Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vertailussa uusia sävyttäviä päivävoiteita

Muutamaltakin merkiltä on tänä keväänä tullut valikoimaan uudet sävyttävät päivävoiteet, ja niitähän piti tietysti kokeilla.

Diorin sävyttävä päivävoide uudistui jo vuosi sitten, mutta se pääsee vertailuun vasta nyt.

(Selvyyden vuoksi: sävyttävät kosteusvoiteet eivät sisällä itseruskettavia ainesosia, vaan ainoastaan sävyttävät ihoa kevyen meikkivoiteen tavoin.)

Tinted Moisturisers_valmis

 

Tinted_Dior

DIOR Hydra Life Pro-Youth Skin Tint. 50ml 47,50€ (litrahinta 950€). Suojakerroin 20.

Kun Dior vuosi sitten uudisti sävyttävän kosteusvoidelinjansa, saivat vaaleimmat kalpeaihoisten sävyt kyytiä. Kun entisessä Hydraction-linjassa oli peräti kaksi vaaleille sopivaa sävyä, vastaa uuden Hydra Life -linjan vaalein sävy ehkä entisen linjan kolmosta. Näin ollen pystyn minäkin testaamaan Hydra Life Skin Tint’iä vain päivettyneelle iholleni. Ja kun ihoni on nyt saanut hieman väriä, sopii sävy 01 Natural aika hyvin.

Kuten edeltäjänsäkin, tuntuu Hydra Life Skin Tint melkein meikkivoiteelta. Siinä on paljon pigmenttiä ja se peittää ja tasoittaa ihoa selvästi. Voide jää paikoin näkyviin, se ei siis imeydy ihoon täysin kosteusvoiteen tavoin, ja etenkin nenän kohdalla jälki näyttää meikatulta. Mutta ei todellakaan mitenkään huonolta! :) Koostumus on kermaisen voidemaista ja tuntuu hyvin ravitsevalta ja kosteuttavalta. Kokeilin voidetta ensimmäisen kerran vapaapäivänä enkä laittanut päälle mitään. Tunnin kuluttua levityksestä iho näytti hieman ”hikoilevan”, pinta olisi siis selvästi kannattanut puuteroida. Seuraavalla kerralla laitoin Skin Tintin töihin meikkipohjaksi ja kiinnitin puuterilla, ja iho pysyi siistinä koko päivän.

Plussat: erinomainen kosteusteho ja käy myös meikkivoiteesta. Miellyttävä tuntu ja tuoksu.

Miinukset: ei sävyjä vaaleille, hinta vähän kirpaisee. Ei sovi kovin hyvin rasvoittuvalle iholle.

Tinted_Clinique

Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer. 30ml 31,50€ (litrahinta 1050€). Suojakerroin 15.

Cliniquen uutuus on todella ilahduttava parannus vanhaan Moisture Sheer Tint -versioon verrattuna. Siinä missä Dior heivasi vaaleimmat sävynsä, on Clinique tehnyt päinvastoin; sävyvalikoimaa on laajennettu neljään ja mukaan on otettu kaksi vaaleaihoiselle sopivaa sävyä. Sävy 01 on jopa liian vaalea tämänhetkiselle iholleni, ja otin testiin sävyn 02. Se sopikin täydellisesti.

Moisture Surge on ohuempaa kuin Diorin Hydra Life, mutta sisältää runsaasti pigmenttiä ja tasoittaa ihoa hyvin. Jättää himmeän, kauniin näköisen pinnan. Tykkään! Kosteusteho on myös riittävä ainakin nyt kesän kynnyksellä. Talvella saattaisi olla, että tarvitsisin alle ”oikean” kosteusvoiteen. Clinique tuntuu mieltävän uuden Moisture Surge Tintedin enemmän meikkivoiteeksi kuin kosteusvoiteeksi, sillä se on siirretty ihonhoidon puolelta meikkikalustoon ja ohjeissa neuvotaan levittämään voide siveltimellä parhaan tuloksen saamiseksi. Itse levitin sormilla, ja hyvin toimi. :) Tuli sellainen fiilis, että tätä voisin jopa käyttää kesällä.

CliniqueTintedMoist

Plussat: kevyen meikkivoidemainen ja ihoa tasoittava, jättää himmeän pinnan.

Miinukset: kohonnut hinta (pakkauskoko pienentynyt mikä nostaa litrahinnan jopa Diorin yli).

 

Tinted_Clarins

Clarins Hydra Quench Tinted Moisturizer. 50 ml 37€ (litrahinta 740€). Suojakerroin 6.

Clarins tarjoaa edelleenkin edullisimman sävyttävän päivävoiteen selektiivisellä puolella. Uuden HydraQuench-voiteen hinta on kohonnut vain 1,40€ edellisestä versiosta. Ikävä kyllä sävyvalikoima on edelleen markkinoiden huonoimpia. :( Vaalein HydraQuench sävy 02 Beige on reilusti Diorinkin vaaleinta tummempi. Mutta koostumus on kuitenkin parantunut huimasti! Ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Clarinsin edellinen sävyttävä päivävoide, Hydra-Care, oli jäykkää ja meikkivoidemaista ja jätti matan pinnan. Uusi HydraQuench on ohutta ja notkeaa ja tuntuu iholla miellyttävän kosteuttavalta. Se ei peitä vaan tuo ainoastaan väriä. Imeytyy nopeasti ja tuoksuu hyvältä. Sävy 02 näyttää ensin aivan liian tummalta ihollani, mutta koska pigmenttiä on suhteellisen kevyesti saan voiteen sulautumaan ihooni loppujen lopuksi oikein hyvin. Iho jää heleän ja kevyesti ruskettuneen näköiseksi. Pieni pohjapäivetys auttoi varmasti asiaa, talvella sävy olisi kuitenkin auttamatta liian tumma.

ClarinsHydraQuenchTinted

Plussat: tuo läpikuultavan, terveen värin kasvoille ja kosteuttaa hyvin.

Miinukset: ei vaaleita sävyjä.

 

Tinted_Lauder

Estee Lauder Daywear Sheer Tint Release Formula. 50ml 59,50€ (litrahinta 1190€). Suojakerroin 15.

Estee Lauder on pudottanut ’plus’-sanan pois suositusta DayWear-linjastaan, mutta plussannut samalla hintaa oikein isolla kauhalla. DayWear-voiteen hinta on pompsahtanut peräti 41% (17,50€) vanhasta versiosta. Jestas, sanon minä.

Lauder kutisti viime vuonna sävyttävien päivävoiteiden valikoimaansa pudottamalla pois varsinaiset sävytetyt voiteet, ja jätti jäljelle ainoastaan supersuositun Sheer Tint Formulan. Sheer Tint on väritykseltään vaaleanharmaata, ja muuttuu vasta iholla rusehtavaksi. Sen pitäisi ”mukautua ihon omaan sävyyn”. Uudistuneen version koostumusta on parannettu jättämällä vanhalle voiteelle tunnusomainen rakeisuus pois, ja lisäämällä antioksidantteja. Kuulema sävynkin pitäisi nyt olla parempi. :) Itse en ehtinyt vanhaa versiota niin monesti kokeilla että pystyisin vertaamaan sävyjä, mutta yhtä läpikuultava tulos on kuitenkin. Voide on hyvin ohutta ja melkeinpä hitusen kuivan tuntuista muihin testivoiteisiin verrattuna, ei peitä yhtään ja tuo kevyesti päivettyneen sävyn kasvoille. Uskon, että sävy kuitenkin sopii kaikille, koostumus on niin kevyt ja pigmenttiä vähän.

Plussat: kevyt, rasvoittuvallekin iholle sopiva koostumus. Tuo kasvoille terveen sävyn. Antioksidanttinen.

Miinukset: hinta.

Tinted_Madara

Mádara Decoface Sun Flower Tinting Fluid. 50 ml 23,90€ (litrahinta 478€).

Tämä voide ei valitettavasti ehtinyt mukaan ylimpään swatch-vertailukuvaan, koska keksin hakea siitä näytteen vasta kun postaus oli käytännössä valmis ja kaikki kuvat otettu.

Mádaralla on kaksi sävytettyä kosteusvoidetta; Moon Flower ja Sun Flower. Moon Flower on vaaleampi ja viileämpi, ja Sun Flower tummempi ja lämpimämpi. Kumpikin sävy on kuitenkin suhteellisen neutraali, ja esimerkiksi minulle menisivät varmasti kummatkin vuodenajasta riippuen. Mádaran voide sijoittuu testivoiteiden joukossa Lauderin DayWearin ja Clarinsin HydraQuenchin seuraan, sillä sekään ei juurikaan peitä vaan tuo ainoastaan sävyä. Sun Flower sulautuu ihooni kauniisti ja korostaa sen kevyttä päivetystä. Voiteen koostumus tuntuu samalta kuin Mádaran Deep Moisture Fluidin eli sekaihon päivävoiteen. Kuivalle iholle tämä ei siis varmaankaan yksinään riittäisi. Tuoksu on tutun madaramainen eli tuo mieleen jonkun yrttipellon.

Plussat: hyvä vaihtoehto luonnonkosmetiikan ystävälle, joka haluaisi käyttää sävyttävää päivävoidetta mutta kokee Dr. Hauschkan sävyttävän voiteen liian täyteläisenä.

Miinukset: mahdollisesti tuoksu, Mádaran ominaistuoksu on erikoinen ja voi vaatia tottumista.

* * *

Tässä vielä linkit aiempiin sävyttävät kosteusvoiteet -postauksiini:

Lumene, Clarins ja Biotherm

Lancôme, Estee Lauder ja Clinique

Dior, The Body Shop ja Oliv

Dior, Dr. Hauschka ja Lavera

 

 

Kommentit (29)

 1. Tiia

  Meinaatko tolla Mádaran ominaistuoksulla sitä sellaista ”ruohomaista” hajua? Mä koitan yleensä vältellä tuoksuvia (tai haisevia…) tuotteita, mutta se Mádaran tuoksu ei ole mielestäni kovin häiritsevä. Onneksi :)

  • Sanni

   Kyllä, juurikin sitä. Mun mielestä tuoksu oli aluksi lievästi vastenmielinen, mutta kun totuin siihen aloin pitää sitä jopa miellyttävänä. :) Mulle tulee siitä etäisesti mieleen Issey Miyaken A Scent -tuoksu, joka on juurikin sellainen yrttinen/kasvimainen.

   • Tiia

    Munkin mielestä se tuoksu oli alkuun vähän liiankin …luonnollinen, mutta nyt siitä tosiaan jopa pitää. Ei ole tosiaan mikään esanssinen tuoksu, vaan haisee mun mielestä ihan oikealta märältä ruoholta :D Ja kai se on ihan ymmärrettäväkin tuoksahdus, kun tuotteet sisältävät kasviperäisiä ainesosia.

 2. Heli

  Huh noita litrahintoja! :D
  Joka kesä oon muka ostamassa sävytävää päivävoidetta mut päädyn kuitenki käyttään vaan vähän kevyempää mineraalipohjaa. Käytätkö siis itse muuten kuin testimielessä noita voiteita?

  • Sanni

   Ainoa omistamani sävyttävä päivävoide on Dr. Hauschkan, ja sitä käytän talvella. Se ei peitä vaan tuo ainoastaan tervettä sävyä kasvoille, mitä juurikin kaipaan talvella. :)

 3. Fifi

  Oletko kokeillut Lancômen sävyttävää Hydra Zen Neurocalm Teinté -päivävoidetta? Se ei toki ole uusi tuote, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen.

  Etsin pitkään sopivaa sävyttävää voidetta, joka korvaisi meikkivoiteen keväällä ja kesällä ja olisi kevyt mutta kuitenkin peittävä (minulla on melko herkkä couperosa-iho ja punaisia läikkiä etenkin poskilla). Em. Lancômen voide osoittautui täydelliseksi! Käytän sitä useimmiten töissä meikkivoiteen sijasta, jotta saan aamuisin meikin tehtyä nopeammin – sävyttävä päivävoide kun korvaa sekä tavallisen päivävoiteen, pohjustustuotteen että meikkivoiteen, mikä on todella kätevää.

  Olen käyttänyt mainitun voiteen vaaleinta sävyä eli 01 Naturel, joka sulautuu täysin varsin vaaleaan ja paikoin punoittavaan ihooni. Viimeksi ostaessani sitä lentokentältä oli ykkössävy loppu, joten otin astetta tummemman kakkossävyn Sable, joka ei sekään pahemmin erotu iholta. Kesäksi se todennäköisesti on erinomainen sävy, vaikka en juuri päivetykään ainakaan kasvoiltani.

  • Sanni

   Oletko kokeillut Lancômen sävyttävää Hydra Zen Neurocalm Teinté -päivävoidetta?

   Olen kyllä. Laitankin tuohon tekstiin linkit aiempiin tinted moisturizer -vertailuihini. :)

   • Fifi

    Kiitos linkeistä! Olen lukenut blogiasi vasta noin kuukauden ja vaikka olenkin lueskellut arkistojasi, nuo mainitut postaukset olivat jääneet minulta huomaamatta.

    Kiva kuulla, että olemme varsin samaa mieltä Lancômesta! :)

 4. huomio

  Sokoksen verkkokauppa listaa tuon Clarinsin myös sävyssä 01 Naturel, joka kuulostaa vaaleammalta?

  • Sanni

   Aijaa, joissain liikkeissä on siis tuota ykköstäkin. Meillä vaalein sävy on 02. :/ Höh.

 5. Janna

  Haluasin tietää että voiko sävyttävää laittaa silmien iholle ja sitten vielä että täytyykö tuote pestä pois naamasta illalla? En ole koskaan käyttänyt ja tuntuu että jos se jonkunlaista rasvaa on niin iholle voisi jättää, mutta taas kun pigmenttejä on nii pitäskö poistaa. :D

  • Sanni

   Kyllä kannattaa pestä pois, vaikka kosteusvoiteesta onkin kyse. Iholle jää kuitenkin väripigmenttejä. Ja kasvothan kannattaa muutenkin pestä joka ilta, oli meikkiä eli ei. ;)

 6. Rii

  Itse sain myös testiin Cliniquen vastaavaa, valitettavasti ehkä sävyn liian tummana. Siitä huolimatta se sulautui mielestäni todella hyvin iholle. En ole aikaisemmin käyttänyt kuin yhtenä kesänä Lumenen vastaavaa, josta en erikoisemmin pitänyt. Ei levittynyt hyvin, laikukas, kellertävä väri ei sopinut minulle. Nyt kuitenkin harkitsen tuota cliniquen putelin ostoa, koska kesäksi tosiaan sellainen kevyempi olisi kivempi kuin perinteinen meikkivoide. Mielestäni tuo on tosiaan suht peittävä sävyttäväksi päivävoiteeksi, mutta on ehdottomasti koostumukseltaan ja ”ihotuntumalta” kevyempi :) Kiitos muuten hyvästä vertailusta, joka varsinkin näin kesän kynnyksellä on ajankohtainen.

 7. Gurgurgur

  Pakko muuten varoittaa tuosta Estee Lauder Daywear Sheer Tint Release Formulasta, oma ihoni on todella vaalea ja voide teki kasvoistani aivan liian ruskeat. Laitoin voidetta vain pienen määrän ja yritin häivytellä mutta eihän sellaisella naamalla ulos voinut mennä :/ Onneksi oli vain minipakkaus joten ei suurempaa hutiostosta.

 8. milipili

  Oon tykännyt tuosta Madarasta, just sopivasti antaa sävyä ja kosteuttaa tähän vuoden aikaan hyvin. Haiseehan se ruoholta, mutta se on vain pikkainen miinus.

 9. Murmeli

  Toivoisin testiin Supersunicin Golden Legs-voiteita. Olen jo pitkään harkinnut ostavani, mutta 30 euroa puteli on saakelin kallista enkä ole edes varma sävystä, beige vai tummempi? Lupaavat hyvää, mutta onko sen arvoista…

  • Sanni

   En ole kuullutkaan merkistä. Jos kuuluisi meidän myymälän valikoimaan niin voisin kyllä testata. :)

 10. Murmeli

  Niitä saakin vaan muutamista ”kauneuspaikoista” täällä Helsingissä…samaa ainetta siis kuin mitä käytetään noissa suihkurusketuksissa, mutta siis purkissa. Lupaavat peittää arvet ja muutenkin tasoittaa ihon kauniin väriseksi. Ilmeisesti purkki on tosi riittoisa, mutta silti vielä jahkailen ostamisen kanssa.

 11. Nimetön

  olen käyttänyt kaksi tuubia dioria (sävyt 01 ja 02 )ja ihoni on seka, olen tykännyt ja niin on pintakuiva ihonikin talvella.nyt olen vaihtamassa cliniqin tuotteeseen ja ajattelin ostaa 04 sävyn, tuntui tummalta mut ihoon kokeiltuani sävy oli hyvä,sekoittui omaan ihoni sävyyn loistavasti ja kesää vasten ehkä parempi kuin vaaleammat sävyt.
  t.jaapuska

 12. Kinuski

  Onko sulla kokemusta Aco Cliniderm-sarjan sävyttävästä kosteusvoiteesta Face Sun Cream Tinted SK 50? Olen miettinyt tämän hankkimista ja mietin, olisiko jollakin käyttökokemuksia…

  • Sanni

   Ei ole kokemusta. Apteekkituotekokemukseni rajoittuvat Sebamediin, Aqualan L:ään ja Bepantheniin… :)

 13. myyryläinen

  Moi Sanni! :) Riittääkö sävyttävä päivävoide korvaamaan meikkivoiteen, jos esim. kesällä haluaa päästä helpommalla ja nopeammin? Ja näyttääköhän naama tarpeeksi raikkaalta pelkän voiteen levityksen jälkeen, vai voiko siihen päälle sutia vaikka irtopuuteria kiillon estämiseksi, ilman että kuitenkaan käyttää meikkivoidetta? Oon hieman tiedoton tässä asiassa, mutta mietin vaan että voisiko kesäaikaan pohjustukseksi riittää periaatteessa pelkkä kasvojen kosteutus :D

  • Sanni

   Kyllä, sävyttävä päivävoide riittää erinomaisesti kesällä meikkipohjaksi, riippuen tietysti ihon peittotarpeesta ja omasta fiiliksestä ihon suhteen. (Toiset voivat kokea tarvitsevansa peittävämpää meikkipohjaa, vaikka jonkun toisen mielestä iho olisi ihan kaunis vähemmälläkin peitolla.)

   Tietysti myös voiteissa itsessään on eroja (kuten tässäkin postauksessa kerroin), eli toiset peittävät ja tasoittavat enemmän, toiset vähemmän.

   Päälle voi mainiosti sutia irtopuuteria kiiltoa hillitsemään, itse ainakin koin tarvitsevani sitä sävyttävän päivävoiteen kanssa.

 14. Tuhkimo76

  Kesällä kokeilin Madaran sun floweria ja nyt talvella on ollut kokeilussa moon flower. Olen kovasti tykästynyt. Piharatamon tuoksu vähän tökkää, mutta onneksi haihtuu pian.
  Voiteesta jää kiva hehkuva pinta ja antaa vähän sävyä tähän talviseen ”kalkkilaivan kapteeni”-luukkiin (Voisiko olla samanlaista hehkua kuin Oliv´n voiteessa. Olen tykännyt, että mulla pitäisi olla hyvin peittävä pohja couperosan ja muun punoituksen takia, mutta ehkä Madaran ”hehku” peilaa niin, että voide näyttää peittävämmältä, mitä ehkä oikein onkaan.
  Laitan kyllä alle Madaran ihosuojaa.

 15. Jaana

  Hei,
  Olen tutkiskellut paljon netin kautta sävyttävistä päivävoiteista ja merkkien kirjo on valtava! Varsinkin, kun nämä BB-voiteet ovat vielä tulleet laajemmin markkinoille.
  Ajattelin kysyä, että olisiko sinulla ehdotusta, mitä voiteita kannattaisi käydä kysymässä testattavaksi.
  Ihoni on tällä hetkelä hieman ärtynyt ja näppyläinen. Ärtyi Garnierin BB-voiteesta.
  Pääasiassa pintakuiva sekaiho ja aikaisempina vuosina olen käyttänyt Biothermin sävyttävää päivävoidetta.
  Viime kesänä oli Madara, josta ihoni ei jostain syystä pitänyt. Se on ”vähän nirso”. Clinique ja Estee Lauderin BB on lähtenyt kiinnostamaan.
  Toivoisin ennemminkin ihonvärin tasoitusta, näppylöitä varten suosin erillistä peiteainetta. Toivon tuloksesta mahdollisimman luonnollsta ja ns. tervettä ihoa sekä väh.sk 15.
  Kiitos, jos ehdit vastaamaan. Pidän kovasti blogistasi :)

  • Sanni

   Lauderin BB on paksumpaa ja peittävämpää kuin Cliniquen sävyttävä. Lauderissa on korkeampi SPF eli suojaa myös enemmän. Cliniquella varmaankin kuitenkin luonnollisempi tulos koska peittää vähemmän. Pyydä noista näytteet ja fiilistele kumpi tuntuu paremmalta sinun ihollasi. :) Clinique on hajusteeton eli potentiaalisesti sopivampi herkälle ja/tai helposti ärtyvälle iholle.

 16. Kinuski

  Osaatko sanoa Shiseidon sävyttävästä päivävoiteesta Shiseido The Skincare Tinted Moisture Protection SPF20? Olen miettinyt sen ja Estee Lauderin BB-voiteen välillä. Shiseidosta ilmeisesti löytyy ainakin tarpeeksi vaalea sävy… Ihoni on aika samanlainen kuin Jaanan ihon tuossa yllä. Yleensä se tosin on paremmassa kunnossa ja lähinnä pintakuiva. Nyt ärtynyt jostain ja on sekä todella kuiva pinnasta että näppyinen.

  • Sanni

   Ikävä kyllä en tunne Shiseidon tuotteita lainkaan. :/

 17. herkkäiho

  En ole sävyttäviä hirveästi kokeillut kun sävyt yleensä aika hirveitä. Tuo Madara kirpaisi hinnallaan ja kotona naamalle laitettaessa iski heti tulipunaiset laikut kasvoihin, haju todella voimakas ja kutina helvetillinen. Sävy oli muutenkin ihan oranssi :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.