Vihdoin: vedenkestävä luonnonkosmetiikan ripsiväri

* Sis. mainoslinkin

Avril teki sen taas. Ensin löysin merkiltä luonnonkosmetiikan parhaiten tuuheuttavan maskaran, nyt tämä ranskalainen ”cheap & chic” -merkki on lanseerannut vedenkestävän ripsivärin. Ja vieläpä oikeasti hyvän sellaisen.

Millään tuntemallani luonnonkosmetiikkamerkillä ei ole vedenkestävää maskaraa – paitsi nyt. Sellainen on puuttunut luonnonkosmetiikkamerkeiltä samasta syystä kuin kunnollinen silikoniprimereiden suoritusta vastaava meikinpohjustaja – sellaista ei vain ole pystytty valmistamaan luonnollisilla raaka-aineilla.

AvrilWaterproofMascara_IMG_5540

Avrililla on nyt onnistuttu keksimään vettä hylkivä luonnollinen koostumus.

Tämä maskara saa minulta erittäin suuret hihkunnat – ja itse asiassa tämä sopii minulle vielä paljon paremmin kuin normikosmetiikan wp-maskarat. Miksi? Minäpä kerron :)

AvrilWaterproofMascara_IMG_5953

Avril-maskara * on vettä hylkivä, mutta se lähtee pois (ainakin minun ripsistäni) lämpimällä vedellä tai tavallisella, ei-vedenkestävän silmämeikin poistoaineella. Juuri tämän vuoksi se on minulle ihan loistava! Minähän rehellisyyden nimissä inhoan tavanomaisia normikosmetiikan wp-ripsareita, sillä en meinaa saada niitä millään irti. Vedenkestävän meikin poistoaine ei paljon auta, wp-maskaraa jää aina ripsiin ja sitä saa hinkata niin että tuloksena on ennen pitkää ripsikato.

Ei Avrilin kohdalla. Se lähtee ripsistäni ihan yhtä helposti kuin tavallinen vesiliukoinen maskara.

Silti se kestää vettä.

Katsokaa vaikka:

AvrilWaterproofMascara_IMG_6003

Tässä kuvassa olen läiskinyt naamalleni vettä ja räpsytellyt silmiäni.

Avril Waterproof Mascara ei ole levinnyt yhtään – ripset vain ovat kastuessaan menneet tuollaisiin ”kimppuihin”. Kuvan oton jälkeen erottelin ripset kammalla ja ne olivat jälleen siistit ja erotellut – eikä maskara ollut edelleen levinnyt viiruakaan.

EstelleThildMascara_IMG_2696
Estelle & Thild Mascara – ei kestä edes kyyneltä

Toisin käy muiden luonnonkosmetiikan maskaroiden kanssa. Toiset saattavat ehkä kestää vuotavan silmän kulmaan puristuvan kyynelpisaran, mutta jos joudut vaikka räntäsateeseen? Ei mitään mahdollisuuksia; maskara leviää.

Kuvassa näkyy Estelle & Thild -maskaran epäonnisen ensikokeilun tulos. Olin ottamassa meikkikuvia ja ikkunasta tulviva kirkas valo sai silmäni vuotamaan (silmäni vuotavat tosi herkästi). Katsoin kuvaussession jälkeen peiliin ja totesin, ”No, tämä uutukainen ei selvinnyt edes ensimmäisestä testiajostaan”.

AvrilWaterproofMascara_IMG_5955

Avril sen sijaan on kestänyt kuin unelma.

Lisäksi se tekee oikein nättiä jälkeäkin, kuten kuvista näkyy. Massa on hieman kuivempaa kuin Avrilin Volume- ja perusmaskarassa, eikä jälki ole ihan yhtä kerrostuvaa, mutta luonnonkosmetiikan maskaroiden mittapuulla tämä on silti ehdottomasti hyvin kerrostuva ja tuo ihan mukavasti tuuheuttakin.

Harja myös erottelee ripset kiitettävästi ja kapea kärki yltää näppärästi pienenkin silmän sisänurkkaan. Jos Avrilin muut maskarat ovat minulle luonnonkosmetiikan ripsivärit numerot #1 ja #2, niin tämä on #3. :)

AvrilWaterproofMascara_

Ai että mä olen aina niin innoissani kun jokin HALPA tuote on sairaan hyvä!! Mikään ei ole yhtä kivaa kuin hehkuttaa hyvää ja edullista tuotetta, jossa hinta ei asetu esteeksi.

Kuten Avrilin muut maskarat, Waterproof’kin maksaa huimat 8,90 €.

Olen saanut Avril WP-maskaran testiin Biodellyltä, ja maskaran löytää täältä *.

AvrilWaterproofMascara_IMG_5958

Räpsistä räps! :)

Vielä loppuyhteenvetona – yhtä vedenkestävä tämä ei ole kuin synteettisen kosmetiikan WP-maskarat jotka kestävät lämpimänkin veden, mutta kyynelten ja säänkestävä se on. Olen testannut maskaraa nyt monta viikkoa ja itkutkin on tämän kanssa itketty – ei levinnyt.

