Vihdoin kehitetty: sertifioidut luonnonkosmetiikan kynsilakat

Sain kuulla keskiviikkoisella Biodelly-vierailulla kiinnostavan uutisen, joka oli mennyt minulta ihan ohi: nyt on vihdoin onnistuttu kehittämään maailman ensimmäinen luonnonkosmetiikan sertifioinnin kriteerit täyttävä kynsilakka.

Logona_sertifioidutlakat

Valmistaja on saksalainen Logona, ja lakat ovat vasta tulleet Suomeen. Niillä on BDIH- ja NaTrue-sertifikaatit.

Biodellyn Tanja kertoi, että lakat ovat, no odotetusti, laadultaan hyvin erilaisia kuin tavalliset kynsilakat. Ne kuivuvat hitaasti ja pinta jää mattaiseksi. Kiiltoa pintaan saa päällyslakalla, jollaisen Logona on myös kehittänyt sertifioituna.

Sertifioidun luonnonmukaisen kynsilakan ainesosat: denaturoitu alkoholi, sellakka, vesi, etyylilaktaatti, talkki, silica,  glyseroli, mica, maltodekstriini, tinaoksidi + joukko väripigmenttejä kuten rautaoksideja, karmiinia ja ultramariinia.

Lakat eivät ole vegaanisia; sellakka ja karmiini ovat eläinperäisiä ainesosia. Sävyjä valikoimassa on tällä hetkellä viisi.

idLogona_sertifioidut_lakat1

Nämä kolme näyttävät minusta aika ihanilta, etenkin Urban Taupe ja Pink Blossom.

Saan näitä todennäköisesti jossain vaiheessa testattavaksi. Ovat niin tuore tapaus että en tiedä onko näitä vielä tällä hetkellä kellään jälleenmyyjällä. Maahantuojan nettikaupasta lakkoja jo saa, hinta on 19,90€ (aika arvokas – innovaatiosta saa maksaa.)

Logona_sertifioidut_lakat2

Hyvin klassinen sävyvalikoima – täydennettynä trendikkäällä taupella. Lakkojen luvataan olevan ”melkein hajuttomia”.

Kivaa kun taupe tuntuu tulleen jäädäkseen :) Niin tyylikäs sävy. Minun nuoruudessani 90-luvulla ruskeat kynsilakat olivat metallisia ja punertavia, yhtään viileää harmaanruskeaa en omistanut tai muista edes nähneeni kaupoissa.

Logona_sertifioitu_TopCoat

Päällyslakka on ainesosiensa vuoksi sävyltään kellertävä, mutta kynnellä läpinäkyvä.

*

Mitäs mieltä olette? Uutisen luulisi ilahduttavan ainakin sitä kuluttajaryhmää, joka ostaa ainoastaan sertifioinnin standardit täyttävää kosmetiikkaa. Minusta on muuten vähän outoa, että luonnonkosmetiikkabrändeillä tätä ennen on ylipäänsä ollut kynsilakkoja valikoimassaan. Miksi sisällyttää valikoimaan tuotteita, jotka eivät kuitenkaan ominaisuuksiltaan tue valmistajan luonnonmukaista tuotefilosofiaa?

Liekö muuten tällä hetkellä kosmetiikkatuotteista jäljellä ainoastaan vaalentava kestoväri, jota ei ole pystytty valmistamaan täysin luonnonmukaisena.

Kuvat: Logona.de ja NaturalGoodsCompany.com

Kommentit (13)
  1. Kiinnostavaa, toivottavasti on hyviä tuotteita! Tunnetko Kure Bazaarin kynsilakat? Ne ei siis ole sertifioituja (olen ollut koko ajan siinä luulossa)?

    1. Tunnen Kure Bazaarin, mutta nekään eivät ole sertifioituja. Jolien sivuilta:

      ”Kure Bazaarin kynsilakoilla ei ole luonnonkosmetiikan sertfiointia, sillä kynsilakkaa ei ole mahdollista serfioida koostumuksen vaatiman liuottimen vuoksi.”

      …until now ^_^

  2. Auts, mikä hinta! :S Olin hetken jo vähän innoissani, mutta sitten mietin onko näille nyt loppujen lopuksi hirveästi käyttöä. Itse haluan kynsilakaltani lähinnä eläinkokeettomuutta ja mielellään vielä vegaaniystävällisyyttäkin, mutta taas toisaalta sitä, että kuivumista ei tarvitse odotella tuntikaupalla… :P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *