Vierailulla Nurmen luona

Sain viime viikolla ilon matkustaa Nurmen vieraaksi Viroon Transmerin työporukan kanssa.

Vierailu oli tunteikkaampi kuin osasin odottaakaan. Nurmeen liittyy erityisen lämpimiä muistoja, sillä kohtasin Nurmen ensimmäisen kerran juuri Tallinnassa kahdeksan vuotta sitten ihanalla kevätmatkalla – jonka seurauksena tehtiin myöhemmin kaksi ikimuistoista Karkkipäivän lukijamatkaa Baltiaan. 🥰

Disclaimer: teen töitä Nurmen maahantuojalle.

Huhtikuussa 2015 Nurmea ei vielä tunnettu Suomessa. Törmäsin Nurmen tuotteisiin eräässä lifestyle-myymälässä Telliskivi-keskuksessa ja panin merkille niiden söpön ulkonäön.

Yllä oleva kuva on viime viikon vierailulta, kahdeksan vuotta sitten Nurmen valikoima oli hyvin eri näköinen.

Kevään 2015 reissulla Nurme ikuistui tähän yhteen ainoaan kuvaan. ☺️

Kohdatessani Nurmen ensi kertaa sarjan valikoima koostui palasaippuoista, muutamista vartaloöljyistä, eteerisistä öljyistä ja kylpysuolasta. Saippuat ja aromaterapia olivat Nurmen perusta. Vaikka en itse käytä saippuaa, enkä tuohon aikaan ollut mainittavan kiinnostunut aromaterapiastakaan, Nurmen tuotteissa ja niiden pelkistetyn tyylikkäässä ulkonäössä oli jotain niin viehättävää, että sarja jäi minulle mieleen.

NURME SAAPUU SUOMEEN

En yllättynytkään, kun saman vuoden syksyllä sain yhteydenoton suomalaiselta luonnonkosmetiikan maahantuojalta: Nurmea alettaisiin tuoda Suomeen.

Tutustuin sarjan tarinaan ja sen perustajaan, sympaattiseen perheenäitiin ja yrittäjään Marit Tiits’iin. Tuohon aikaan Nurmen kaltaiset pienet artesaanikosmetiikkasarjat olivat Suomessa vielä suhteellisen harvinaisia – meillä päin vaikutti tuolloin lähinnä yksi toimija, omalla tavallaan Nurmen suomalainen ”kollega” Flow Cosmetics.

Nurme löysi nopeasti paikkansa ja faninsa suomalaiselta kauneuskentältä. Erityisesti sarjan palashampoot saivat suuren suosion – Nurme lanseerasi palashampoonsa juuri oikeaan aikaan, kun palashampoot alkoivat lyödä itseään läpi isommilla markkinoilla.

Aurinkoinen Marit Tiits luotsaa Nurmea

ARTESAANIKOSMETIIKKAA JA PERHEYRITYKSEN ARVOJA

Nurme oli monella tapaa edelläkävijä trendille, joka on noussut framille viime vuosina; vasta-aaltona suurille kansainvälisille brändeille ja pörssiyhtiöille suosioon ovat kohonneet myös pienet perheyritykset, joiden ideologia pohjautuu käsityöläisyyteen ja pieneen, harkittuun valikoimaan.

Kun kerran juttelimme erään ystäväni kanssa kosmetiikkavalinnoista ja millä perusteella kukin valitsee ihonhoitotuotteensa, ystäväni mainitsi syyn, jota harvemmin kuulee, mutta joka itse asiassa on vallan erinomainen peruste. Ystäväni käyttää luonnokosmetiikkaa, mutta syyt eivät liity luontoon tai iho-ongelmiin. ”Haluan tukea pieniä yrityksiä ja yleisesti yrittäjyyttä. Minusta on hienoa, että ostamalla ihonhoitovoiteen tuen ihmistä, joka on sen huolella valmistanut ja nähnyt vaivaa yrityksen perustamiselle.”

Tämä jäi minulle vahvasti mieleen. Itse en ollut ikinä tullut ajatelleeksi tätä näkökulmaa juuri kosmetiikassa – vaikka ostankin juustoja ystävältäni, jonka pienjuustolaa haluan tukea. ☺️

Kun Nurme vuonna 2019 juhli 10-vuotistaipalettaan, valikoima koki kokonaisvaltaisen face-liftin ja merkittävän laajennuksen. Sarja kasvoi voidemaisilla vartalonhoitotuotteilla sekä nestemäisillä shampoilla ja hoitoaineilla.

NURME 2020-LUVULLA

2020-luvulla Nurme keskittyy yhä enemmän voidemaisiin ja nestemäisiin tuotteisiin, ja nämä ovat jo Virossa ohittaneet suosiossa palasaippuat.

Laajennus on tuonut muassaan myös tarpeen uusille tuotantotiloille, ja Nurmen uuden rouhea tehdas Tapan kylässä on aloittanut toimintansa tämän vuoden alussa.

Pääsimme viime viikon vierailulla tutustumaan sekä Nurmen uusiin että alkuperäisiin tiloihin. Kuvassa nestemäisten ja voidemaisten tuotteiden tuotantolinja Tapan tehtaalla. Kiinteät tuotteet kuten palasaippuat valmistetaan yhä Kosessa.

”Nelfie” eli Nurme-selfie 🤭

UUSIA TUULIA: KASVOJENHOITOLINJA JA UUSI PAKKAUSDESIGN

Nurmen uusin tuotesarja on kasvoille kehitetty Neroli-sarja. Olen aivan rakastunut sarjan päheisiin väreihin..! No, mä nyt rakastan muutenkin värikkyyttä. :)

Juttelimme pakkaustrendeistä ja Marit muisteli, kuinka jokin aika sitten kaikki kosmetiikkaosastoilla oli vaaleaa ja valkoista. Nyt värit puhuvat! Nurmenkin pakkausdesign on jatkuvasti mennyt värikkäämpään suuntaan.

Neroli-tuotteet ovat muuten tulossa Suomeen tämän kevään tai viimeistään kesän aikana.

Tässä Marit esittelee Nurmen suihkuvaahtojen uutta lookkia. Pullot säilyvät ruskeina, mikä parantaa tuotteiden säilyvyyttä, mutta etiketit saavat uuden raikkaan ulkonäön.

Mitäs sanotte? :) Vanha vs. uusi Petitgrain & Appelsiini -suihkuvaahto.

Nurmen suihkugeelit ovat muuten aivan ihanan tuoksuisia! 😍 Minulle, joka en käytä palasaippuaa, laajennus nestemäisten tuotteiden puolelle oli erittäin tervetullut. :) Valikoimassa on myös Laventeli & Salvia -suihkugeeli sekä tosi persoonallinen Korianteri & Mustapippuri -suihkugeeli. Tuoksut tulevat eteerisistä öljyistä.

Pakkauksia on myös muutettu ekologisemmiksi: käsivoiteiden uudet tuubit on valmistettu kierrätetystä muovista.

Käsivoiteet muuten ovat Virossa Nurmen bestsellereitä nestemäisten hiustuotteiden ohella. Nurmen käsivoiteet ovat myynnissä ihan kaikkialla ja niitä myydään vuosittain kymmeniä tuhansia (!) kappaleita. Oli mielenkiintoista kuulla eroista Suomen ja Viron markkinoilla. Minusta tuntuu, että suomalaiset asiakkaat eivät vielä ole täysin ”hiffanneet”, että Nurmella on myös muita kuin pala-tuotteita, Nurme löi täällä itsensä niin vahvasti läpi saippuabrändinä.

Toivon, että meilläkin löydetään Nurmen voidemaiset tuotteet, käsi- ja vartalovoiteet ovat oikeasti älyttömän hyviä. Nestemäisistä hiustuotteista Rosmariini-shampoo ja -hoitis tuntuvat ainakin tänä vuonna saaneen nostetta, kun rosmariinihiustuotteet trendaavat Tiktokissa :)

KOSE: TÄÄLTÄ KAIKKI ALKOI

Nurmen alkuperäiset tuotantotilat Viron maaseudulla Kosessa sijaitsevat vanhalla maatilalla. Paikkaa ei ulkoa päin arvaisi ”saippuatehtaaksi” ja idyllistä pihapiiriä elävöittävät vuosisadan ikäiset vanhat rakennukset. Aivan ihana paikka! Nurmen alkuperäiset toimisto- ja varastotilat sijaitsevat vanhassa navetassa.

Maritin vanhemmat ostivat Kosen maatilan aikoinaan, kun tyttären saippuaharrastus alkoi saavuttaa kaupallista suosiota, ja oli aika perustaa yritykselle kunnon toimitilat.

Nurmen saippuat valmistuvat kylmämenetelmällä, mikä takaa parhaan mahdollisen laadun. Nurmen saippuat ylirasvoitetaan, mikä tarkoittaa, ettei saippuan valmistuksessa käytetty lipeä saippuoi kaikkia öljyjä, vaan osa jää saippuoitumatta. Jäljelle jäänyt rasva tekee saippuasta hellävaraisempaa ja tuo siihen kosteuttavia ominaisuuksia. Ylirasvoitettu saippua on myös vähemmän emäksistä kuin ei-ylirasvoitettu. Nurme-saippuoiden rasvaprosentti on noin 4-7%.

Saippuamassa (= öljyt + lipeä + eteeriset öljyt + mahdolliset muut hoitavat aineet) kaadetaan astioihin saippuoitumaan ja jähmettymään, minkä jälkeen saippua leikataan paloiksi.

