Viikonlopun naposteluvinkki: tuliset tuna-fingersit

Tonnikalapullat taipuvat moneksi!

En tiedä kuinka monta eri lailla maustettua variaatiota olen pullista jo valmistanut, mutta viime viikolla keksin sattumalta niin onnistuneen version että jaan sen nyt tässä – tiedä vaikka joku saisi näistä tarjoiluinspiraatiota viikonlopun illanistujaisiin! :)

Ja joo – finglish. ;)  Ei saa hermostua.

Tunafingers_napostelulautanen_700px

Perustonnikalapullataikina:

2 purkkia tonnikalaa

2 -3 kananmunaa (koosta riippuen)

1 dl korppujauhoa tai vhh-versioon Pofiber-jauhetta

1 – 2 dl juustoraastetta

Tulinen lisä:

pikkuisen Sambal Oelek -chilikastiketta (minä laitoin alle teelusikallisen, mun makuun jo se on tosi tulinen)

tuore punainen chilipalko pilkottuna

(loraus soijaa)

.

Muovailin taikinasta pullien tai pihvien sijaan puikkoja.

Tarjoilin sitruuna-limedipin ja naposteluvihannesten kanssa.

Dippi:

kermaviiliä (tai vhh-versioon puolet soijajogurttia ja puolet kermaviiliä)

loraus sitruunamehua (tuoreesta puristettua)

ripaus cayenne-pippuria

pari rouhaisua lime-pippurimyllystä (Santa Marialla on hyvä jossa on limeä, korianteria ja sitruunaruohoa)

ripaus suolaa

ripaus steviaa

Tunafingers_IMG_0833

Sama tuttu tonnaripulla – mutta ihan erilainen makuelämys…!

Toivottavasti maistuu! :)

Tuna-fingersit maistuvat myös kylmänä snackkina jääkaapista – tuli huomattua ;)

.

Ja hei – hyvää viikonloppua kaikille!

Minä lähden tästä taas vähän metsään patikoimaan. Olen ruudun äärellä jälleen huomenna iltapäivällä/illalla.

 

Kommentit (21)
  1. Kuulostaa hyvältä ja helpolta! En olekaan tehnyt mitään vastaavaa aikaisemmin mutta pitänee kokeilla. Mutta siis laitetaanko nuo uuniin vai paistetaanko pannulla? T. Blondi ;)

    1. Paistetaan pannulla :)

  2. Törmäsin hiljattain tällaiseen leipäreseptiin, joka on mulla kyllä edelleen kokeilulistalla http://ssiiri.wordpress.com/2013/12/11/helppo-vaalea-paahtoleipa-viljaton/

    Ja ihana dippitarjoilu *__*

    Mä en nykyään saa aikaiseksi tehdä ruokia/smoothieita, jotka pitäisi tehdä tehosekoittimessa, kun oon liian laiska pesemään sen ja sen kaapiminenkin on vaikeaa ilman että ruokaa menee aina hukkaan (:D) mutta noi tonnikalajutut. Haluuun! Ehkä on pakko kaivaa se sorvin kaapista :)

    1. Onpas tuossa paahtoleipäohjeessa kananmunaa…! :-0

      Täytyypä joskus kokeilla, että tuleeko kananmunan maku läpi. Perus-mantelileipäkin on oikein hyvää paahdettuna – maistuu itse asiassa parhaalta niin :)

      Mä en nykyään saa aikaiseksi tehdä ruokia/smoothieita, jotka pitäisi tehdä tehosekoittimessa, kun oon liian laiska pesemään sen ja sen kaapiminenkin on vaikeaa

      Mulla on ihan sama suhde blenderiin, sitä ei tule käytännössä juuri koskaan enää käytettyä tästä syystä. Sitten tajusin että tehokkaalla sauvasekoittimella pääsee ihan samaan tulokseen – ja sekoittimen pää tarvitsee vain käyttää hanan alla…! :)

      Tonnikalapullataikinaa ei muuten tarvitse surauttaa blenderissä tai muussakaan sekoittimessa, itse sekoitan aineet aina puuhaarukalla :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *