Karkkipäivä
Karkkipäivä

Viimeisin aamiaisvillitykseni: kookospuuro

Olette kuulleet niistä – raejuustoa ja kermaa tai rahkaa sekaisin, ja siinä meillä on karppaajan kylmä ”riisipuuro”. Tämä puuro EI ole sellainen. Itse en ole tuota raejuustoversiota kokeillut, eikä innostakaan. Kylmä puuro ei ole mun juttu. Haluan nauttia omani höyryävän kuumana maidon ja voisilmän kanssa. (Tai vaihtoehtoisesti kanelin ja ”sokerin”.)

Uskokaa tai älkää (tai ketä nyt sitten kiinnostaa :D), kuuma vhh-puurolautanen hyvin aidon kaltaisella puuron rakenteella on täysin mahdollista valmistaa! :) Tarvitset vain kookosjauhoa, kananmunaa ja valinnaisen maito/kermatuotteen (tavallista maitoa, soijamaitoa, kermaa, kookoskermaa, kaikki käy). Hiilihydraatteja yhdessä annoksessa on käyttämistäsi jauhoista ja nesteestä riippuen alimmillaan alle 2 grammaa!

Jälleen kerran kananmuna yllättää monipuolisuudellaan, uskomatonta mihin kaikkeen se taipuukin. ^_^

Kookospuuro_teksti

Hurahdin tähän puuroon täysin kun sattumalta kokeilin reseptiä munaviikon aikana. Tätä herkkua tuli syötyä monen monella aamiaisella ennen reissuun lähtöä. Nyt sitä on jo vähän ikäväkin..!

Raejuusto”puuro” – kiitos ei! Kookospuuro – ah, lisää kiitos! :)

Kookospuuro_lusikka

Eikö tämä mene ihan riisi- tai mannapuurosta? ;) Erityisen hyvää kanelilla ja erytritolilla maustettuna, ja tietysti soijamaidon kanssa nautittuna.

Kookospuuro_0

Resepti:  (yksi annos)

2 kananmunaa

1 rkl kookosjauhoa (kyllä, vain 1 rkl, kookosjauho imee itseensä hurjasti nestettä)

1 dl kookoskermaa (minun valintani koska vähähiilarisin ja sillä saa puuroon ihanaa kermaisuutta)

Lisäys. Myöhempien kokeilujen kautta havaittua: Puuron voi myös tehdä pelkkiin valkuaisiin, jolloin puurosta tulee täysin valkoista ja kananmunaisuus häivyttyy entisestään.

Kookospuuro_1

Vispaa kattilassa yhteen munat ja kookoskerma (tai maito tai mitä nestettä nyt käytätkään, vesi ei varmaankaan kuitenkaan käy). Sekoita joukkoon kookosjauho. Sekoittele seosta keskilämmöllä kunnes se alkaa paksuuntua. Kun munat alkavat koaguloitua, tulee mössöstä ensin ihan munakokkelin näköistä. (Tässä vaiheessa olin itse ekalla kerralla ihan että ”ööh, miten tästä muka voi tulla puuroa…??)

Mutta kärsivällisyyttä! :) Kun jatkat seoksen hämmentelyä, sen koostumus muuttuu ryynimäisemmäksi kookosjauhojen vaikutuksesta. Puuro valmistuu hyvin nopeasti nesteen kuumennuttua, rakenne saavuttaa lopullisen ”puuroisuuden” muutamassa minuutissa.

Kookospuuro_2

Tuloksena pitäisi olla tällainen mössö. Kyllä, muistuttaa edelleen hitusen munakokkelia, ja munien tuoksukin tulee aika voimakkaasti läpi, mutta älä vielä joudu skeptisyyden ylihuuhtomaksi! :)

Mausta ripauksella suolaa ja kumoa lautaselle.

