Karkkipäivä
Karkkipäivä

Nyt viimeistään ymmärrän kaksoispuhdistuksen tarpeen

Tiedätte kaksoispuhdistuksen (tiedättehän..?); ensin poistetaan meikki omalla tuotteellaan (yleensä rasva- tai öljypohjaisella) ja sitten puhdistetaan iho toisella tuotteella (yleensä vaahtoavalla).

Tämä rutiini on itsestäänselvyys etenkin Aasiassa (no, ainakin Japanissa ja Koreassa, en ehkä rohkene yleistää koko maanosaan joka kattaa monet muutkin maat). Monelle se on tuttu juttu Suomessakin, mutta minä en kuulu tämän puhdistustavan käyttäjiin. Meikkipohjani ei ole raskas, joten ihoni puhdistuu lähes aina yhdellä tuotteella, eikä tämän tuotteen nimen tarvitse olla ”meikinpoistoaine”. Tuotetyyppi kuten ”kasvopesu” riittää vallan hyvin. Tiedän, että on monia kaltaisiani joille nämä kaksi ovat sama asia. (Kuka nostaa käden ylös…)

Missha_NearSkin_Dustless_IMG_9121

Täällä meikin puhdistus ja kasvojen puhdistus ovat kaksi niin eri asiaa että ihmiset eivät meinaa ymmärtää olenko tosissani kun kerron, että Suomessa monet puhdistavat (meikatut) kasvonsa vain yhdellä tuotteella. Minulle oma tapani on luonnollinen, koska ihoni on kertonut niin. Yhden putsarin käytön jälkeen ”jälkitarkastuksessa” eli kasvovesikäsittelyssä vanulappuun jää harvoin likaa. Jos jää, pesen kasvot uudelleen samalla tuotteella.

Mutta tiedättekö mitä. Täällä ihoni ei puhdistukaan. Ei yhdellä tai kahdellakaan tuotteella. Runsaan viikon aikana vanulappuun jäävä lika on tuntunut vain lisääntyvän. Eilen pesin ihoni kolme kertaa, ja edelleen kasvovesivanulappu näytti ruskeaa. Mitä hemmettiä..?? Onko Soul niin saasteinen, että lika ei irtoakaan tavallisella käsittelyllä? Ateenassakin, joka taitaa olla Euroopan saasteisimpia kaupunkeja, ihoni puhdistuu yhdellä tuotteella.

Puhdistus_IMG_3131

Juttelin asiasta tänä aamuna hongkongilaisen kämppikseni Pinyen kanssa. Hän oli niinikään järkyttynyt kuullessaan, etten normaalisti käytä kuin yhtä putsaria. ”Mutta, eihän meikki irtoa kasvojenpuhdistusaineella..?” hän sanoi. Kyllä minun meikkini irtoaa. Kotioloissa.

”Niin, kotioloissa ehkä”, Pinye sanoi hetken mietittyään. ”Teillä on varmaan Suomessa puhdas ilma. Täällä on ihan eri olosuhteet”.

Pinye piti minulle pitkän luennon Aasian ilmastosta. ”Täällä on kosteaa, ja kosteus on sen laatuista että se saa lian ja saasteet oikein tunkeutumaan ihohuokosiin ja takertumaan sinne. Ilmankosteus on kuin liimaa”.

Tähän kun yhdistää tämänhetkisen sjaintini miljoonakaupungissa, joka ei liene ilmaltaan niitä puhtaimpia, voi ilmeisesti varsin hyvin ymmärtää miksi lika ei ota irrotakseen.

Ymmärsin mitä minun oli tehtävä.

Puhdistustuotteet_IMG_9109

Olin jo suorittanut jonkinlaista kaksoispuhdistusta kuluneen viikon, mutta se ei riittänyt. Mukana on (no, myönnettävästi hyvin mieto) Cetaphil ja pakkaus Sveitsin matkalta ostettuja meikinpuhdistusliinoja.

Näiden lisäksi käytössä on ollut viime päivät Virven blogista bongaamani Etude Housen Baking Powder BB Deep Cleansing Foam, joka kuorivanakaan putsarina yhdessä kahden muun kanssa ei ole onnistunut syväpuhdistamaan ihoani nimeksikään. Täytyisi tehdä ”by the book” eli käyttää ensimmäiseen vaiheeseen öljymäistä tai rasvamaista putsaria. Vaahdot tai liinat eivät nyt selvästikään auta täällä.

Missha_IMG_9098

Vaikka tarkoituksena oli hakea vain se öljy tai rasva, ilmestyin tänään illalla Lotte Outletin Misshasta kolmen tuotteen (ja anteliaan näyteläjän) kanssa. Ei kaksois- vaan kolmoispuhdistus tänä iltana…! ^_^

Postauksien kuvia on otettu niinkin tyylikkäässä ympäristössä kuin emäntäni Ellaynan keittiössä jossa on paras valaistus. Taustalla ilmeikkään näköinen talouspaperiteline :) Vähän vaihtelua ainaisen valkoisiin valoboksikuviini kotona…! :D

Missha_puhdistus_IMG_9093

Ostin Misshan Super Aqua -linjan Watery Cleansing Oilin ja sen pariksi lukijani NG:n minulle taannoin antamista näytteistä tutun Super Aqua Oxygen Micro Visible Deep Cleanserin, joka ikävä kyllä on poistuva tuote Misshan valikoimassa. Ostin Lotte Outletin Misshan viimeisen kappaleen.

Oxygen-putsarissa on aivan älyttömän hyvän tuntuinen vaahto, ja jälkitunne iholla niin paljon parempi kuin Etude Housen nihkeäksi jättävässä Baking Powder -putsarissa (koska Etuden on saippuapohjainen, kuten 95% putsareista Koreassa, ja Misshan Oxygen Micro Cleanser taas sulfaattipohjainen).

Missha_puhdistus

Ahh, voin kertoa että tänään ei jäänyt likaa vanulappuun <3

Tästä eteenpäin öljyillään ja vaahtoillaan joka ilta.

Missha_NearSkin_Dustless_IMG_9105

Kolmas ostamani tuote on tosi kiva ja vähän erilainen puhdistava naamio, tämä tuotetyyppi on minulle entuudestaan tuttu Blissin Triple Oxygen -naamiosta. Koreassa muuten ilmeisesti käytetään muista kuin kangasnaamioista ilmaisua ’pack’, kangasnaamiot ovat ’mask’.

Near Skin on muuten Misshan alabrändi. Dustless Bubble Pack Foam lupaa poistaa ”pölyisen ja saasteisen kaupunkiympäristön” aikaansaaman likakertymän ihosta vaahdon (käytännössä tutun SLS:n) ja saven (kaoliini ja bentoniitti) avulla. Ihan tehokkaan kuuloinen sekoitus, ja mössöön on vielä heitelty liuta mineraalejakin joiden ainakin toivoisi tekevän iholle jotain hyvää ^_^ (En tosin oikein usko että mineraalit juuri ehtivät vaikuttaa ihoon poishuuhdeltavassa tuotteessa.)

Missha_NearSkin_Dustles_IMG_9126

Kivointa tuotteessa on sen teknologia; tuote tulee purkista paksuna voiteena ja kun sen on levittänyt kasvoille, se alkaa parin minuutin sisällä kuplia ja sitten vaahdota. Lopulta iholle on muodostunut paksu vaahtokerros. Naamio huuhdellaan 3-5 minuutin vaikutusajan jälkeen.

Nyt on putsattu Soulin saasteet huokosista :) Ahhh…!

Ja kyllä – nyt ymmärrän ihan käytännön kautta, miksi täkäläiset käyttävät kaksoispuhdistusta.

Kuinka moni teistä on kaksoispuhdistaja ja käyttää erikseen meikin- ja kasvojenpuhdistajaa?

Kuka taas käyttää minun tyyliini pelkkää Sebamediakin meikin poistoon? ^_^

(…puhun siis vain kasvomeikistä, silmämeikinpoistoon käytän aina omaa tuotettaan.)

Kommentit (62)

 1. Jusu

  Mä olen jo monta vuotta tykännyt iltapesun yhteydessä ”muhitella” kasvot ensin öljyllä ja sitten käyttää joko emulsiomaista tai geelimäistä putsaria. Mä en osaa enää olla ilman. Se puhtauden tunne on jotain ihan erilaista kuin jos pesisin ilman öljyä :) Tuntuu, että mustapäätkin on vähemmässä tällä menetelmällä.

  Mä itse tutustuin jo n. 7 vuotta sitten korealaiseen kosmetiikkaan ja sieltä on tullut tehtyä superhyviä löytöjä! Hauska yhteensattuma kun mäkin nyt kirjoittelen k-kosmetiikasta omaan blogiin ^_^ (http://tuubitoleranssi.blogspot.fi/2017/09/sehan-on-tomaatti.html) Ja ihan kuin säkin, mä kokeilin vasta ihan hiljattain ekat kangasnaamiot ja olin kyllä heti ihan myyty :D Ne tuntuu vähän ällöiltä naamassa, mutta toimii helkutin hyvin.

