Karkkipäivä
Karkkipäivä

Viimeisten saaripäivien tunnelmia

Laitoin elämän risaiseksi ja buukkasin kerrankin hotellin, jopa mun tasoon hienon hotellin ^_^

Kos_IMG_3438

Vietän viimeisiä päiviäni saarilla tämänkertaisella Kreikan reissulla ja ajattelin, että otetaas nyt jotain vielä parempaa kuin se 17 euron mukava huoneisto kaupungin toisella laidalla. Yksi asia, josta maksan budjetin salliessa vähän enemmän, on maisema. Kun näin tämän hotellin Kosin satamakadun reunalla, ajattelin, että onpa siinä hotellilla kiva sijainti. Kävelin spontaanisti sisään ja kysyin mitä maksaa huone yhdelle hengelle.

Se maksaa 19,60€ huhtikuussa. :)

Niinpä olen nyt harvinaislaatuisesti hotellissa. Maksoin vieläpä 6 euroa buffetaamiaisesta.  Elämä risaiseksi… ^_^ Kyseessä on Kosta Palace, joka on näköjään Aurinkomatkojenkin Kosin hotelleja. Heh, täällä sitä ollaan pakettimatkahotellissa :)

Kos_IMG_3427

Kos_IMG_3419

Yhden hengen huone :)

Kos_IMG_3421

Maisema parvekkeeltani. Paljon kivempi kuin 17 euron huoneistosta :) Vaikkei siinäkään mitään vikaa ollut.

Kos_IMG_3432

Kattoterassilta.

Kos_IMG_3434

Kos Townin satama on kyllä kaunis.

Ei mitenkään huono hinta kun saa alle 20 eurolla tämän näkymän.

Kos_IMG_3439_2

Hotellin kattoterassin allasalueen saa melkein itselleen… Vielä tämän viikon.

Pakettimatkalaisten sesonki Kosilla alkaa kuulema toukokuussa. Sain kuulla tämän Nisyroksella, jossa elettiin vielä off-sesongin hiljaisuutta. Nisyroksen turismi liittyy suoraan Kosin turismiin, sillä 90% saarella kävijöistä on päiväretkeläisiä Kosilta. Nisyroksen tilanne on siis jokseenkin samantyyppinen kuin Symin, joka täyttyy kesäisin Rhodokselta tulevista päivävierailijoista. Olin ainoa asiakas niissä kahdessa Nisyroksen pääkylän ravintolassa jotka olivat vierailuni aikana auki… Mutta kaikki muuttuu ensi viikolla. Silloin saapuvat ensimmäiset päiväretkilaivat Kosilta.

Haluan kovasti omistaa Nisyrokselle oman kunnon postauksen, toivottavasti löydän sille aikaa. (Otin Nisyroksella niin paljon kuvia että jo niiden läpikäyminen ja parhaimpien valitseminen vie tunteja… Uskomattoman kuvauksellinen paikka.) Surettaa, kun näiltä reissuilta kertyy niin valtavasti kiinnostavaa materiaalia jota palaisin halusta jakaa, mutta kaikkea ei pysty mitenkään purkamaan blogikirjoituksiksi.

Ainiin. Enköhän minä saanut Nisyrokseltakin uuden 60+ mieskaverin... Tästä alkaa jo tulla oikeasti kestovitsi ja vilpitön ihmetyksen aihe. Miksi minusta kiinnostuvat Kreikassa nimenomaan vanhemmat miehet? Minulla alkaa jo olla kokoelma pappaystäviä joka saarella. Tämänkertainen oli valokuvaaja. Olin kuulema juuri missannut hänen näyttelynsä lintuvalokuvista Mandrakin rantakadun baarissa. Oli hienoja kuvia, sain nähdä niitä papan kännykästä.

Mutta nyt vielä fiiliksiä Kosilta.

Voi että on haikeaa kun matka päättyy pian…

Kos_IMG_3423

Kreikka <3

Kos_IMG_3448

Vietin päivän aurinkoisesta säästä nauttien (vielä ei kuitenkaan olla huhtikuun alun ja Amorgoksen ihanien kesäsäiden lukemissa).

Kuljeskelin Kos Townin katuja ristiin rastiin ja valitsin lounaspaikaksi rantatavernan, kun oli ”pitkästä aikaa” sään puolesta mahdollisuus syödä ulkona.

Kos_IMG_3456

Minun luksukseni; yksinkertainen, hyvä ruoka. Kos Townin ranta-alue ei ehkä ole se kaikkein pittoreskein tausta lounaalle, mutta se on toissijaista kun ruoka on taivaallisen hyvää ja halpaa. Tämä setti maksoi 15 euroa. Valkosipulin ja yrttien kanssa paistettuja sieniä ja runsas seafood-salaatti kera viinikarahvin.

Taidan mennä samaan paikkaan syömään illallistakin.

Kos_IMG_3464_

Kos_IMG_3463

Kos_IMG_3475

Kävin tutustumassa Kos Townin arkeologisiin alueisiin. Joita on muuten laajalti.

Kos_IMG_3477_2

Kos Townin italialaistyylinen arkkitehtuuri on kaunista ja luo kaupungille osaltaan hyvin epäkreikkalaisen leiman.

Tämä vanha hotellirakennus vuodelta 1927 on suosikkini kaupungin tunnetuista italialaisajan rakennuksista. Historialliset rakennukset ja arkeologiset kohteet on esitelty kaupungin keskustaa halkovien kulttuurikävelyreittien varrella olevissa infotauluissa erittäin kiitettävästi ja kiinnostavasti.

Ostin lipun Pireuksen laivaan huomisillalle. Torstaiaamuna olen taas Ateenassa.

Haikeus….

Kos_IMG_3488_2

Palasin hotellille kuuden jälkeen ja kävin hytisemässä kattoterassin altaalla. Täytyyhän terassi hyödyntää kun kerran buukkasin majoituksen jossa sellainen on..! ^_^ Eikö niin. :)

Huomenna ehkä vain rentoilen. Lähtisin Zian kylään, mutta sinne ei mene päivässä kuin yksi bussi nyt huhtikuussa (ei paluubussia). En aseta mitään nähtävyys-tavoitteita enää viimeiselle saaripäivälleni.

Ehkä vain kävelen samat kadut uudestaan. Sekin on mukavaa. :)

Kommentit (19)

 1. Jukka

  Vaikka olisikin Kosilla vielä viileää, niin mikä värimaailma ja mitkä maisemat…. Kuitenkin auringonpaistetta ja SININEN MERI ❤️
  Etelä-Suomessa tullut viimeisen 24 H aikana lunta, vettä ja illalla vaihteeksi räntää…. Aaargh, tässä pakko jo kohta alkaa laskea päiviä seuraavan Kreikan reissun alkuun jotta ei tässä harmaudessa ja loskassa ihan synkisty ?

  1. Sanni

   Täällä on lämmintä jos asettuu tuulettomaan kohtaan aurinkoon ^_^ :D Mutta ilmassa on vielä kauttaaltaan talvikauden koleus. Amorgoksella ja Paroksella oli kuun alkupuolella useampia oikein rehellisesti kuumia kesäsään päiviä jolloin varjossakin oli lämmintä, mutta pääsiäisen jälkeen säät viilenivät takaisin talvisemmiksi koko Kreikassa. Kokonaisuudessaabn säät ovat kuitenkin olleet huhtikuussa tosi hyvät, paremmat kuin odotin. :)

  2. Milli

   Oon saanu näistä sun postauksista inspiraatiota ja päätettiin miehen kanssa lähteä kesälomalla Kreikkaan! Meidän ongelma pitkän googlettelun jälkeen on se, ettei osata valita saarta. Korfua harkittiin, mutta sinne on vaikea löytää suoria lentoja (en halua raskaana viettää kauheasti aikaa koneessa/kentillä).. Mitä sä suosittelisit? :)

   Kiitän vielä vanhasta Lily Lolo tutoriaalista, olen sen avulla opetellut meikkaamaan :’D

   1. Sanni

    Moi Milli!

    Meidän ongelma pitkän googlettelun jälkeen on se, ettei osata valita saarta. Korfua harkittiin, mutta sinne on vaikea löytää suoria lentoja (en halua raskaana viettää kauheasti aikaa koneessa/kentillä).. Mitä sä suosittelisit? :)

    Minkä tyyppistä kohdetta etsitte? :) Oletteko reissaamassa itsenäisesti vai matkanjärjestäjän kautta? Ja onko suora lento ehto? :)

    Minulla on niin paljon suosikkisaaria että suosituksen antamisessa auttaa, jos kerrot vähän mitä haette lomaltanne ja mistä olette kiinnostuneita; esim. aktiivisesta lomasta ja saaresta jolla voi retkeillä paljon (kyliä ja lähisaaria) vai ”löhölomasta” jossa pääpaino on rantailussa eikä nähtävyyksillä tai retkimahdollisuuksilla ole niin väliä. Entä kylämäisyys vs. kaupunkimaisuus? Esimerkiksi Korfun, Kosin ja Rhodoksen pääkaupungit sekä Kreetan Hania tarjoavat kaupunkimaisen kohteen runsaine palveluineen ja ostosmahdollisuuksineen, kun taas jotkut rantakylät ovat hyvin rajoittuneita palveluineen.

    Kiitän vielä vanhasta Lily Lolo tutoriaalista, olen sen avulla opetellut meikkaamaan :’D

    Ole hyvä vain :)

    1. milli

     Kiitos nopeasta vastauksesta :)

     Suora lento on ehto! :) Reissataan itsenäisesti ja tykätään majoittua halvasti esim. hostelleissa/huoneistohotelleissa. Tarkoituksena olisi viettää rantaelämää, mutta mielellään kaupungin lähettyvillä, jotta pääsisi kävelemään ja ihastelemaan vaikka nähtävyyksiäkin. Me ei olla shoppailijoita, enemmän nautitaan siitä että nähdään paikallisia ihmisiä, ja saadaan vaikka istuskella kahviloissa.

     Rhodos alkoi kyllä kiinnostaa, vaikka siitä tuleekin mieleen ensimmäisenä turistirysä :D

     1. Sanni

      Suora lento on ehto! :)

      OK :) Valitettavasti en osaa ulkoa ihan kaikkia suoria lentokohteita Kreikassa, mutta suurin osahan on lomalentoja, vain Ateenaan on reittilennot Finskillä, Norskilla ja Aegeanilla. Sen tiedän että Haniaan, Santorinille, Rhodokselle, Kosille, Korfulle ja Prevezaan on ainakin lomalentoja.

      Kuvailusi perusteella ja suorien lentojen ehdolla valitsisin ehkä Hanian Kreetalla, tai miksei Rhodoksenkin. Kummatkin ovat superturistillisia mutta ne tarjoavat kaikkea rantaoleilusta kaupunkihengailuun ja historiallisiin nähtävyyksiin ja myös laajasti omatoimista majoitusta. (Historialliset nähtävyydet ovat kuitenkin automatkan päässä, ei kävelyetäisyydellä.) Ja lähimmät rannat ovat ihan lähellä kaupungin keskustaa, voisi sanoa ”kaupungissa” – toki parhaimmat rannat sijaitsevat aina kaupungin ulkopuolella.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *