttisen polymeerikalvon. Sanoisin, että tämä öljy on kuin paketin viimeistelevä kirsikka antioksidanttikakun päällä. Tai haalari, pikemminkin 👌 

Prime Lipids’in toimintamekanismi ja vaikutus iholla on sama kuin Essen Protect Oil’issa, jossa myös on ximeniaöljyä. Tämä öljy suojaa ihoa sekä vapailta radikaaleilta että kosteuden haihtumiselta. Prime Lipidsin kohdalla on hyvä huomioida, että se on erittäin täyteläistä, minkä vuoksi se ei välttämättä ole paras valinta rasvoittuvalle ja sekaiholle. Tähän voi jälleen heittää kestovinkin seerumista: jos Prime Lipids tuntuu liian paksulta, sekoita sitä geelimäiseen kosteusseerumiin. Johan imeytyy! :)

PIGMENTTILÄISKIEN EHKÄISY JA VAALENTAMINEN

Pigmenttiläiskien ehkäisyyn tehokkain tuote on korkea UV-suoja, mutta jos haluat lisäksi vaalentaa jo olemassaolevia pigmenttiläiskiä ja tehostaa uusien läiskien ehkäisyä, ota käyttöön anti-dark-spot -tuote. Näiden tuotteiden teho perustuu melaniinin tuotantoa vähentäviin tyrosinaasin estäjiin ja/tai ihoa kirkastaviin ja pigmenttiä kuoriviin hedelmähappoihin. Jos ihosi on hyvin herkkä hyperpigmentaatiolle, anti-dark-spot -seerumin lisääminen ihonhoitorutiiniin voi merkittävästi auttaa läiskien vähentämisessä. Itse kuulun tähän porukkaan, ja olen tänä kesänä vihdoin ottanut tämän lisäavun käyttöön.

Valitsin tärppeihin hyvän perustuotteen sekä deluxe-version: Laveran ja Patykan. Kummankin tähtiaine on oxyresveratroli, mutta Patykan seerumi sisältää sitä puhtaana, Laveran seerumissa oxyresveratroli tulee mulperipuun uutteen mukana.

Lavera My Age -seerumi. 27,90€ 7 30 ml (alekoodilla 22,32€). My Age -seerumi vaikuttaa pigmenttimuutoksiin kahden tehoaineen voimin: hibiskusuute sisältää pigmenttiläiskiä kirkastavaa C-vitamiinia sekä hedelmähappoja, mulperipuun uute puolestaan oxyresveratrolia, joka kirkastaa ihoa hillitsemällä melaniinin tuotantoa. My Age -seerumin koostumus on emulsiomainen ja ravitseva.

Patyka Dark-Spot Correcting -seerumi. 62,90€ / 30 ml (alekoodilla 50,32€). Patykan seerumi sisältää viiden AHA-hapon yhdistelmän sekä kaksi tehokasta tyrosinaasin estäjää: oxyreseveratrolia sekä ruskoleväuutetta. Oxyresveratrolilla ja ruskolevällä on lisäksi erittäin voimakas antioksidanttinen vaikutus. Patyka-seerumin koostumus on fluidimainen ja raikas.

Patyka Dark-Spot Correcting SPF 30 Fluid. (Tämä tuote on tulossa Biodellylle kesän aikana.) Aiemmin keväällä esittelemäni Patyka-uutuus täydentää saman sarjan seerumin tehoa. Dark-Spot Correcting Fluid SPF 30 sisältää saman ruskoleväteknologian kuin seerumi, minkä lisäksi se tarjoaa laajan kirjon SPF 30-suojakertoimen. Dark-Spot Correcting Fluidin koostumus on, jos mahdollista, vielä Patykan aurinkovoiteitakin ohuempi ja kevyemmän tuntuinen.

AURINKOVOITEET

Jälleen ylistyspuhe leville. Moni laadukas aurinkovoide hyödyntää leviä, ja hyvästä syystä.

Punalevän sisältämät mykosporiiniaminohapot ovat kaikkein tehokkaimpia luonnon omia UV-suojia, ja Alga Mariksen aurinkovoiteet sisältävät punalevää. Mykosporiiniaminohapoilla on kyky absorboida erityisesti UVA-säteitä – mutta virallista UV-filtteristatusta niillä ei ole. Lisäksi Alga Mariksen punaleväuutteessa on luteiinia ja zeaksantiinia, karotenoideihin kuuluvia erittäin tehokkaita antioksidantteja.

Patykan aurinkovoiteet puolestaan sisältävät viherlevää nimeltä Haematococcus pluvialis, jossa on korkein tunnettu pitoisuus astaksantiinia. Mitä on astaksantiini? Se on vielä luteiinia ja zeaksantiiniakin voimakkaampi antioksidantti, itse asiassa maailman tehokkaimpia antioksidantteja, ja suojaa ihoa erinomaisesti UV-säteilyn aikaansaamilta soluvaurioilta ja ennenaikaiselta ikääntymiseltä.

Cattierin SPF 50 -kasvoaurinkovoiteen leväainesosa on ruskolevää, Laminaria Ochroleuca -lajikkeesta. Ruskolevä sisältää florotanniineja, joilla on UVB-pään säteitä absorboiva ominaisuus sekä fukoksantiinia, joka toimii tyrosinaasin estäjänä.

Levä – we love it..!! 😍 Muussakin ihonhoidossa, mutta aivan erityisesti aurinkovoiteissa, joissa niiden UV-vaurioilta suojaavat ominaisuudet pääsevät todella oikeuksiinsa.

SÄVYTTÄMÄTTÖMÄT AURINKOVOITEET

Huom: Alga Mariksen ja Acorellen aurinkovoiteet ovat tällä hetkellä yleisessä -25% tarjouksessa Biodellyllä. Muut suositusteni aurinkovoiteet saat alehintaan KARKKIPÄIVÄ-koodilla.

Patykan aurinkovoiteet 32,90€ (koodilla 26,32€). Kasvoaurinkovoide SPF 30 on mun suosikki 😙 Tarvitseeko enää edes kerrata, että Patykan aurinkovoiteet ovat kaikkein raikkaimmat ja kevyimmän tuntuiset luonnonkosmetiikan aurinkovoiteet.

Alga Maris SPF 30 -suihke kasvoille ja vartalolle 28€ / 100 ml (alehinta 20,97€). Mun suosikki vartalolle. Nestemäinen, vedetön ”kuivaöljymaito”-koostumus. Kaikki Alga Mariksen aurinkosuojat sisältävät patentoitua punaleväuutetta, joten minkä tahansa valitset, saat erinomaisen aurinkosuojatuotteen. Makea kookoksen tuoksu.

Acorelle SPF 30 -suihke kasvoille ja vartalolle 29€ / 100 ml (alehinta 21,72€). Toinen suosikki vartalolle on ihotuntumaltaan lähes identtinen Alga Mariksen suihkeen kanssa. Acorelle ei sisällä levää, vaan hakee antioksidanttitehonsa mehiläisten siitepölystä, propoliksesta ja oliiviöljystä. Acorellen ja Alga Mariksen tärkein ero kiteytyy tuoksuun: jos et siedä kookosta, neutraalimman tuoksuinen Acorelle voi olla parempi valinta :)

SÄVYTETYT AURINKOVOITEET

Alga Maris Tinted SPF 30 -kasvoaurinkovoide. 26€ / 50 ml (alehinta 18,73€). Kaikkein meikkivoidemaisin sekä tuntumaltaan ”kuivin” ja samettisin voide sävytetyistä kasvoaurinkovoiteista. Jättää ihon himmeäksi ja imee iholta ylimääräistä rasvaa. Saatavilla neljä sävyä. Klassikko!

Mossa 365 Day Defence SPF 30 -kasvoaurinkovoide. 19,90€ / 50 ml (alekoodilla 15,92€). Hoitava ja kuivemmalle iholle sopiva hedelmäisen tuoksuinen aurinkovoide sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja marjauutteiden muodossa. Läpikuultava nude-sävy ei peitä ihoa.

Cattier SPF 50 -kasvoaurinkovoide. 25,90€ / 40 ml (alekoodilla 20,72€). Erittäin ohut, lähes seerumimainen ja vedetön koostumus sopii kuivalle ja ikääntyneelle iholle ja levittyy kuin unelma. Ei tietoakaan korkean suojakertoimen jähmeydestä. Sävy on läpikuultava vaalea lämmin beige, ei peitä. Huomioi, että koostumus on kuitenkin hyvin ravitseva ja imeytyy parhaiten kuivalle iholle. Levitä yksi hyvin ohut kerros kerrallaan (3-4 kerrosta) ja saat parhaan tuloksen.

Evolve Climate Veil SPF 20 -kasvoaurinkovoide. 35€ / 50 ml (alekoodilla 28€). Evolven sävytetty kasvoaurinkovoide sisältää keskitason UV-suojakertoimen ja sopii iholle, joka ruskettuu hyvin – tai käytettäväksi loppukesällä, kun iho on jo tottunut aurinkoon. Monipuolisesti hoitava koostumus sisältää mm. kaktusviikunauutetta, hyaluronihappoa ja puolukkauutetta. Voide on ihotuntumaltaan Alga Mariksen ja Mossan väliltä, aika ravitseva mutta imeytyy hyvin. Ihotyyppisuositus on normaalista kuivalle iholle. Climate Veil tasoittaa ihon sävyä kevyen BB-voiteen tavoin, saatavilla neljä sävyä. Jättää kauniin kuultavan pinnan.

PUHDISTUS

Lopuksi: tehokas puhdistus. Mineraaliaurinkosuoja irtoaa iholta kunnolla vain öljypuhdistuksella, joten sellaiseen on hyvä satsata.

Tässä kolme suosikkiani jotka kaikki emulgoituvat veden kanssa.

(…Kyllä huomaa, että on öljyputsareiden sesonki, kun lähes kaikki ovat juuri nyt lopussa Biodellyn varastosta… mutta alekoodi on voimassa elokuun puoleen väliin, joten vielä on hyvin aikaa hyödyntää edullisempi hinta. :))

Djusie Liquid Silk Cleansing Oil. 35€ / 100 ml (alekoodilla 28€). Se paras. Miellyttävin ihotuntuma ja täydellinen iholtahuuhtoutuvuus. Huomioitavaa voimakas eteeristen öljyjen tuoksu, jos olet tuoksuherkkä.

Whamisa Cleansing Oil. 31,90€ / 150 ml (alekoodilla 25,52€). Kaikkein ohuin tuntemani luonnonkosmetiikan puhdistusöljy. Erinomainen iholtahuuhtoutuvuus. Plussaa isommasta 150 ml pakkauskoosta.

Evolve Kalahari Dream Cleansing Oil. 24€ / 100 ml (alekoodilla 19,20€). Kaikkein parhaimman tuoksuinen puhdistusöljy! 😍 Tuoksu tuo minulle mieleen makean vesimelonin, ja totesipa joku aistivansa tässä myös kirsikkakarkkia – sekään ei ole huono vertaus..! Tuoksu ei kuitenkaan ole äitelän imelä vaan miellyttävän pehmeä.

Taiga Cosmetics -puhdistusöljy. 20,90€ / 100 ml (alekoodilla 16,72€). Hajusteeton puhdistusöljy. Tämä suosikkini ei ehtinyt mukaan kuvaan, sillä olin ottanut postauksen kuvat ennen kuin tutustuin Taigan putsariin. Taigan öljyputsari osoittautui niin mainioksi, että se on liittynyt suositusteni riviin – ja on myös hinnaltaan edullisin! Taigan putsaria on tällä hetkellä Biodellyn varastossa.

Toivottavasti näistä kesäihonhoidon vinkeistä oli teille iloa ja hyötyä. :) Ei muuta kuin kohti kesää ilolla ja jokaisesta Suomen suven ihanasta päivästä nauttien…!

kauneus ihonhoito ihonhoitotuotteet
Kommentit (28)
 1. Kiitos mahtavasta tietopaketista :)

  ”Valitse kuitenkin mieluiten valostabiili C-vitamiinijohdannainen joka ei myöskään herkistä ihoa auringonvalolle.” – lukeeko tällaiset asiat paketissa yleensä? Pari lumenen c-vitamiiniseerumia jemmassa, uskaltaakohan päivällä käyttää vai parempi iltaisin 🧐

  1. Moikka MI,

   Ei yleensä lue, mutta valoherkistävyyden voi päätellä siitä, jos tuotetta suositellaan käytettävän vain iltaisin tai jos sen käytön jälkeen suositellaan UV-suojan käyttöä. Ainakin puhdas C-vitamiini eli askorbiinihappo herkistää valolle, koska se vaatii toimiakseen niin happaman ympäristön = sitä sisältävä tuote on hyvin hapan, ja kuorii näin ollen ihoa kemiallisesti. Käsittääkseni valtaosa C-vitamiinin johdannaisista ei vaadi yhtä happamia olosuhteita toimiakseen, eivätkä siksi ole samalla lailla valolle herkistäviä, mutta moni niistä on kuitenkin hyvin epästabiili auringonvalossa eikä vaikuta iholla kovin pitkään valoisaan aikaan. (Ei tosin tee mitään pahaakaan.) Novexpertin seerumi on siitä mahtava että sen sisältämä C-vitamiini on äärimmäisen stabiili ja kykenee säilyttämään tehonsa Novexpertin mukaan jopa 8 tuntia levityksestä.

   1. Olen ymmärtänyt, että c-vitamiinia juuri suositellaan käyttämään aamulla yhdessä aurinkosuojan kanssa, koska se ”buustaa” aurinkosuojan antamaa suojaa UV-säteilyä vastaan?

    1. Juuri näin. Tai se buustaa ihon omaa suojaa UV-säteilyn aikaansaamia vapaita radikaaleja vastaan, ei niinkään suojaa ihon palamista vastaan, mikä on aurinkosuojan tärkein tehtävä. Eri antioksidantit kohdentuvat hieman erilaisiin happiradikaaleihin, ja C-vitamiinin on todettu tehoavan erityisen hyvin juuri UV-säteilyn synnyttämiin happiradikaaleihin.

 2. Kappas, nyt vasta huomasin että mainitsemani Lumenen c-vitamiiniseerumi on yöseerumi ja lukee että vältettävä aurinkoa ainakin viikko sen jälkeen kun tuotetta käyttää. Onko se sitten kesällä vähän haitallinen tuote, kun aurinko on hankala vältellä? Pitäisikö tuo purkki käyttää talvella kun aurinko-”ongelmaa” ei ole? :D Koen hankalina nämä kun tuo tuote tuli kuitenkin sellaisessa Lykon paketissa jota myytiin vain tänä keväänä. Pigmenttiläiskiä löytyy jo ja lisää ei kaivata :)

  1. Kappas, nyt vasta huomasin että mainitsemani Lumenen c-vitamiiniseerumi on yöseerumi ja lukee että vältettävä aurinkoa ainakin viikko sen jälkeen kun tuotetta käyttää.

   Hmmm, seerumi, jonka käytön jälkeen suositellaan välttämään aurinkoa viikon ajan..? 🤔 Mitähän Lumenella oikein on mietitty tämän kanssa..? Seerumiahan käytetään päivittäin, miten päivittäin käytettävän tuotteen yhteydessä voi välttää aurinkoa viikon ajan..? 😀😄

   Mutta joo, itse välttelen koko kesän ajan valolle herkistävien tuotteiden käyttöä. Toisaalta – koska kesällä kuitenkin tulee joka päivä käytettyä myös aurinkosuojaa, en tiedä onko välttelyllä lopulta niin merkitystä..? Mulle on kuitenkin itselle vakiintunut tällainen käytäntö, en esimerkiksi tee mitään kemiallisia kuorintoja iholle kesäisin. Eli jos mulla olisi tuollainen kemiallisesti kuoriva yöseerumi, käyttäisin sen toiseen vuodenaikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *