Karkkipäivä
Karkkipäivä

Viimeinen kesäpäivä

Viimeinen päiväni Sardiniassa oli mahdollisesti myös reissuni viimeinen kesäpäivä. Torstaina kesä nimittäin teki paluun, ja aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta lämmittäen meitä jopa 25 asteella. Paikallisten mukaan tällaiset päivät marraskuussa ovat harvinaisuuksia Sardinian leveysasteilla.

Pelastava enkelihoustini Davide (hänellä ei ollut mitään oikean nimensä mainitsemista vastaan) ja minä vietimme päivän Algheron lähirannalla. Anteeksi, mutta pakko laittaa tällainen ”minäpäs pääsin vielä biitsille” -lällättelypostaus. ^_^

Davide kävi uimassakin. (Kuivunut heinä rannalla kertoo vuodenajasta… hiekka ei enää ole puhdasta tähän aikaan vuodesta..)

Lounastauko. Onnistuin vilustumaan Sardiniassa kunnolla (en tiedä oliko kylmällä yöllä Sergion sohvalla jotain tekemistä asian kanssa), ja aluksi emmin uikkariin vaihtamista.

Davide ja Algheron kuuluisa ”Milese Sandwich”. Daviden mukaan tämä leipä on tehnyt sen keksijäperheestä rikkaan, ja kaikki Algherossa tuntevat Milesen. Toiset ravintolat ja leipomot yrittävät kopioida, siinä onnistumatta. Salaisuus on öljy-mausteseoksessa. Täytteenä kinkkua, tonnikalaa, kananmunaa, tomaattia, sipulia ja rucolaa.

…lopulta en voinut vastustaa auringon kutsua…! Oli vain niin ihanan lämmintä..! (En nyt tiedä oliko kuitenkaan viisasta alkaa ihan riehumaan ja pomppimaan vilustuneena… :P)

En käynyt kuitenkaan uimassa, kahlailin vain. Vesi oli aika kirpakkaa..! Mutta moni muu uskaltautui kyllä uimaan.

Tämä on siskolleni, inside-juttu! :) <3

.

Capo Caccia.

Päivä päättyi kauniiseen auringonlaskuun.

Alghero.

* * *

Nykyisessä sijainnissani eli Barcelonassa on myös kauniit säät, eilen paistoi aurinko koko päivän, mutta ei sentään enää mitkään rantakelit. Sardinian CS-välikohtauksesta huolimatta jatkan sohvasurffailua, ja olen jo tavannut täällä kaksi mahtavaa tyyppiä Couchsurfingin kautta.

Jatkoliitteenä ”Sergio-postauksen” kommenteissa nousseeseen keskusteluun negatiivisesta palautteesta: olen keskustellut asiasta nyt kolmen eri pitkän linjan sohvasurfaajan kanssa, ja hämmästyksekseni he kaikki ovat neuvoneet minua miettimään pitkään onko järkevää lopulta jättää mitään palautetta. Olen itse niin untuvikko CS-yhteisössä että en vielä tunne ”syviä vesiä”, mutta nämä veteraanit kertoivat että Couchsurfingin referenssisysteemi ei lopulta oikein toimi niinkuin pitäisi.

Kun jätät negatiivisen palautteen, saat 99% varmuudella tietysti myös vastapuolelta negapalautteen. Ja veteraanien mukaan negapalautteita vältellään viimeiseen saakka CS-yhteisössä. Jo kaksi negaa kuulema ”tahraa” profiilisi etkä enää välttämättä saa sohvia niin helposti tulevaisuudessa, vaikka negareferenssit kuinka olisivat selvästi vain kostomielessä jätettyjä.

Negatiivisen kokemuksen jälkeen kannattaa siis kuulema tarkkaan harkita, onko profiilin ”pilaantumisen” arvoista jättää kusipäälle hänen ansaitsemansa negareferenssi. Oman profiilisi ”likaantuminen” vastapuolen kommenteista on kuulema lähes aina pitkässä juoksussa pahempi asia kuin se, että jättää kirjoittamatta negatiivisesta kokemuksesta. Veteraanit myönsivät, että tämä on tosi huono asia, sillä silloinhan kukaan ei varoita muita ikävistä henkilöistä, mutta ”That’s just how Couchsurfing works”. :/

Kommentit (23)

 1. Bemu

  No joo, tuolla systeemillä homma ei toimi kunnolla jos ei voi antaa negaa kun siihen on aihetta :( Ja kun tuollaisista pitäisi nimenomaan voida varoittaa toisia.
  Ikävä kokemus, joka onneksi on ohi. Reippaalla mielellä eteenpäin, onneksi suurin osa on ihan asiallista porukkaa :)

 2. volyym

  voi että, en hoksannu aimmin suositella että oisit käyny korsikalla kun sardiniassa asti olet. se on niin kaunis paikka! :-) olin algherossa kesällä -11 ja kävästiin päiväreissu korsikalla, ja mä niin rakastuin siihen paikkaan.

  • Sanni

   Itseanikin harmitti kun tajusin, etta minun olisi kannattanut viipya Sardiniassa pitempaan ja tehda parin paivan reissu Korsikalle. Mutta olin jo varannut Barcelonan lennon kuukautta aiemmin…. Nyt Espanjassa en varannut mitaan jatkolentoja valmiiksi juuri siksi, etta olen vapaampi eika sitten harmita jos tuleekin halu viipya jossain paikassa pitempaan. Ja taalla on helpompi kayttaa junaa ja bussia. :)

 3. pualu

  Huonosta hostista/surffaajasta voi laittaa palautetta myös ylläpidolle. En ole varma vaikuttaako se todellisuudessa mihinkään, mutta teoriassa on mahdollista, että heidän tunnuksensa suljetaan.

  Piti oikein pitkästä aikaa kirjautua ja katsoa millaisia referenssejä olin antanut muille. Mainitsin aiemmassa kommentissa, että yksi hosti oli ollut epäilyttävä ja hänelle olin antanut neutraalin palautteen. Teksti oli tavallaan positiivisvireinen, mutta mielestäni siitä ymmärtää silti mistä on kyse. Näin koitin varmistaa, etten itse saa negtiivista palautetta (sainkin positiivista). Huomasin, että viimeisin referenssinkirjoittaja oli myös valinnut neutraalin. Lisäksi hän oli suoraan sanonut, että jos haluaa samaan sänkyyn tyypin kanssa, niin ihan hyvä valinta, mutta ei muuten surffaisi hänen luonaan. Tälle tytölle tyyppi oli antanut positiivisen palautteen ja tunnustanut siinä olevansa ”paha poika”. :D

  Ihanat maisemat muuten!

 4. jenni

  ymmärrän mitä CS-kontaktisi sanoivat maineen pilaantumisesta (siis oman maineen, kostonegan takia), mutta silti tässä tapauksessa joka oli NÄIN räikeä minusta olisi hyvä varoittaa, luulen että vahinko sinua kohtaan on minimaalinen, ja molempien palaute kuitebnkin näkyy toistensa kanssa joten jos kirjoitat asiallisesti ja järkevästi (ei mitään tunteenpurkauksia), niin homma toimii eduksesi. ensi viikolla siellä mökin sohvalla on muuten joku toinen tyttö, joku joka saattaa vielä säikähtää niin että antaa seksiä vasten tahtoaan…

  jos muuten reippaan oloisen naisen profiilissa on hyvien kommenttien joukossa yksi tilitys joltain mieheltä (mitä hän edes voi kirjoittaa – että valehtelet, olit tyly tai kiittämätön, tms.)niin se ei vielä pilaa. tässä epätasaarvo toimii mielestäni toisin päin, miehestä uskotaan helpommin että se on lähentelijä kuin että sinä olisit valehdellut.

  en minäkään ole CS:ssä pienistä viittinyt valittaa kun tietää että se tulee takaisin mutta tuo Sergio on oikeasti haitallinen yksilö. kerro meille mitä teet. mieti asiaa hetki :)

 5. candycane

  En ole CS:n jäsen, mutta ehdottomasti jättäisin sen negapalautteen vaikka sitten kun reissu on ohi. Tuntuu vaan niin hullulta että tuollainen mahdollisesti vaarallinen henkilö pääsisi kuin koira veräjästä :/ Ja hui! Miten uskalsit seistä tuolla kalliolla! Itse oisin varmaan pyörtynyt :D

  • Sanni

   Kylla mua pelottikin vahan tuolla kalliolla…. ^_^ Mun aiti ainakin olisi pyortynyt jo pelkastaan siita etta olisi nahnyt mun kiipeavan sinne….

 6. milipili

  Ei taida tuo CS workata, ihan naurettavaa!!

 7. Nimetön

  Oijoi mitkä maisemat! Nuo kalkkikivikalliot ja hiekkaranta ovat ihanan näköisiä.

  CS-kohusta haluaisin vielä nostaa esille sen, että oman CS-profiilin ”tahraaminen” on aika pieni asia verrattuna siihen, että voit varoittaa muita naisia Sergiosta totuudenmukaisella negatiivisella kommentilla.

 8. NG

  Palautejärjestelmä couchsurfingissa: that’s exactly what I thought..

  Muutaman artikkelin aiheesta luettuani olen miettinyt, kuka loppujen lopuksi viitsii antaa negan. Itse mieluiten jätän tuon kokeilun väliin, vaikka siellä hyviäkin kokemuksia varmasti on paljon..

 9. Tipi

  Mielestäni jos tällaisesta tapauksesta ei jätä negatiivista palautetta yhteisöön, riskeeraa jonkun ”sohvasurffaajan” turvallisuuden. Voi olla, ettei mitään tapahdu, mutta jo tämä tapaus kertoo sen, että näillä tyypeillä ei ole puhtaat jauhot pussissa.
  Tulee pahasti mieleen se Espanjan nuoren tytön tapaus (olen joutunut seuraamaan tapausta valitettavan läheltä), vaikka siinä ei ollutkaan kyse tällaisen palvelun käyttämisestä.
  Ja mikä on pointti palautteen jättämisessä yleensä, jos ei voi laittaa kuin positiivista palautetta?

 10. M

  Kyllä varmaan silti jättäisin negan. Ikävää jos toimii tuolla lailla tuo :/ Tulee mieleen joku hyväveli järjestö joka suojelee tuommoisia hulluja.

 11. ella

  Höh. Kuinka ikävää, että tällainen käytäntö on vallalla couchsurfingissa. Ei siis ihme, että Sergion kaltaisia mätäpaiseita pääsee pesiytymään yhteisöön ja kiusaamaan yhteisön kirjoittamattomista säännöistä tietämättömiä untuvikkoja. Ilmeisesti järjestelmässä ei ole mahdollisuutta merkata edes käyneensä kyseisellä houstilla ilman kommentointia? Kyllähän sellainen ”en kommentoi!”-tietokin vähän varoittaisi toisia, että epäilyttävästä tyypistä on kyse.

  • Sanni

   Voi jattaa myos ”tyhjan palautteen”, eli valitsee ”overall experience” -valikosta joko positive / neutral / negative, ja sitten laittaa tekstikenttaan vaikka pelkan viivan, olen nahnyt joidenkin jattavan tallaisia palautteita.

 12. Anonyymi

  Nypin kulmani ensimmäisen kerran yli vuosi sitten ja tein kamalan virheen nyppimällä ne aivan liian lyhyiksi, noin 1/3 alkuperäisistä kulmakarvoista. Tällä hetkellä ne ovat noin 2/3 alkuperäisistä, mutta siltikin aivan liian lyhyet. Piirrän kulmakynällä aina hieman lisäpituutta, mutta en voi piirtää kuin vain ihan vähän, ettei se näytä epäluonnolliselta. Olisiko sinulla mitään ammattilaisen vinkkejä kulmien kasvattamiseen? Onko esim. olemassa mitään kulmakarvojen kasvua edistävää ainetta? Kiitos.

  • Helinä

   kasvattoiskahan ripsienkasvatus aine myös kulmakarvoja?? :) Ostolakossa blogista voit lukea Virven kokemuksia siitä.

   • Sanni

    Kulmakarvoille on omia vastaavia aineita :)

 13. NG

  Sait minut kirjautumaan Couchsurfing-sivulle :) Pitihän sitä tutkia Algheron isäntävalikoimaa, ja arvailla kuka oli kysymyksessä…
  Kaiken kaikkiaan mukava sivusto kansainvälisten kontaktien kartuttamiseksi mm. omassa kaupungissa. Mutta ehdotan kaikille varovaista asennetta sinkkumiesten sohvalle lähdettäessä… vaikka niiiiin kunnolliselta kaikki näyttäisikin!
  Meillä Suomessa kasvatetaan naisia harvinaisen vähän olemaan street smart, ts. katsomaan eteensä. Ennakkoluulottomuuteen kannustetaan paljon enemmän, joten usein kiltit suomitytöt eivät kotimaassakaan sanoa ulkomaalaiselle ahdistelijalle EI. Nähty on…

  • Sanni

   ”Sergio” ei asu Algherossa…. En viitsinyt mainita nimeltä hänen kotikaupunkiaan tai kylää jossa kesäasunto sijaitsee.

 14. maria

  Mimmi, oot vähän hyvässä kunnossa! Perässä tullaan, alotin kuntokuurin kesällä. Jos ens kesänä jo pystyisi osallistumaan puolimaratonille… Kävelen sit loppumatkan kun kunto loppuu. :P

  • Sanni

   Mimmi, oot vähän hyvässä kunnossa!

   Hahaa, ja minusta kun tuntuu että olen löystynyt niin että huhheijaa! ^_^ (Tietysti kaikki on suhteellista…) Maratonille, edes puoli-sellaiselle, ei minusta olisi… :P

 15. siskosi

  OKA! :)

  • Sanni

   :) <3

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.