Tämän jälkeen saippuapalat siirretään ”tekeytymään” saippuahuoneeseen – kuin juustot juustokellariin. ☺️ Saippuat kypsyvät noin kuukauden, minkä jälkeen ne ovat valmiita pakattaviksi ja lähtemään kohti myymälöitä ja asiakkaita :)

Meidän vieraillessamme tehtaalla oli valmistumassa suosittua sitruunaruoho-saippuaa, ja sitruunaruohon raikkaan intensiivinen tuoksu tavoitti meidät jo pihalla. 💚

Nurmen pisimpään valikoimassa ollut saippua on muuten Vuohenmaitosaippua. Se on ollut mukana alusta saakka. Tämä hoitava oliivi- ja kookosöljypohjainen saippua sopii erityisen hyvin herkälle iholle, myös kasvoille. Marit kertoi, että alkujaan hän käytti saippuaan tuoretta vuohenmaitoa, mutta tämä oli hankalaa, sillä maidon oli oltava täsmälleen saman lämpöistä kuin saippuamassan ja pienikin lämpötilaero aiheutti heittoja saippuan laatuun. Nykyään vuohenmaitosaippuassa käytetään vuohenmaitojauhetta.

Myös teepuuöljysaippua sekä kuoriva jalkasaippua ovat olleet valikoimassa lähes alusta saakka. Teepuuöljysaippua on Suomessa Nurmen suosituimpia tuotteita.

Oli todella mukavaa vierailla Nurmen luona kaikkien näiden vuosien jälkeen. ❤️

Vaikka yritys on kasvanut, Nurmessa on yhä pienen ja hyvällä tavalla kotikutoisen yrityksen viehättävyyttä. Marit on yrityksen kasvot ja ideoi edelleen kaikki yrityksen tuotteet. Maritin inspiroivassa olemuksessa yhdistyy miellyttävällä tavalla innostuva luonnonlapsimaisuus ja moderni kosmetiikan tuotekehittäjä. Tällä hetkellä hän on erityisen innostunut ja ylpeä Neroli-tuotelinjasta, ja suunnitteilla on jatkaa kasvotuoteperheen laajennusta.

Jossain purkkirivien välissä näen yhä Telliskiven pöllöt ja Nurmen hengen kahdeksan vuoden takaa. Siellä se yhä on, vaikkakin nyt värikkäämpänä ja 2020-luvulle päivitettynä. 🥰💗💚🧡

Nurmen tuotteita myyvät mm. Ruohonjuuri, Sokos ja hyvinvarustellut päivittäistavarakaupat. Parhaan Nurme-valikoiman löydät maahantuojan omasta verkkokaupasta, Joliesta.

P.S. Uuden Neroli-sarjan Purifying Cream Cleanser on ihan mieletön tuote! Tämä putsari yhdistää öljy-, maito- ja vaahtoputsarin..! 😍 En muista törmänneeni vastaavaan koostumukseen aiemmin. Kirjottelen tuotteesta lisää kun se tulee meille myyntiin.

kauneus luonnonkosmetiikka
Kommentit (56)
 1. Maria Mountains
  29.3.2023, 20:20

  Oi! ❤️ Jään innolla odottamaan Neroli-tuotteita, niin ihana tuoksu 😍

  1. Ne kehitettiin itse asiassa juuri tuoksun inspiroimina. :) Marit kertoi, että joku Nurmen henkilökunnassa oli kysynyt, miksei Marit kehitä jotain nerolituotteita kun neroli tuoksuu niin hyvältä (ja aromaterapia on suuri innoituksen lähde Nurmen tuotteille). Marit perehtyi tarkemmin nerolin ominaisuuksiin ja tajutessaan, että nerolilla on myös anti-age-vaikutuksia, hän innostui ajatuksesta luoda nerolin pohjalta kasvojenhoitosarja. :)

 2. Minulle nurme ei ole tuttu kuin nimenä. Yhtään tuotetta en ole testannut ja palashampoita olen testannut vain famolta ja laveralta- olisiko nurmen palashampoo uhka vai mahdollisuus 🤔

  Tuo putsari kuulostaa mielenkiintoiselta, samoin käsivoiteita voisin mielellään testata ja ehkäpä joku suihkugeelikin voisi sattua ostoskoriin

  1. olisiko nurmen palashampoo uhka vai mahdollisuus 🤔

   Jos olet tykännyt Famon ja Laveran palashampoista, on hyvä tietää, että Nurmen palat pohjautuvat eri teknologiaan. Ne ovat saippua-pohjaisia, kun taas Famon ja Laveran palat pohjautuvat tensideihin. (Saippuakin on tensidi, mutta emäksinen, ja puhdistaa eri tavalla kuin ”surfaktantit”.)

   Yksinkertaistettuna: Nurmen palashampoo on saippuaa, Laveran ja Famon palasahampoot ovat samaa shampoota kuin nestemäinen ”normi”shampoo, mutta ilman nestettä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *