Viimeiset

Viimeinen tavarakasa Maarianhaminan kotini lattialla eilen oli pino Vogue-lehtiä 90-luvun puolesta välistä.

Ne poistuivat asunnosta viimeisenä kanssani kello 22.35.

Keittiön rakas maisema viimeistä kertaa.

Viimeisen illan ohjelmassa oli Silta-TV-sarja Netflixistä.

Eilen aamulla Emmaus kävi hakemassa kaikki asunnon jäljellä olevat huonekalut. Yhtä he eivät huolineet, koska näin pienet sohvat eivät kuulema mene kaupaksi:

Tämän sohvan olen ostanut 23-vuotiaana minun ja sisareni opiskelija-asuntoon Kuopiossa. Sekin on kulkenut kanssani pitkän matkan.

Ilokseni pikku-sohvalle löytyi hyvä ottaja: se menee Ahvenanmaalla asuville Ukrainan pakolaisille.

Kotikatuni on yksi Maarianhaminan keskeisiä katuja. Sen toinen pää päättyy itäiseen vierassatamaan. Toisessa päässä, jossa minä asuin, on kauniita puutaloja.

Tämä katu tulee aina olemaan minulle yksi elämäni kotikatuja. Yhä sen varrella on myös vanha työpaikkani, jossa käydessä on aina tuttu olo. Piipahdin muutama viikko sitten tervehtimässä vanhoja kollegoitani ja toimiston kesätyöntekijä nauroi, että henkilökunnan keittiössä on suolasirotin, jossa teipillä mun nimi. :D Hän tuntee ’Sannin’ siitä. (En pysty muistamaan miksi ihmeessä olen joskus vienyt sinne oman suolasirottimen…..)

.

Tiedättekö, mikä on päällimmäinen ajatukseni nyt?

Suuntaan katseeni uuteen tukikohtaan ja alan etsiä kivaa Airbnb-kämppää, johon voisin vastaisuudessa aina majoittua täällä. Ajatus täyttää minut ilolla ja innostuksellakin.

Juuri nyt on vain tosi hyvä olo. Viimeinen kuukausi kului niin kauniissa tunnelmassa, etten olisi voinut parempaa toivoa. Aurinkoisia päiviä, ystäviä vierailuilla, iltakävelyjä satamassa ja Badhusbergetin kallioilla ja leppoisia hetkiä parvekkeeni lämmössä. Ei stressiä muuttolaatikoiden pakkaamisesta, kun kaikki oli jo hoidettu toukokuussa.

Nyt ne laatikot vain odottavat Tampereen kodin eteisessä. 😄 Siinä on sitten puuhaa kun loma alkaa..! ❤️

Mukavaa, kun olette eläneet kanssani tämän viimeisen kuukauden niin blogissa kuin Instagramissa. Vuosien päästä on kivaa lukea nämä taltioinnit ja palata näihin tunnelmiin.

hyvinvointi onnellisuus
Kommentit (28)
 1. Ihana kuulla että olet hyvillä mielin! Oon aina tykännyt sun Ahvenanmaa-jutuista ja niitä odotan innolla jatkossakin😊

 2. Hyvä, että hyvillä mielin, vaikka pieni haikeus tekstistä kuultaakin ja sehän kuuluu asiaan.

  Kotikatu-kuvasta tuli niin hyvä mieli. Tuonne pääsee taas reilun kuukauden päästä. Tänä vuonna on 20 vuotta siitä, kun miehen kanssa tavattiin ja käytiin ensimmäisen kerran Ahvenanmaalla. Sen jälkeen ollaan jätetty vain yksi vuosi väliin lapsen syntymän takia.
  Mukavaa kesää ja Ahvenanmaa-juttuja odotetaan täälläkin innolla.

  1. Tänä vuonna on 20 vuotta siitä, kun miehen kanssa tavattiin ja käytiin ensimmäisen kerran Ahvenanmaalla. Sen jälkeen ollaan jätetty vain yksi vuosi väliin lapsen syntymän takia.

   🙏🏻❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *