Vertailussa primerit

Vertailussa neljä hyvin samankaltaista primeria; L’orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer, Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch, Lancômen Effet Miracle sekä Maybellinen Instant Anti-Age The Smoother.

L’orealin, Clarinsin ja viimeisimpänä Suomen markkinoille ilmestynyt Lancômen primer ovat koostumukseltaan lähes identtisiä. Kaikki kolme ovat vaaleanpunertavan sävyisiä, vaahtomaisia, kiinteän pehmeitä voiteita. Maybellinen The Smoother on läpinäkyvä ja geelimäinen. Kaikille neljälle on yhteistä runsas silikonipitoisuus, mikä tietysti on meikkiä kiinnittävän ja ihoa tasoittavan pohjustustuotteen perusedellytyskin.

Kun L’orealin Studio Secrets Primer jokunen vuosi sitten ilmestyi kauppojen hyllyille, piti moni sitä kopiona Clarinsin tunnetusta ja pidempään markkinoilla olleesta Instant Smoothista. Ulkonäkö ja koostumus ainakin vaikuttivat olevan yksi yhteen.

Lähempi tarkastelu ja vertailu kuitenkin osoittaa, että inceissä on yhteistä vain kolme ainesosaa, ja Clarins-pohjustajan koostumus on sileämpi ja voidemaisempi kuin L’orealin. Kun L’orealin primeria levittää ihoon, se ”murustuu” ja alkaa rullaamaan helposti. (Pienellä lisähieronnalla ja taputtelulla murut saa kuitenkin katoamaan.) Clarinsin primer ei murustu vaan liukuu iholle helpommin. Voisi sanoa, että se tuntuu vähemmän kuivalta. Ja jotenkin ylellisemmältä, jos nyt näin voi silikonimönjästä sanoa. :)

Kun L’orealin primeria sitten vertaa ”isosisko”-Lancômeen, on erona enää yksi ainesosa. Lancômen Effet Miraclessa on yksi silikoniyhdiste enemmän kuin pikkusiskossa, methicone. Muuten ainesosat ovat samat, mitä nyt methiconen (vai pitäisikö taas suomentaa metikoni? :)) jälkeiset ainesosat ovat eri järjestyksessä kuin L’orealissa. En tiedä mitä lisäarvoa methicone-extran pitäisi Effet Miracleen tuoda, mutta koostumus ja tuntu on ainakin aivan samanlainen kuin L’orealin primerissa. Voidaan siis jälleen todeta, että osta ihmeessä halvempi Lorkku, mikäli aprikoit Studio Secretsin ja Effet Miraclen välillä.

Maybelline-brändi kuuluu sekin L’orealin talliin, mutta tämän primerin resepti ei ole sama kuin L’orealissa ja Lancômessa. Geelimäinen koostumus levittyy todella pehmeästi ja tuntuu ainakin allekirjoittaneesta miellyttävämmältä kuin Lorkku ja Lancôme. En ole koskaan kokeillut Maybellinen The Smootheria kasvoille, mutta olettaisin, ettei se ehkä kuitenkaan häivytä (=täytä) ihohuokosia yhtä tehokkaasti kuin paksummat, vaahto-voidemaiset sisarensa. Koska The Smoother on myöskin käytännössä läpinäkyvää (vaikka mainoskuvissa vaaleanpunaiselta näyttääkin), veikkaisin ettei se heleytä ihoa samalla lailla kuin vaaleanpunaista pigmenttiä sisältävät primerit.

Maybelline on vertailluista pohjustajista edullisin, Lancôme kallein.

Kommentit (65)
 1. Olen kokeillut Maybellineä ja L’Orealia ja huomioni ovat samansuuntaiset kuin sinulla. Oletko kokeillut Lumenen uusia pohjustustuotteita? Itse kiinnostuin niistä, mutta en ole vielä kokeillut.

  1. En ole kokeillut Lumenen pohjustuksista muuta kuin sitä Crystal Radiancea. Noistahan on uusi itse asiassa vain se vaalea (Illuminating), Matifying ja Radiance on olleet valikoimassa jo pitkään. Pakkaukset vain uudistui (taas, Radiancen kohdalla jo kolmannen kerran :)).

 2. Toimiikohan nuo mineraalimeikkien(Lily Lolo) alla jos haluaa esim. baari-iltaan mahdollisimman nätin pohjan? Eniten tuo lorealin kiinnostaisi!

  1. Kyllä toimii! Itsellä ei tällä hetkellä se LL:n primer toimi joten vaihdoin Lorealin primeriin. Olen laittanut n. 1/2 maapähkinän verran T-alueelle, ja antanut kuivahtaa kunnolla ennen mineraalin levittämistä ettei vaan tartu liikaa siihen pohjaan ja paakkuunnu. Ja kun olen oikein halunnut skitsota niin olen vielä levittänyt mineraalipohjan päälle hieman Lily Lolon Flawless mattea, ja kyllä pysyy!

  2. Hyvä että H vastasi sulle, sillä itse en osaa sanoa kun en pohjustajia käytä. Tai olisin varmaankin vastannut, että ”luulisin”. ^_^ Kyllähän se primer ihon tehokkaasti tasoittaa, laittaa päälle sitten minkä pohjan tahansa.

   1. Eli se kabuki ei ”raavi” sitä primeriä pois iholta ja sutiin mukaan…? Mulla on aina ollut jotenkin sellanen uskomus, varmaan kun se jää silleen ihon pinnalle eikä imeydy… Kai se pitäisi ostaa ja kokeilla, olisi kiva vähän saada noita ihohuokosia tasoiteltua.

    1. Onhan Bare Mineralsillakin valikoimassaan silikoniprimer. :)

     1. Ei ainakaan itsellä kabuki vie sitä primeria mennessään. Tosiaan annan sen primerin kuivaa kunnolla. Jotenkin ehkä tuntuu että mineraalipohja jopa tarttuu paremmin ja itselle (vaikka punoittava näppyläiho onkin) jopa riittää 1 kerros mineraalipohjaa! Toki olen pahimmat punoitukset peittänyt erikseen. Nyt kun olen Lorealin primeria käyttänyt niin naaman kiiltely on vähentynyt huomattavasti ja meikki pysyy kasvoilla! Itsellä hankautuu meikki pois helposti (ammatin haitta) mutta nyt kun aloin käyttää Lorealin primeria niin meikki on vielä kasvoilla työpäivän jälkeen ja näyttää hyvältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *