Vihdoin: The Ordinary -kokemuksia

* Sis. mainoslinkkejä

Vihdoin viimein: Sannin iho & The Ordinary. Eihän tässä mennyt kuin 25 kuukautta siitä kun ensimmäisen kerran kuulin Deciemistä (The Ordinaryn valmistaja) – ja mistäs muualta kuin blogini aina-niin-valveutuneilta lukijoilta ^_^

Keskustelu joulukuussa 2016 meni näin:

Lukijani: (…) uusin innostus taitaa olla Deciemin ja sen eri alabrändien tehokkaat ja kohtuullisen hintaiset teholiemet. Taitaa nyt olla aasialaiskosmetiikalle paha takaisku, sen verran laadukkaista taikatipoista ja seerumeista on kyse. Käy sinäkin tutustumassa ja ihastumassa, tuolla on vaikka mitä kiinnostavaa ja tutkittavaa :)
http://www.deciem.com

Sanni: Wow, onpas kyllä kiinnostava tuo Deciemin sivu..! ”The Abnormal Company”… Just niin omituisen näköinen että kiinnostus herää välittömästi :) Mistä sä löydätkään näitä kaikkia jänniä brändejä.. ^_^ :D

Tutustuminen hype-brändiin on edennyt vähintään hitaasti. Kesällä 2017 tein jo listan minua kiinnostavista tuotteista, mutta en koskaan edennyt tilaukseen asti. Viime kesänä sama homma, mutta jokin jarrutteli edelleen. Tai tiedänhän minä mikä se jokin on: jo valmiiksi hyllyissä odottava loputon, yhtä lailla mielenkiintoinen jono testattavaa kosmetiikkaa. Kyllä minulla kauneusbloggaajana tulee usein rehellinen ähky ja ahdistus kaiken uuden ja aina-vain-upeamman kosmetiikan keskellä.

Nyt kuitenkin oli viimein The Ordinaryn ja ihoni vuoro tutustua.

The Ordinary on kanadalaisen ”molekyylikosmetiikkaa” valmistavan Deciemin alabrändi, ja sen juttu taitaa tässä vaiheessa olla monelle teistä tuttu: The Ordinary tarjoaa tehokkaita, tutkittujen tähtiainesosien ympärille rakennettuja ihonhoitotuotteita todella edulliseen hintaan. Edullinen hinta selittyy mm. minimaalisella markkinointibudjetilla, riisutuilla pakkausvalinnoilla, sekä yksinkertaisella reseptiikalla (esimerkiksi koostumuksilla ei kikkailla). Alun perin The Ordinaryn tuotteita sai vain verkosta, mikä sekin mahdollisti erilaisen hintarakenteen.

Tämän vuoden alussa Deciemin brändit ovat saapuneet myös Suomeen, The Ordinaryn lisäksi saatavilla ovat NIOD, Hylamide ja The Chemistry Brand.

Ainakin näin alkuun Deciemin tuotteita saa Suomessa ainoastaan Stockmannilta ja stockmann.comista. Suomessa toimivista verkkokaupoista The Ordinarya saa ainakin Eleveniltä * Tilata voi totta kai myös suoraan The Ordinaryn omilta sivuilta – tosin en ole tietoinen tämän hetken käytännöstä Euroopan tilausten suhteen (toimitetaanko tilaukset jonkin EU-maan kautta alv-maksujen välttämiseksi? Jos joku osaa kertoa niin kiitän, ja liitän tiedon tähän :)).

Sain Deciemiltä testiin neljä merkin suosituimpiin kuuluvaa tuotetta: Buffet-seerumin, BHA-hoitonesteen, Natural Moisturising Factors -kasvovoiteen ja AHA + BHA -kuorinnan.

Edit. Tämä postaus on niin luettu, että liitin siihen myös itse myöhemmin ostamani The Ordinary -tuotteet: Caffeine Solution -seerumin (silmänalusturvotukseen) -, Argireline-seerumin (otsarypyille) – ja Marine Hyaluronics -seerumin (kosteutukseen). Näin kaikki The Ordinary -kokemukseni ovat yhdessä postauksessa :)

”Buffet” Multi-Technology Serum
23,90€ (Stockmann) tai 18,90€ (Eleven *) / 30 ml

onpas Elevenillä halvempi hinta…!

Leikkisästi buffetiksi nimetty seerumi tarjoaa ”noutopöydällisen” erilaisia, tehokkaita anti-age-teknologioita, tärkeimpänä niistä peptidit. Kosmetiikassa on loputtomiin erilaisia peptidejä, joista tietyt yhdisteet ovat tehokkaampia ja tutkitumpia kuin toiset, pelkkä sana ’peptide’ purkin kyljessä ei riitä kertomaan että käsissä on nyt huipputuote.

Deciemin konseptille uskollisesti The Ordinaryn tuotteisiin on valittu ns. uskottavimmat ”megamolekyylit”, ja meidän ei-tieteellisesti koulutettujen kuluttajien tehtäväksi jää vain uskoa, että näin on marjat :) Ja marjat todellakin vaikuttaisivat olevan näin, The Ordinaryn huikeasta word-of-mouth-suosiosta ja suitsutuksesta päätellen.

Mitä peptidit tekevät? Ne kuuluvat ihoa uudistaviin anti-age-ainesosiin, eli kykenevät stimuloimaan kollageenisynteesiä. Käytännössä tämä tarkoittaa ihon silottumista, täyteläistymistä ja juonteiden vähenemistä. Buffet-seerumissa on lukuisten eri trademark-peptidiyhdisteiden lisäksi probiootteja, joukko erilaisia aminohappoja ja kosteussankariamme hyaluronihappoa.

Ohut, nestemäinen seerumi tuntuukin yllättävän kosteuttavalta, odotin peptidiseerumin tuntuvan vähemmän kostealta. Testailin Buffetin rinnalla myös muutamaa muuta toisen merkkistä anti-age-seerumia (joista juttua myöhemmin) ja Buffet on niistä kirkkaasti kosteuttavimman tuntuinen. Ei tähän voinut kuin ihastua!

Suuresti hypetetty * Granactive Retinoid 2% Emulsion.

Eleven 13,95 / 30 ml

Retinoidiyhdisteistä koostuva A-vitamiini on kosmetiikan tehokkaimpia ainesosia juonteiden hoitoon. Minä käytän retinoidituotteita erityisesti silmänympäryksillä, jotka ovat kasvojeni ”ryppykeskus” :D (silmänympärysihoni on ikääntymisen asteeltaan vuosia vanhempi kuin muu ihoni, kiitos auringonpalvojahistorian vailla kunnon suoja-aineita tai aurinkolaseja…)

The Ordinaryn retinoidiseerumi on todella kosteuttavan tuntuinen, jopa niin kosteuttava, etten koe aina tarpeelliseksi laittaa päälle varsinaista kosteusvoidetta.

The Ordinaryn ylivoimainen etu kilpailijoihinsa nähden on hinta, * Granactive Retinoid Emulsion maksaa alle 14€, kun Verson, Paula’s Choicen ja Skin Regimenin retinoliseerumien hinnat keikkuvat 58-95 euron hinnoissa. Aikamoinen ero.

* Caffeine Solution 5% + EGCG

Eleven 8,50€ / 30 ml

Tämä silmänympärysseerumi lupaa sekä häivyttää tummuutta ja pigmentaatiota että vähentää turvotusta. Seerumi sisältää erittäin korkean pitoisuuden kofeiinia sekä vihreän teen lehdistä saatava EGCG:tä, jotka kummatkin tunnetaan turvotusta laskevasta vaikutuksestaan.

Rakastan tätä tuotetta! En voi sanoa huomanneeni vaikutusta tummuuteen, mutta kyllä aine tosiaan laskee silmänalusten pahinta pussitusta aamuisin. Koostumus on sekä kosteuttava että napakoittava.

Caffeine Solution on koostumukseltaan ”täyteläistä nestettä” joka tuntuu levittäessä jopa hieman ravitsevalta, mutta täysin imeydyttyään sen pehmentävä tunne katoaa,

ja se vaatii päälleen voiteen. Käytän Caffeine Solutionin päällä ihanaa 100% Puren Coffee Bean -silmänympärysvoidetta, yhdessä nämä ovat ihan mahtava kofeiiniduo! 👍

* Argireline Solution 10%

Eleven 9,95€ / 30 ml

Argireline lupaa vaikuttaa erityisesti ilmejuonteisiin niin otsalla kuin silmänympäryksillä, sitä kutsutaan jopa ”pullotetuksi Botoxiksi”.

Tästä on tullut retinoidien ohella suurin suosikkini The Ordinaryn tuotteista, tällä on aivan selvästi ollut vaikutusta otsajuonteisiini! Otsan vaakajuonteisiin en koe tämän vaikuttaneen, ne ovatkin syviä ilmeryppyjä jotka ovat olleet minulla näkyvissä jo teini-iästä saakka, mutta vanhemmalla iällä syntyneet kulmakarvojen välin pystyjuonteet eli ”vihaiset Sibeliukset” ovat selvästi pehmentyneet ja madaltuneet Argirelinen myötä.

Toinen pullo on jo menossa, en halua enää olla ilman tätä!

* Marine Hyaluronics -seerumi

Eleven 13,95€ / 30 ml

Innostuin tilaamaan Marine Hyaluronics -seerumin kun luin, että se sopii henkilöille, jotka usein kokevat perinteisen hyaluronihapposeerumin liian tahmeana. Olenkin tykännyt kevyen vesimäisestä Marine Hyaluronicsista tosi paljon, se jättää iholle intensiivisen kosteuden tunteen mutta on ihan eri tuntuinen ja vähemmän tahmea kuin klassiset hyaluronihappotiivisteet.

Natural Moisturising Factors + HA -kasvovoide
8,90€ (Stockmann) tai 7,95€ (Eleven *) / 30 ml

Superkosteuttava kasvovoide pakkaa sisäänsä liudan ihon suojabarriääriä ylläpitäviä luontaisia kosteustekijöitä eli NMF (Natural Moisturising Factors) -ainesosia. Tiiviskoostumuksellinen voide sisältää aminohappoja, fosfolipidejä, alfa-/beta-/gammarasvahappoja, triglyseridejä, steroleita ja steroliestereitä, glyseriiniä, karbamidia, sakkarideja, natrium-PCA:ta ja hyaluronihappoa.

Ja pojat (tai tytöt), että tämä tuntuukin kosteuttavalta..! Itse kosmeettinen koostumus on erittäin simppeli, voide tuntuu iholla kuin apteekin paksuhkolta perusvoiteelta, mutta ainesosakattaus on tietysti ihan toisesta universumista.

Hajusteettomuus vahvistaa fiilistä apteekkikosmetiikasta. Tästäkin The Ordinary -tuotteesta ihoni on tykännyt niin, että kuukausi sitten avattu purkki on kohta tyhjä, käytin sitä joululomalla päivittäin. Okei – myönnän käyttäneeni tätä hieman myös käsivoiteena kun joululomalle mukaan sattui liian kevyt käsivoide, Natural Moisturising Factors -voide helpotti myös kätösten kuivuutta fantastisesti.

Summa summarum: todella, todella hyvä kosteusvoide, kun et kaipaa mitään koostumus- ja tuoksuhifistelyjä.

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
(en löydä tälle Stockalta hintaa) 9,50€ / 30 ml (Eleven *)

Tässä meillä on nyt kunnon roteva kaveri happokuorintojen ystäville! Kuten minulle! ^_^ Rehellisyyden nimissä en ymmärrä miten The Ordinarylla on onnistuttu formuloimaan kotikäyttöinen happokuorinta jopa 30% AHA-happopitoisuudella, kun yleensä kymmentä prosenttia pidetään jo aika korkeana, mutta varmasti on paljon teknologioita joita en tunne ja jotka mahdollistavat näin korkean happopitoisuuden (turvallisen) kotikäytön. Liian tujulla AHA-happokuorinnalla voisi tehdä iholle hallaakin.

Tuotteessa on siis sekä voimakas AHA-kuorinta että miedompi BHA-kuorinta samassa pullossa. Se vaikuttaa sekä ihon pinnassa että huokosten sisällä, tarjoten ”all-in-one”-hydroksihapporatkaisun. Minulle tulee mieleen vertaus kodin tehosiivoukseen – kotonakin on välillä päiviä jolloin sekä imuroidaan, pestään lattiat että pyyhitään pölyt ja ehkä laitetaan vähän Putkimiestäkin avaamaan viemärin röörejä –  The Ordinaryn AHA/BHA-tuote on vähän sama homma kasvoille :)

Kuorintanesteen punainen väri tulee Tasmanian pippurimarjauutteesta, jota on mukana rauhoittamassa happokuorinnan aiheuttamaa potentiaalista ihoärsytystä. Neste on kyllä aika hurjan värinen..! Ei kannata valita päälleen sitä ihan valkoisinta paitaa kun laittaa tämän kuorinnan kasvoille.

Minun ihoni on tottunut happokuorintoihin eikä AHA 30% + BHA 2% kihelmöi kasvoillani kuin aavistuksen. Kuorintaa pidetään kasvoilla maksimissaan 10 minuuttia, ensikertalaiselle suositellaan lyhempää aikaa. Ihoni ei myöskään helota punaisena kun huuhtelen kuorinnan kasvoilta, vaan tuntuu vain mukavalta ja sileältä.

Kuorintaa suositellaan käytettävän enintään kahdesti viikossa, minä käyttäisin kerran tai vielä harvemmin. En näe syytä käyttää näin vahvaa kuorintaa joka viikko.

Mitäpä tästäkään tuotteesta voi muuta sanoa kuin tosi hyvä. (Tylsä arvostelu, eikö mulla ole mitään kritisoitavaa..? :D)

(Harmi kun minulla ei enää ole Supermoodin ”paloautokuorintaa” – olisi ollut kiinnostavaa testata vieläkö ihoni reagoisi siihen kirkuvalla punoituksella vai johtuiko silloinen reaktio yksinkertaisesti siitä, etten ollut silloin vielä käyttänyt AHA-happoja pitkään säännöllisesti.)

Salicylic Acid 2% Solution
(En löydä tällekään hintaa Stockalta, liekö loppuunmyyty tällä hetkellä)

5,90€ / 30 ml (Eleven *) (edit. ei enää elevenin valikoimassa)

Tässä on The Ordinaryn vastine Paula’s Choicen BHA-kulttituotteelle, päivittäiseen käyttöön sopiva salisyylihappo-hoitoneste 2% BHA-pitoisuudella. Salisyylihappo on tehokkain kosmetiikassa käytetty BHA eli betahydroksihappo. (Kuoriositeetti: korealaisissa tuotteissa käytetään usein hieman miedompaa betaiinisalisylaattia.)

Salisyylihappo on erityisesti epäpuhtaan ja ärtyneen, tulehtuneen ihon ystävä. Rasvaliukoisena se imeytyy huokosten pohjalle hajottamaan talikertymiä ja samalla myös rauhoittaa ärtynyttä, punoittavaa ihoa. Näillä spekseillä salisyylihappotuotteet sopivat valtavan hyvin myös miehille rauhoittamaan parranajosta ärtynyttä ihoa.

The Ordinaryn salisyylihapponestettä voi laittaa paikallisesti pelkästään näppyjen päälle tai käyttää koko kasvoilla hoitonesteen tavoin. Koko kasvoilla käyttäessä sen paikka on ihonpuhdistuksen jälkeen ja ennen kosteuttavia hoitovesiä ja seerumeita. Tuote kannattaa nähdä osana puhdistusaskelta.

Minulla ei tällä hetkellä ole epäpuhtauksia joten en ole päässyt testaamaan tuotteen muskelia näppyjen hoidossa, mutta koostumuksen olen toki kokeillut. Neste vaahtoaa (!) ihollani aavistuksen ennen kuin imeytyy jälkiä jättämättä. Salicylic Acid Solution ei todellakaan ole kosteuttava tuote vaan iho huutaa tämän perään kosteutta. Jos haluaa hifistellä, kuten jotkut tekevät, iho jätettäisiin BHA-käsittelyn jälkeen rauhaan (ja kiristelemään…!) 15-20 minuutiksi jotta salisyylihappo pääsee kunnolla kuorimaan ihoa, happojen optimoinnista lisää täällä.

*

Noniin, yeah! Nyt olen minäkin päässyt The Ordinary-neitsyydestäni :) Alku ainakin on erittäin hyvä, ja varmasti tulen kuluvan vuoden aikana testaamaan muitakin The Ordinary -tuotteita.

Lue myös juttuni The Ordinaryn meikkivoiteista, retinolituotteista sekä vakkari-ihonhoitorutiiniini päätyneistä Caffeine-, Argireline ja Marine Hyaluronics -seerumeista.

Kuinka moni teistä on jo hurahtanut tai hurahtamaisillaan tähän sensaatiobrändiin? Tai EVVK? :)

Edit. Surullinen uutinen: Deciemin perustaja, lahjakas visionääri ja eksentrisenä henkilönä tunnettu Brandon Truaxe, on kuollut maanantaina. :( Truaxen mielenterveys oli alkanut rakoilla viimeisen vuoden aikana ja miehen käytös antoi merkkejä epävakaasta terveydestä. Todella surullista että hänen elämänsä päättyi näin. Ainakin Brandon Truaxen nimi tulee jäämään kosmetiikan historiaan. Lepää rauhassa.

Kommentit (76)
 1. Täällä nousee käsi pystyy: olen hurahtanut. :) Tämä on siinä mielessä hyvin erikoista, sillä käytän lähes yksinomaan luonnonkosmetiikkaa, paitsi näitä.. Näissä teen poikkeuksen, sillä The Ordinaryn seerumit eivät tunnut normikosmetiikalta. Ainakaan ne, joita itse käytän. Kun niissä ei ole silikonia eikä hajusteita. Ihofiilis on neutraali. Tykkään niin paljon, että. :)

  Viimeisin tilaukseni on Pycnogenol 5% seerumi. Siinä on vain kahta ainesosaa. Se kuuluu antioksidanttiryhmään, mutta sen kosteutusteho on mieletön. En ymmärrä mitä tuo aine tekee. Tippa tätä (ja vain tippa) aamuin illoin voiteen tai seerumin joukkoon ja se kosteutta ihon mielettömän hyvän tuntuiseksi. Olen ihan myyty. Pakkanenkaan ei kuivata nyt ihoa. Kaksi viikkoa Pycnogenol-seerumin käyttöä takana.

  Toinen suosikki on Niacinamide-seerumi.

  Odotan mielenkiinnolla jatkoa arvosteluille. :)

  1. Viimeisin tilaukseni on Pycnogenol 5% seerumi

   Mulla on muuten tällä hetkellä kokeiltavana V10 Plussan Pycnogenol-seerumi. Olen ehtinyt vasta pari kertaa kokeilla eikä toistaiseksi ole vielä mitään sanottavaa.

   Jännä kuulla että pelkkä pycnogenol (ja propanediol, käytetään liuottimena) tuntuu niin kosteuttavalta..!

   1. Kuten kerroinkin, en tiedä ollenkaan mihin tuo tunne perustuu. :) Mutta näin ainakin minulla. Jotenkin tuntuu, että se vaikuttaa niin että saa kosteustehon paremmin toimimaan muissa aineissa, mutta saatan olla väärässäkin. Suuntaan tai toiseen, olen todella tyytyväinen. :)

    En ole itse kokeillut yhtäkään V10 Plus -tuotetta, jotenkin ne eivät ole houkutelleet. Oliko se korealainen sarja?

    1. Joo, en siis missään nimessä epäillyt Pycnogenol-kokemustasi 🙂 Kosmetiikan kemikaaleilla voi olla ihossa hyvinkin monimuotoisia vaikutuksia ja etenkin kasviuutteilla, kuten tuo Pycnogenol käsittääkseni on (joku havupuu-uute?) voi olla laaja kirjo vaikutuksia kosteutuksesta antimikrobisuuteen ja antioksidanttisuuteen.

     V10 Plus on japanilainen sarja, tunnettu seerumeistaan.

     1. (kirjoitin jo yhden vastuksen, mutta se hävisi ja en ole varma lähtikö se.. Eli jos tulee toistoa niin älä julkaise tätä. :))

      Tosiaan, Japanilainenhan se olikin.

      Olisin kysynyt vielä kemiallisista kuorinnoista. Kuinka tärkeitä ne ovat, jos iho on normaali ja voi hyvin? Olen jotenkin onnistunut pysymään niistä erossa. Ainoa jota käytän säännöllisen epäsäännöllisesti on Dermosilin kuoriva yöseerumi, mutta se lienee aika mieto? Eli pitäisikö harkita jotain AHA-, tai BHA- tai salisyylihappokuorintaa ihan vain ihon kunnon vuoksi tai anti-age -mielessä. :)

      1. Palaan tähän myöhemmin kun ehdin :) :)

      2. Olisin kysynyt vielä kemiallisista kuorinnoista. Kuinka tärkeitä ne ovat, jos iho on normaali ja voi hyvin?

       Nyt vastausta tähän :)

       Mitenkään välttämättömiä ne eivät tokikaan ole ihon hyvän kunnon ylläpitämiseksi, mikäli iho on tosiaan jo luonnostaan hyväkuntoinen ja geenit sekä elintavat tukevat ihon kunnon säilymistä ikääntyessäkin. (Toisillahan iho säilyy kimmoisana ja heleänä läpi elämän, olen nähnyt vanhuksia joilla on häkellyttävän hyväkuntoinen iho.) Mutta sanoisin näin, ettei kemiallisten kuorintojen käytöstä haittaakaan ole normaalillakaan iholla, kun käytössä on omalle ihon herkkyydelle sopiva kuorinta, eli ei käytä liian tujuja aineita. Happokuorinnat nopeuttavat ihon uusiutumista, ja koska ihon toiminnot kuitenkin ikääntyessä vääjäämättä hidastuvat ainakin jonkin verran, happokuorinnat edesauttavat ihon pysymistä nuorekkaampana. Etu voi luonnostaan hyväkuntoisella iholla olla pieni, mutta etu on kuitenkin olemassa.

       Dermosilin kuoriva yöseerumi on mieto, mutta on senkin tyyppisellä tuotteella vaikutusta säännöllisessä käytössä, ilman muuta. Periaatteessa, jos iho tuntuu ja näyttää hyvältä, en näe syytä ”upgreidata” vahvempaan happotuotteeseen, muuten kuin jos haluaa esimerkiksi sensorisen kokemuksen sileämmästä ihosta :) Vahvemman pitoisuuden AHA-tuote jättää sileämmän ihon poistaessaan enemmän kuollutta ihosolukkoa.

       1. Kiitos paljon vastauksesta. :) Ehkä kuorintakokeilu oli paikallaan. Mandelic Acid – seerumi ja Glycolic Acid -neste kuulostivat mielenkiintoisilta The Ordinaryn valikoimista. Täytyy laittaa ehkä hankintalistalle seuraavan tilauksen yhteyteen. Kuten sanoit, ei niistä ainakaan haittaa voi olla. :)

 2. Hurahtanut täällä hei! 🙋‍♀️
  Käytössä on (ollut) Buffet, se loppui juuri. Tykkäsin todella! Käytössä edelleen Caffein solution 5% EGCG silmänympäryksille, se on vähän nojaa. En ole löytänyt hyötyjä jos en haittojakaan yhdessä sy-voiteen kanssa. Grenative retinoid 5% ja Alpha lipoic acid 5% on olleet käytössä sen verran vähän aikaa etten osaa sanoa juuta tai jaata noista.
  Tuo kuorinnan arvostelu oli ihanaa lukea! Siitä olen odottanut tuollaista Sanni-tasoista analyysia 🤗 tietää mitä lykkää ostoskoriin!

  1. Käytössä edelleen Caffein solution 5% EGCG silmänympäryksille

   Tämä on yksi niistä mun ”Tilaa” -listalla olleista. Oli varmaan ensimmäisiä kiinnostuksen herättäneitä tuotteita.

   Tuo kuorinnan arvostelu oli ihanaa lukea! Siitä olen odottanut tuollaista Sanni-tasoista analyysia 🤗

   ☺️🙃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *