Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vertailussa pullistavat huulikiillot

Pullistavat, täyteläistävät huulikiillot. Nuo myyttiset tuotteet. Toimivatko ne oikeasti? Mitä vaikuttavia aineita niissä on? Onko tuotteissa eroja? Mikä on se paras pullistava huulikiilto?

Pout

Vaikuttavat aineet

Useimpien huulten pullistajien toimintaperiaate on seuraavanlainen:, kiillot sisältävät ainesosia, jotka ärsyttävät huulia aiheuttaen miedon tulehdusreaktion, jonka seurauksena huulet turpoavat ja näyttävät punaisemmilta. Tällaisia huulten verisuonia turvottavia, kihelmöivän tunteen aiheuttavia ainesosia ovat mm. mentoli, piparminttu ja kaneli. Pistelevät ainesosat tuovat osaltaan myös psykologisen vaikutuksen – kun huulia kihelmöi, sitä uskoo että huulissa myös oikeasti tapahtuu jotain. ;)

Jotkut valmistajat käyttävät tuotteissaan mikropallosia, jotka huulille levitettäessä sitovat itseensä runsaasti vesimolekyylejä ja turvottavat näin huulia. Tällaiset mikropalloset tai -kiteet voivat koostua mm. hyaluronihaposta. Mentolin, kanelin ja hyaluronihapon aiheuttama vaikutus on kuitenkin aina vain väliaikainen, ja kestää muutamia tunteja.

Kolmas yleinen ainesosa on kollageeni sekä peptidit, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa huulissa. Nämä ainesosat eivät saa huulia turpoamaan välittömästi, vaan niiden vaikutus näkyy pidemmällä aikavälillä jatkuvan käytön tuloksena. Usein kollageenia tai peptidejä sisältäviin huulikiiltoihin on kuitenkin vaikutuksen maksimoimiseksi lisätty myös mentolia ja/tai hyaluronihappoa. Lisäys: …ja kollageenihan, kuten myöhemmin opin, ei pysty imeytymään ihoon eli sen pullistava vaikutus on täysin puppua. ;)

Vertailin viittä eri ”lip plumperia” eri hintakategorioista.

Plumper_Isadora

1 ISADORA PUMP’N’PLUMP Lip Gloss

Vaikuttavat aineet: mikrokollageeni ja peptidit. INCIssä nimellä: atelocollagen ja palmitoyl oligopeptide.

LipPlumpers_IsaDora

IsaDoran Pump’n’Plump -huulikiillot eivät aiheuta huulilla pistelyn tunnetta. Koostumus on sopivan tahmea ja kiilto pysyy hyvin. En huomaa huulilla minkäänlaista pullistavaa vaikutusta. Se ei tosin ole yllätyskään, koska tuotteesta puuttuvat huulia ärsyttävät ja verisuonia turvottavat ainesosat. IsaDoran kiiltoa pitäisi siis käyttää pitempään jotta sen vaikutuksia voisi arvioida.

Plumper_Buxom

2 BARE ESCENTUALS BUXOM LIPS Plumping Lip Polish

Vaikuttavat aineet: mentolijohdannainen ja peptidit. INCIssä nimellä: menthone glycerin acetal, palmitoyl oligopeptide.

LipPlumpers_Buxom

Tässä on viisikon eniten kihelmöivä kiilto! Pistely on voimakasta ja sitä jatkuu huulilla jopa tunnin. Voidaan olettaa, että menthone glycerin acetalia on tuotteessa aika runsaasti. Se on synteettinen mentolijohdannainen, jota käytetään kosmetiikan tuotteissa viilentävän vaikutuksensa takia. Olen kuullut paljon positiivisia arvioita Buxomista, ja jotenkin tuntui että minunkin huulet olisivat näyttäneet vähän pulleammilta. Lopulta kuitenkin päädyin siihen tulokseen, että voimakas pistely saa minut vain uskomaan niin. Mutta aivan varmasti jonkun huulet saattavat ärtyä niinkin paljon että oikeasti turpoavat. :)

Plumper_Lancome

3 LANCÔME L’ABSOLU CRÈME DE BRILLANCE Visibly Replenishing & Plumping Lip Sheen

Vaikuttavat aineet: pro-xylane (L’orealin  oma kosteuttava ainesosasekoite) ja hyaluronihappo. INCIssä nimellä: sodium hyaluronate (pro-xylanea ei voi incistä paikantaa, sillä L’oreal ei ole paljastanut sekoitteen koostumusta).

LipPlumperLancome

Tässäpä muuten mielenkiintoinen detalji: Euroopassa Lancômen Crème De Brillance -huulikiiltoa markkinoidaan sanoilla visibly replenishing and plumping lip sheen (=selvästi täyteläistävä ja pullistava huuliväri), kun taas USAssa teksti ’plumping’ on korvattu sanalla ’reshaping’, eli uudelleenmuotoileva. Pullistavasta vaikutuksesta ei puhuta merkin Jenkki-sivuilla mitään.

Créme De Brillance ei pistele eikä kihelmöi. Mitään sellaisia ainesosia siitä ei löydykään, vaan huulten pullistumisen pitäisi tapahtua hyaluronihapon ansiosta. Minä en huomaa yhtään mitään. Huulikiilto tuntuu kylläkin erittäin miellyttävältä, ja aikuiselta. Se ei ole tahmeaa vaan voidemaista, ja koostumus on peittävä ja pigmenttinen. Oikeastaan tuote on lähempänä huulipunaa, eikä siinä ole lainkaan muille testiviisikon tuotteille ominaista vesimäistä kiiltoa.

Plumper_Dior

4 DIOR ADDICT Lip Maximizer

Vaikuttavat aineet: mentolijohdannainen, kollageeni ja hyaluronihappo.INCIssä nimellä: menthoxy propanediol, atelocollagen ja sodium hyaluronate. Lisäksi incistä löytyy muutama muukin huulten turpoamista edesauttava ainesosa, kuten sodium chondroitin sulfate ja pentaerythrityl isostearate.

LipPlumperDiorAddict2

Tässä tuotteessa on testin viisikosta vaikuttavin inci, kiiltoon on lisätty näköjään kaikki mahdolliset niin lyhyellä- kuin pitkällä aikavälillä huulia turvottavat ainesosat. Huulilla tuntuu selkeää kihelmöintiä, mutta ei kuitenkaan yhtä voimakasta tai pitkäkestoista kuin Buxomin aikaansaama. Aine tuntuu todella miellyttävältä ja tuo mielettömän kiillon. Lip Maximizeria on vain yksi sävy, läpikuultava vaaleanpunainen. Olen havaitsevinani, että huulteni uurteet todella tasoittuvat. Ero on selvä ainakin Lancômen kuvaan verratessa. Tosin voimakas vesimäinen kiilto luo sekin optisen vaikutelman sileämmästä pinnasta.

Plumper_Dermaglow

5 DERMAGLOW Instant Lip Gloss Plumper

Vaikuttavat aineet: hyaluronihappo ja peptidit. INCIssä nimellä: sodium hyaluronate ja palmitoyl oligopeptide.

LipPlumpers_Dermaglow

Dermaglow’n huulikiilto on testatuista arvokkain 50€:n hinnallaan. Tähän kiiltoon ihastuin niin paljon, että ostin niitä tammikuun alesta kaksi, kun olivat 70% alennuksessa. Näitä tuotteita et löydä meikkiosastolta, vaan Dermaglow luokittelee ne hoitotuotteeksi ja niinpä ne ovat ihonhoitopuolella. Dermaglow tuntuu huulilla paljolti samanlaiselta kuin Diorin Lip Maximizer, mutta vähemmällä kihelmöinnillä. Huulilla tuntuva mieto pistely johtuu kiillon sisältämästä piparminttuöljystä.

En väitä, että tämäkään tuote pullistaisi huuliani mitenkään selkeästi, mutta huulten pinnan uurteet siliävät ja tuote tuntuu kaikenkaikkiaan erittäin miellyttävälle käyttää – ja hoitavalle. Käytän tätä jopa huulirasvan asemasta.

Conclusion: mikään testaamistani tuotteista ei pullista huulia silminnähden, mutta osa saa aikaan pienen turpoamisen ja tasoittaa huulten pinnan uurteita, luoden näin vaikutelman täyteläisemmistä huulista. Lip plumpereilla on eroja. Tämän joukon parhaaksi julistaisin Diorin Lip Maximizerin, ja jumboksi Lancômen Créme de Brillancen. Kannattaa muistaa myös, että ainesosat vaikuttavat eri huulilla eri lailla – mentoli saattaa ärsyttää toisen huulet todella pulleiksi, kun taas toisen huuliin sillä ei ole mitään vaikutusta.

Tässä vielä vertailukuvat:

Lips_natural

Huulet luonnontilassa

LipPlumpers_IsaDora2

IsaDora Pump’nPlump, sävy 54 Pearly Dream

LipPlumpers_Buxom2

Bare Escentuals Buxom, sävy Bambi

LipPlumperLancome2

Lancôme Créme de Brillance, sävy 201 Beige Velours

LipPlumperDiorAddict

Dior Addict Lip Maximizer

LipPlumpers_Dermaglow2

Dermaglow Instant Lip Gloss Plumper, sävy Bare Beige

Millaisia kokemuksia teillä on huulia pullistavista tuotteista? Oletteko saaneet jollain selkeitä tuloksia?

Kommentit (25)

 1. Noona

  Too Facedin Lip Injection kyllä turvottaa huuliani, varsinkin ylähuulta! Alahuuleni on sen verran pullea, etten pahemmin pullistavia huulikiiltoja siihen käytä, mutta ylähuuleen laitan aina välillä:) Vieläkin tehokkaampi on kuulemma saman merkin Lip Injection Extreme, sitäkin ois kiva kokeilla..

 2. Nimetön

  anteeksi, juttuni ei nyt liity yhtään näihin, mutta tilasin juuri sinun innoittamana tuon Mill Creekin keratiinihoitoaineen ja oli kyllä halpa! Ja koska tilasin ekaa kertaa, niin sain 5$ pois hinnasta, eli tilasin tuon melkein ilmaiseksi!:D mutta kysymys kuuluu: käytetäänkö sitä silloin tällöin normaalin hoitoaineen sijasta ja kuinka usein kannattaisi käyttää? Entäs vaikutusaika? kiitos TODELLA paljon jos viitsit vastata :)

  • Sanni

   Hiustesi kunnosta ja tarpeesta riippuen voit käyttää keratiinihoitista joko kuurimaisesti, jatkuvasti tai vaikka kerran viikossa. Ja kyllä, sitä on tarkoitus käyttää ”normi”hoitoaineen sijaan. Jotkut kokevat, että korkeakeratiinipitoiset hoitikset jättävät heidän hiuksensa karheiksi, ja tällöin voi keratiinihoitoaineen jälkeen laittaa hiuksiin vielä siloittavaa pikahoitista sulkemaan hiussuomut. Mun hiukset tuo Mill Creekin hoitis jätti ihan sileiksi huuhteluvaiheessa, joten en tarvitse siihen päälle enää mitään sulkevaa.

   Jos hiuksesi venyvät kosteina, se on merkki siitä että ne ovat keratiinin eli rakennepaikkauksen tarpeessa. Tällöin voit hyvin käyttää keratiinihoitista vaikka kuukauden pari putkeen. Jos haluat käyttää Mill Creekia tehohoitona, anna muhia vähintään 20 minuuttia. Tavallisena hoitiksena muutaman minuutin vaikutusaika riittää. Ainahan saat tietty paremmat tehot jos sulla on aikaa antaa keratiinin kunnolla imeytyä ja muhia tukassa. :)

 3. milipili

  Mää oon kokeillut Buxomia ja Cliniquen Full Potentialia. Molemmat ovat loistavia kiiltoja (tosi hyvä pysyvyys), mutta ilman pullotusta.

  Buxomia ei voi käyttää talvella koska se jäätää huulet, Cliniquen kiilto kirvelee kun sitä lisää toisen kerran, ei siis paljaalle huulille tee mitään.

 4. maikko

  Too facediin luotan minäkin! Ihmettelin miksei sitä ollut tässä vertailussa?

  • Sanni

   Eihän tässä ollut tarkoitus vertailla kaikkia markkinoiden pullistavia huulituotteita. :) Vertasin niitä joita mulla on omasta takaa tai joita pystyin liikkeemme testereistä kokeilemaan.

 5. Krista

  Aiheeseen liittymättömänä, on pakko sanoa että musta on aivan mahtavaa että jaksat paneutua näihin asioihin näin mielettömän tarkasti ! Näistä tulee taatusti oleen monille (toivottavasti myös mulle, laiska meikkaaja kun olen) hyötyä, joten superpaljon kiitoksia tästä vaivannäöstä ! :)

 6. maikko

  Siis nimenomaan tuohon Lip injection extremeen.

 7. Cecilia

  Kyllä joissain kuvissa näkyy huulten pullistuminen, mut ei mitenkään hirveästi…
  Mutta ehkäpä vaan hyvä, ettei pullista liikaa. :D

  • Cecilia

   Btw, mitä kynsilakkaa sulla on tossa Mäyrä-postauksessa??
   Se on mageen väristä. =)

   • Sanni

    Lakka on Misan The Grass Is Greener On My Side. :)

 8. Mariia

  Huh, en voisi ikinä kuvitellakaan käyttäväni huulia pullistavia kiiltoja tai punia…! Minua on syntymässä sinunattu niin mahtavan kokoisilla pusuhuulilla, että välttelen ihan tavallisenkin huulikiillon käyttämistä, sillä tuntuu, että kiilto ja kimallus kasvojen alaosassa vääristää mittasuhteita liikaa… :( Onneksi pulleus on sentään symmetristä, eivätkä ala- ja ylähuuli vaikuta olevan eri paria. Olen huomannut käytännössä, että tummahkot huulipunat sopivat jostain syystä vaaleita paremmin pusuhuulilleni – liekö jotain optista harhaa? -Mariia

  • Nimetön

   Tummat värit luovat optisen illuusion ohuemmista huulista. Ohuthuulisille suositellaan taasen vaaleita värejä, koska ne saavat huulet näyttämään paksummilta! :)

 9. Tiitu

  Joskus olen kokeillut noita turvottavia huulijuttuja ja ainakin niistä muutamista kokeiluista jäi sellaiset muistot, että herkkäihoisena ne kirvelevät minun huulia ja suunympyräskin ärsyyntyy ja muuttuu punaiseksi. Ei kiva. :(
  Tosin ei se haittaa, koska en koe tarvitsevani turvotusta tai pulleampia huulia.

 10. Pipsa

  Tosi kiva postaus. Oon ite kokeillu sekä Isadoraa että Dioria. Diorin kihelmöinti tosiaan hämää luulemaan, että jotain tapahtuu, mutta en usko, että näkyviä tuloksia voi saada pelkällä huulikiillolla. :)

 11. Hanna

  Itseltäni löytyy myös Too Faced lip injection, jolla ainakin omaan silmääni on pullistava vaikutus. Kihelmöi ja aiheuttaa voimakasta punoitusta, siksi täytyy varoa tarkkaan ettei mene vähääkään huulten ulkopuolelle. Vaikutus perustuu kapsaisiiniin, jonka itse uskoisin olevan tehokkain näistä hetkellisesti pullistavista ainesosista. Saman tuloksen tai vielä paremman saa hieromalla chiliä suoraan huuliin, en kyllä suosittele kokeilemaan :)

 12. Lament

  Olen muistaakseni kokeillut Rimmelin (?) pullistavaa huulikiiltoa ja se kyllä pullisti mutta myös kihelmöi aika tavalla. Nyt minulla on käytössä Silk Naturalsin huulirasva jossa on vain noita peptidejä (dipalmitoyl hydroxyproline) ja se pullistaa selvästi heti eikä vain ajan kanssa, eikä kihelmöi. Huuleni ovat tosin luonnostaankin pulleat.

 13. JenniJ

  Dermaglow’n ja Bare Escentualsin kiillot näyttävät huulillasi mielestäni parhaimmilta noista testatuista ja ihan selvästi täyttävät tai pullistavat huulien juonteita.

  Muistaisin, että sinulla ei ole vakavaa Yves Rocher -antipatiaa, joten suosittelisin kokeilemaan myös heidän pullistavaa huulikiiltoaan (Couleurs Nature Plumping Sheer Gloss, Volyymia antava huuliilto). YR:n kiilto on tosi tahmeaa, mutta pysyy järkyttävän hyvin paikoillaan, mielestäni pysyvyydessä parhain kokeilemani kiilto ylipäänsä. Pullistava efekti (tai kihelmöinti huulilla) ei ole voimakas, mutta tämä silittää huulien juonteet aivan täydellisesti! En tiedä, onko se fyysinen koostumus vai jokin ainesosa, mutta n. 5 min levityksestä huulet ovat ihanan tasaiset. Käytän itse sävyä Kookos, joka on kirkas/väritön, tosin sisältää isoja vaaleanpunaisia glitterihippusia. Muistaakseni Vadelma-sävy oli myös melko vähäpigmenttinen ja siinä ei ole ainakaan kovin isoja glitterhippusia. Tämä huulikiilto yksi niistä harvoista YR:n tuotteista, joita tilaan säännöllisesti.

 14. Nunanna

  Itse ainakin olen kokeillut jotain (hyvin vanhaa) Rimmelin kiiltoa, en nähnyt mitään tuloksia, mutta pistelyä ja kihelmöintiä ainakin oli tarpeeksi.

 15. Norppa

  Tilasin netistä meikkejä mm. halppissarja Amusen turvottavan huulikiillon. Siinä oli just mentolia ja se kyllä turvotti hivenen, jos kiiltoa laittaa paljon. Pienellä määrällä ei. Helteillä se viilennys tuntuu myös mukavalta :)

  Ainut miinus tuossa kiillossa on se, että se oli varsin glitterinen… Musta aina tuntuu, että ne huulikiillon glitterit on lopulta pitkin naamaa :D

 16. Sannu

  Kokeillaan vielä kerran kommentoida, jos ei onnaa, niin luovutetaan :) Muutaman kerran on nettiyhteys katkennut väärään aikaan…

  Itte en tartte pullistavia huulikiiltoja, mutta Bara Escentualsin Buxom on minulla satunnaiskäytössä. Se tuli minulle yhden BE:n setin mukana. Ekalla kerralla tutnui, että apuva, nää mun normaalistikin hyvin täyteläiset huulethan turpoaa ihan liiallisesti, mutta muilla käyttökerroilla en ole efektiä huomannut. Oliko sitten psykologista vai johtuiko huulikiillon erinomaisesta kiillosta vai raskaudestani. Viilentävä vaikutus ja kihelmöinti kyllä tuntuvat edelleen, viileys jopa yli kahden tunnin päästä laitosta. Muutoin tykkään ihan älyttömästi tuosta kiillosta, kiiltää, väri on mulle ihan nappi ja pysyy todella hyvin. Tahmaiset huulikiillot on mun juttuni.

 17. Herbina

  En ole koskaan oikein innostunut pullistavista kiilloista, vaikka huulet kipeästi lisäpulleutta kaipasivat. Syynä se, että a) kihelmöivä tunne on ärsyttävä enkä tykkää siitä yhtään, b) kiillot on yleensä aika värittömiä ja jos päälle tai alle levittää huulipunaa tai muuta kiiltoa, leviää se juonteisiin helpommin kuin normaalisti ja c) loppujen lopuksi hyvällä vaalealla kiillolla saa ihan yhtä paljon efektiä mutta ilman kihelmöintiä.

  Viimeisimpänä hankintana ostin MACin Plushglassin joka on pullistava ja kihelmöi tosi inhottavasti ellei alle ole laittanut huulipunaa, joka vähän miedontaa vaikutusta. Hankinnan tein puhtaasti värin perusteella mutta olisin jättänyt ostamatta jos olisin tajunnut sen aiheuttavan kihelmöintiä.

 18. MiNi

  Tämä oli oikein mielenkiintoinen postaus! Mulla on tuo Buxom, ostanu olen luotettavalta huutismyyjältä suht edullisesti (kai.. mikä tän oikee hinta edes on? :D ) enkä tullu edes ajatelleeksi hankkia pullistushuulikiiltoa juuri sen pullistavan vaikutuksen takia. Halusin vain täyteläisen huulikiillon, mut oli kiva kyllä lukea tää postaus kun itseltä tuo tuote löytyi :)

 19. fanny

  Mistä olet ostanut tuon Dermaglowin? :o Mielestäni se näyttää parhaimmalta ja tekisi mieli itsekkin tilata/ostaa :)

  • Sanni

   Ostin niitä läjän Kicksistä silloin kun niitä vielä oli saatavilla, nyt merkkiä ei käsittääkseni enää myydä Suomessa lainkaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.