Vertailussa pullistavat huulikiillot

Pullistavat, täyteläistävät huulikiillot. Nuo myyttiset tuotteet. Toimivatko ne oikeasti? Mitä vaikuttavia aineita niissä on? Onko tuotteissa eroja? Mikä on se paras pullistava huulikiilto?

Pout

Vaikuttavat aineet

Useimpien huulten pullistajien toimintaperiaate on seuraavanlainen:, kiillot sisältävät ainesosia, jotka ärsyttävät huulia aiheuttaen miedon tulehdusreaktion, jonka seurauksena huulet turpoavat ja näyttävät punaisemmilta. Tällaisia huulten verisuonia turvottavia, kihelmöivän tunteen aiheuttavia ainesosia ovat mm. mentoli, piparminttu ja kaneli. Pistelevät ainesosat tuovat osaltaan myös psykologisen vaikutuksen – kun huulia kihelmöi, sitä uskoo että huulissa myös oikeasti tapahtuu jotain. ;)

Jotkut valmistajat käyttävät tuotteissaan mikropallosia, jotka huulille levitettäessä sitovat itseensä runsaasti vesimolekyylejä ja turvottavat näin huulia. Tällaiset mikropalloset tai -kiteet voivat koostua mm. hyaluronihaposta. Mentolin, kanelin ja hyaluronihapon aiheuttama vaikutus on kuitenkin aina vain väliaikainen, ja kestää muutamia tunteja.

Kolmas yleinen ainesosa on kollageeni sekä peptidit, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa huulissa. Nämä ainesosat eivät saa huulia turpoamaan välittömästi, vaan niiden vaikutus näkyy pidemmällä aikavälillä jatkuvan käytön tuloksena. Usein kollageenia tai peptidejä sisältäviin huulikiiltoihin on kuitenkin vaikutuksen maksimoimiseksi lisätty myös mentolia ja/tai hyaluronihappoa. Lisäys: …ja kollageenihan, kuten myöhemmin opin, ei pysty imeytymään ihoon eli sen pullistava vaikutus on täysin puppua. ;)

Vertailin viittä eri ”lip plumperia” eri hintakategorioista.

Plumper_Isadora

1 ISADORA PUMP’N’PLUMP Lip Gloss

Vaikuttavat aineet: mikrokollageeni ja peptidit. INCIssä nimellä: atelocollagen ja palmitoyl oligopeptide.

LipPlumpers_IsaDora

IsaDoran Pump’n’Plump -huulikiillot eivät aiheuta huulilla pistelyn tunnetta. Koostumus on sopivan tahmea ja kiilto pysyy hyvin. En huomaa huulilla minkäänlaista pullistavaa vaikutusta. Se ei tosin ole yllätyskään, koska tuotteesta puuttuvat huulia ärsyttävät ja verisuonia turvottavat ainesosat. IsaDoran kiiltoa pitäisi siis käyttää pitempään jotta sen vaikutuksia voisi arvioida.

Plumper_Buxom

2 BARE ESCENTUALS BUXOM LIPS Plumping Lip Polish

Vaikuttavat aineet: mentolijohdannainen ja peptidit. INCIssä nimellä: menthone glycerin acetal, palmitoyl oligopeptide.

LipPlumpers_Buxom

Tässä on viisikon eniten kihelmöivä kiilto! Pistely on voimakasta ja sitä jatkuu huulilla jopa tunnin. Voidaan olettaa, että menthone glycerin acetalia on tuotteessa aika runsaasti. Se on synteettinen mentolijohdannainen, jota käytetään kosmetiikan tuotteissa viilentävän vaikutuksensa takia. Olen kuullut paljon positiivisia arvioita Buxomista, ja jotenkin tuntui että minunkin huulet olisivat näyttäneet vähän pulleammilta. Lopulta kuitenkin päädyin siihen tulokseen, että voimakas pistely saa minut vain uskomaan niin. Mutta aivan varmasti jonkun huulet saattavat ärtyä niinkin paljon että oikeasti turpoavat. :)

Plumper_Lancome

3 LANCÔME L’ABSOLU CRÈME DE BRILLANCE Visibly Replenishing & Plumping Lip Sheen

Vaikuttavat aineet: pro-xylane (L’orealin  oma kosteuttava ainesosasekoite) ja hyaluronihappo. INCIssä nimellä: sodium hyaluronate (pro-xylanea ei voi incistä paikantaa, sillä L’oreal ei ole paljastanut sekoitteen koostumusta).

LipPlumperLancome

Tässäpä muuten mielenkiintoinen detalji: Euroopassa Lancômen Crème De Brillance -huulikiiltoa markkinoidaan sanoilla visibly replenishing and plumping lip sheen (=selvästi täyteläistävä ja pullistava huuliväri), kun taas USAssa teksti ’plumping’ on korvattu sanalla ’reshaping’, eli uudelleenmuotoileva. Pullistavasta vaikutuksesta ei puhuta merkin Jenkki-sivuilla mitään.

Créme De Brillance ei pistele eikä kihelmöi. Mitään sellaisia ainesosia siitä ei löydykään, vaan huulten pullistumisen pitäisi tapahtua hyaluronihapon ansiosta. Minä en huomaa yhtään mitään. Huulikiilto tuntuu kylläkin erittäin miellyttävältä, ja aikuiselta. Se ei ole tahmeaa vaan voidemaista, ja koostumus on peittävä ja pigmenttinen. Oikeastaan tuote on lähempänä huulipunaa, eikä siinä ole lainkaan muille testiviisikon tuotteille ominaista vesimäistä kiiltoa.

Plumper_Dior

4 DIOR ADDICT Lip Maximizer

Vaikuttavat aineet: mentolijohdannainen, kollageeni ja hyaluronihappo.INCIssä nimellä: menthoxy propanediol, atelocollagen ja sodium hyaluronate. Lisäksi incistä löytyy muutama muukin huulten turpoamista edesauttava ainesosa, kuten sodium chondroitin sulfate ja pentaerythrityl isostearate.

LipPlumperDiorAddict2

Tässä tuotteessa on testin viisikosta vaikuttavin inci, kiiltoon on lisätty näköjään kaikki mahdolliset niin lyhyellä- kuin pitkällä aikavälillä huulia turvottavat ainesosat. Huulilla tuntuu selkeää kihelmöintiä, mutta ei kuitenkaan yhtä voimakasta tai pitkäkestoista kuin Buxomin aikaansaama. Aine tuntuu todella miellyttävältä ja tuo mielettömän kiillon. Lip Maximizeria on vain yksi sävy, läpikuultava vaaleanpunainen. Olen havaitsevinani, että huulteni uurteet todella tasoittuvat. Ero on selvä ainakin Lancômen kuvaan verratessa. Tosin voimakas vesimäinen kiilto luo sekin optisen vaikutelman sileämmästä pinnasta.

Plumper_Dermaglow

5 DERMAGLOW Instant Lip Gloss Plumper

Vaikuttavat aineet: hyaluronihappo ja peptidit. INCIssä nimellä: sodium hyaluronate ja palmitoyl oligopeptide.

LipPlumpers_Dermaglow

Dermaglow’n huulikiilto on testatuista arvokkain 50€:n hinnallaan. Tähän kiiltoon ihastuin niin paljon, että ostin niitä tammikuun alesta kaksi, kun olivat 70% alennuksessa. Näitä tuotteita et löydä meikkiosastolta, vaan Dermaglow luokittelee ne hoitotuotteeksi ja niinpä ne ovat ihonhoitopuolella. Dermaglow tuntuu huulilla paljolti samanlaiselta kuin Diorin Lip Maximizer, mutta vähemmällä kihelmöinnillä. Huulilla tuntuva mieto pistely johtuu kiillon sisältämästä piparminttuöljystä.

En väitä, että tämäkään tuote pullistaisi huuliani mitenkään selkeästi, mutta huulten pinnan uurteet siliävät ja tuote tuntuu kaikenkaikkiaan erittäin miellyttävälle käyttää – ja hoitavalle. Käytän tätä jopa huulirasvan asemasta.

Conclusion: mikään testaamistani tuotteista ei pullista huulia silminnähden, mutta osa saa aikaan pienen turpoamisen ja tasoittaa huulten pinnan uurteita, luoden näin vaikutelman täyteläisemmistä huulista. Lip plumpereilla on eroja. Tämän joukon parhaaksi julistaisin Diorin Lip Maximizerin, ja jumboksi Lancômen Créme de Brillancen. Kannattaa muistaa myös, että ainesosat vaikuttavat eri huulilla eri lailla – mentoli saattaa ärsyttää toisen huulet todella pulleiksi, kun taas toisen huuliin sillä ei ole mitään vaikutusta.

Tässä vielä vertailukuvat:

Lips_natural

Huulet luonnontilassa

LipPlumpers_IsaDora2

IsaDora Pump’nPlump, sävy 54 Pearly Dream

LipPlumpers_Buxom2

Bare Escentuals Buxom, sävy Bambi

LipPlumperLancome2

Lancôme Créme de Brillance, sävy 201 Beige Velours

LipPlumperDiorAddict

Dior Addict Lip Maximizer

LipPlumpers_Dermaglow2

Dermaglow Instant Lip Gloss Plumper, sävy Bare Beige

Millaisia kokemuksia teillä on huulia pullistavista tuotteista? Oletteko saaneet jollain selkeitä tuloksia?

Kommentit (25)
  1. Too Facedin Lip Injection kyllä turvottaa huuliani, varsinkin ylähuulta! Alahuuleni on sen verran pullea, etten pahemmin pullistavia huulikiiltoja siihen käytä, mutta ylähuuleen laitan aina välillä:) Vieläkin tehokkaampi on kuulemma saman merkin Lip Injection Extreme, sitäkin ois kiva kokeilla..

  2. anteeksi, juttuni ei nyt liity yhtään näihin, mutta tilasin juuri sinun innoittamana tuon Mill Creekin keratiinihoitoaineen ja oli kyllä halpa! Ja koska tilasin ekaa kertaa, niin sain 5$ pois hinnasta, eli tilasin tuon melkein ilmaiseksi!:D mutta kysymys kuuluu: käytetäänkö sitä silloin tällöin normaalin hoitoaineen sijasta ja kuinka usein kannattaisi käyttää? Entäs vaikutusaika? kiitos TODELLA paljon jos viitsit vastata :)

    1. Hiustesi kunnosta ja tarpeesta riippuen voit käyttää keratiinihoitista joko kuurimaisesti, jatkuvasti tai vaikka kerran viikossa. Ja kyllä, sitä on tarkoitus käyttää ”normi”hoitoaineen sijaan. Jotkut kokevat, että korkeakeratiinipitoiset hoitikset jättävät heidän hiuksensa karheiksi, ja tällöin voi keratiinihoitoaineen jälkeen laittaa hiuksiin vielä siloittavaa pikahoitista sulkemaan hiussuomut. Mun hiukset tuo Mill Creekin hoitis jätti ihan sileiksi huuhteluvaiheessa, joten en tarvitse siihen päälle enää mitään sulkevaa.

      Jos hiuksesi venyvät kosteina, se on merkki siitä että ne ovat keratiinin eli rakennepaikkauksen tarpeessa. Tällöin voit hyvin käyttää keratiinihoitista vaikka kuukauden pari putkeen. Jos haluat käyttää Mill Creekia tehohoitona, anna muhia vähintään 20 minuuttia. Tavallisena hoitiksena muutaman minuutin vaikutusaika riittää. Ainahan saat tietty paremmat tehot jos sulla on aikaa antaa keratiinin kunnolla imeytyä ja muhia tukassa. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *