Karkkipäivä
Karkkipäivä

Vertailussa primerit

Vertailussa neljä hyvin samankaltaista primeria; L’orealin Studio Secrets Smoothing Resurfacing Primer, Clarinsin Instant Smooth Perfecting Touch, Lancômen Effet Miracle sekä Maybellinen Instant Anti-Age The Smoother.

L’orealin, Clarinsin ja viimeisimpänä Suomen markkinoille ilmestynyt Lancômen primer ovat koostumukseltaan lähes identtisiä. Kaikki kolme ovat vaaleanpunertavan sävyisiä, vaahtomaisia, kiinteän pehmeitä voiteita. Maybellinen The Smoother on läpinäkyvä ja geelimäinen. Kaikille neljälle on yhteistä runsas silikonipitoisuus, mikä tietysti on meikkiä kiinnittävän ja ihoa tasoittavan pohjustustuotteen perusedellytyskin.

Kun L’orealin Studio Secrets Primer jokunen vuosi sitten ilmestyi kauppojen hyllyille, piti moni sitä kopiona Clarinsin tunnetusta ja pidempään markkinoilla olleesta Instant Smoothista. Ulkonäkö ja koostumus ainakin vaikuttivat olevan yksi yhteen.

Lähempi tarkastelu ja vertailu kuitenkin osoittaa, että inceissä on yhteistä vain kolme ainesosaa, ja Clarins-pohjustajan koostumus on sileämpi ja voidemaisempi kuin L’orealin. Kun L’orealin primeria levittää ihoon, se ”murustuu” ja alkaa rullaamaan helposti. (Pienellä lisähieronnalla ja taputtelulla murut saa kuitenkin katoamaan.) Clarinsin primer ei murustu vaan liukuu iholle helpommin. Voisi sanoa, että se tuntuu vähemmän kuivalta. Ja jotenkin ylellisemmältä, jos nyt näin voi silikonimönjästä sanoa. :)

Kun L’orealin primeria sitten vertaa ”isosisko”-Lancômeen, on erona enää yksi ainesosa. Lancômen Effet Miraclessa on yksi silikoniyhdiste enemmän kuin pikkusiskossa, methicone. Muuten ainesosat ovat samat, mitä nyt methiconen (vai pitäisikö taas suomentaa metikoni? :)) jälkeiset ainesosat ovat eri järjestyksessä kuin L’orealissa. En tiedä mitä lisäarvoa methicone-extran pitäisi Effet Miracleen tuoda, mutta koostumus ja tuntu on ainakin aivan samanlainen kuin L’orealin primerissa. Voidaan siis jälleen todeta, että osta ihmeessä halvempi Lorkku, mikäli aprikoit Studio Secretsin ja Effet Miraclen välillä.

Maybelline-brändi kuuluu sekin L’orealin talliin, mutta tämän primerin resepti ei ole sama kuin L’orealissa ja Lancômessa. Geelimäinen koostumus levittyy todella pehmeästi ja tuntuu ainakin allekirjoittaneesta miellyttävämmältä kuin Lorkku ja Lancôme. En ole koskaan kokeillut Maybellinen The Smootheria kasvoille, mutta olettaisin, ettei se ehkä kuitenkaan häivytä (=täytä) ihohuokosia yhtä tehokkaasti kuin paksummat, vaahto-voidemaiset sisarensa. Koska The Smoother on myöskin käytännössä läpinäkyvää (vaikka mainoskuvissa vaaleanpunaiselta näyttääkin), veikkaisin ettei se heleytä ihoa samalla lailla kuin vaaleanpunaista pigmenttiä sisältävät primerit.

Maybelline on vertailluista pohjustajista edullisin, Lancôme kallein.

Kommentit (65)

 1. Mirri

  Ei jumaleissön, syökö tämä kone kaikki tekstini, vai tulevatko ne perille?

  • Sanni

   Viimeisin kommenttisi on tullut 30.11. klo 00:55 Sanctum-postaukseen.

 2. Nimetön

  Kiitos tosi mielenkiintoisesta postauksesta! Itse olen tällä hetkellä juuri NIIN innostunut primereista. Varsinkin silmämeikin pohjustaminen avasi ihan uuden maailman luomivärien käyttöön. Minulla on ollut nyt käytössä meikkivoiteen alla Smashboxin primeri, johon olen ollut ihan suht tyytyväinen. Tuon vertailusi Clarinsin ostin jo joku aika sitten, ennen kuin oikein tajusin koko ideaa ja koko tuote on unohtunut ja jäänyt käyttämättä. Nyt tämän juttusi jälkeen kaivoin sen esiin ja otin heti saman tien tänään käyttöön. Ihanaa! Kiitos paljon! p.s. joku päivä sitten olit kriittinen meikkikuvapostauksiasi kohtaan, mutta minä ainakin tykkään niistäkin tosi paljon!

 3. Mirri

  Kun yritän lähettää pidempää kommenttia, boksi ilmoittaa, että olen jo lähettänyt saman viestin aiemmin ”taisit sanoa samat sanat jo aiemmin”

 4. Mirri

  Joka tapauksessa, halusin kommentoida Stilan inciä, joka vilisee silikoneja, parabeenejä + muuta hauskaa, eikä kone ilmeisesti tykkää jostain ainesosasta listassa.
  Iloisen näköinen puteli One Stepillä joka tapauksessa on :)

 5. Sissi

  Ihan paras ”markettituote” primereissä on ainakin Sokoksen ja Emotionin myymä Gosh Foundation Primer Cream. Tuote maksaa alle 20€ ja saman tyyppinen kuin Studio Secret mutta levittyy paljon paremmin eikä ”murustu”. Kätevä pumppupullo on hygieeninen käyttää. Goshilla on pari muutakin primeria mutta tämän olen todennut parhaaksi.

 6. Siiriliinu

  Mulla on käytössä MACin prep + prime skin ja prep + prime eye. Luokitellaanko nääkin ihan kunnon primereikse vaikka niissä on vähän muitakin ainesosia? Oon niistä kyllä kovasti tykännyt :)

  http://siiriliinu.blogspot.com/

  • Sanni

   Mitä tarkoitat muilla ainesosilla? :)

   Kyllähän nuo nimensä ja käyttötarkoituksensa mukaan primereita ovat. :)

   • Nimetön

    Meinaan sitä prep-juttua, ku siinä taitaa olla vähän kans jotain kosteuttavaa messissä?

    • Sanni

     Prime kuin prime, sanoisin :) Ei varmasti tasoita samalla lailla kuin nuo jankkimaiset versiot, mutta kiinnittää meikin.

 7. Henna

  Kiitos tästä vertailusta! Piti juuri itsekkin vertailla ko tuotteita, mutta ehdit tehdä työn puolestani ;)

 8. Mohn

  Minulla on ollut Studio Secrets käytössä jo jonkin aikaa ja olen ollut siihen ihan tyytyväinen. En ole huomannut mitään murustumista tai rullautumista tms. Laitan tuotetta aina hyvin pienen määrän kerrallaan koska minusta se on ihan tajuttoman riittoisaa ja todella pieni määrä riittää isollekin alueelle. En kylläkään käytä Studio Secretiä pääasiallisena primerina, ainoastaan silloin tällöin.

 9. RainDrop

  Tossa oli jo aiemmin puhetta tuosta kosteusvoiteen ja primerin laittojärjestyksestä, niin kyselenpä nyt minäkin vielä vähän samaan asiaan liittyen mielipidettä: eli kannattaako laittaa ensin kosteusvoide, antaa sen rauhassa imeytyä ja laittaa sitten primeri ja antaa taas asettua, vai voiko tätä prosessia jotenkin nopeuttaa, esim. lätkimällä primerin suoraan kosteusvoiteen jälkeen ja antaa molempien ”imeytyä”
  nimimerkillä ”aamulla on minuutit kortilla” :)

  • Sanni

   Kyllä mä antaisin kosteusvoiteen imeytyä kunnolla ennen minkään meikkituotteen laittamista. Annathan kosteusvoiteen joka tapauksessa imeytyä ennen meikkivoiteen tai puuterinkin laittamista? :) Primerin imeytymistä ei enää tarvitse odottaa, kun se ei imeydy, joten primer ja meikkipohja heilahtavat nassuusi samalla vauhdilla. :)

   • RainDrop

    Kiitoksia vastauksesta, täytyy jatkossakin tehdä sitten eväät kosteusvoiteen laiton jälkeen ja jatkaa sitten meikkaamista :)

 10. Anette

  Ekaksi, kiitos Sanni tästä postauksesta. Taas säästyi vähäiset varat. ;)

  Tokana; Onko kellään kokemuksia Lumenen Beauty Basesta, siitä heleyttävästä meikinpohjustusvoiteesta?

  Äiteeni pyysi minulta tätä joululahjaksi ja mieteinkin että ostaisinko sen vai satsaisinko rahani johonkin ”laadukkaampaan” tuotteeseen?

 11. HeidiB

  En ole kokeillut mitään noista kasvoille, mutta Maybellinen primeri vaikutti nopealla kädelle testaamisella samantyyppisesltä kuin Goshin primeri. Molemmat ovat kirkkaita ja geelimäisiä.

 12. B.

  Maybellinen The Smoother tasoittaa kyllä ihon sävyä ja jättää ainakin omalle pintakuivalle iholleni suht miellyttävän ja jotenkin kosteutetun tunteen, mikä on aika hassua. Pitävyyteen en ole kummemmin kiinnittänyt huomiota, sillä ihollani meikkivoide pysyy aina hyvin.

  Studio Secretsin primerista en pidä ollenkaan, ei toimi omalla ihollani vaan jättää sen jotenkin tunkkaiseksi ja kuivaksi.

 13. Kaija

  Kaytan Smashboxin vihreaa primeria, koska olen punakka. Ihon taytyy olla hyvin kuorittu. Primeri rullautuu juuri kuolleen ihosolukon takia.

  Smashbox on nakojaan nyt vaihtanut pois pumppupulloista.

  Smashboxin ripsiprimeri on myos erinomainen! Muutenkin olen vaihtanut kaikki meikit Smashboxiin sita mukaa kun tarvetta on ollut.

  Kaija – USA

 14. Vipa

  Hei ! Käytin tänään Maybellinen anti-age smootheria ensi kerran (ja primeriä yleensäkin), mutta käytin sitä vain luomiin. Hieman alkoi hirvittää, että uskaltaako kys. tuotetta käyttää silmiin..? Sana ”anti-age” kielii vanhemmille ihmisille tehdystä tuottesta (olen 23 v)eikä Maybellinen sivuilla mainita itse luomien pohjustamisesta. Please help !

  • Sanni

   Voin luvata, että tuote ei nimestään huolimatta ole mikään vanhemmalle iholle kehitetty anti-age-tuote, eli nuori ihosi ei kärsi siitä. :) Mutta silmämeikin pohjustukseen en sitä kyllä käyttäisi…. On tarkoitettu ensisijaisesti kasvoille. Koostumus ei mielestäni lainkaan sovi luomille.

   • Vipa

    Paljon kiitoksia :)

 15. Vipa

  Huomenta !
  Olisiko mahdollista saada sulta arvioita / testituloksia Maybellinen ”vaahtosarjaan” kuuluvasta, uudesta primeristä: Dream Smooth Primer? Ja ehkä vertailua näihin aiemmin testamiisi primereihin? :)

  • Sanni

   Huomentahuomenta! :)

   Valitettavasti meidän myymälässä ei ole Maybellinea, eli en pääse sitä testaamaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.