Vielä pari vinkkiä aurinkovoiteen poistoon + ajatuksia rusketuksesta

Vinkkasin tuossa jokin aika sitten tavoista puhdistaa iholta aurinkovoide, ja erityisesti mineraaliaurinkovoide. Vedenkestävät sekä fysikaaliset aurinkovoiteet vaativat öljypohjaisen puhdistajan, mikäli haluaa saada ”mömmöt” kunnolla irti ihostaan. Moni tuskaileekin luonnonkosmetiikan aurinkovoiteiden poiston kanssa, ja vinkit ovat selvästi tarpeen.

Aurinkovoiteen poisto suihkuöljyllä

Viimeksi vinkkasin Ceralanin öljypesusta, joka on ollut edullisin tuntemani vartalon öljypuhdistaja.

Nyt löysin kuitenkin vielä edullisemman tuotteen, joka lisäksi tuoksuu paremmalta kuin Ceralan. (Ceralanin ”tuoksu” on kieltämättä aika karmea…)

Instagramissa sain lisäksi seuraajaltani loistomuistutuksen Dermosilin suihkuöljystä, joka lienee se kaikkein halvin vaihtoehto! :) Saa heittää kommentteihin, jos tiedätte jonkin vielä halvemman.

Aurinkovoiteen poisto suihkuöljyllä

ACO Caring Shower Oil pohjautuu soijaöljyyn ja sitä on saatavilla miedosti hajustettuna sekä hajusteettomana. Minä ostin hajustetun.

Hämmästyin edullista hintaa Ceralaniin nähden, jotenkin olin ajatellut, että Ceralanin kaltaiset ”karvalakkimallin” perusapteekkituotteet ovat kaikkein halvimpia. ACOn litrahinta on 30,50€, Ceralanin noin 40€ pakkauksen koosta riippuen.

Miedosti hajustetun ACOn tuoksu on neutraali ja (mun nenään) hyvin huomaamaton, sellainen miellyttävä ”perusparfymoitu”. Soijaöljypohjainen koostumus tuntuu myös kosmeettisesti miellyttävämmältä kuin Ceralanin triglyseridipohjainen koostumus.

Iso peukku siis ACOlle! Hyvin lähtee aurinkovoiteet ihosta! :)

Aurinkovoiteen poisto suihkuöljyllä

Toinen vinkkini on Dermosilin suihkuöljy, jota tosin en ole itse kokeillut, mutta en näe syytä, miksi se ei toimisi yhtä hyvin kuin muutkin öljypohjaiset suihkutuotteet. :) Täytyy tilata tätä jokin kerta.

Öljynä Dermosilin suihkutuotteessa on rapsiöljy. Tuoksuksi mainitaan raikas sitrus.

Hinta on Dermosilin tapaan hyvin huokea; 7,20€ / 250 ml, eli litrahinta (28,80€) vielä ACOakin edullisempi.

Strawberry Emmin blogista luin lisäksi pari hyvää, tosin odotetusti huomattavasti kalliimpaa vinkkiä luonnonkosmetiikan suihkuöljyistä: Evolven Super Berry Bath & Shower Oil (litrahinta 115,80€) sekä Neal’s Yard Remediesin Beauty Sleep – ja Wild Rose Shower Oil (litrahinta 147,50€). Hoitavuus ja elämyksellisyys ovat toki näissä ihan eri luokkaa.

Hellepäivän iho: tältä näyttää Alga Mariksen sävytetty SPF 30 -aurinkovoide kuumankosteassa säässä. Ei toivoa mattaisesta ihosta, vaikka Alga Maris muuten on mattaista laatua.

RANDOM-AJATUKSIA RUSKETUKSESTA

Karkkipäivässä tulee dokumentoitua ihoni muutoksia monella tasolla. Aloitin blogin ”sileäihoisena & kalpeana” 30-vuotiaana ja nyt olen 42, ja ihoni on sekä rypistynyt että pysyvästi tummentunut. Näitä muutoksia on tosi kiinnostavaa seurata reaaliajassa yhdessä teidän kanssa :)

Ihoni ei pelkästään ole tummentunut ympärivuotisesti, se myös ruskettuu nykyään häkellyttävän nopeasti – vaikka käytän korkeita suojakertoimia. Ruskettuminen nopeutuu vuosi vuodelta. Nyt riittää, että oleilen päivittäin joitain tunteja auringossa 4-5 päivän ajan, eikä tarvitse edes olla keskipäivä, ja iholleni syntyy syvä rusketus.

Syksyisin rusketus viipyy ihollani jopa jouluun saakka.

Nuorempanakin rusketuin hyvin, mutta vain eteläisemmillä leveysasteilla lomaillessa, ja sielläkin rusketukseen tarvittiin pari viikkoa ja mahdollisimman alhaiset suojakertoimet. Suomen UV-säteilyn vahvuudessa en juurikaan nuorempana päivettynyt.

Nyt tuntuu, että tarvitsee vain vilauttaa naamaa alkukesän auringossa Tampereen toreilla, ja täytyy jo vaihtaa meikkipohjatuotteet tummempiin.

Mikä tekee ilmiöstä erikoisen, on se, että biologia puhuu sitä vastaan. Biologian näkökulmasta iho päin vastoin menettää kykyään ruskettua iän myötä, ja rusketus syntyy hitaammin ja muodostuu epätasaisempana.

Juttelin tästä juuri ihotautilääkärin kanssa, jota olen haastatellut blogiin. (Juttu tulee ulos kun vain saan sen valmiiksi..!) Olen odottanut tilaisuutta kysyä ihotautilääkäriltä, mikä voisi selittää ihoni tummenemista, mutta lääkärillä ei ollut antaa tiedepohjaista selitystä ilmiölle. Yleensä iholla tapahtuu päinvastainen kehitys.

On tämä erikoista :)

Rusketukseni voi kyllä sanoa jossain määrin olevan epätasaisempi kuin nuorena, sillä ihoon ilmestyy nyt myös tiheästi pigmenttiläiskiä. Viime kesänä sain pigmenttiläiskiä ensimmäistä kertaa myös muualle kuin kasvoihin – vatsaani ilmestyi tumma läiskä, joka sai masuni näyttämään koko kesän siltä, kuin siinä olisi likaa, joka pitäisi pyyhkiä pois..! Syksyn myötä se haalistui pois, kuten kasvojenkin kesäinen hyperpigmentaatio.

Nyt laitan pulinaboksin hetkeksi kiinni ja toivotan kaikille oikein hyvää juhannusta..! 🧡💛

*

… ja jos joku sattuisi kaipaamaan spontaania ideaa takuuvarmasti kielen vievään juhannussalaattiin, sehän on tämä: marokkolainen porkkanasalaatti. Tulen itse jälleen kerran valmistamaan tätä.

Aina yhtä järjettömän herkullista, ja saa ruokavieraat välittömästi pyytämään ohjetta. 😍

Resepti löytyy täältä.

kauneus ihonhoitotuotteet
Kommentit (25)
 1. Toi Aco on aivan paras 💕
  Olen pitkään ruinannut heiltä puhdistusöljyöä kasvoille, mutta sitä odotellessa käytän tätä välillä myös kasvoille. Tämä ja heidän kasvoöljy ovat ihania niin miksei kasvojen öljyputsrikin onnistuisi.

  1. Mä en tiennyt Acon suihkuöljystä mitään, se osui mun silmiin ihan sattumalta kun olin apteekissa ostamassa Ceralania. Ja onneksi osui..! :)

   Mitä olen alan ihmisten kanssa jutellut, niin jostain kumman syystä kasvojen öljyputsarit eivät edelleenkään myy ihan valtavan paljon massayleisön keskuudessa. Siksi niitä ei edelleenkään ole suurilla ”valtayleisön merkeillä”. Esimerkiksi Dermosil on nyt kahteen kertaan ottanut valikoimaan kasvojen öljyputsarin, ja se jätettiin pois kun se ei juurikaan liikkunut varastosta. On tietty öljypuhdistuksen nerokkuuteen vihkiytynyt kuluttajakunta, joka haluaa sitä käyttää, mutta suuri kuluttajamassa ei tästä tuotteesta kiinnostu. 🤷‍♀️

 2. Olen huomannut saman, mitä ihon tummumiseen iän myötä tulee. Olen aina ollut lakananvalkoinen, ja ysärillä hankin meikkivoiteet teatterissa työskentelevän kaverin kautta, kun kuluttajakaupoista ei saanut tarpeeksi vaaleita. Viime vuosina on alkanut ilmetä, että mullahan on pigmentittömiä länttejä vanhojen vesirokkoarpien kohdalla (eivät olleet erottuneet aiemmin) ja kaupoissakin saa arpoa 2-3 vaaleimman sävyn välillä.
  Yhteensattuma, ostin tänään samaa ACOn suihkuöljyä, kun kyllästyin iholle jäävän aurinkovoiteen nostamiin näppyihin.

  1. Yhteensattuma, ostin tänään samaa ACOn suihkuöljyä, kun kyllästyin iholle jäävän aurinkovoiteen nostamiin näppyihin.

   😀👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *