Karkkipäivä
Karkkipäivä

Viivi ja hauki

Tänä aamuna meidän verkosta löytyi 105 cm pitkä hirviö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hauki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veimme Viivin tutustumaan siihen. Herra Hauki oli jo mennyt edes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viivin ilme kertoo kaiken kohtaamisen mielekkyydestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Oletteko te hulluja, viekää mut pois noiden leukojen lähettyviltä..!!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enpä ole koskaan nähnyt tällaista fisua mökin kalaverkoilla. Olen kuullut että hauet voivat olla isoja, mutta…. hei ihan totta…!

Footnote: Viivi-koiraa ei vahingoitettu kuvauksissa.

Hauki on haudattu metsään.

Kommentit (23)

 1. 2000years

  Voi miten söpö ilme! Oliko hauki siis jo kuollut verkossa? Mietin, että jos ei niin siitähän olisi voinut tehdä ruokaa. :>

  • Sanni

   Oliko hauki siis jo kuollut verkossa? Mietin, että jos ei niin siitähän olisi voinut tehdä ruokaa. :>

   Ei ollut kuollut verkossa, mutta ei päätynyt ”pataan”. Todella isot hauet maistuvat kuulema puisevalta herra kalastajan mukaan. Eivät ole hyvänmakuisia.

   • 2000years

    Aa, enpä tiennytkään!

    • Jenny

     Todella suuriin eli kauan eläneisiin haukiin kertyy myös kuulemma raskasmetalleja, eikä niitä ole kovin terveellistä syödä.

 2. Salla

  Tsiisus kraist!! Yksi mun kaveri ei uskalla uida järvessä, koska pelkää hauen purevan. Nyt ymmärrän, mitä hän tarkoittaa ;D

  • Sanni

   No voin kertoa että ei mustakaan mitenkään hurjan turvalliselta tuntunut uida eilen…. :D

 3. Tiia

  Haudattu?!

  • Sanni

   Joo, sitä ei kalamiesten mukaan kannattanut syödä. Isot hauet maistuvat kuulema pahalta.

   • Tiia

    Ultimaalinen totuus, eli wikipedia) kertoo, että:
    ” Vastoin yleistä käsitystä suuren hauen liha ei kuitenkaan välttämättä maistu puisevalta, sillä hauenkin lihan perusmaku ja -laatu riippuu kalan käyttämästä ravinnosta. Esimerkiksi merialueella silakkaa ja sisävesillä muikkua pääasiallisena ravintonaan käyttäviä haukia pidetään suurikokoisinakin varsin maukkaina.”

    Niitä ei ilmeisesti tosin ole suositeltavaa syödä, koska vanhan (=ison) hauen elimistöön on jo voinut kertyä haitallisia määriä raskasmetalleja sen ravinnosta. (Mikä on tietysti täysin seurausta ihmisen toiminnasta).

    Yhtä kaikki, mieletön peto. Vähän ehkä jopa surullista, että päätyi verkkoon ja sitä kautta hautaan…

    PS. Isoimpienkin haukien isoimmatkin saaliit ovat maksimissaan linnunpoikasia tai pieniä jyrsijöitä;) Tuskin aiheuttavat mittavaa vaaraa uimareille. Chihusta sen sijaan en tiedä… Ovatko nuo pikkuiset muuten innokkaita uimareita?

    • Sanni

     Aaa, kiitos tietoiskusta Tiia! :)

     Mä en tosiaan itse tiedä kalastuksesta tai eri kalojen ”syömäspekseistä” oikein mitään (yleensä lautasella vain ne tutut lohi, siika, ahven, kuha, kampela…), ja hämmästyin kun kuulin ettei tuota petoa olisi kannattanut laittaa ruoaksi. (Juhannusvieraisiin kuuluneet lapsetkin olivat asiasta varsin pettyneitä… ^_^)

     Ovatko nuo pikkuiset muuten innokkaita uimareita?

     Eivät kyllä yhtään, välillä me käytetään niitä vedessä kun sää on oikein kuuma etteivät saa lämpöhalvausta, ja hauvelit vaikuttavat erittäin vastahakoisilta näihin pulahduksiin. :P

     • Tiia

      Joo, en siis itsekään tiedä kalastuksesta kovin paljoa. Ihmetytti vain suuresti, miksei moista järven kuningasta voisi pistää pöytään (olis muuten aika jäätävä näky keskellä pöytää kokonaisena;)) joten googlettelin asiaa… Oikeastihan tuo olisi pitänyt vähintään täyttää ja ripustaa seinälle!

      Mä ajattelinkin, etteivät chihut välttämättä kuulu siihen innokkaimpaan uimariryhmään. Tosin ehkä niillä on siihen ihan hyvä syy, jos kerran järvessänne lymyilee moisia petoja. (Kysyisin mikä järvi, muttet varmaan halua kertoa).

      Omat koiramme ovat seuraavan kerran kunnolla kokonaan kuivia luultavasti siinä lokakuun tienoilla… *huokaus*

      • Sanni

       Mitä koiria teillä on? :)

       • Tiia

        Sekalaisia:
        ;)

       • Tiia

        Äh, laitoin linkin, mutta ei se näemmä tullutkaan näkyviin… Kaksi bouvier merkkistä ja yksi pienempi sekarotuinen.

 4. Karoliina

  Tuo jänkäkoira olisi pitänyt popsia, tosin hirvittävän ruotoinen se olisi ollut kun on noin valtava. :) Hauki on hyvä ruokakala.

 5. windi

  Hyääääh! Eihän tuollasia olekaan… O_o Todella pelottava ilmestys. Hauet on muutenkin niin häijyn näköisiä naamaltaan, saati sitten noin jättiläiskoossa.

 6. Johanna

  Vautsi :) Taitais mulla jäädä uinnit hetkeksi väliin.

 7. milipili

  Hyi h*lvetti, tuommoinen söis koirankin hetkessä! Viivi on söötein!

 8. Lou

  Eikö haukea olisi voinut päästää vapaaksi, vai oliko se vioittunut?

  • Sanni

   Ei haluttu kuulema päästää syömään muita hyviä kaloja. Ja tämä siis kalamiehiltä, ei oma näkemykseni asiaan (itse olisin varmaankin päästänyt takaisin järveen).

 9. Elisa

  Isoisäni, vanha meri- ja kalamies, sanoo aina että hauki on kalakeittokala. Ja hän kyllä kokkailee isommatkin hauet keittoon menestyksellä.

  Muutenkin vähän vierastan suomalaisten ajatusta ”roskakaloista” ja tuollaisesta valikoivasta kalastamisesta. Kantaa on ihan hyvä karsia, joo, mutta tällaiset isot pedothan nimenomaan poistavat heikoimpia ja tuskin aiheuttavat mitään mittavia aukkoja ”hyvien kalojen” kantoihin. No, tapansa kullakin :) Ihminen taitaa kyllä olla ainoa saalistaja, jonka on pakko metsästää se isoin ja kaunein hirvi/kala kun muut saalistajat karsivat saaliseläinten laumoista ne heikoimmat.

  Mutta voi että kun koira on söpö! <3

 10. Tiia

  Ihan uteliaisuudesta, mitä muuten mahtoi painaa herra hauki (kun ilmeisesti vaa’assa roikkuu?)? Opin netistä, että hauki kasvaa koko ikänsä, (tuo lienee ollut melkoisen vanha, yli 10-vuotias ihan varmasti) ja voi kasvaa jopa puolitoista metriseksi (tosin Suomessa harvoin)!!!

  • Sanni

   7,5 kiloa painoi. Joo, aika vanha kala lienee ollut, mutta mun ei parane sitä ajatella kun alkaa muuten säälittää että toisen 10-vuotinen taival kotijärvessään päättyi meidän mökkipuuhun… :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.