  TonyMoly on kyllä hauska brändi, sillä on ihan erikivat pakkaukset joissain tuotteissa. Vähän lapsenmielisiä ja siksikin niin huippuja ^_^

  Ps. On ollut kiva seurata sun Korean seikkailuja ^_^

  • Sanni

   Mä en osaa enää olla ilman. Se puhtauden tunne on jotain ihan erilaista kuin jos pesisin ilman öljyä :)

   Saa nähdä jääkö mullekin tapa päälle tältä reissulta…! :)

   Ps. On ollut kiva seurata sun Korean seikkailuja ^_^

   Hihi, kiva kuulla :)

   Mitä TonyMolyyn tulee – kuulun ehkä tosikkovähemmistöön ^_^ :D :D, mutta vaikka yleisesti monenlaisesta söpöstä designista tykkäänkin, niin nuo Molyn pakkaukset eivät iske minuun yhtään, ehkä olen niille liian vanha :D Onhan Tonylla niitä ”aikuisemmankin” näköisiä tuotteita ja niiden ulkonäöstä kyllä tykkään, mutta nuo eläimet ja banskut ja tomaatit jätän hyllyyn :D

 2. Copper

  Rasvainen ihotyyppi niin meikkikään ei lähde yhdellä tuotteella. Ensin poistan misellivedellä meikin (myös silmä) ja sen jälkeen puhdistan normaalisti jollain putsarilla.

 3. Minttu

  Siis voi ei, ostin tuon Misshan vaahtoputsarin joku reilu kuukausi sitten ja oon tykännyt siitä kovasti ja nytkö se sitten poistuu valikoimasta, nyyh ? juuri tällä viikolla testasin erästä toista kbeauty vaahtoputsaria ja en tykännyt yhtään sillä se jätti ihon todella narskuvan kiristelevän puhtaaksi.? oletan että oli siis juuri saippuapohjainen…

  • Sanni

   Joo, koko Super Aquan Oxygen -linja jää pois. ?

 4. meow

  Aloin joku aika sitten kaksoispuhdistamaan kun kaikki lika ei lähde aina ihan täydellisesti yhdellä tuotteella :) Mulla on vaan hieman hakusessa vielä, mikä olis puhdistava, mutta hellävarainen tuote herkälle iholle, joka sopisi ensimmäiseen vaiheeseen… otan vinkkejä vastaan :)

  • Sanni

   Mulla on vaan hieman hakusessa vielä, mikä olis puhdistava, mutta hellävarainen tuote herkälle iholle, joka sopisi ensimmäiseen vaiheeseen… otan vinkkejä vastaan :)

   Esimerkiksi perusvoide kuten Aqualan L :) Atoopikothan käyttävät perusvoiteita kasvojen ja meikin puhdistukseen.

 5. Venla / Breezes from my Atlas

  Näköjään kaksoispuhdistus olis ihan hyvä ajatus, mutta kun ei jaksa. Meikkaan aika runsaasti, mutta silti poistan silmämeikin kookosöljyllä ja muuten pesen kasvot Sebamedillä. Jos mulla on meikkiä, pesen eka Sebamedillä kertaalleen ja sitten vielä uudestaan Konjac-spongen avulla, mutta meikittöminä päivinä pyörittelen Sebamediä vain Konjac-spongella. Mun mielestä kasvovesi kyllä poistaa loput meikinrippeet tarpeeksi hyvin, enkä oo kokenut tarvetta useamman tuotteen käyttöön. :)

 6. Jenni

  Pakko on käyttää kaksoispuhdistusta jos naamalla on meikkiä. Sekään ei meinaa aina riittää ja misellivettäkin tulee vielä käytettyä kolmosena ettei kasvopyyhe muutu ruskeaksi. Tosin suurin ongelma on ehkä se, että kasvojen reunaosat ja kaula jäävät helposti huonommalle pesulle, mutta vanulapulla nämäkin tulee puhdistettua. Kun muistaa ja jaksaa käyttää konjac-sientä, riittää kyllä monesti se kaksikin putsaria.

  Mun ehdoton lemppari ykkösvaiheeseen on Cliniquen Take the Day Off Balm, joka on ainoa kasvoputsari, jonka avulla multa lähtee vedenkestävä ripsivärikin (kaikkien muiden kokeiltujen kanssa on pakko käyttää erillistä silmämeikinpoistoainetta vähintäänkin viimeistelyyn). Kakkosvaiheessa käytän milloin mitäkin, mutta tuo COSRX:n kehuttu putsari on ehdoton lemppari.

  Olen vasta parin vuoden sisällä tässä ruvennut käyttämään kaksoispuhdistusta, enkä tajua miksen aiemmin ole yrittänyt, kun aiemminkin huomasin ettei iho meikistä puhdistu kunnolla vain yhdellä putsarilla. Meikittöminä päivinä en kyllä jaksa kaksoispuhdistaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.