Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vertailussa sävyttävät kasvovoiteet – osa 1; Lumene, Clarins ja Biotherm

Kun nyt työskentelen kosmetiikkamyyjänä, minulla on mahdollisuus, ja itse asiassa velvollisuuskin testata laajalti eri tuotteita. Miten muuten voisin kertoa tuotteista mahdollisimman asiantuntevasti asiakkaille?
Vuoden vaihteessa päätin ottaa testiin kaikki myymälästä löytyvät sävyttävät päivävoiteet. Näiden lisäksi sain kaveriltani testiin The Body Shopin sävyttävän Vitamin E-voiteen, ja minulla oli jo kotona valmiiksi näyte Laveran sävyttävästä voiteesta. Dr. Hauschkan hoitavaa värivoidetta olenkin jo käyttänyt koko syksyn. Yhteensä vertailussa oli 12 voidetta.

Sävyttävät kosteusvoiteet ovat itselleni suhteellisen uusi tuttavuus, mutta Hauschkan myötä innostuin niistä. En tykkää käyttää itseruskettavia tuotteita, mutta talvenkalpealle iholle on kiva saada jostain vähän luonnollista sävyä ja hehkua.

Jaan vertailusarjan neljään osaan, ettei postauksista tule järjettömän pitkiä. Vielä selvyyden vuoksi; nämä voiteet eivät siis ole päivettäviä tai ruskettavia, vaan niissä on väripigmenttejä jotka sävyttävät ihoa niinkuin meikkivoiteet. Sävy lähtee kasvoilta pesun myötä.


LUMENE Arctic Aqua Tinted Moisturizer. 50ml 11,90€ (litrahinta 238€). Suojakerroin 6.

Lumenen voide on kaikista testaamistani ehdottomasti kevyintä ja siinä on vähiten pigmenttiä. Se tuntui tavalliselta, ohuelta kosteusvoiteelta eikä jättänyt iholle paljonkaan sävyä. Tykkäsin tästä. Sävyvaihtoehtoja on vain yksi, niinkuin yleensä kaikilla edullisemmilla sarjoilla.

Koostumus: hyvin kevyt, litkumainen, kosteusvoidemainen.
Tuntu: miellyttävä, kosteuttava.
Pigmentti ja sävy: vähän pigmenttiä. Sävy on tummempi kuin ihoni mutta sulautuu vähäisen pigmentin määrän ja voiteen juoksevuuden takia ihoon erittäin hyvin.
Tuoksu: mieto, miellyttävä.
Kosteusteho: aika hyvä, mutta ei ihan riitä talvella.


CLARINS Hydra-Care Tinted Moisturizer. Sävy 11 Blond. 50ml 35,60€ (litrahinta 712€). Suojakerroin 6.

Clarinsin voide on paksua ja jäykästi levittyvää. Sävyvaihtoehtoja on viisi, mutta mitään kovin vaaleaa sävyä ei Clarinsilta löydy. Testaamani vaalein sävy, nro 11, on reilusti punertava ja selvästi tummempi kuin ihoni. Tuloksena oli ruskettuneen näköinen iho. Clarinsin voide kuivuu hetkessä ja jättää mattapinnan. Kosteusteho ei riitä millään yksinään käytettynä, alle on pakko laittaa toinen voide. (Ja mikä pointti tällöin on edes käyttää sävyttävää kosteusvoidetta? Senhän on nimenomaan tarkoitus korvata tavallinen kosteusvoide.)

Koostumus: paksu, jäykkä.
Tuntu: meikkivoidemainen.
Pigmentti ja sävy: aika tumma ja punertava.
Tuoksu: voimakas, ”yvesrochermainen”.
Kosteusteho: heikko.BIOTHERM Aquateinté Tinted Moisturizer.
Sävy 02 Sable. 50ml 37,80€ (litrahinta 756€). Suojakerroin 20.

Biothermin voide on myös paksua, mutta levittyy notkeammin kuin Clarins. Voiteessa on paljon pigmenttiä ja se on meikkivoiteen oloista; sävy ei ”imeydy” kasvoille vaan jää selvästi näkyviin ihon pinnalle. Kuivuu Clarinsin tavoin hetkessä ja jättää kuivan, matan pinnan. Sävyvaihtoehtoja on kolme, joista vaalein oli hieman liian tumma minun iholleni. Kosteusteho ei riitä yksinään, vaan alle piti laittaa toinen voide. Yksinään käytettynä voide jätti kasvoille värirantuja ja kuivia kohtia, mutta levittyi todella kauniisti kun alla oli toinen kosteusvoide.

Koostumus: notkea.
Tuntu: meikkivoidemainen, hieman kuiva.
Pigmentti ja sävy: aika paljon pigmenttiä, epäluonnollinen sävy iholleni.
Tuoksu: tuoksuton.
Kosteusteho: heikko.

Tykkääkö joku lukijoista käyttää sävyttäviä päivävoiteita? Mikä on lempparinne?

Kommentit (12)

 1. Anonymous

  Tarviiko tällainen sävyttävä meikkivoide pestä iholta pois samaan tapaan kuin meikit? Itse en ole koskaan näitä kokeillut, mutta kesäksi olisi kiva tuollainen ostaa meikittömille päiville! (Joita on kyllä äääärimmäisen harvoin, että sinänsä…:))

 2. milipili

  Olen tykännyt Dermalogican sävyttävästä, tosin näitä tulee käytettyä vain kevät/kesä-aikaan koska kosteustehot eivät riitä. Talvella ei valkoinen naama niin haittaa koska se ei kuitenkaan näytä harmaalta tai sairaalta.

  TBS sävyttävä on myös hyvä.

 3. Sissi

  Mulla on Dermosilin sävyttävä päivävoide. Tosin eniten tulee käytettyä ihan vaan Humektania eikä mitään päälle… Kehtaankin näin tunnustaa, mut olen sen verran laiska ettei 6.30-työaamuina oikein jaksa panostaa nassuun. Kynnet on sit sen verran laitetut että töissäkin välillä ihastellaan :D

 4. Virve

  Tällaisena kalvakkaihoisena Dior on väkisinkin suosikki, siltä muilta ei vaan parempaa sävyä lööydy. Tykkään tosin muutenkin sen koostumuksesta ja vapaapäivinä käytän sitä välillä mineraalipohjan sijaan. Kuivaihoisena laitan tosin aina alle kosteusvoiteen. :)

 5. Anniina

  mä käytän LDB:n sävyttävää päivävoidetta ja oon tykännyt siitä. Voisitko mahdollisesti seuraavissa postauksissa mainita myös mielipiteesi tuotteen peittävyydestä? Tai jotta miten se värivirheitä tasoittaaa :)

 6. Inkivääri

  Anonyymi – sävyttävän kosteusvoiteen jättämä väri lähtee iholta pestessä samoin kuin meikit.

  milipili – ja mä en just nimenomaan kesällä tällaisia tarvitse kun on väriä omastakin takaa..! :)

  Sissi – no tuonhan ymmärtää jos pitää töissä olla jo puoli seiskalta… en mäkään jaksa tosi aikaisina aamuina laittaa silmiin muuta kuin vaalean koko luomen sävyn, rajauksen & ripsarin. Mineraalimeikkipohja on onneksi niin nopea laittaa että sen ehtii pyöräyttämään nassuun vaikka olisi miten kiire!

  Virve – Hydractionilta näytti tosiaan löytyvän se ihan vaalein sävy. :)

  Anniina – joo, aikomus on mainita peittävyydestä niiden parin kohdalla jotka oikeasti vähän peittää. Suurimmassa osassa ei peittävyyttä ollut, niinkuin ei kosteusvoidemaiselta tuotteelta odotakaan. Värivirheiden tasoitukseen mun on vaikea sanoa, kun mun iho on luonnostaan aika tasaisen värinen. Poskipäillä on kuitenkin vähän punoitusta, ja olin joidenkin voiteiden kohdalla havaitsevinani tasoittavaa vaikutusta… mutta se varmaan johtui siitä peittävyydestä. :) Olipas monimutkainen selitys..! ^_^

 7. Anonymous

  Viime kesänä ihoni oli sen verran hyvässä kunnossa, että sävyttävää voidetta tuli käytettyä. Nyt hormonifinnien kiusaamana en voisi kuvitellakaan.. Käytössä oli ACO Cliniderm tinted day cream. Oikein asiallinen tuote.

  Mainitset kommentissasi, että kiireaamuina laitat vaalean koko luomen sävyn. Millaisia sävyjä käytät/suosittelet? Kuvakin olis kiva, näitä kiireaamuja kun riittää…(Lupaan häivytysbloggauksesi innoittamana harjoitella usealla sävyllä, kunhan on aikaa)
  /Peppi

 8. Inkivääri

  Peppi – jaksan aina suositella kaikille L'orealin Golden Beigeä! :) Nappi näkyy mm. tässä postauksessa:

  http://eyelovemornings.blogspot.com/2009/06/naita-ilman-en-parjaa.html

  Täydellinen koko luomen vaalea. Rimmelin Smoky Brun -kvartetin vaaleat beiget ovat myös loistavia, mutta sitä palettia ei enää Suomessa myydä.

 9. Marja-Leena Heinola

  Testissä ei tullut ilmi mitkä tuotteet sisältää kasvipohjaa.Itselleni ei käy ollenkaan kasvipohjaset sävyttävät voiteet.Silmiä kirvelee ja vuotaa ihan solkenaan.Haluaisinkin tietää mikä kävis minulle.Hinnaltaan noin 20e.

  • Sanni

   Mitä tarkoitat kasvipohjalla..? Luonnonkosmetiikkaa? Mikään artikkelin merkeistä ei ole luonnonkosmetiikkaa. Kaikkien voidepohjassa yhdistyy kuitenkin niin synteettisiä kuin luonnollisia ainesosia, kuten käytännössä kaikessa kosmetiikassa. Täysin synteettinen ihonhoitotuote on harvinaisempi, kenties jotkut apteekin perusvoiteet menevät tähän kategoriaan.

   • Nimetön

    No esimerkiks. Yvesinsävyttävät aiheuttaa mulle hirveetä kirvelyä ja silmät vuotaa solkenaan. Yvesin tuotteethan on kasvipohjasia.

    • Sanni

     Yves Rocherin tuotteissa on sekä synteettisiä että kasvipohjaisia ainesosia, niinkuin suurimmassa osassa kosmetiikkaa. Toiset, kuten juuri Yves Rocher, vain valitsevat korostaa kasvipohjaisia ainesosia markkinoinnissaan ja rakentaa imagon luonnollisuuden ympärille.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.