Kookospuuro_3

Ja meillä on puuro.

idKookospuuro_4

Maistuu parhaalta ja kanelin ja sokerin kanssa (tai stevian/erytritolin kanssa, itse käytän erytritolia sen kidemäisen rakenteen takia, ihan paras sokerin korvike jos makeuden lisäksi kaipaa myös sokerin rakennetta). Voisilmäkin on kyllä hyvä! ;) Mutta kanelilla ja erytritolilla makuelämys on niin lähellä riisipuuroa kuin vhh-konstein on mahdollista saavuttaa. Ne myös peittävät munien makua, jota itse hädin tuskin maistan kanelin alta. Kookosta en ihme ja kumma maista puurossa käytännössä lainkaan..!

Ruotsalaisissa blogeissa kookospuuro tykätään maustaa myös marjoilla, pähkinöillä, kaakaonibseillä tai kardemummalla.

Kookospuuro_5

Jee! Minulla on nyt jouluksi joulupuuron korvike! :D Enpä olisi uskonut että tähänkin löytyy ratkaisu. :)

Kookospuuro_6

Kuka on jo kokeillut kookospuuroa? Kuka aikoo kokeilla? Edes uteliaisuudesta? :D

Kommentit (58)

 1. Outi

  Hei, kokeilin tänään tehdä kookospuuroa, ihan silkasta uteliaisuudesta. Koska käytän kevytmaitoa, lisäsin joukkoon myös reilun teelusikallisen kookosöljyä rasvaksi ja puurostani ei tullut jauhoista. Kermaisempaakin se voisi tosin olla. Eli kyllä se nesteestä on kiinni, se suutuntuma.

  Mutta se miksi tähän tulin nyt kommentoimaan, on älyttömän hyvä niksi, jonka löysin netistäsen etsiessäni vaihtoehtoja hiusten shampoopesulle. Näyt täällä tänä vuonna kommentoineen ja ajattelin, et varmaan tulee perille.

  Tiesitkö, että kananmunassa sen kananmunan hajun aiheuttaa keltuaisen ”kuori”? Tein tämän puuron itse niin, että rikoin kananmunat ensin kämmenelle, otin keltuaisesta kiinni ja valutin vain sen sisällön kattilaan valkuaisten sekaan. Käteen jäi siis se keltuaisen ohut pintakalvo. Ja puurossa ei maistu kananmuna yhtään läpi! Kokeilkaapa huviksenne ja jakakaa mielellään tätä ilosanomaa myös heille, ketkä haluaisivat pestä hiuksensa keltuaisilla mutta eivät hajun vuoksi voi. Kun keltuaisen valuttaa noin, ei se haise lainkaan. En tätä ite meinannut alussa ees uskoa, mut nyt on pakko. Kokeilkaa! :)

  • Sanni

   Tiesitkö, että kananmunassa sen kananmunan hajun aiheuttaa keltuaisen ”kuori”? Tein tämän puuron itse niin, että rikoin kananmunat ensin kämmenelle, otin keltuaisesta kiinni ja valutin vain sen sisällön kattilaan valkuaisten sekaan. Käteen jäi siis se keltuaisen ohut pintakalvo. Ja puurossa ei maistu kananmuna yhtään läpi!

   Oho, enpä kyllä yhtään tiennyt! En ole edes kiinnittänyt huomiota keltuaisen kuoreen. Täytyykin joskus kokeilla tuota keltuaisen ”valuttamista”. Minua tuo ”munaisuus” ei toisaalta ole puurossa kovin haitannutkaan, en maista sitä niin voimakkaasti kuin toiset jotka eivät syö yhtä paljon kananmunia tai ole kestävästi vhh:lla. Kun on monta vuotta vhh:lla niin makuaistimukset muuttuvat tosi paljon ja monet vhh:ksi muokatut versiot korkeahiilarisista ruoista maistuvat ihan ”normaalille” :D

   Mutta joka tapauksessa, kiinnostavaa kuulla selitys kananmunan hajulle. :)

 2. Sanni

  tuliko sullakin pelkistä valkuaisita löysempää?

  Ei tullut.

  Pahoittelut etten ehdi tähän nyt perusteellisemmin kommentoimaan, olen matkalla USAssa ja nettiaika on hyvin rajallista.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.