Karkkipäivä
Karkkipäivä

Viimeisin hiussävy ja hiusvärikokemuksia

Taas vähän värikuulumisia, tällä kertaa sinisestä punertavampaan. Olen luopunut toiveesta päästä takaisin pastelliseen laventeliliilaan, sen ylläpito tuntuu olevan ”mission impossible”. Luumuinen tumma liila, punertava aniliiniiliila tai todella sininen violetti ovat helppo nakki mutta haalea, pastellinen laventeli… Forget it, Sanni. Pastellisävyt ylipäänsä ovat kampaajanikin mukaan haasteellisempi juttu kuin vahvemmat, räiskyvät värit.

No, ei se mitään. Kyllä minulle kelpaa punertavampikin liila, se sopii sävytykseeni huomattavasti paremmin kuin tummat luumut tai tummat siniset. Sinisestä puheen ollen, Crazy Colorin Violette-sävyn tuoma ”homeensininen” on hiuksissa edelleen, se paljastuu aina alta taittovärin haalistuessa. Se tarttui jäädäkseen. Onneksi sen sentään saa aina piiloon punertavilla sävyillä.

Helmikuu17_varjays_IMG_6099

Nyt mun tukka näyttää tältä. Se on vähän niinkuin kömpelösti liukuvärjätyn näköinen, tyven ollessa huomattavasti punertavampi kuin pituudet.

Helmikuu17_IMG_5894

Tästä…

Helmikuu17_varjays_IMG_5936

…tähän.

Tyvikasvu_helmikuu2017_IMG_5892

Tyvikasvua olin keräillyt syyskuun alusta saakka. Rajasta voi todeta kuinka hitaasti mun tukka kasvaa; viiden kuukauden tyvikasvu on nippa nappa 4cm (mittasin ihan mittanauhalla ;D).

Varjays_helmikuu2017_IMG_6437

Olin varustautunut värjäykseen vaalennusaineella ja uudella värillä: Crestolin Fantasy Color Gloss (teidän suosituslistalta).Color Glossien värivalikoimasta ei löytynyt yhtäkään ihan juuri minun sävyistä violettia (ainakaan Prisman valikoimasta), mutta halusin kuitenkin testata merkin ja päädyin sinertävään Midnight Purple -sävyyn.

Helmikuu17_varjays_IMG_6141

Loppujen lopuksi väriseos syntyi kolmesta sävystä; taitoin Midnight Purplen sinisyyttä Star Gazerin Shocking Pinkillä ja lisäsin lopuksi pari tippaa Color Mask Paintin superpigmenttistä Deep Purplea kun värimestari eli sisareni totesi, ettei Color Gloss/Star Gazer -seos tarttunut kunnolla tyveen.

Tuo Deep Purple on todellakin ihan hervottoman pigmenttinen. Sitä voi käyttää vain muutaman pisaran per desilitra tai seos vetää liian tummaksi. Se on myöskin paljon punaisempi mitä pulloon painettu väri antaa ymmärtää, siksi minunkin tyvestäni tuli niin punertava.

Helmikuu17_varjays

Väriseoksessa noin puolet hoitoainetta, puolet väriä.

Helmikuu17_varjays_IMG_6438

Kanankeltainen tyvi odottaa liilaa kuorrutusta.

”Ai niin, meikitkin olisi voinut pestä ennen värjäysoperaatiota.”

Helmikuu17_varjays_IMG_5915

Värimössö versio 1 vaikuttamassa. Kuvassa näkyvät siniset raidat ovat Crazy Colorin takertunutta sinistä. Tässä vaiheessa sisareni totesi, että vaalennettu tyvi kuulsi voimakkaasti läpi monessakin kohtaa eikä Color Gloss & Star Gazer -seos ollut riittävän pigmenttinen. Luultavasti laimensin liikaa hoitoaineella, tai sitten Color Gloss vain on mietopigmenttistä.

Tämän kuvan jälkeen lisäsin jäljellä olevaan väriseokseen Deep Purplea ja tyveen levitettiin uusi satsi väriä. Vaaleina kuultavat kohdat peittyvät heti.

Valmiina tyvi näytti tältä:

Helmikuu17_varjays_IMG_5920

Ihan kiva aniliiniliila. :)

Helmikuu17_varjays_IMG_5917

.

Tyvi_helmikuu2017varjays_IMG_5928

Näemmä punertava liila tarttuu vaalennettuun tyveen selvästi paremmin kuin sinertävä. Syyskuun värjäyssessiossahan kampaajani kummasteli, kun liila ei juuri lainkaan tarttunut juuri blondattuun tyveen joka jäi ihan harmaaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Like this.

Juuri tämä olisi se liila, jossa pysyisin mieluiten. Mutta omilla cocktaileilla en ole vielä tätä sävyä onnistunut luomaan (niin että se tosiaan tarttuisi hiukseen) ja valmiita, aika lailla täydellisiä laventeliliiloja kuten Hermansin Vickyä, ei ole varaa käyttää sellaisenaan joka pesun yhteydessä.

Helmikuu17_varjays_IMG_6106_2

Ajattelin, että punertava tyvi näyttää hassulta ja hiukset kauttaaltaan tosi epätasaisilta, mutta uusi väri sai yllättäen paljon kehuja ja huomiota kun olin eilen Sokoksen työkeikalla. Luulisi että ihmiset ovat jo tottuneet ”shokki”värisiin hiuksiin kun niitä on nyt kaikilla, mutta silti tällainenkin kesy tukka onnistuu vielä herättämään huomiota. :)

Kehujat eivät kyllä tainneet kurkata hiuksia takaa päin…

Helmikuu17_varjays_IMG_6094

Loven eli hapertuneen hiusalueen kohdalla hiukset ovat harmahtavat, väri ei tartu kunnolla siihen kohtaan. Ei ole tarttunut koko liilakautena. (Canon-kamerani selvästi edelleen on sen verran pahoillaan mun hiusten sävystä, että pyrkii aina tasoittamaan ja ”parantamaan” sen kuviin, livenä harmaat osiot erottuvat todella selvästi ja tukka on muutenkin reippaasti kirjavampi.)

Odotan taas kommenttia: miksi et leikkaa hiuksiasi tuohon lovikohdan pituuteen. Vastaus: koska en halua sen pituisia hiuksia. Haluan pitkät hiukset :)

.

Lopuksi muutamia kokeiltuja ja odottavia hiusvärejä.

Keunen, Star Gazerin ja Coloristan värit olen saanut blogin kautta.

Hiusvarit_KeuneColorCravings_IMG_6125

Keunen Color Craving. Tosi ihanan näköiset pakkaukset! Valitettavasti sisältö ei sopinut minun hiuksilleni ollenkaan.

Hiusvarit_Keune_PassionatePink_IMG_6129

Passionate Pink on todella voimakaspigmenttinen sävy, kuvassa sitä on sekoitettu ehkä pari teelusikallista purkilliseen hoitoainetta ja tuloksena on näin punainen mömmö.

Testasin sävyä joulukuussa taitellessani ei-toivottua likaisen sinistä hiuksistani. Tarkoituksena oli siis vain muuttaa sävyä liilaksi, ei punaiseksi. Passionate Pink oli siihen hommaan liian voimakas, tai en tiedä miten lilliputtimaisen pienellä määrällä olisin saanut tarpeeksi vienon pinkin. Ehkä se olisi onnistunut, mutta koeraidan perusteella (tuloksena viininpunainen, kuva täällä) säikyin tekemästä lisäkokeiluja. Plussaa tietysti vahvasta pigmentistä, joku saa tällä varmasti päheän aniliini-viininpunaisen, mutta minun tilanteeseeni se ei sopinut.

Hiusvarit_Keune_VelvetViolet

Velvet Violetin kanssa ei mennyt sen paremmin. Tämä seos ei päätynyt edes päähän saakka todettuani sävyn kaikkea muuta kuin ”samettiseksi violetiksi”. Velvet Magenta tai Raspberry sopisi paremmin.

Color Craving -sarjaan kuuluu myös pastellinen Lovely Lavender -sävy, mutta sitä en saanut testiin. Ehkä se olisi ollut liian vaalea, enemmänkin hyvä sekoituspohja tyyliin Color Mask Paintin Lavender joka oli ihan täydellinen siihen The Ponitukkaan.

Hiusvarit_ColorMaskPaint_Pinkadelic_IMG_6133

Myös toinen tosivaalea pastellisävy Color Mask Paintilta osoittautui yllättävän tehokkaaksi – Pinkadelic-sävyllä sain erinomaisesti taitettua pois likaista sinistä.

Pinkadelic_taitto_IMG_5153

Tässä aika ihana pastelliliila Pinkadelic-käsittelyllä. Yllätyin miten paljon se muutti hiusten sävyä hempeään pigmenttiinsä nähden, Pinkadelic on tosiaan ihan vaalean mansikkamaidon väristä.

Tulos ei kylläkään ole kestävä vaan Pinkadelic huuhtoutuu seuraavassa pesussa pois jos ei tee  uutta käsittelyä. Minun Pinkadelic-tuubini oli tyhjä parin käsittelyn jälkeen.

Sen loputtua ja Keunen Passionate Pinkin ”diskattuani” kokeilin Star Gazerin Shocking Pink’iä.

Hiusvarit_StarGazer_IMG_6135

Sävy näyttää pullossa ihan joltain muulta kuin pinkiltä, mutta siitä tuli hoitoaineeseen sekoitettuna loistava sinisen taittaja niin että tulos oli pastellinen ja liila, ei punainen niinkuin Keunella. Tuote on riittoisaa; pari tippaa riittää tarvitsemaani efektiin. Keunen Passionate Pinkkiin verrattuna Star Gazerin pinkki on heleämpi.

Hiusvarit_StarGazer_IMG_6137

Testaamista odottavat vielä Star Gazerin Soft Cerise (näyttää pullon sävyn perusteella todella lupaavalta) ja Violet (näyttää saman tyyppiseltä kuin Color Mask Paintin Deep Purple eli vain pari tippaa miksaukseen).

Loreal Colorista Washout Purplehair

L’Orealin juuri Suomeen saapuneesta Colorista-sarjasta kiinnostavin on Washout-linjan #PurpleHair. Sen testaan seuraavaksi.

Hiuksiin suihkutettava Colorista Spray sävyssä #LavenderHair ei tehnyt mun tukalle mitään, ei yhtään mitään. Kyseessä on yhdellä shampoopesulla poishuuhtoutuva efektiväri, mutta minulla efekti ei ylipäänsä toteutunut. Laitoin sprayn Giveaway-miittiin, onko sen kotiuttanut henkilö mahdollisesti onnistunut saamaan pullosta väriä päähänsä..?

Mahtavaa jos joku jaksoi taas tänne saakka lukea :)

Palaillaan taas uusien värikokemusten myötä kun on muutama uusi puteli testiajettu.

Kommentit (59)

 1. Elli A

  Kuvailemasi laventelin pastellinen liila, sellainen eteerinen ja hieman jopa harmaaseen taittava sävy, olisi kyllä tosi hieno, mutta voin vain kuvitella miten mahdotonta se on värjätä, saatikka ylläpitää. Hatunnosto kaikista noista sävyistä joita olet kokeillut! Huh, sulla riittää kyllä kärsivällisyyttä. :)

  Helmikuun boxissa oli ihanana yllärinä mm. Evolven hyaluronihapposeerumi! Jee. Nyt sitten aloin tietenkin miettiä, onko tuo (jos edes on) kuinka paljon ”huonompi” kuin esim. Ordinaryn vastaava. Onko se siis kiinni muista aineista, kuinka hyvin tai huonosti pääraaka-aine vaikuttaa? Tuo Evolven seerumi tuoksuu ja tuntuu kivalta (imeytyy kokonaan ihoon ilman pintafiilista!) ja on luonnonkosmetiikkaa, joten siksi olin niin iloisesti yllättynyt.

  Introssa luki, että seerumi sisältää 200mg hyaluronihappoa per pullo. Osaatko, tai osaako joku muu, avata mitä se tarkoittaa? Tämä on ehkä tyhmä kysymys, tai siinä on joku yksinkertainen juttu jota en juuri nyt ymmärrä, mutta mg on painosuure, joten miten 30ml kokoiseen pulloon, joka painaa arviolta 100-150mg on voitu sisällyttää 200mg jotain vaikuttavaa ainetta?

  • Sanni

   Kuvailemasi laventelin pastellinen liila, sellainen eteerinen ja hieman jopa harmaaseen taittava sävy, olisi kyllä tosi hieno, mutta voin vain kuvitella miten mahdotonta se on värjätä, saatikka ylläpitää.

   Sepä se. Kun löytyisi yhdessä (edullisessa) purkissa juuri se täydellinen sävy niin homma helpottuisi edes vähän, mutta kampaajakin sekoitti cocktailin kolmesta eri sävystä ja kun hyvään, edes vähän tasaisempaan lopputulokseen vaadittaisiin viikottainen ei-lantrattu värjäys, ei kukkarokaan sellaista menoa kestä. Jätämme tällaiset sävyt rikkaiden julkkisten iloksi jotka voivat viikottain käydä hiusstailistillaan käsittelyissä ^_^

   Helmikuun boxissa oli ihanana yllärinä mm. Evolven hyaluronihapposeerumi!

   Onkohan tuo se sama Evolve-merkki jota kokeilin vuosia sitten: http://blogit.terve.fi/karkkipaiva/skin-blossom-ja-evolve/

   Luulin että merkki jäi sen jälkeen Suomesta pois…

   Onko se siis kiinni muista aineista, kuinka hyvin tai huonosti pääraaka-aine vaikuttaa?

   Näin mä olen ymmärtänyt, tietysti aktiiviaineen itsensä optimaalinen pitoisuus vaikuttaa myös mutta yhtä tärkeässä roolissa ovat mm. tuotteen pH-arvo ja muut ainesosat jotka osaltaan voivat auttaa tai hidastaa aktiiviaineen imeytymistä.

   Introssa luki, että seerumi sisältää 200mg hyaluronihappoa per pullo. Osaatko, tai osaako joku muu, avata mitä se tarkoittaa?

   Mä en osaa :/ Muut? Nyt taas kaivattaisiin sitä taskukemistiä…

   • Elli A

    Nimi on ainakin sama, mutta on ilmeisesti kokenut uuden tulemisen (?) ja muodonmuutoksen. Mulle ihan uusi tuttavuus. Ja sellaiset lääkemäiset pullot jotka tuntuvat olevan nyt trendi. Tässä esim. seerumin pullo.

    https://www.evolvebeauty.co.uk/products/hyaluronic-serum-200

    Ps. Musta tuntuu että julkkisten hiusten sävyn ylläpito vaatii sekä useita käyntejä että useita kampaajia. Ja tosiaan ne useat sataset ?.. Mutta musta on myös ihanaa, että se kampaajakäynti on sellainen kerran kahdessa kuussa tapahtuva ylellinen juttu ja omaa aikaa. Viikottain käyminen tuntuisi jo ehkä rutiinilta. Tai mistäpä sen tietää, mutta näin haluan ehkä ajatella. ?

    • Sanni

     Onpas tosiaan muuttunut ulkonäkö, ihan totaalisesti. Parempaan suuntaan, täytyy todeta :)

 2. Ässsssä

  Hyvä että ”homeen” piilottaminen onnistuu noilla punertavilla sävyillä, itselläkin lähti se vain leikkaamalla. Nätti tuo nykyinen sävy-yhdistelmä. Tummanpinkistä violetin kautta sähkönsiniseen oli oma suosikkini shokkivärjäyksissä, minun latvani olivat sellaiset vuoden verran. Kiva että olet itsekin hyväksynyt nuo hieman tummemmat sävyt, kun sen laventelin ylläpito on niin vaikeaa ja tuokin sinulle sopii! Tsemppiä värjäilyihin jatkossakin, onhan se suhraamista mutta sen arvoista :)

 3. Jonttu

  Tästä inspiroituneena (tai oikeastaan yhdestä kommentista, jossa sanoit, että haluat pitää tämän sinua kuvastavan värin hiuksissa, vaikka vaatiikiin vaivaa) tein päätöksen, että en osta enää sen värisiä vaatteita, jotka saisivat oloni tuntumaan huonoksi. Tarkoittaa yläosien suhteen siis esim. mustan välttämistä. Päätöksen kääntöpuolena on sitten totta kai se, että pyrin ostamaan vaatteita lempisävyissäni. :) Että kiitos vaan inspiraatiosta ja siitä, että uskallat olla rohkeasti oma itsesi.:)

  • Sanni

   Hyva juttu Jonttu :) Hus mustalle jos se ei sinulle sovi :) Väreillähän on hyvinkin paljon merkitystä olotilaamme, kannattaa ehdottomasti suosia niitä sävyjä pukeutumisessa joissa on hyvä ja oma olo :)

   • Jonttu

    Ero on älyttömän suuri, jos vaihdan mustan fleecen lempifleeceeni, joka on violetti. Melkein olenkin aina kotona violetissa yläosassa. :) Haasteena vain se, että ei riitä, että vaate on violetti tai jotakin muuta mukavaa väriä, vaan myös mallin pitäisi istua. Vähitellen varastoa kartuttaen… :)

 4. Pipetsu

  Mulle tuo washout väri yhdessä hopeashampoon kanssa teki vaaleaan tukkaan vihreän sävyn :( ei ole vieläkään lähtenyt pois!

  • Sanni

   Siis tuo liila washout..?

   • Pipetsu

    Joo juuri se! En tiedä mikä reaktio tuli… nyt vihertävyysc alkaa vähän häipymään latvoista…
    Kampaajani kertoi että kc:n colormaskien plum sävyn kanssa on tullut vaalentaessa vihertävyyttä esiin… itselläni oli vaaleat hiukset jo washouttia kokeillessa ja väri tarttuikin mukavasti mut alkoi haalentuessaan vihertää:(

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.