*

Avril_BB_Cream_IMG_0540

Loppuun vielä nopsasti toiseen aiheeseen liittyvä juttu. Joku kyseli vieläkö olen tykännyt kesällä kehumastani Avrilin BB-voiteesta nyt talvi-iholla, ja parikin tyyppiä taisi kommentoida, että Avril-BB rullaa eikä toimi heidän ihollaan.

Piti sitten itsekin testata miten kesällä niin mainio La BB Cream toimii nyt kun iho on kuivempi. Tulos: toimii yhtä hyvin. Minun ihollani tämä tekee yhtä kaunista jälkeä kuin kesälläkin.

AvrilBBCream_

Avril BB talvi-iholla: ennen ja jälkeen.

10,90€ hinnallaan tämä on edelleen, nyt talvi-ihon vielä paremmin vahvistamana, mielestäni parhaan hinta-laatu-suhteen luonnonkosmetiikan meikkipohja. Vaikka Nui pitää ykkössijaa Ihan Parhaana luonnollisena meikkivoiteena, Avrilin paljon halvempi hinta tekee sen hinta-laatusuhteesta ohittamattoman.

Samalla saan tilaisuuden vastata kuvan kera myös toiseen lukijakysymykseen: useampikin on kysynyt mielipidettäni Mossan Skin Perfector BB-voiteesta.

Testasin kaapissani pitkään henganneen näytteen nyt vihdoin, ja kuvatodisteen kera on helppo todeta, että ainakin Mossan BB on todella läpikuultavaa eikä peitä ollenkaan niin hyvin kuin nyt vaikka tuo Avril.

MossaBB

Muuta mainittavaa Mossan BB’stä:

 • Miellyttävä, mukavasti levittyvä joskin ihan aavistuksen vahamaiselta tuntuva koostumus
 • Mossalle tunnusomainen makean marjainen tuoksu
 • Ainoa sävy Soft Beige on oikein hyvä, neutraali sävy. Ei odotetusti sovi ihan vaaleimmalle iholle mutta minun light/medium-talvi-iholleni se uppoutui aika täydellisesti.
Kommentit (34)
 1. Mahtava uutuus, kiitos kun vinkkasit! Minun vinkkini wp ripsarin poistoon: kookosöljyä nokare etusormiin, levitä ripsiin ja pyörittele varovasti ettei mene silmiin. Pyyhi lopuksi lämpimällä vedellä kostutetuilla vanulapuilla – jo lähtee! Sen jälkeen muun nassun puhdistus :)

  1. Mä olen kokeillut myös kookosöljypohjaisilla wp-meikin putsareilla, ei lähde. Tosin pelkällä puhtaalla kookosöljyllä en ole kokeillut, mutta kaikkkien lukuisten öljypohjaisten (vedettömien) silmämeikinpoistajien jälkeen olen todennut, että mun ripsien ja niiden kemia ei vain kertakaikkiaan näytä toimivan. Tuntuu ihan absurdilta mutta mun ripsissä ripsiväri ei vain liukene öljyyn.

   1. No voi :( mutta kannattaa tosiaan koklata puhtaalla kookosöljyllä, hoitaa ripsiäkin siinä samalla ;D

    1. Ongelmana silmämeikin öljyputsauksessa vain on se, että se jättää silmiin rasvaisen kalvon :( Siksi en ylipäänsä pidä rasvaan pohjautuvista silmämeikinpoistoaineista, näkö on aina sumea hetken aikaa jos käyttää silmiin öljyä tai rasvaa.

     1. Lionsteachme
      30.1.2018, 22:06

      Mulla ihan sama ongelma! En ole saanut ikinä wp-ripsareita pois ja vaikka välillä kookosöljyä olen kokeillut silmämeikin poistoon niin siitä leviää aina silmiin rasvaa enkä tykkää siitä tuntumasta muutenkin.

      Tää kuulostaa tosi hyvältä! Olen vuosia jo kesäsin käyttänyt sensain 38 joka lähtee myös lämpimässä niin varmasti testaan Avrilin viimeistään kesällä. Muutenkin tuo hintaluokka houkuttaa, heti kun päästän irti Lorkun ihanasta Paradise-maskarasta kokeilen noita sun vinkkaamia 1# ja 2# :)

      1. Lorkusta puheen ollen, tykkään heidän maskaroistaan tosi paljon mutta Paradise on vielä kokeilematta. Kaikki tuntuvat tykkäävän siitä, kuulen vain positiivisia kommentteja :)

 2. Kiva, kun kirjoitit tästä, oonkin jo odotellut jonkun tuotearviota. :) Pysyvyys+poistettavuus-kombo alkoi kyllä kiinnostaa. Mä käytän Idunin 38 ripsaria sen luotettavan pysyvyyden ja helpon poistettavuuden takia. Avrilin Volumea käytän, jos en ole menossa ulkoilemaan tai tiedän, ettei ole pelkoa itkemisestä. ;) Sillä saa kyllä näyttävät ripset, mutta pullea harja ei yleensäkään ole mun makuun eikä se pysy kunnolla, koska rasvoittuvat/raskaat luomet.

  Tämä täytyy tilata tai kun pääsen Tampereelle niin käydä nappaamassa mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *